Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 44 163
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Имам молба - че нали съм хормонално обременена  Blush и съм шаш и паника, макар да знам, че не трябва..
Можете ли да ми напишете (който знае де) размери на глава/стомах/бедро (BPD/AC/FL), както са ги измерили вашите доктори около 32-33 седмица. Или ако няма р-ри - на коя седмица са отговаряли (когаро вие сте били 32-33 г.с.).

Много ще съм благодарна  Hug

Давам ти размерите по ехо-то, това са ми от 31 г.с и 6 дни, ама ние си вървим по едички малко. Размерите са преписани от снимката.
BPD: 83,2 mm Отговаря на 33wOd
FL: 65.5 mm Отговаря на 33w2d
Стомахче моя доктор не мери, незнам защо...Дано съм ти била полезна.

# 706
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Сам, страхотни заглавия, ето малко и от мен:
Пролет вече на вратата чука и Априлче скоро ще е тука!
Време вече не остана – през Април ще бъда мама!
Априлки с големи тумбачета, вече стяхат чанти и сакове!
Скоро слънчо пак ще напече, да посрещне Априлското дете!
Стига вече облаци и сняг, скоро чакаме Априлски бебепад!

Духи-пухи, не мога да помогна, за съжаление, снимките не са в мен.  Tired Надявам се при вас всичко да е наред и да няма проблем!  Praynig Hug

За новата тема, ако няма кой мога и аз да я пусна, няма проблем.  Peace

Сисмикс, добре дошла!  Hug

# 707
Добро утро, коремчета  preggo

Как изкарахте снощния празник?

Страхотни заглавия сте измислили, на мен най ми допада : Време вече не остана – през Април ще бъда мама!   bouquet

Добре дошла на sysmix!

Хубав ден на всички! Hug

# 708
Имам молба - че нали съм хормонално обременена  Blush и съм шаш и паника, макар да знам, че не трябва..
Можете ли да ми напишете (който знае де) размери на глава/стомах/бедро (BPD/AC/FL), както са ги измерили вашите доктори около 32-33 седмица. Или ако няма р-ри - на коя седмица са отговаряли (когаро вие сте били 32-33 г.с.).

Много ще съм благодарна  Hug

duhi_puhi ,

Здравей!

Аз миналия месец бях на преглед - тогава трябва да съм била около 30 седмица - Лекарката ми каза, че по размери бебето отговаря на 32 седмица, а именно:

BPD 80.6 mm
OFD  99 mm
HC   289.2
AC 282.8
FL 63mm
LA 13.28

НО!!!Доколкото съм чела във форума, размерите са толкова индивидуални са всеки, че почти нямат значение, понякога дори самият апарат може да заблуди лекаря, в зависимост от качеството му и годините. В последния триместър отклоненията на апарата са най- големи (+-) 3-4 седмици,

Поздрави!

# 709
  • Sydney
Mia66 аз ще се оправя с анкетата Wink
samm права си, че е въпрос на късмет това с Педиатъра... поне ще имаме време до Юни, ако нещо не си допаднем да се смени... Мъжа ми каза, че тази Йосифова била по-възрастна, та може и от старата школа да е... аз така или иначе мисля и за частен, дано не се налага  Praynig Hug Супер са заглавията  Hug
sysmix добре дошла Simple Smile
Не съм и твоите са супер Simple Smile
tafta и твоето предложение ми харесва Simple Smile
Голяма анкета ще стане  Laughing

# 710
  • Елин Пелин
Здравейте на всички!

Досега все не успявам да се включа при вас, Апприлски майчета, надявам се да ме извините, но моля някой да ми помогне, за да имам и една хубава лентичка като вашите!

Очаквам втората ми дъщеря да се роди на 20.04,

Благодаря ви предварително!

