Отговори
# 150
Adda_Baggins , Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много щастие, късмет и здраве на теб и семейството ти. Весел празник и Наздраве!

Бебешондел  Hug Дано времето до щастливата развръзка да мине бързо и спокойно. Позитивни мисли и вяра в успеха !

Poli.t Интересна статия, обхваща двете крайности - свръх невъзпитани и свръх възпитани деца. Може би трябва да се намери балансът между отлагане на удоволствието (животът ти се превръща в чакане) и удоволствие на момента и на всяка цена (живей за мига). Търпението граничи с несигурност и нерешителност, а авторитетът с тирания и обратното нетърпението с  нисък самоконтрол, а родителят без авторитет със слободия .Ако някой има идеи за това как да намерим златната среда (включително и за това родителят да е авторитет и приятел) да сподели.

# 151
Хайде и тук:

Happy Birthday,dear Vlady,Happy Birthday to You:)

Да си здрава,щастлива,все така позитивна и лъчезарна,все така красива и шеметно очарователна!Рижковците ти да те радват,слушкат и мноооооого да се обичкате!

Весел празник,Влади! Hug Heart Eyes  bouquet

# 152
Между другото под статията,която Поли пусна относно възпитанието има много хубави коментари.Хареса ми и този, в който коментиращия казва,че мотото на фр. възпитание е - "повече родителски егоизъм и по-малко занимания с детето".Някой мои познати гледаха деца на французи от средната класа.Точно така си е.Самата аз гледах дете в младите си години- в Австрия.Майката не можеше и не искаше да стои с детето си повече от час на ден.
Но си мисля тези ограничения които се налагат, тази вежливост,това търпение и всичко останало в един момент - след години няма ли опасност да ескалират в някакви отрицателни чувства. newsm78 Моето точно определение за голяма част от тях е - културни лицемери. Simple Smile

Съгласна съм обаче и с това твърдение-
Скрит текст:
Muktadasaxkoburgidiotski
12 Февруари 2012 22:55
Френските деца в огромна си част са изключително мили и възпитани. Много от тях са направо като херувимчета. Е , виждал съм и по буйни и търчащи , но то си е до индивидуалност... Само веднъж съм виждал (в Париж , на Марсово поле) баща да си пердаши детето , явно беше прекалило , щото това е недопустима картина във Франция. Френските деца са дисциплинирани от малки , училището е целодневно. До обяд учат , следобяд играят или ходят на учебни разходки в гората , на реката и т.н. ... но никога не остават без контрол. Смисълът е да няма шляещи се по улицата деца (аналогията у нас ?? )Родителите по дефолт си посрещат децата , след обяд към 17 часа , когато свършва работния ден на родителите , пред училищата е митинг от родители и коли. Посрещат си децата ... и право в къщи. Френските деца са тихи в квартала и не създават шум и гюрултии... Ако има бандитчета в града или квартала , те се знаят от жандармерията поименно и зулумите им се разкриват за отрицателно време...Французите учат децата си на ред и дисциплина от малки. Делникът е скучен. Уикендът е за почивка. Ваканциите са за дивеене .Всяко нещо е за мястото и времето си. Импровизациите са рядкост. Френските деца не растат нито егоцентрици , нито грандомани. По скоро имат твърде много вътрешни задръжки и спирачки , чувство на отговорност и ред. (правилно отбелязано в статията) . Така обаче те са добре подготвени за Френската Администрация и обществена реалност. Която е тежка , ригидна , свързана с много чакане и дълги процедури. И която няма как да се заобиколи "по втория начин"...
Френските деца са добре подготвени за Френската администрация и обществена реалност, така , че май  не мога да правя сравнение  с тук и там. Hug
Бебеш, не спирам да се моля всичко да мине и да остане зад гърба ви. Hug
Влади,  bouquet

# 153
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВЛАДИ!

Бебешондел  Praynig Praynig Praynig

# 154
Бебеш Hug
Ние се връщаме от консултация и сме 11.700кг и 81см.Отложиха ни ваксината,че нещо има сополки и сега чак на година и половина ще ни я бият.За Спок не съм съгласна,че е против авторитетите имам книгата.Лично от нея си реших един проблем с баткото.Заспиваше като ангелче към 21.00ч,но към 2.30 се събуждаше и ревеше,нищо друго не помогна.Беше към година и половина някъде.За 5 дни нещата се оправиха,чак не можах да повярвам.

# 155
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Adda_Baggins!   bouquet
Бебешондел, още малко търпение  Hug Hug Hug

# 156
  • София
Адда, Честит Рожден Ден   bouquet

Rosikosefi, как точно , че ние имаме подобен проблем, но нямам книгата на д-р Спок ?

# 157
Adda, честит рожден ден. Желая ти ти много здраве, много късмет и много усмивки. Весел празник Simple Smile))

Момичета, ние се завърнахме още вчера, но не ми остава време да се отчета. Много хубаво си изкарахме. Децата бяха много доволни, Алекс много се радва на водата. Държа се много прилично, пак ще го взимаме с нас Wink Само вечер не искаше да заспи в количката ,ама и ние много нагли, да заспи детето в ресторанта пък ние да си пием. Е нищо до 21ч седях с него и после си лягахме. Друго си е човек да разнообрази обстановката, да не трябва да мисли за ядане, готвене , чистене ...

