Литературен клуб - XI

• 55 888
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Изчетох Безсъние на Стивън Кинг. Не ми хареса.
Не ме беше страх, историята беше плоска, предвидима и скучна. Имаше препратки към Властелина /особено накрая като изчезна белега на Ралф, силата в Пръстена .../ и Колелото на времето /летенето между световете/.

Предположих, че няма да ти хареса Simple Smile Прочети Дългата разходка, ако не си я чела.

Пепеляши, ето това е най-ценното на книгата:
Цитат
Не намирам особена литературна ценност в прочетеното, но пък подтикът за една гигантска животоспасяваща крачка бе мощен... много мощен!

Не знаех, че има филм. Ще го гледам.

# 661
Ако я намеря, ще я изчета.
Предпоследните ми два сблъсъка с Кинг бяха Зеления път и Талисманът. Средна работа ми се сториха - нямаше страх, нямах и супер интерес. Харесах само идеите така както ги разбрах.

Не разбирам защо Кинг има толкова фенове.
И аз не мога да накарам някой предубеден да повярва че Толкин е номер едно, света, който е създал е положил основите на жанра фентъзи и т.н.

Момичета, включете се в дискусията за или против Стивън Кинг.

# 662
  • София
Пепеляши, ето това е най-ценното на книгата:
Цитат
Не намирам особена литературна ценност в прочетеното, но пък подтикът за една гигантска животоспасяваща крачка бе мощен... много мощен!

Не знаех, че има филм. Ще го гледам.

Ценността на книгата е без спор.

Пепеляши, ако имаш време гледай филма по книгата. Лично на мен повече ми хареса. [/b]

Тегля го Simple Smile (не е с висок рейтинг, но ще видим...)

# 663
  • Mostly in my mind
има, да. лично на мен ми подейства много много емоционално (книгата ряпа да яде) , ама аз съм си чувствителна душа  Blush бая си поревах и доста дълго време мислих за филма. холандски си е филмът, европейско кино, супер, много въздействащ. споделете после като го гледате. интересно ми е какво мислите.  Simple Smile

# 664
Здравейте.
Днес има промоция на Сиела във връзка с празника на Народните будители - всички български автори, издадени от Сиела - на 50%. Аз си поръчах от електронната книжарница, но понеже не се отрази автоматично намалението, после ми го коригираха ръчно в поръчката и отново ми я пратиха на мейла вече с намалението. По-добре е да изберете наложен платеж при тази опция обаче, защото иначе при e-pay ще ви излезе същата сума - поне това ми обясниха по телефона.
Мисля, че намалението го има и в книжарниците по места, не само в електронната.

Благодаря за точното разяснение, аз си поръчах и точно се чудех защо никъде не го видях това намаление след като ми "видяха" сметката, но сега разбирам Hug

# 665
  • София
Моля, дайте мнение за книгите на Филип Ванденберг. Не съм чела нищо негово и се чудя за "Забравеният пергамент" и още 1-2. Благодаря!

# 666
има, да. лично на мен ми подейства много много емоционално (книгата ряпа да яде) , ама аз съм си чувствителна душа  Blush бая си поревах и доста дълго време мислих за филма. холандски си е филмът, европейско кино, супер, много въздействащ. споделете после като го гледате. интересно ми е какво мислите.  Simple Smile

Изгледах филма.  Не ми хареса. Книгата е стократно по-силна и въздействаща.

# 667
  • София
И аз гледах филма онзи ден.
Съгласна - не е толкова въздействащ. Да не кажа, че ако нямах представа за книгата, филмът не би оставил и следа в главата ми.

Книгата я прочетох малко в началото, малко в средата и малко в края Simple Smile
Стига ми!

Историята (логично) е концентрирана върху мъжа, а на мен точно този тип мъже са ми дошли до гуша и хич не ми е интересно отново да се потопявам в техния свят...

# 668
Освен да разкажа за годините ми на четене:
- детство и юношество с доста четене както беше обичайно „едно време”;
- младост като повечето „нормални” хора - без особено вманиачаване, без големи обеми, съвсем спокойно, бавно;
- „късна младост” - период от 8-9 години почти без четене. С други работи се занимавах, но се чудя как съм нямала потребност, енергия, време, стимул...?!
- сигурно затова сега съм на двойни и тройни обороти с четенето и ми е основно хоби, въпреки че искам време за другите си 2-3 хобита.

