Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 43 637
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОБИЧАНИ ЖЕНИ И МАМИ!  bouquet

Сега се връщам от ЖК. Всичко е ок, взеха ми влагалищен секрет най-после, следователно док ме погледна и заяви: "Нямаш никакво разкритие", пък аз в последно време не знам какво ми става ама постоянно съм с усещането, че ей сега отивам в родилното  А док вика: "Абее, чак към последната седмица на март може да почнеш да чакаш". Тя, ако знае Laughing
Другата седмица ще давам кръв и урина, предполагам последно, а по-другата някакъв запис ще ми правят и вероятно вече ще ми дадат направлението за болницата, изследванията и там цялата документация.

За козметиката, както вече съм споменавала, спирам се на Avene. Поръчала съм си от позната представител измиващ гел за тяло и косичка, хидратиращо мялко с ефект "пудра" (нямам да взимам лосион, защото бебчетата са летни и ми се струва по-тежка консистенцията, само после, ако нещо е суха прекалено кожичката ще взема Веледа) и крем при смяна на пелени. Купих и малка кутия Судокрем за всеки случай. Мокри кърпи съм взела Бочко, имам и още едни големи, подарък от кумата, не знам каква марка са точно, но все тая - ще ползвам и тях.
Аз първия месец мисля да мия само на мивката, като, разбира се, ще измивам и лицето, гънките, но няма да къпя в буквалния смисъл заради пъпчето. Като падне то тогава по-щателни бани с продукти вече. Не мисля и да мажа кремове при всяка смяна на пелени, а само при необходимост.

# 691
Офф чета, чета ...изчитане няма.....ама и аз да си кажа Simple Smile  Сега си давам сметка как го карам пак през глава тази бременност и не се замислям много много и накрая пак ще си патя....ама пусто в отпуск съм и пак нямам време.

Козметика - с дъщеря ми ползвах Себамед. Всичко беше ок. За дупето Бочко. Забелязах, че просто някои акита ама веднага за секунди я подсичаха, явно просто бяха по-киселинни ли не знам, но това беше....и после минаваха. А и за нея най-доволна бяха от памперси Huggies Premium. Просто, много добре - нито я спарваха, нито я подсичаха. И досега нощем ги ползваме  Embarassed - не пие вода в градината, и вечер се започва едно безумно наваксване и нощния памперс не можем да го махнем, дневния го махнахме преди 2 години...
Но при момчетата май не е толкова просто. Ще започна със Себамед и Бочко пък ще видя. Остава да се заредя с Lefax за коликите, защото с Елена започнаха още от болницата.

Едни приятели в Щатите изобщо не мажеха с нищо. Едни други в Германия, че не го и къпеха. То тези неща са си логични и обосновани, ама аз тука по-близо до ориента - нещо не се отказах от ваната с вода, и малко масаж след това  - нагорно идва малко, ама....Така че, кой както... и каквото.....

Количка - Мислех за лятото да си купя по-лека количка, моята е Mutsy 4 rider. Но мислих, мислих, и като си спомних колко рев изрева в количката Елена, колко разнасяне на ръце и бутане на количка падна от ден 1 - и си купих кенгуру - Babybjorn Mirracle Air Mesh. Поне и из вкъщи някоя работа да свърша, щото то и през деня спане нямаше много много без значение в количка или не.

Сън - За разлика от предния път, сега нощем спя супер, но мисля си, че просто защото през деня все нещо правя, каката ми е все на главата когато си е у дома... и се уморявам доста. Но киселини...ужас, направо - страхотия. Предният път нямах такива екстри.

Раждане - Ами пак в Токуда, при същата лекарка. Толкова. Лошото, е че младежът беше седалищен. Преди 10 дни се беше врътнал нормално, но отново спря да ме ръчка в страни и мисля, че отново се е обърнал седалищно, другата седмица ще се види.

Мерки и теглилки - Тва с тези мерения ми омръзна. Юнакът е с ужасно дълги крака, и добре че обиколката на корема (АС) е по-малка, че влиза още в седмиците си и пак е 3-4дни напред. Но всичко, зависи от това как мерят главата, бедрената става и корема. Нямам представа колко е станал вече на кг, но този път така ми тежи, гръб кръст..ужас, а съм 175см, и по принцип държа и с кг отгоре.....не би трябвало да ми е драма, но уви...  И в края на втората бременност просто отидох и си купих колан от тези на Анита - еми друго е, поне кръстът спря да ме боли и малко стойката си промених...но гърбът зверски ме боли, зверски

Изследвания - Ми само 1 ми беше ок, останалите все извън нормите, как са нормални, не мога да разбера, предният път с Елена всичките ми изследвания бяха просто супер....сега...не знам, накрая ще ни надупчат с антибиотик в родилното и това е, знам си аз..

