Утре е Задушница

• 6 820
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Така е, и аз живея в чужбина , и е много трудно, тук няма Бг църква, има една гръцка и е на ...мн.далече..С времето българите и те някак си не приемат нещата, както едно време или направо ти казват :"ами аз не съм вярващ, не ги знам тези неща"....  В такива случай си взимам детето и отиваме някъде да хапнем навън.  Утре пък ще е на състезание, така, че ще съм си съвсем сама....Това, което спазвам е да не пера и да  не чистя.. Тук има мнго църкви, но в тях не се палят свещи...

# 16
  • София
Така е, и аз живея в чужбина , и е много трудно, тук няма Бг църква, има една гръцка и е на ...мн.далече..С времето българите и те някак си не приемат нещата, както едно време или направо ти казват :"ами аз не съм вярващ, не ги знам тези неща"....  В такива случай си взимам детето и отиваме някъде да хапнем навън.  Утре пък ще е на състезание, така, че ще съм си съвсем сама....Това, което спазвам е да не пера и да  не чистя.. Тук има мнго църкви, но в тях не се палят свещи...

Ти си запали свещичка. Не е задължително да е църковна. Аз паля, каквато имам в къщи. Начина да почетеш близките си, зависи единствено и само от теб.  Peace

# 17
  • близо до Кресненското дефиле
Ще ходя!Не пропускам Задушница,нито пък ходенето два пъти в месеца,до гроба на дядо ми. Cry

# 18
  • София
Гробищата са ужасно неразчистени от снега. Почти невъзможно е да се отиде.
Ние даже на 40 дни не ходихме там.
Оня ден беше и рождения ден на свеки и не можахме да отидем. Cry

# 19
  • в моя свят на мир и любов
*

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 21:53 от luda

# 20
  • Ямбол
Няма да ходя. Не водя децата си. Аз също бих забранила.
Всъщност аз на гробища ходя изключително рядко, а ритуали, особено свързани със смърт не изпълнявам по никакъв повод.

# 21
*

# 22
  • София
За мен това е изразяване на почит. 
Това са наши близки хора, а не стари дрехи, които да изхвърлим и забравим за тях, след като вече не ни служат.
Абсолютно  Peace

# 23
  • Ямбол
...
Това са наши близки хора, а не стари дрехи, които да изхвърлим и забравим за тях, след като вече не ни служат.
Това как трябва да се разбира?
Когато не ходиш на гробища, значи си забравил починалите си близки?

# 24
*

# 25
  • Талант на 2012,2013 г.
.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 08:24 от Марѝ

# 26
  • Ямбол
Мисля, че няма място думата "трябва" в това как хората помнят.
Някои помнят и почитат, като изпълняват ритуали, други го правят различно. Няма място за сравнение и не може да се каже, дали някой е забравил, само защото не действа като теб.

...
А какво печелим, когато не ходим изобщо и си седим в къщи?
Защо трябва да печелим?

# 27
.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 21:58 от azaf

# 28
Моите близки хора не са тук, за да ходя по гробища. А и да бяха в същия град, пак не бих отишла. Мразя подобни неща, а раздаването на храна също ми е неприятно.
Почитам си ги по мои си начини.
Аз също имам мнение за тези, които спазват едва ли не всеки "ритуал" с ходене по гробища, подаване и т.н., но не мисля да коментирам.

# 29
Ех, че грозно стана на последната страница... Confused

Общи условия

Активация на акаунт