Баба Марта идва вече със здраве да ориса априлското човече!

• 43 631
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Уф, прекрасно ми е ясно, че всичко е индивидуално и си мерят ушите общо взето с тия ехографи  ooooh! Ама защо и двамата трябва да ми говорят веднага за сериозни проблеми  Rolling Eyes
Мъжо и той само ми вика споко.. Ама на  ooooh! бременна и споко хич не се връзва  Mr. Green

За отклонението също съм съгласна - отсртани го дава +/- 22 дни  Crazy

Ето, пиша и аз какво са ми замерили Simple Smile .. в червено е според док проблема..

ПМР 33w0d
BPD - 78.8 - 31w4d
HC - 278.2 - 30w3d

AC - 278.4 - 31w6d
FL - 67 - 34w3d

# 721
duhi_puhi  Hug Praynig стискам палци с все сила всичко да е наред.
Може ли така да те плашат, сега няколко седмици да не можеш да спиш спкойно, докато го родиш Crossing Arms

# 722
  • Sydney
samm сега четох за Педиатърката - вашата и нашата явно преглеждат в един кабинет...   Rolling Eyes
duhi_puhi като ти дава снимката има ли таблица където има мин. и макс. стойности? аз така се ориентирам - ако попада между двете е добре и няма за какво да се тревожиш  Hug

# 723
Duhi_puhi, дано всичко да е наред, стискам ти палци!!!  Praynig Peace

Аз другата седмица съм на преглед и вече ще говоря с доки да ми пусне изследвания, влагалищен секрет и да ме погледне отдолу, че скоро не са ми правени никое от тези неща, а тогава вече ще съм в 36-та седмица!  Rolling Eyes

Страхотни идеи сте дали за заглавия на следващата тема, аз също гласувах за Време вече не остана – през Април ще бъда мама!  Wink

Иначе и мен ме мързи ужасно - по цял ден гледам филмчета, само вечер готвя нещо и това е  Embarassed

# 724
samm сега четох за Педиатърката - вашата и нашата явно преглеждат в един кабинет...   Rolling Eyes
duhi_puhi като ти дава снимката има ли таблица където има мин. и макс. стойности? аз така се ориентирам - ако попада между двете е добре и няма за какво да се тревожиш  Hug

Има.. и графики има.. но точно за тия неща е под мин. Не много - ама е под..  Rolling Eyes

Вторник пак ще ме гледат .. да видим там какво ще каже ЗК-то Simple Smile
На 15ти пък съм на частния, който иска през 2 седмици да следи как расте.. Дано всичко да е наред  Praynig

Още един въпрос - всички ли ходите на записи на тонове - коит оходят - от коя седмица, колко често и плащате ли за туй ..

# 725
Duhi_puhi ами аз не съм доктор, ама не ми се вижда голяма разликата м/у измерванията- няма разлика 3-4 седмици, най-много да дава отклонение 1-2...така че мисля, че има за какво да се тревожиш. А и един мм да е одължена или скъсена линийката и хайдее 2-3 дни разлика веднага. Не се тревожи и не забравяй, че преди 25 години изобщо не са ги гледали на ехограф! Аз понякога така се успокоявам!!

# 726
на мен ми казаха,че почваме с влизане в 45 дневния и така на две седмици.Плаща се,да,при моя е 10лв

# 727
Duhi_puhi, всичко ще е наред. Със сигурност ще се притесняваш, но да се надяваме, че на следващия преглед показателите на бебето ще отговарят както трябва. Ужасно е, че се тормозиш сега.

# 728
Сега видях въпроса за записа на тонове- емии аз не ходя. Док изобщо не ми е споменал, каза ми че ако 2 седмици преди термина не съм родила, ако искам мога да отида пак на преглед и това е....

# 729
   duhi_puhi не се притеснявай, всичко ще е наред.  Praynig Аз сега си гледах снимките от прегледите, когато съм била бременна с каката. И тогава е давало различни седмици на всеки преглед. Тогава ходих при Троянчев - зад Тримонциум и бях много доволна от него като специалист.