Вие имали ли сте толкова продължителни периоди без книги? Такъв контраст на самата мен ми е странен; разбира се в живота на всеки има обективни обстоятелства за такива периоди...

Аз имам големи периоди без четене, но не заради друго , а от нямане на време. Първият ми беше докато бях студентка. Учех право и от учебници не ми оставаше време и желание за книги. Като забременях и родих умирах да чета - бебето си спи аз си чета. Сега обаче ми е непосилно. В момента в който ме види с книга иска да я разглежда, а вечер заспивам преди него. А така ми се чете,че не си представяте.

# 669
  • Пловдив / София

Момичета, включете се в дискусията за или против Стивън Кинг.

Чела съм го като ученичка. Започнах с То. И мисля, че с това, Кинг се изчерпа за мен.
М/у другото от тогава ненавиждам клоуни.
После пробвах с други негови книги, но ми се видяха плоски и приключих с Кинг.
Да не засегна някого, но за мен това е автор от типа "на конвейер"

# 670
И аз гледах филма онзи ден.
Съгласна - не е толкова въздействащ. Да не кажа, че ако нямах представа за книгата, филмът не би оставил и следа в главата ми.

Книгата я прочетох малко в началото, малко в средата и малко в края Simple Smile
Стига ми!

Историята (логично) е концентрирана върху мъжа, а на мен точно този тип мъже са ми дошли до гуша и хич не ми е интересно отново да се потопявам в техния свят...

Току-що гледах филма. Голяма грешка беше. Не спрях да рева през цялото време. Още не мога да се осъзная. Мама почина от рак на гърдата преди 8 години и съм психически обременена от диагнозата. Много ми хареса филма, но не биваше да го гледам. Cry

# 671
Чела съм го като ученичка. Започнах с То. И мисля, че с това, Кинг се изчерпа за мен.
М/у другото от тогава ненавиждам клоуни.

Има цяло поколение осакатено от То в отношението си към клоните  Laughing. Аз съм от осакатените от екранизацията обаче. Все още не можех и да чета тогава  Rolling Eyes

# 672
И моят първи досег с Кинг беше "То" (на книга, филмът нещо беше по канал, който нашият телевизор не хващаше;-), бях възхитена, не от съспенса/хоръра, а от другите, човешките неща и отношения в книгата. Била съм на около 14-15 г. После изчетох почти всички други, които имаше - докато станах на 20 и всички много са ми харесвали ("кЕРИ", "зАМЪКЪТ сЕЙЛЪМС лОТ", "гРОБИЩЕ ЗА ДОМАШНИ любимци", "Подпалвачката", "Пътна мрежа - само тази не бях харесала). Оттогава не бях имала досег с него допреди 2 г., когато си взех някакви негови разкази и не ми хареса чувството докато четях, изобщо не е в кръга на моите интереси явно вече та престанах.

# 673
  • Пловдив
"То" четох като ученичка, но едва преди година, когато препрочетох книгата, успях да оценя таланта на Кинг - книгата не ме изплаши, както някои хора (Естел) очакват. Докосна ме по друг начин - отношението между децата, приятелството, толкова изкусен психолог е Кинг в тази книга. Нямам талант да пиша за книги, съжалявам за което, но "То" и "Дългата разходка" са сред любимите ми книги. Нямам фобия от клоуни, имам фобия обаче от някои хора.

# 674
Аз не съм представителна извадка и едва ли изобщо имам право да се изказвам за Ст. Кинг, след като съм чела само една книга от него, но така и не разбрах (а и не му дадох повече шансове да ме убеди в обратното), на какво се дължи популярността му. "Черната зона" (дано не греша заглавието) остана една от книгите, които си наложих да дочета докрая, с нищо не ме "докосна", да не говорим и че трябваше да ме уплаши - тя по-скоро ме отегчи.

Искам да попитам, понеже отдавна съм напуснала учебната скамейка и може би съм пропуснала някое ново правило в българския език, вече заглавията на книогите на български език не се ли поставят в кавички, защото четейки във форума, се натъквам на това правило. Започвам да се чувствам като изключение и реших да разбера, да не би да съм пропуснала някои промени в българската граматика.

Общи условия

Активация на акаунт