Офф и последно - мисля, че тапата ми полека лека си изтича, и ме обхваща безумна паника....100% не е течение, просто лепкава прозрачна слуз както 10ч преди да родя Елена - но този път по-малко, но редовно..... и много много рано...

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 14:23 от pezota

# 692
  • София, Младост
Balonesa, мерси за инфото за фраксито и плацентата. Аз сега се връщам от моята докторка, плацентата ми е ОК, няма никакви признаци на стареене, това според нея се дължи на фраксито. Каза ми никакво спиране на инжекциите. От това, което ми каза май няма изгледи да пренося, по-скоро ми каза повече да лежа и да стискам да вляза в 9-тия месец, което е почти след 2 седмици. Шийката ми е вече центрирана, мека, бебчо се настанил надолу с главата доста ниско долу... общо взето започнала е някаква подготовка за раждане... ама не се знае колко ще продължи. Посъветва ме повече да лежа и по-малко да щъкам.

# 693
Мамчета, честит празник и от мен!   bouquet Да си пожелаем мъжете да ни глезят още повече!  Peace
За козметиката май ще вземем на Хип, но все още съм в дилема.
Мами, пазете още малко леглата, че вече сме на финала! Някой има ли инфо за вече родилите мами, как са бебоците.
 Hug на всички

# 694
  • Елин Пелин
Честит празник и нека скоро да получим сладко мрънкащите ни безценни подаръчета !   bouquet   bouquet   bouquet
А относно козметиката  Shocked лека констатация  Rolling Eyes - вносна не знам коя е вече, но знам някой известни марки който се явно забъркват в нашата родна страна, което от друга страна по-добре тук отколкото в Турция, но като за начало по-лека и семпла!

# 695
Мили момичета Hug, искам да споделя една много съкровена емоция с вас, която ми изпълни сърцето днес следобяд. И без това, ако си прегледам постовете от началото, май само тревоги съм споделяла, та сега не мога да пропусна повода за нещо много хубаво.

Тези от вас, които вече са мами, прекрасно ще ме разберат. А на останалите искам да кажа, че им предстои най-прекрасното нещо в живота. Сега може да ви звучи като клише, но много скоро ще усетите, че погледът на две усмихнати очички и прегръдката на две пухкави ръчички правят чудеса за майчиното сърце.

Синът ми след училище ми донесе подарък - изненада, правили са го с помощта на госпожата. Нямам възможност да го кача директно, затова ще се опитам да ви го предам достоверно Simple Smile

Оформено е като грамота, вместо като картичка.
Текстът е:
Връчвам настоящата грамота на ...(тук са моите имена),
защото ми е дала живот,
защото ме възпитава с много обич,
защото вярва в мен.
Тя е тази,която ми прощава всичко,
която ми вдъхва надежда и сила в трудните моменти
С обич: Румен

Сто пъти го прочетох, откакто ми го е дал, сега пиша и пак ми се вирят очите....
Честит празник на всички!!! newsm51
Дано имате много моменти в живота, в които да усещате колко много си заслужава да го живеем!!

# 696
  • Пловдив
Супер е така да ти поднасят малките сърца големи жестове! И на мен каката сутринта ми подари книжка за майката с картичка, която целият клас си беше направил труда да закупи от по-ранко и така всички мами да си имат по нещо, а на обед ми подари грамота с моето име на френски /само дето не разбрах какво пише на нея  Laughing Hug/
Излезнали са ми резултатите от кръвта, която дадох сутринта и какво да видя - Хемоглобин 90!!!! Звъннах на док и той вика ама не пиеш ли желязо, викам нееееее, я веднага на ампули желязо!!! И сега трябва да видя, нали се пиеха с разлика от магнезия 3 часа някъде, да не са заедно /пак ше видя инструкциите на опаковката Диаспорад - Мг./
Оказа се че няма свободни часове и ще се видим накрая на месеца, преди раждането евентуално малко, ако момата няма собствено мнение по въпроса....  Mr. Green Но не би трябвало, да ме слуша малкото овне искам, нали и аз съм си овне /05.04  Mr. Green /
Това с изваряването на помпата го бях забравила.... то и без това стерилизатора и тя ще дойдат към 23, така че никакво раждане преждевременно  Whistling Crossing Arms
Айде лека от мен и весело изкарване  на всички !!!!!  smile3534

# 697
Честит празник с голямо закъснение и от мен!!!  bouquet

# 698
Честит празник!

# 699
  • София
Добро утро, мамчета! Прекрасни новини!
Честит син Гавраил на Деница! Честит син Сашко на мама gazolin! И на патерица- честит рожден ден на Илия! Дано скоро стане батко след най-лекото раждане на мама Hadji!
KRASI1982, май никой не ти предложи името Йоана. Аз лично много го харесвам.
Относно козметиката за бебето, аз съм се спряла на Авен. Благодаря, Мияbouquet Сапунът на Авен като с магическа пръчка махна кокошите тръни на нашата кака, с които се бяхме видели в чудо.
Много се радвам, че се активизирахте и пишете по интересни теми. Чета редовно, но не ми се пише, защото казвате всичко. Laughing