Аз пък се притеснявам, че корема често ми се втвърдява. Има периоди, в които е твърд само от едната страна и ясно се напипва гръбчето на бебка. И аз започвам да се шашкам дали е добре. Като лежах последно в болницата докторката каза, че контракциите не са вредни за бебето, но мен много ме е страх и като ми се втвърди корема и не усещам бебенцето - започва едно ръчкане - докато не се разшава, за да ме успокои. Ох, много съм лоша... Нямам търпение да я прегърна вече и да ми кажат, че всичко й е наред. Много дълга ми се стори тази бременност - с всичките инжекции и хапчета, и лежане по болниците...

Мен вече всяка седмица ме викат на ЖК - за да слушат тоновете. Май започва от излизането по майчинство - 45 дни преди раждането.

И още нещо да попитам - мамите, които сте на Магнезий и/или Гинипрал - казаха ли ви кога трябва да ги спрете. Аз все още си ги пия, а след няколко дни влизам в деветия месец. Вече от собствен опит се убедих обаче, че когато контракциите са много силни и болезнени (както бяха при мен преди две седмици) хапчетата не помагат. Само системите с Магнезий ми помогнаха. Дори доктора в болницата ми каза - когато дойде време за раждане лекарствата спират да действат, т.е. идвал момент, в който и терапията не оказва влияние на контракциите ... Та сега се чудя аз до края ли ще си пия хапчетата  newsm78

# 730
И на мен за тонове никой нищо не ми е казвал.

# 731
  • Пловдив
duhi_puhi - да ти дам и моите стойности, понеже и при нас главата изостава:
от прегледа на 21.02 - бедро - FL=6.21см MA 32w.4d, а за главата  BPD=7.65 MA=30w0d.сега от прегледа на 07.03 излязоха тези резултати - бедро - FL=6.78 см. MA 35w6d, а за главата  BPD=8.28 см. MA=32w6d.
Очеизвадно главата си върви назад, така че не се притеснявай, док каза че всичко е в рамките на нормата.  Peace
Явно е също така че аз ще бъда може би една от малкото, на които няма да и записват тоновете всяка седмица, защото графика му е претоварен и ще се видим на края на месеца - чак на 28  Mr. Green Кво да кажа по този въпрос..... Като се има предвид и че в началото на месец 04 трябва да се определи и ден за секцио, питате ли ме  newsm78 #Crazy #Crazy И никъде не ходя другаде освен при него - много доктори не е хубава работата!!! ОСвен това duhi_puhi имам една приятелка, което в 9 месец и казали че бебето въобще е спряло да расте ....... и така цял месец .... е сега малката е жива е здрава и е едно злоядо и капризно дете  Crazy
Не се вкарвай много във филми!!!!

# 732
Аз сам на Магнерот 3х2 и други и док е споменавал, че 36 г.с.спирам всичко, като медикаменти. Към момента и моя корем почти през цялото време е твърд, стегнат. По този повод днес съм при док на преглед. Може ли заради това да не чувствам бебчето редовно? newsm78

# 733
Duhi_puhi аз започнах да ходя на тонове от както влязаох в 7 месец.В началото ходих на 2 седмици веднъж,а откакто влезнах в 45 дни преди раждане трябва да ходя всяка седмица.За сега няма признаци за контракции,всичко си е наред и дано така устискам до финала.Относно плащането аз си заплащам всеки път по 15лв.,но една позната ми каза,че тя когато е ходила на тонове всяка седмица и 1лв.не е давала.Така че за плащането си зависи от това къде си следиш бременността.

# 734
Мама Васи ей това светило ми изкара акъла в 20г.с Каза ми,че я изкарам до 26 я не,че съм била със разкритие и скъсена шийка и ако ме заболи няма време да реагирам,не ща да го чуя вече.
За магнерота,едно момиче си го пи ден преди да роди,ама май го спират към 38 седмица,и аз си го пия,ама аз си имам много време

Общи условия

Активация на акаунт