Честито на всички, които вече гушкат своите подранили Априлски бебчета!  bouquet

Привет, привет!
Бончил1 , просълзих се от умиление като четох картичката  Hug Ние тази година пропуснахме тържеството за осми март, но Плами беше болна и реших да я позадържа в къщи, за да се възстанови напълно.

arete, радвам се, че съм помогнала, въпреки, че ни си спомням как  newsm78

benitabeni в поста на Априлки_2012 от първа страница има 3 предложения за нови теми, ако няма други може тези да пуснеш като анкета. Аз, уви, не знам как да я пусна  Embarassed Иначе мога да пусна новата тема след като се приберем от разходка - някъде към 15ч.

Слънчев ден на всички   Nature Sunny
Здравей sysmix! ето ти линка в които е обяснено :  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0

# 711
   duhi_puhi аз имам снимки от 33-та седмица, но на тях размерите са малко по-различни от тези, които plamena е посочила. Явно не на всяка апаратура са зададени по един и същи начин. Аз от самото начало ходя при двама доктори - едната е по ЗК и отделно на частно и винаги има разлика - и в размерите и в термина, който ми определят. Според мен много зависи от това как маркират при самото замерване.

Иначе ето нашите размери:
   от 15,02 - преглед на ЖК

BPD: 83.1 mm - 30w+6d
   FL   : 58.3mm - 30w+3d
   термин по ехограф - 20,04,2012

и от частния преглед на 19,02

BPD: 85 mm - 31w+6d
   FL   : 60 mm - 31w+3d
   AC  : 275 mm - 34w+5d
   термин по ехограф - 10,04,2012

Интересното е, че на частния преглед си излизаше, че съм няколко дни напред и отговарям на 33-та седмица. Една седмица след това ме приеха в болницата с контракции и там - същата докторка, която ми води ЖК ми каза, че съм 32-ра, а би трябвало да съм 34-та. След като ме изписаха пак ме гледа на ехограф и ми каза, че вече съм 34-та, т.е. вървя една седмица назад. Сигурно много те обърках вече, но е факт от самото начало, че единия месец излизам седмица напред, следващия - седмица назад. Гледам да не се вкарвам във филми, но честно казано и аз много често си мисля глупости. Още повече, че сега ще ме викат всяка седмица само за тонове, т.е. няма да има преглед с ехограф и се чудя дали да не се замъкна по-рано на частния преглед (че доктора ме вика чак на 25-ти)

http://www.ladypill.com/calendar.php - по този календар също може да се следят размерите, но и по него винаги имаме разлики.

Пиши какво става с теб, ти нали щеше да ходиш на ФМ...

# 712
     Пиши какво става с теб, ти нали щеше да ходиш на ФМ...
Щях.. аз затова се шашкам.. че там не ме успокоиха.. напротив - ревах като идиот цяла нощ  ooooh!
Проблемът е, че последния път док каза, че бебето върви 2-3 седмици назад.. но само за главата. И почна да се чуди тая глава що не расте и т.н. .. и аз шаш - оп отивам на 3-4 или колкото там Д Simple Smile
Обаче док и там гледа и казва - дам главата 30 седмица, тялото 34, а аз съм точно 33г.с...
И като почна - ми то може и така да си е, ама може и хромозомна аномалия да има.. то главата не е нормално така да е по-малка.. термина ми го изкара по ехограф 15 май  Shocked .. изобщооо  ooooh!
И вика така или иначе нищо не може да се направи - сао да се следи и да се чака да се роди..

Вторник съм на док по ЗК - досега само той не ме е шашкал, но последния път пак отбеляза, че главата и крака са в различни седмици ..

Гадното е, че и двамата споменаха, че не е проблема, че нещо избързва, а това, че точно главата изостава.. Това са 2ма съвсем независими доктори с различни ехографи, ама изкараха едно и също..

