Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 379
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Край на смесения етап за мен. Вече съм 51 кг. и смятам да мина в 3-та. Много благодаря на Gala за примерното меню за този етап  bouquet. През следващите 7 дни ще въвеждам плодовете. Предстоят ми и 2 гали. Дано се справя.
Навиците от ударния и смесения етап, които ще се опитам да запазя:
1) Да се храня минимум през 4 часа както досега и никога да не ям след 20.00 часа вечерта.
2) Да продължавам да пия много вода.
3) Да консумирам повече от любимите ми протеинови вкусотийки: скариди на скара (предварително сварени), пил. дроб на скара, шаран на скара и кисело мляко Верея 0.1%, манастирска супа от зелен боб.
4) Да хапвам повече сурови зеленчуци.
Katti79, откога се каня да си направя такива сърмички...Отдавна ми се ядат - или сърмички, или пълнени чушки, но си мислех да са с телешка кайма (която досега ядох на кюфтенца на скара) ... Какво мислите?

# 301
  • Русе
Хайде пловдивски Дюканки отивам да си стягам куфара.Вече не се удържам да ви видя.Гала ( Вили) очаквай ранно обаждане и програма за трите дни на теб разчитам както и заради Вас идвам!

Вчера на празника бях на заведения , прекарах си страхотно и за поредн път се убеждавам , че пак бях най-дебелата в заведението  smile3511 smile3514 , но ще им го върна тъпкано на тези килограми, като ги ликвидирам!!!!!!!
Инъче диетата си върви супер, струва ми се че в сантиметри имам минуси, но не съм се мерила отдавна признавам.

# 302
Добър вечер ! Аз съм си правила кисело зеле с пиле  , не толкова често ,защото обичам повече прясното . А и в една от предните теми бях попитала и ми отговориха , че е разрешено . А то е като киселите краставички  Така че ще си го хапвам  Simple Smile но всеки си решава ....

# 303
  • лом
здравейте Дюканки,кажете ми моля ви позволено ли е да се пие рибено масло на капсули като хранителна добавка?

# 304
привет и от мен  Simple Smile
момичета помагайте  Blush имам проблем с smile3550 пих чай,и се надявах да ми помогне ,но не стана  #Cussing out дайте съвет  newsm78

# 305
пробвай течен парафин, но на опаковката прочетох, че трябва да е минимум 2 часа преди хранене и 2 часа след хранене, защото пречел на резорбцията на храната

# 306
veru6kaa, да може да се пие рибено масло на капсули, аз пих 2 месеца.
neli_d, коментирано е в по-стари теми, дано някоя мацка се включи да ти предложи някакво лекарство, имаше свещички много ефикасни, но не помня името. Течния парафин лично на мен не ми действа разхлабващо. Проблема с ВЦ съм си решила като всяка сутрин 1вото което пия е чаша топла вода, няма мигновен ефект, но при всекидневно пиене действа. Ако при теб проблема е от 2-3 дни не чакай повече вземи си някакво разхлабително за момента и после ако искаш пробвай с топлата вода Simple Smile

# 307
veru6kaa може да се пие рибено масло, както и да се яде мазна риба. Рибеното масло действа много добре на женските хормони, кожата и косата  Peace
neli_d аз с тоз проблем много добре се справям с помоща на брюкселско зеле - вари се в подсолена вода и се консумира като зеленчук в ПЗ дните.
karmen80 и almeg страОООтни резултати имате  Hug  bouquet
Мацкии, а днес не е ли петък вечер ? Rolling Eyes

# 308
много благодаря на всички  Hug

# 309
  • Германия

Тъкмо издирих цитата от книгата - "За тези, които си мечтаят за едно хубаво кисело зеле, ..... моментът най-после е дошъл." Това се отнася за 3та....

