Предстои ми инсеминация 11

• 62 420
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Много благодаря за отговора! И аз така си мислех, защото иначе няма от какво да не ми е добре. Абе ще мине, и това ще мине, важен е крайният резултат!

# 151
  • София
Здравейте, аз пиша за първи път, но през последната половин година чета този форум редовно. Днес ми предстои първа инсеминация. Много съм объркана. Аз ходя в клиника "Щерев". Стимулираха ме с Мерионал - 5 за този цикъл. Инжекциите ми ги слагаха 3, 5, 7, 9 и 10-ти ден. В понеделник, когато ми беше 14-ти ден ми биха инжекция за пукане на фоликула, който беше 19 мм., а днес, тоест 42 часа по-късно ми е инсеминацията. Аз се притеснявам, тъй като от неделя до днес не са ме преглеждали и не знам дали фоликула ми не се е пукнал вече и всичко да е напразно?  Sad

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 11:57 от Petkata80

# 152
  • гр. София
Petkata80, непосредствено преди самата процедура ще те прегледат, за да се види дали са се спукали фоликулите. Не се притеснявай, лекарите си знаят работата. И аз съм в тази клиника и от поставянето на инжекция за пукане на фоликулите до самата процедура никога не съм имала междинен преглед.
Не се тревожи. Сега е важно да бъдеш спокойна. Стискам палци всичко да е наред.  Hug

# 153
  • София
Зимна роза, благодаря ти, благодаря за подкрепата, опитвам се да бъда спокойна, но някак не ми се отдава  Sad.  Надявам се всичко да е ОК, малко се обърках, защото има доста момичета, които казват, че последните дни преди процедурата ходят на прегледи всеки ден.

# 154
  • гр. София
Това за ежедневните прегледи си е решение на лекаря. Ако е речено една работа да стане, тя ще стане и без ежедневни прегледи. Затова се опитай да си спокойна, да, знам, че на думи е много лесно, но все пак опитай  Hug
Ако ще те успокои - можеш да разговаряш с лекарката си за въпросните ежедневни прегледи. Тя ще ти каже най-добре защо са или не са необходими в твоя случай. Защото всеки случай си е строго индивидуален.  Peace

# 155
Ежедневни не знам дали се правят, обикновено правят през ден. Вероятно се правят някъде ежедневни, но то е при по-силна хормонална терапия предполагам. Ти не си била на толкова висока стимулация. Мен ме преглеждаха през ден-два, бях с инжекции всеки ден. След поставянето на прегнила никога не са ме преглеждали - то няма и смисъл. Непосредствено преди или след самата инсеменация ще те погледнат и ще видят дали са се спукали фоликулите.
И според мен няма защо да се притесняваш. Успех и дано се получи!
П.С. Аз съм в друга клиника.

# 156
  • София
karelia123, благодаря ти и на теб за подкрепата, аз тръгвам. Скоро ще ви пиша какво е положението. Надявам се всички да стигнем до заветната цел. Стискайте ми палци Simple Smile

# 157
Здравейте, и аз пиша за първи път в тази тема. Направихме инсеминация точно преди 1 седмица и аз нямам търпение да си направя тест. Купих си един който има 2 касети и на него пише едната касета да се направи на 7ми ден след овулацията, а другата след закъснението на МЦ. Обаче от проченето виждам, че няма смисъл да правя тест при положение, че са ми поставили ОВИТРЕЛ, защото може да покаже фалшиво положителен резултат. И искам да попитам по-компетентните кога всъщност става оплождането, защото в деня на инсеминацията сутринта около 5 часа се събудих с болки отляво, което най-вероятно беше спукването на фоликула, лекарката след това го потвърди и въпреки това около 11 часа направихме инсеминацията. Ако е спукан фоликула не е ли късно за процедурата. Моля обяснете ми.  Confused