Бебеш, стискам палци да сте напълно добре до тогава. Дано изгрее малко слънчице ,че да се преборите с тия болести. Това пусто време разби и децата ... Кураж и силички ти желая.  Hug

Щях да ви пиша още неща ,ама нещо изключих съвсем, а и съм  се заровила днес на тема ясли и градини и главата ми вече е пламнала. Голяма мъка това ,казвам ви. Никой ли освен Жозефа не се вълнува от това ?

Айде  Hug от нас

# 158
Adda_Baggins, да си жива и здрава, много лични и професионални успехи ти желая!

Хора, аз познавам едно дете, майката е бг, бащата е франсе. Живеят във Франция няколко месеца, а няколко месеца - над нас. Това дете пищи по пътищата, бута от рафтовете в магазините, скача и сяда в локвите /видяла го е моя комшийка/, а майката и бабата не правят абсолютно НИКАКВА реакция. Никакви забележки не му се правят, то върви, бута, крещи, драска по колите вън ... НИЩО!!! Ако това е френското възпитание - не, благодаря!  Laughing

rosikosefi , браво на детето! Идеални мерки!

Ако някой има идеи за това как да намерим златната среда (включително и за това родителят да е авторитет и приятел) да сподели.
newsm10

Мама Ива, радвам се, че сте изкарали хубаво!

# 159
  • София
mama_Iva , много са ви хубави снимките, много хубаво сте изкарали!
И браво на Алекс!
А за детските градини - аз там не мога да изчета всичко - страниците се пълнят с бясна скорост, навъдили са се едни компетентни, дето раздават правосъдие и аз вече не смея да се обадя.
Но за нашия район местата са потресаващо малко - явно ще минем на вариант баба/частна ясла.

*** Lady N ***
, аз затова си мисля, че всичко е семейна среда. И сред краставите магарета има и добри и възпитани, както и обратното.

rosikosefi, д-р Спок е всепризнат. Аз не го отричам, просто не е моят човек.
За методите на възпитане, които той проповядва са приложени на една дивачка, която ми е пред очите. Но не можем да виним само д-р Спок, разбира се.  Peace
Не се съмнявам, че ви е помогнал!  Simple Smile

# 160
Жозефа,  Hug
Колкото до темата, да там са много хора и пишат ли пишат, аз също не чета всичко, че е невъзможно ,но гледам да си изясня някои неяснотии. Колкото до местата те като цяло са малко, аз гледам нашия р-н и си викам много малко са. Всички така казват. Сега съм се преориентирала към СДЯ във вашия р-н, че е на 5 крачки от работата ми ,ама и там шансове малки. Мъка ми е, гледах и частните ясли, че вариант баба нямам, но там тези , които зорлем мога да си позволя, са претъпкани, поради " ниската " си такса  и до колкото разбрах има опашки от по 30-40 деца ... значи шанс пак никакъв. 

Аз също не харесдвам Спок, не е мой тип, но има интересни методи. Не веднъж съм чувала ,че е помогнал на родители. Колкото до възпитанието аз си мисля, че ние сме един от малкото народи, които викат като луди по децата си. Виждала съм и чехи и турци, е и вие казвате французи, всички са спокойни и дори ги оставят да правят бедствие след себе си. нали преди време обсъждахме и японското възпитание...  според мен крайностите не са хубаво нещо, нито абсолютната свобода и то само да решата какво е добро и кое зло нито пък това нищо да не му се дава. Не съм чела статията ,но това за егоизма хич не ми хареса ,децата имат нужда да комуникират колкото се може повече с родителите си .За съжаление понякога наистина се събира по час на ден, заради всичко ангажименти и е много, много тъжно. В ози дух  много ми харесва рекламата на Милка ...

# 161
mama_Iva,  аз също живо се вълнувам от тази тема. За съжаление, освен изборът държавна или частна, друго нищо не мога да избера (по необходимост първото). Търсих някаква с алтернативно обучение или поне нещо по-различно (методи или занимания), но тук в Пловдив няма нищо, всичко си е конвенционално. Подала съм молба в единствената близка и възможна ясла още от третия месец на Християн и септември тази година започва!

# 162
  • София
sisonder, блазя ви за достъпния и нормален прием.
Тук ще е битка.

Ивче, аз казах баба и частна ясла на посоки. Нито бабата ми е в кърпа вързана, нито пък съм проучвала частни ясли. На мен психологическия максимум за частна ясла е 500лв - то сигурно няма такива  Thinking

# 163
ADDA, честит рожден ден!  bdbaloni
Да си здрава, щастлива и много усмихната!

Мацки, знам че наскоро се обсъждаше темата за количките, ама като нямам много време.. Blush
Препоръчайте ми  ако знаете някоя лятна за "баткото" която да има напълно легнало положение и да не е много тясна (ама че изисквания, а)

# 164
second ниесме с Чиполино Rio има напълно легнало положение, но не знам дали другия фактор ширината ще те удоволетвори, иначе не е много скъпа и се сгъва на чадър. Hug

Общи условия

Активация на акаунт