Ако може и аз да се сноша по въпроса..  Crazy Flutter
Киселото зеле, което се познава и ползва във Франция, е ситно нарязано и със сладко - солен вкус. Живяла съм за кратко по френско и съм почти убедена, че го мариноват със захар. Може да е малко, но е със захар!  Whistling Доколкото помня, се наричаше "шукру(т)" или нещо такова засукано. Абсолютно същата сладнееща противност се продава и в Германия - вакуумирано, стерилизирано, в буркани и пр., но никога цяло и никога с твърдия, нашенски вкус. Българите по немско купуваме кисело зеле от турските или сръбски магазини. Докторът непременно е имал предвид западноевропейската разновидност, едва ли е говорил за балканската солна. Това по мое мнение. Позволявала съм си във втора, не съм задържала и не съм броила за нарушение. Party

Стройни, благодаря за хубавите приказки! Hug Смайлсчето ме светна за номера с червения конец против уроки, тъй че, ще взема да се снимам тези дни и ще се лепна на таблото с отличници. Whistling Whistling Като ви паднат чорапите и ви спрат часовниците, и като си глътнете дъвката от смаЮщата разлика, не забравяйте да преплювате Naughty

Още нещо имах да разкажа. Когато влязох в режима преди осем месеца, съпругът ми сам изяви желание да спазва с мен. Протестирах, тръшках се да готвя отделно за него и изпитвах ужас какво ще му се случи - мъжът ми страда от подагра от 2004-та насам. Нито за консулт с лекар го убедих. Не е спазвал френетично като мен: не спря алкохола, пропускаше или превишаваше дневната дажба трици, на празници си е позволявал нережимни изкушения. Не можем тоест, в никой случай да го броим за ортодоксален дюканист и примерът му не е за подражаване. Споделям само в рамките на куриозното. Освен, че свали 17 кг., не е имал нито един пристъп на подагра (!), което ме същиса. Хранил се е на 95 % с режимни продукти, респективно и най-вече с месо. Просто факт.

По стара традиция на успешно приключилите втора, споделям малко лично ноу-хау... Whistling

- колкото по-малко мислиш за режима, толкова по-лесно върви. Приемаш в началото рамките му и спираш да се въртиш като шугав и да си измисляш повод да интерпретираш и питаш за храни, дето не си ги прочел. Ако действително стъпиш в коловоза, той сам те пази от дерайлиране - колкото и абсурдно да звучи. Нужно е демек, само да включиш на втора и да игнорираш, че си на специален режим или специфично мероприятие. Хранене, като всяко хранене - това, че е в определен списък, не те прави по-специален или наказан, нито бива да преобръща живота ти на челна стойка. С такъв модел поведенческо мислене, приех по-леко нещата и не се катурнах нито веднъж в безкрайно дългата при мен втора.

- разнообразието е възлов гарант за успеха. Печеното пиле без кожа е страхотно нещо, но на 3-тата седмица може да ти се повдига от него и да залитнеш без да искаш. Редувах непрекъснато: понеделник - телешко, вторник - пиле, сряда - мусака, кюфте, бургер от пуешка или пилешка домашно мляна кайма, четвъртък - сърца, воденички, дробчета, петък - риба, събота - цяло печено пиле, неделя - конско или заешко. Освен, че не ми писна, но и при подобно редуване в такт, забелязах, че не се изтощавам и не затормозявам темпото на спад. Нито веднъж не съм имала покачване - нито леко, нито средно тежко - само плавно надолу, независимо от капризите на лунни и прочие цикли.

- колкото и както да съм била заета - ГОТВЕХ!. Гледах на готвенето като на награда и отварянето на темите с режимни рецепти взе да става в един момент празнична тръпка. Мислех го като предизвикателство, на което да се наложа - мога ли да го издокарам вкусно (в което не вярвах по презумпция), да го изкилиферча красиво, да се изфукам после с някоя снимка Crazy. Баш като в кулинарно шоу се вживих, но съм си чревоугодник от дете. Готвенето поддържа илюзията, че се храниш нормално и нищо в рутинния ти график не се е драстично променило. Наблягам много на драстиката и нагласата, че живота не е по-различен от преди, понеже при по-чувствителни (да се чете склонни към заинатяване) като моя характери, мисълта, че си принуден да правиш кардинални промени, може да срине психика и мотивация.

- за осем месеца съм допуснала само два дни, в които да нямам режимен десерт в хладилника. Този момент преценявам като ключов при сладокусния тип натури като мен. Пребеля ли очи за сладко, рискувам като лунатик в несвяст да стигна до магазина, да смотам за норматив един шоколад от 250 гр. и да се прибера ни лук яла, ни мирисала.  С дюкански десерт в хладилника не ми се е налагало да се правя на сомнамбул - по-близо ми е от магазина. Нещо повече - колкото задълбавах в темите с рецепти, толкова по-ясна ми стана рамката и принципът на режимното им приготвяне. Точно както и при нормалното готвене - като знаеш яхниения принцип, можеш да готвиш всичко друго. Научих се да желирам, което съм смятала за салто мортале в кулинарията; взех да си доизмислям рецепти на базата на всичко, което ми кристализира като знание и опит. Възнамерявам даже да си патентовам Мус "Натали Мока" Whistling като най-реалистичния и аристократичен мус на света Naughty.

- водата се обърна на боза, с малко въображение. Аз - камилата  bowuu, която пиех по един литър на 10 дни и шишето ми се заблатяваше накрая, сега не мога да сколасам да купувам достатъчно. Мисля за вода, пия за вода. Не мисля за вода, не пия вода. Светна ми тази проста зависимост и започнах да мисля за вода. Минат 15 минути - вода; говоря по телефона - боже, водата; сядам пред компютъра - чакай да пия вода; филмът започва - ай, време за вода; филмът свърши - аларма за вода; чакам на котлона и бъркам - дай да долея вода и на мен, отивам да пишкам - после вода. Не бъркам водата с чай от мента или мащерка, независимо, че го пия гол като плюфка, без добавки тоест. Нито с айран. Водата си е вода. Само след втората седмица като видях как ми се избистри тена на лицето, как се озари кожата и взеха да избледняват фото петната от слънце - да видиш тогава - ВОДА! На петия месец взех да си мисля, че съм сънувала, че имам целулит. Къде е? Къде са ми портокаловите кори като преметна крак? Опъна се онази ми ти кожа, че като наизвадих минижупите  Whistling Дърпам си стола пред огледалото и си връзвам краката на фльонга - холивудска картинка, на Шарън Стоун да ѝ се сцепи полата по шева от завист. Вода.

Да взема да се спра дотук, че рискувам никой да не прочете като стане роман.  Sunglasses Следва продължение...

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 11:59 от Натали Никол

# 310
  • София :(
                   Добро утро  Hug
               Цяла седмица ставах по нощята по принуда и разбира се снощи отнесох плувката с кокошките, за да се оцъкля в събота в 6  #2gunfire ooooh! Това обаче си има и хубавите страни, особено когато съм сама в къщи  Wink А сега - кафе, без него на къде!?

Честит празник на всички именници днес   bouquet
                    Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 311
Добро утро Simple Smile
Натали Никол, чудесен и поучителен пост. Много си права за водата, аз го повтарях това толкова пъти, че може и да съм досадила с този мой съвет да се пие много и чиста вода. Тези дни четох интевю с руски доктор, който от 30 години изучава всякакви болести и основното, което препоръчваше е да се пие вода и поне по 1 час движение на ден. Обясняваше, че повечето сериозни заболявания като диабет, рак, хипертония сами си ги причиняваме като се храним безразборно и не пием достатъчно вода, не се движим и при някакъво неразположение веднага започваме да се чудим от какво сме болни. Много е дълга статията, мислех да пусна линк, но не го запазих  Embarassed а и не запомних името на доктора  ooooh! Аз съм си жабка от малка, пия страшно много вода и винаги съм имала навика да пия само вода, не на чай, не айран или нещо подобно.
За зелето само добавих цитата, не съм хапвала кисело зеле за това и не мога да споделя личен опит. И за готвенето съм много съгласна с теб, дори ще добавя, че готвейки си се чувствах много специална, да си приготвиш нещо лично за теб, да се стараеш освен да е вкусно и да изглежда добре, също е едно усещане, че полагаш по-специални грижи за себе си. И за това съм писала много често, че без да си готвиш режима става досаден и започва да тежи. Имала съм прегрешения няколко пъти и точно поради това, че не съм разполагала с режимна храна и колкото и малки да бяха тези прегрешения си се отразиха, не с покачване, а със задържане от по 1 месец.
И аз се разписах много, но постове като твоя са нещо от което имат нужда започващите режима. Ще се радваме да пишеш по-често, защото ни и развеселяваш  Hug Иии чакаме снимков материал  Whistling И аз мислех да ти спомена за червено конче, аз винаги си връзвам (сама, защото трябва да ти го върже човек, който има чисти помисли, а най-чистите помисли за мен съм си самата аз и майка ми) когато се скъса кончето го хвърлям във вода (река) и връзвам ново Simple Smile 
mimensita и аз така рано, рано се ококорвам в почивните дни  Laughing Грабвам едно кафенце от твоите и се захващам с домашните задачки, че следобед ще ходим на разходка до Хисар, а и да си напълним водичка от там Simple Smile
Приятни и усмихнати почивни дни на всички   bouquet
Щях да забравя ПЛОВДИВСКА СРЕЩА СРЯДА 14.03.2012 ОТ 14Ч. В МАРМАЛАД, АКО ИМА ПРОМЕНИ ЩЕ ПИША Simple Smile dodojoro дано успееш този път  Hug almeg ще чакам сигнал от теб дано и ти можеш  Hug

# 312
  • Испания
...

Да взема да се спра дотук, че рискувам никой да не прочете като стане роман.  Sunglasses Следва продължение...

Аааааа, аз те изчетох!  smile3534 Много се надявам, че повечето дюканки ще го направят, защото постът ти е изключително полезен /не само за повдигане на настроението  Wink/.

Така трябва да се спазва режима: информирано, с акъл и много усмивка.  newsm10

Очаквам продължението. Благодаря ти!  smile3525

Заплеснах се в четене и писане и забравих:

ДобрЮтро!  newsm03

На 10 март имен ден празнуват всички, които носят името Галин, Галина, Галя, Геновева.

Честит им имен ден!   bouquet

Мимсче, GalaEluardHug Hug

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 08:42 от smileys

# 313
Добро утро и от мен ! Днес правя 5 месеца на режима и да се отчета и кажа колко се гордея със себе си   Simple Smile Simple Smile
започнах на 10.10.11 - 104 кг
ханш- 116
гръдна обиколка-118
талия -109
днес 10.03.12            - 80 кг
ханш -106
гръдна обиколка- 108
талия- 95
Пожелавам на всички много минуси ! Hug Hug

Натали Никол чудесно написано ! Мимс мерси за кафенцето !

# 314
  • Германия
Иии чакаме снимков материал  Whistling

Не вЪ знам колко ще може да прецените, обаче ви се налага!  Hug Искам да чуя чак в немечко как цъкате като стенен часовник - вервайте ми, разликата е вопиюща, ако и да не си личи от снимките. За жалост отпреди режима почти не намерих, по понятни причини: изтрила съм ги. Седнете на стол, дръжте си долното чене с керпеден и плюйте в канче. Whistling Naughty

Коства ми много да ги публикувам, правя го за стимул на цялото Дружество, както са го правили и другите преди мен. Hug Превъртайте със стрелката вляво или дясно.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 11:55 от Натали Никол

Общи условия

Активация на акаунт