# 158
  • София
mina2222, не съм от най-компетентните от страна на опит, но това, което съм чела, е че яйцеклетката е най-годна до 12 часа след пукането на фоликула, така че твоята инсеминация е направена в перфектно време. И това е по-добрият вариант, отколкото да ти направят процедурата както при мен на неспукан и после да се мъчиш с коремни преси.
На мен днес ми направиха инсем. при два фоликула. Десен 22мм и ляв 18 мм и сега трябва да правя коремни преси като луда, за да могат да се пукнат, ако изобщо се пукнат. Преди 48 часа ми биха инжекция за пукането им, но явно резултат няма Sad.
Стискам ти палци и чакам скоро да се похвалиш за 2-те чертички и дано да повлечеш крак, та след теб и останалите да имаме повод за радост.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 18:50 от Petkata80

# 159
Мерси за инфото Petkata80 успокои ме  Hug. Много се надявам този път да се получи при нас, че ми омръзна от отрицателни тестове. Пожелавам ти успех искрено. Ще пиша за резултат. Успех на всички и бог да е с нас.  Grinning

# 160
Добро утро, момичета Hug
mina2222, ако фоликулът ти наистина се е пукнал 5,6 часа преди инсеминацията, значи е много вероятно яйцеклетката да е годна за оплождане Peace Оплождането става няколко часа след инсеминацията. Защото на сперматозоидите им трябва някакво време, за да достигнат до яйцеклетката. Попринцип навсякъде пише, че животът на яйцеклетката е 12-24 часа. Но също така на редица места пише, че след 12 часа вече не е особено качествена за оплождане. Разбира се всичко това е много индивидуално Peace Да правиш тест 1 седмица след процедурата няма смисъл, защото е много вероятно да покаже фалшиво положителен или отрицателен резултат. Обикновено Овитрел и Прегнил се разграждат напълно за около 10 дни Peace Така че почакай още малко Wink А пък за тест на 7ми ден е раничко, защото тогава приблизително е времето за имплантация и често стойностите на ЧХГ са ниски още и не могат да бъдат хванати на уринен тест Peace Успех fingerscrossed

Petkata80, ти ще ходиш ли на преглед да се види дали фоликулите са се спукали? Това, че и въпреки ЧХГ инжекцията  на процедурата не са спукани фоликулите не е ОК. При мен 42 часа след Прегнила нищо не беше мръднало, 2 дни по-късно вече бяха започнали да лутеинизират. И директно отбелязахме поредния отрицателен резултат.

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 10:15 от Leisi_bb

# 161
Добро утро момичета   bouquet пожелавам слънчево настроение на всички!
Благодаря ти Leisi_bb за изчерпателния отговор и добрите пожелания  Flowers Bouquet. Желая ти успех! Всички сте много мили. Ще потърпя още малко за тест. За сега нямам никакви признаци, дори напрежение в гърдите.  Confused
Успех на всички  sun

# 162
  • гр. София
За сега нямам никакви признаци, дори напрежение в гърдите.  Confused

Личният ми опит е, че напрежението идва поне седмица след процедурата. Разбира се, всичко е индивидуално, но все пак.

# 163
  • Пловдив
Привет на всички!
Днес след като Владимиров ме прегледа каза ,че инсеминация ще правим в събота на обяд. Малко не му хареса лигавицата,но ще видим! Утре сутрин бия прегнил и остава късмета да е на моя страна и Великден за мен наистина да стане велик Mr. Green

# 164
  • София
Leisi_bb, днес ходих на преглед и малко се пообърках. Докторката ми каза, че овулацията е настъпила и че един фоликул се е пукнал, но имам да пукам още 2 - 22 мм. и 19 мм. Вчера обаче, преди инсеминацията ми каза, че имам два фоликула - 18 и 22мм? Как така един се е пукнал и сега пак са два? Другото, което ми каза е, че няма нужда от реинсеминация, тъй като овулацията вече е настъпила и най-вероятно днес ще се пукне и големия фоликул.

Общи условия

Активация на акаунт