иииии..  Tired

А като гледам всички до тука пишете, че размерите вървят напред.. и съвсем ..
Ама.. каквото такова .. 6 седмици има яко да се тормозя  Confused

# 713
duhi_puhi не се тревожи, сигурна съм, че всичко е наред. Аз сега съм 37 седмица и в сряда бях на нов ехограф. Доктора ми обясни, че размерите на главата вече не са реални, понеже е много надолу и е притисната, така че от сряда и нашата глава и бедро си имат размери за различни седмици. Като се има предвид, че на теб не ти е първа бременност е възможно бебока да е слязъл надолу по-отрано. Ама страшни са тези доктори. А и наистина за измерванията един мм да изместиш линийката и ще покаже други измервания!!

# 714
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Духи-пухи и при мен главата върви назад поне със седмица.  Peace

# 715
  • София
duhi_puhi ,  Hug Стискам палци всичко да е наред. След 20г.с. бебетата тръгват по своя индивидуален генетичен план и започват сериозните отклонения от т. нар. стандарт. Ако в акушерския календар разликата м/у 32 и 33 г.с. е 2мм за BPD, то на моята ехографска снимка от тази седмица пише отстрани +/- 3 мм точност, а за термина : +/- 2седм и 4 дни! И както ти е казала Пламена, зависи къде точно са измерили. Идеята е, че се мери най-голямата обиколка, сиреч м/у двете париетални кости, но един милиметър надолу и вградената грешка на ехографа...  Ще ти дам и "точността" за AC: +/- 13,4 mm...  От вторник тази седмица Simple Smile
И един въпрос... Вие с таткото с големи и кръгли глави ли сте или по-скоро продълговати?
И за протокола... Аз съм при много именити лекари и по ЖК, и за раждането. Страхотни специалисти и хора са и двамата. И в рамките на една седмица бебо тежеше според единия 1300 гр, а според другия - 1770 гр., BPD при единия беше 74мм, а при другия - 78. И това за 6 дни. Следващите ми консултации са с един ден разлика и ми е мноого любопитно какви ще са отклоненията.
И пак: стискам палци, не се шашкай и си слушай вътрешния глас! Praynig
P.S. Погледни поста на Мама Васи и сравни Simple Smile
BPD 79,4mm 31w4d
HC 305,6mm 32w5d
AC 288,6mm 32w6d
FL    60,8mm 31w1d

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 12:51 от arete

# 716
На мен най ми допада Време вече не остана – през Април ще бъда мама! Hug

Ох, кога дойде време за нова тема и кои ли ще се отчетат в нея newsm32

Духи, стискам палци всичко да е наред Praynig И според мен не се води по другите резултати, много е индивидуално...

# 717
Духи дано всичко да е наред, в което съм сигурна! Praynig

Няма формула, няма рецепти - всичко е индивидуално - няма да цитирам мойте мерки от снимката, само ще кажа: официален термин 02/04, по апаратура на 25/03, а по преценка на доки 15-16/03! Е, ха сега ми кажете на кое да вярвам, стегнах си багажа и съм на нисък старт. Бебето по това което се вижда на 4D добре и това е единственото, което ме вълнува, пък да видим като се роди.... Praynig

Хубав ден!

# 718
Duhi-puhi, всичко ще си е наред,аман от тия доктори,мен така едно светило ми изкара акъла та не съм имала една спокойна минута.  Hug

# 719
Здравейте мами,
Не съм писала отдавна Simple Smile
duhi_puhi - не се тревожи. Сигурна съм, че всичко ще е наред.

И мен ме е налегнал един мързел. Нищо не ми се прави Sad По цял ден гледам филми и готвя за вечеря. А краката така ми се подуват. Последните 2 дена пия чай от липа (някой го беше препоръчал) има ефект наистина. Малко по-малко се подуват Simple Smile
Относно моите килограми аз да кажа, че съм качила на този етап 9 кг. от началото, а пък се чувствам огромна и тежка Sad Сигурно при всички е така...

п.с. Честит 8ми март на всички на патерици. Пожелавам ви да сте много обичани цял живот и много уважавани майки, жени, дъщери...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт