Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 44 173
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Честит празник на всички! Живи и здрави, издръжливи и спокойни, по-усмихнати и по-доволни от себе си и от това, което правим!
За козметиката съм писала вече - Себамед, не съм имала проблем. Ползвам Тео бебе още с баткото и не съм имала проблеми. Ползвала съм и Персил Сенситив. Мисля да продължа да ползвам и сега Тео бебе (розов) - на баткото дрехите ги пера с такъв и съм доволна от качеството и аромата.
На вас какво ви казаха за пелените в болницата за бебето, трябва ли да са пакетирани (т.е. да са купени в пакет) или не?

# 676
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ей ме и мен, вече мога да раждам ако много държа - имам си необходимите документи!  hahaha Все пак мисля да изчакам с раждането, че нали имам един полип на шийката, който докторката трябва да погледне преди раждането, щото не се знае, знае ли се!

За козметиката не се лъжете, че кожата може да се изнежи. Големият ми син го мазах в началото с обикновена козметика - Бюбхен, бочко и получи отвратителен дерматит, памперс дерматит и тн., малкото не съм го мазала с нищо, освен от дъжд на вятър с А Дерма и зехтин и кожата му е добре (излиза му само една екзема когато му расте зъб), та си е въпрос на кожа и е по-добре да се избере по-щадяща козметика, а не да си мислим, че с нея можем да изнежим детето. Но пък ако вие в семейството нямате проблеми с кожата, алергии и тн е по-малко вероятно бебето да има проблеми и можете да си го мажете с каквото ви скимне.  Peace
 Абе за козметиката съм на мнение, че колкото по-малко и колкото по природна, толкова по-добре.  Peace Та в тоя ред на мисли в началото ще къпя бебето 1-2 пъти седмично с чиста водичка и ако се налага ще го мажа със студенопресован, непреварен зехтин.

# 677
Честит 8ми Март, Прекрасни!
Желая ви да сте спокойни и уверени майки, ценени, обичани и много желани жени!

Никога няма да забравя това стихотворение, с което за първи път ме поздрави моя син, когато беше на 2г. :
Аз обичам мама
с обич най- голяма-
тя ме е родила, тя ме е кърмила.
Песни ми е пяла
и ме е люляла.
На света едничка
тя е най- добричка!

Днес ме изненада с рози, но каза, че стихотворение ще ми каже довечера.  Laughing

много я мислите тази козметика Simple Smile, няма такова нещо като изнежване с хубава козметика и че обикновената е по-щадяща  Naughty Ако почнете с обикновена и се появи проблем, ще ви излезе по-скъпо, ще трябва да купите после и от хубавата. Аз почнах със Себамед, обрина се и купувах после Мустела. Този път няма да рискувам, направо купувам Мустела.  Peace
Тази павловича мас, се продава като крем Павлодерм, който също има парабени.

benitabeni, явно Токуда си работят с Хип... до колкото знам и АМ им е на ХИП...
laguna - всички части на помпата се изваряват.  Peace
viliandar, за тромбофилията и фраксито - проблем е, ако плацентата започне да презрява или пък се преносва, за това последните седмици ще трябва да се следим по-често.
Миналата бременност с фраксито изкарах почти до термин и нямаше проблеми, плацентата беше добре. Сега док. казва, че ако се реша на нормално раждане, с толкова много магнерот и утрогестан, мога да пренося и става много рисковано с плацентата...
Вие до кога ще слагате инжекциите?

# 678
много ти благодаря

# 679
Честит празник на всички дами  newsm51 .Да сте живи и здрави вие и мъничетата и всичко да протича нормално.Аз днес бях на ЖК.С бебчо всичко е наред,доктора каза да не го чакам скоро ама хич.Но си имам всички документи и само чакаме.Мисля да увелича разходките,движението,ще подскачам,защото искам да излиза вече.Доки каза че ако не излезе до 20-25 ще ме реже  Confused .Относно козметиката незнам дали използването на по-скъпа,качествена козметика е изнежване на детето.По-скоро е нещо като застраховка че няма да има проблеми.Поне така мисля аз.Купих гел закоса и тяло на Мустела.Казаха ми че се използва много дълго време от рода на 8-9-10 месеца,но като загледах опаковката пише да се използва до 6 месеца след отваряне  Rolling Eyes Така че незнам кой го е използвал 10 месеца,а може и да не се разваля след 6 месеца както е показано.Имам една Павловича мас,с която се мазах срещу стрии,та може да я ползвам и за бебо.Една приятелка ми подари мляко за тяло на Бочко,но незнам дали да го използвам сега,защото чух че козметиката на Бочко е много силна.А за крем срещу подсичане още незнам какво да взема,чудя се между Судокрем и Бепантен,но второто ми се вижда по скоро като лекарство и може би при тежки случаи на подсичане,а може и да изчакам педиатърката като дойде вкъщи тя да ми препоръча нещо.Имам някакви мострички на различни неща и може да закърпим положението.Между другото незнам дали някоя от вас е ходила миналата година на Бебемания.Има една марка Topfer или не що такова.Дадоха ми доста мостри на нея,разни пудри(или трици бяха) за вана,измиващи гелове и др.Някой ползвал ли е нещо на тази марка и имате ли отзиви?А за памперсите и аз съм чувала че искат пакетирани и да не е отворен пакета.Ама айде.Една приятелка ми даде един пакет но отворен,ама вътре са си всички бройки(24),та мисля с него да пробвам,пък в крайна сметка ще купим един пакет ако този не го искат.Та същата приятелка ми каза че в МД циганките даже и памперси не носят,а санитарките обикалят и някоя добродушна мама ако даде 1-2 памперса да сменят детето... а пък на мен ще ми правят проблем за един отворен пакет Close А една пък обрала паричките и телефоните на няколко майки,изоставила си детето и си тръгнала. Shocked Абе страшна работа.После нас само ни изнудват,искат пари за тва за онова  #2gunfire всичко трябва да си платиш,а те даже осигуровките не си плащат и пак ги израждат,а накрая си изоставят и децата на държавата.Много тъжно ама такава е ситуацията...

# 680
  • София
Честит 8-ми март на всички. Живи и здрави, и много обичани да сме всички!

Не съм и аз като теб мисля да ползвам единствено зехтин, този път непреварен. Със сина ми го преварявах, но така и не разбрах защо хем трябва да е "екстра върджин", студено пресован и незнам си какво, а от друга страна да го преварявам и да му унищожавам всички ценни съставки.  newsm78. Ще взема един шампоан на веледа за всеки случай, но като начало не мисля да ползвам. Крем за дупе със сигурност ще ми трябва и мисля да е пенатен, че е по мазничък от бочкото и изолира по-добре влагата от памперса.

Някой знае ли какво става с ralitsa_tsaneva. Не е писала отдавна в темата. Надявам се всичко да е наред при нея.

# 681
Та в тоя ред на мисли в началото ще къпя бебето 1-2 пъти седмично с чиста водичка и ако се налага ще го мажа със студенопресован, непреварен зехтин.

Не съм, а защо непреварен ?!  newsm78

Да добавя за козметиката, че явно за бебоците е проблем когато се сменя, така че с каквато започнете най-добре с това да си карате. Поне с такова впечатление оставам от тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=491238.0  Rolling Eyes

# 682
  • Sydney
Hadji днес дори без да питам ме питаха дали ме боли... било страничен ефект едно от лекарството, друго от самата плътност на инжекцията  Rolling Eyes
Balonesa може би си зависи от договора, който сключва болницата, не знам  Rolling Eyes
Rouzi в болница е от миналата седмица, с контракции... за сега са закрепили положението  Praynig Hug

# 683
Balonesa - говорих с моята доки за фраксито, тя е категорична в моя случай,  +5 инжекции след раждането, през ден. За да не тръгне тромб. Явно се преценява според жената.

# 684
  • sofia
Честит празник на всички дами!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честита рожбичка и на Газолин!    bouquet

Хубав ден на всички!!! Simple Smile

# 685
  • Бургас
Честит 8-ми март на всички. Живи и здрави, и много обичани да сме всички!

Не съм и аз като теб мисля да ползвам единствено зехтин, този път непреварен. Със сина ми го преварявах, но така и не разбрах защо хем трябва да е "екстра върджин", студено пресован и незнам си какво, а от друга страна да го преварявам и да му унищожавам всички ценни съставки.  newsm78. Ще взема един шампоан на веледа за всеки случай, но като начало не мисля да ползвам. Крем за дупе със сигурност ще ми трябва и мисля да е пенатен, че е по мазничък от бочкото и изолира по-добре влагата от памперса.

При студеното пресоване се използват химии дори и при зехтин екстра върджин затова е хубаво да е преварен на водна баня.

# 686
Balonesa - говорих с моята доки за фраксито, тя е категорична в моя случай,  +5 инжекции след раждането, през ден. За да не тръгне тромб. Явно се преценява според жената.
Да, така е, миналият път ми слагаха във Вита след раждането, аз седях 7дена там и до изписването, всеки ден. Само не мога да се сетя дали съм го спряла преди раждането.  newsm78
Сега май ще го слагам до последно...

# 687
Аз относно козметиката мисля да заложа на Бочко,все пак е българска и няма да се чудя какви химии има в нея.Мисля,че от нашето по-хубаво няма,ще пробвам ако съм доволна ще споделя,ако ли пък не ще си купя нещо друго.Все пак цената е по допустима,не мисля,че ако козметиката е скъпа,е супер качествена,така че всеки сам си преценява

# 688
Аз относно козметиката мисля да заложа на Бочко,все пак е българска и няма да се чудя какви химии има в нея.Мисля,че от нашето по-хубаво няма,ще пробвам ако съм доволна ще споделя,ако ли пък не ще си купя нещо друго.Все пак цената е по допустима,не мисля,че ако козметиката е скъпа,е супер качествена,така че всеки сам си преценява
Бочко за дупето е чудно Simple Smile И аз това най-вече ползвах - не сме имали подсичанки Simple Smile
За баня може би на Мустела душ-гела ще взема пак ... или на Клоран да прбвам (не съм сигурна още).. А за мазанееее нямам много идея - може пак някоя от тез двете..
Веледа доста скъпа идва.. иначе много ми харесва като идея .. ако някоя баба се навие да спонсорира може да пробвам като за начало  Mr. Green

Макар че първия месец пак ще е набързо под мивката (ако не обича процедурата като батко си  Laughing) - най-вече за гъзето Simple Smile

Между другото - като говорите за мокри кърпи и миене.. сина ми почти не съм го мила - освен вечерното къпане или ако ужасно много прекали с мат'ряла Simple Smile .. и не се е подсичал хич. А ползвах всякакви мокри кърпи и пампи..
От друга страта на кумата ми малката ВИНАГИ я миеше с преварена вода като бебе  Crazy .. и мине се не мине - подсечена..

Всичко си е до бебе и до кожа.. няма универсална формула Simple Smile Иначе нямаше да има и толкова голям избор от козметики и цапала  Crazy

# 689
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Та в тоя ред на мисли в началото ще къпя бебето 1-2 пъти седмично с чиста водичка и ако се налага ще го мажа със студенопресован, непреварен зехтин.

Не съм, а защо непреварен ?!  newsm78

При високата температура ненаситените мастни киселини, които са изключително полезни се превръщат в наситени. Наситените мастни киселини се наслояват по кръвоносните съдове и имат и други вредни въздействия. Студенопресованият зехтин съдържа 2 вида ценни мастни киселини – 80% олеинова киселина и 10% линолева и е източник на вит. А и Е. Ако зехтина е обикновен ( не студенопресован, екстра върджин и тн) няма проблем да се преварява. По принцип се води, че се преварява за стерилизация, но при положение, че се вари на водна баня, а самият зехтин не завира си е малко безсмислено.
 При производството на истински, качествен студенопресован зехтин не се използват никакви химии, особено ако е сертифициран био продукт.

Общи условия

Активация на акаунт