# 700
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Днес ще направя новата тема и ще е пратя на общия профил, някой като стигнем 50 стр. да я публикува Simple Smile Давайте предположения за заглавие, да се пусне и една бърза анкета Simple Smile
samm вие при кой Педиатър се записахте? оня ден мъжа ми звънял на нашите познати в квартала и казали, че били при Панова, но не били доволни, не знам защо  Rolling Eyes вчера ходи до личната пак в XX ДКЦ и тя препоръчала Йосифова, та сега се е разбрал с нея... каза, че няма кой знае какви впечатления, та да видим  Rolling Eyes
Бончил1 супер Simple Smile
petiapsb имаме информация: Еви и s.kov са си у дома Simple Smile Близнаците на anichka.b са в МД, Сашето на gazolin си стои при нея в стаята... това е май Simple Smile
Лек ден Simple Smile

# 701
Привет, привет!
Бончил1 , просълзих се от умиление като четох картичката  Hug Ние тази година пропуснахме тържеството за осми март, но Плами беше болна и реших да я позадържа в къщи, за да се възстанови напълно.

arete, радвам се, че съм помогнала, въпреки, че ни си спомням как  newsm78

benitabeni в поста на Априлки_2012 от първа страница има 3 предложения за нови теми, ако няма други може тези да пуснеш като анкета. Аз, уви, не знам как да я пусна  Embarassed Иначе мога да пусна новата тема след като се приберем от разходка - някъде към 15ч.

Слънчев ден на всички   Nature Sunny

# 702
Април наближава и бебенце нетърпеливо шава
Скоро чакаме дете априлски щъркел да ни донесе
Пукна вече пролетта, априлки чакат своите деца

Бени, точно при Панова се записахме. Мъжът ми се сети, че съпругата не негов колега работи в поликлиниката като мед.сестра и детето им е записано там. Звънна, за да разберем при коя докторка е и те казаха - Панова. Препоръчаха ни я и така - отидохме и се разбрахме с нея. Тя каза таткото да й звънне в деня преди изписването, за да дойде вкъщи като ни изпишат, да прегледа малката, да вземе нужните документи и да ни каже как процедираме нататък.
Сега, разбира се, аз още не мога да кажа нищо за нея като специалист, освен че беше мила и усмихната. Обаче това не е основното. Ще видим дали ще сме на едно мнение по важни въпроси като кърмене, захранване, антибиотици, хомеопатия и прочие. Ако не - ще се сменяме Peace Имаме още цели две лекарки от поликлиниката в листата все пак (Вангелова и Матеева). Отделно ми препоръчаха и лекарка с кабинет на Родопски извор, която работи със Здравна каса, така че - варианти има. Аз се надявам да се спогодим с Панова, защото лекарят е нещо важно, но ако не ми допадне не мисля да правя компромиси Naughty
Успех и на вас с избора!

Ох, аз другата седмица трябва да викна вече фирма за почистване. Изобщо не ми се занимава. Някаква летаргия ме е обзела, нищо не ми се прави. Само лежа, чета, гледам филми. А скоро имам бебе да гледам, да будувам Rolling Eyes Май ще ми преобърне режима и ще ме оправи на бърза ръка Joy

# 703
Имам молба - че нали съм хормонално обременена  Blush и съм шаш и паника, макар да знам, че не трябва..
Можете ли да ми напишете (който знае де) размери на глава/стомах/бедро (BPD/AC/FL), както са ги измерили вашите доктори около 32-33 седмица. Или ако няма р-ри - на коя седмица са отговаряли (когаро вие сте били 32-33 г.с.).

Много ще съм благодарна  Hug

# 704
Здравейте на всички!

Досега все не успявам да се включа при вас, Апприлски майчета, надявам се да ме извините, но моля някой да ми помогне, за да имам и една хубава лентичка като вашите!

Очаквам втората ми дъщеря да се роди на 20.04,

Благодаря ви предварително!

Честито на всички, които вече гушкат своите подранили Априлски бебчета!  bouquet

Привет, привет!
Бончил1 , просълзих се от умиление като четох картичката  Hug Ние тази година пропуснахме тържеството за осми март, но Плами беше болна и реших да я позадържа в къщи, за да се възстанови напълно.

arete, радвам се, че съм помогнала, въпреки, че ни си спомням как  newsm78

benitabeni в поста на Априлки_2012 от първа страница има 3 предложения за нови теми, ако няма други може тези да пуснеш като анкета. Аз, уви, не знам как да я пусна  Embarassed Иначе мога да пусна новата тема след като се приберем от разходка - някъде към 15ч.

Слънчев ден на всички   Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт