Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 82 152
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
А бе аз уж чета прилежно,пък съм отървала празнуващите... Blush

Нани, да ти е жив и здрав младежът! Много успехи и една безметежна младост му пожелавам от сърце! Всички сълзи,които ще изплачеш за него да бъдат само от радост и гордост!  bouquet

Лорън, хич не си ги слагай на сърце! По-добре е наистина хич да нямаме нужда от техните отговори... Wink

# 151
Здравейте,
В четвъртък ми беше първия ФЕК и се чуствам доста по зле от отколкото очаквах Sad Четвърти ден лежа, повръщам и не мога да ям. Имам ужасен лепкаво - сладникав вкус! Нормално ли е толкова тежко да се кара още първия ФЕК? Колко дни ще са тези ефекти?

# 152
Лили,чувстваш се съвсем нормално,скъпа! Вече знаеш какви са ефектите на ФЕК-а...
Един съвет от мен-ПИЙ ТЕЧНОСТИ! Айрянче със сол,водичка с изстискан лимон в нея...Пий ако можеш кока кола ,и дори бира.Много помагат при повръщането.Не пий сладки неща-сокове,компоти и т.н.
Сладкото предизвиква повече гадене и повръщане.
И за следващата вливка си набави Зофран.Инжекции или таблетки.
Утре ще си по-добре!  Hug

# 153
Момичета , гледахте ли Нана  по Нова? newsm78
Лили , и аз повръщах  Sick, но чак след втората ФЕК,а пък имам и гастрит , не се траеше от болки.И аз така - айрянче, вода с лимон, чай,неподсладен.Но за два дни и бях кукуряк.Дано по бързо се възстановиш, стискам палци newsm10

# 154
Момичета, бях помолила по-напред за разчитането на една диагноза, но вече успяхме да я разберем. Сега отново имам молба, ако някой може да ми даде линкове към теми за хранене при лечение на рак на гърдата.  Praynig   И да помоля още ако някой има впечатления от гела от алое вера, да ми сподели, ако желае. Благодаря ви много предварително!

# 155
  • В царството на игрите:)
Сега отново имам молба, ако някой може да ми даде линкове към теми за хранене при лечение на рак на гърдата.  Praynig   И да помоля още ако някой има впечатления от гела от алое вера, да ми сподели, ако желае. Благодаря ви много предварително!
Силвенце, само като в гугъла натиснеш Рак и хранене ще ти излязат купища сайтове. Но е редно да се знае, че храненето е  важно, но в никакъв случай не е панацея. Доколкото разбирам приятелката ти тепърва ще минава през химии и т. н. В този случай да НЕ пие алое вера. Аз съм го пила, но след химиотерпиите. Като цяло мога да ти кажа, че всички хранителни добавки, които ще пие, които ще и препоръчат  и ще се кълнат, че лекуват рак, не са нищо друго освен средства за поддържане на имунитета, но в никакъв случай нямат лечебен ефект. Разчита се по - скоро на ефекта "плацебо" Rolling Eyes Казва ти го човек, който е пил поне 100 неща, но не мисля, че те имат отношение към това, че сега съм добре. Лекарите не си ли свършат добре работата и дядо Боже не помага ли и човек не вярва ли в добрия изход, не разчитай на хранителни добавки!!!
Лили, ти си толкова фина и крехка, че сигурно затова Фека те е повалил от първия път!!! Ще се оправиш и ще издържиш. Повтаряй си, че със всяка следваща намаляват!  Hug

# 156
Благодаря ти milmich  Hug За храненето знам, че ако е правилно може само да помогне на организма да се справя по-добре със самото лечение.
Благодаря ти за информацята за гела. Понеже смятам, че само от хора, минали по този път мога да получа най-полезна информация, затова попитах тук.   bouquet

# 157
Силве, за храненето майка съм я оставила да яде каквото й се яде в момента. И без друго няма голям апетит има и гастрит. Само бирена мая започнах да й давам, че левкоцитите са й на долната граница.
Но сега прочетох нещо полезно от Сиссс Grinning-че не трябва да се пият сладки неща. Майка точно това пие и после повръща Sick.

# 158
За храненето знам, че ако е правилно може само да помогне на организма да се справя по-добре със самото лечение.

А кое хранене е правилно?! Кой точно може да го каже,питам аз?!
Навсякъде ме посрещаха с разни "вълшебни рецепти",които били много полезни и незнам си какво...
Сок от червено цвекло,ябълки и моркови...Колко било полезно...Как имал незнам си какви свойства и т.н.
Ами може да е супер полезно,ама на мен от първата глътка ми се обърна стомаха и си издрайфах и майчиното мляко...
Как може за мен лично да е полезно нещо,което ме докарва до състояние на погнуса и  Sick

Всеки организъм е една индивидуална вселена! Всеки да си хапва и пиива това,което му е вкусно!
Това ,което ни носи наслада и удоволствие може да е истинска панацея за нас! Всичко останало е само бля-бля...
А мнението ми за добавките го знаете-просто едни хора са намерили начин да печелят пари на гърба на едни други хора,които страдат и се борят за оцеляването си! Това е!

# 159
Силве, дано мине по-бързо този период при майка ти.  Peace
При леля ми химиото ще започне към края на месеца и се надявам да има по-малко странични ефекти. Дотогава ще се опитаме да проучим всичко, за да сме наясно какво точно ще предстои.

# 160
А кое хранене е правилно?! Кой точно може да го каже,питам аз?!
...................................
А мнението ми за добавките го знаете-просто едни хора са намерили начин да печелят пари на гърба на едни други хора,които страдат и се борят за оцеляването си! Това е!

Под правилно имам предвид по-скоро спазване на някакви основни принципи за да не се натоварва организма излишно, особено сега. Пък и в началото всички сме объркани, недостатъчно информирани и знам ли.  Tired Може би просто искам да й създам усещането, че лечението й вече започва, от храненето, самата тя да се вкопчи в нещо, защото в момента е толкова объркана, че се съмнява във всичко и само плаче. Ох, сигурно звуча доста объркано.  ooooh!

За добавките и всички други алтернативни средства, съм на мнение, че по принцип трябва да се допитваме до лекуващия лекар. Все пак той най-добре познава състоянието на пациента.

# 161
Здравейте!
Аз гледах за Нана и съм ползвала Алое вера.
Даже две форми - на капсули и на гел.
Поставях си  на гърдата едни подобия на марлички дето ги препоръчват за кърмачки, но как се казваха незнам.

# 162
Здравейте, имам нужда от вашите съвети за нещо което леко ме притеснява (не че е само това де) Crazy по решение на онкокомитета ми е назначена първо лъчева терапия и след това химио терапия, с който и да разговарях всеки изразяваше учудване защо първо е лъчето по принцип били в обратния ред.На прегледа при хирурга който ме оперира му зададох въпроса , отговори ми че е в този ред защото химията която е назначена е някаква превантивна мярка.Окей но мен ме притеснява дали през времето докато почна лъчетерапията няма опасност от развитието на нещо което не е желателно, операцията беше на 26.01 а първата лъче ще почвам утре.Извинете ме ако поста ми звучи объркано ,същото ми е и в главата побъркано Grinning

# 163
  • В царството на игрите:)
Дотогава ще се опитаме да проучим всичко, за да сме наясно какво точно ще предстои.

Дано успеете Peace Казвам го най - добронамерено - не изтрещявайте!!!  Нищо не можем да предвидим и за нищо не можем да се подготвим newsm78 Само така си мислим!
Не съм чела много, но и това дето го прочетох ми стигна, че ми и артиса Mr. Green Химиите не са приятни, но ще минат. Хубавото е, че всичко минава!
desert rosee, щом така са преценили, така ще направиш. След като има хора, които правят само лъче без химия, значи може с нея да се почне! А така и така времето м/у операцията и лъчето вече е минало.Няма никакъв смисъл сега да го мислиш и анализираш. Всичко ще е наред!
Прегръщам ви Hug

# 164
milmich благодаря ти, като цяло съм взела решение за себе си да бъда от добрите пациенти т.е. да се доверявам на избраните от мен лекари , но в този случай като чувам от  тук от там "ама не е ли голям срока от операцията до лъчето" , или пък "не е ли малко късно" и направо настръхвам

Общи условия

Активация на акаунт