Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 562
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
margi4,ама те ми казаха изобщо да не го мокря ,защото щяло да се зачерви много .И аз останах в неведение как така месец и половина няма да се къпя на цяло, само и само да не се мокри изобщо самaтa гърда newsm78.Момичета, вие къпехте ли се нацяло по време на лъчетерапиите?

# 646
  • Варна
sianie35,
сред хора живеем все пак !  Joy Ако не се позаплакваме 4-5 седмици, ще стане тежко.
Аз се къпех всеки ден и следвах съветите на margi4 .
А за мокренето - хм - на мен ми казаха, че мога да се къпя, но да НЕ трия мястото с хавлия, да пудря обилно с бебешка пудра.
Посъветваха ме да използвам само памучно и безшевно бельо.
Изписаха ми максималното възможно натоварване и затова поизгорях доста, но ми дадоха и едно червено магическо мазило, от което за часове мина изгарянето.
Звънни ако имаш нужда.

Сисссско, milmich, мнооого щастливо да си прекарате и снимки да направите Simple Smile

# 647
sianie35 - аз съм от тия дето се къпех всеки ден/да не казвам, че и по два пъти, не че съм такава чистница,но си имам други причини/ Както те е посъветвала margi4 доочертавай си контура.В началото ползвах предимно подвижния душ, но после добих смелост и започнах да ползвам и другия.  Мятах си една  кърпа на рамото, която се  спускаше  отпред върху операцията, за да не бие душа върху раната и през повечето време стоях с гръб към струята.  Преди самото облъчване пък си слагах  детска пудра и нямах никакви поражения, като се има предвид, че съм облъчвана на стария допотопен апарат докато окончателно се потроши, че   закачих малко и от новия. 

# 648
Сияние , аз се къпех съвсем спокойно , дори докторите ми казаха ,че мога да си се къпя .За повече от месец ми се наложи само веднъж да се нарисувам отново , имаче лепенките ги сменяха  няколко пъти. Не съм се зачервила изобщо.Спокойно си се къпи .Само както ти е написала Маргич - не търкай маркировката  и попивай с потупване .
Амазонка  не ходих в парка да прегръщам дърветата  Joyи ей на - от два дни ред сополи, ред сълзи .Така зверски ми е настинала обръснатата глава  Sick , а идния вторник  е поредната вливка , дано да се оправя ,че да не ме отложат .
nanastef ,bigbaba4 , писали сме заедно Hug

# 649
Момичета ,златни сте! Heart Eyes!Знаех си аз ,че тук ще се чувствам в свои води и ще намеря най-добрата подкрепа!Ще спазя вашите съвети ,че никак не се виждам да не мога са къпя.....Благодаря ви много!

# 650
  • Варна
А пък съм се разприказвала тази вечер  hahaha
Да кажа само за падането на косата - моята падна точно по средата  между 6-тата и 7-мата вливка т.е. 182 дни след началото на ХТ. Ето и това е възможно, въпреки че ме гледаха като полезно изкопаемо - Първи ФЕК - с коса, втори ФЕК - пак с коса и така до четвъртия. Като започнах Таксола - лекарката ми каза деликатно - "еми до 2 седмици ще ти падне косата - избери си перука" да ама 10 седмици по-късно стана тази работа.
Ама пък каква коса ми израстна ! Гъста, дебел косъм. Че и мустаци засуках  Joy Вежди, крака, ръце - изобилие отвсякъде. Като започна епилация пълня един чувал с материал.

# 651
 Joy Joy Joy Joy Сега почвам да се чудя кое е по-малкото зло- преди или след ХТ Simple Smile

някоя от вас пие ли Саменто?? Защото всеки ми говори за него, а аз не смятам да го пия без разрешение на онколожката

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:00 от KaRoLa

# 652
  • В царството на игрите:)
Joy Joy Joy Joy Сега почвам да се чудя кое е по-малкото зло- преди или след ХТ Simple Smile

някоя от вас пие ли Сементо?? Защото всеки ми говори за него, а аз не смятам да го пия без разрешение на онколожката

ОООО, скъпа, ти сега навлизаш в света на хранителните добавки... Mr. GreenЩе чуеш много неща и ще ти обещават много чудеса. Аз съм пила много, но никога не съм споделяла с лекарите. Те никога и с нищо не са съгласни, така, че от тях не очаквай съвети в тази област. Не съм пила Саменто, но съм пила други неща. Чувствала съм се добре, но не знам дали са ми помогнали с нещо в борбата с рака....Така или иначе мисли за тези неща след химиите. По време на тях не пий нищо ни Саменто, ни мементо, ни каквото и да е Peace

# 653
  • у нас - на брега на морето
sianie35, честито начало и дано апараът не поднася изненади, че както е на моите години... Аз два пъти имах прекъсване заради ремонти.
nanastef,
Цитат
Че и мустаци засуках   Вежди, крака, ръце - изобилие отвсякъде. Като започна епилация пълня един чувал с материал.
Напълно съм солидарна с теб. Mr. Green То и рога да ни бяха поникнали и тях щяхме да си носим!/пък знае ли човек, докато ние се терапосвахме, половинките къде са се забавлявали?!/
На пътешественичките Сисссс и milmich приятни развлечения!   travel Миленче, уби ме с това пояснение за "й"-то  smile3532 Имаше в предвид ЧАЙ, нали?! Joy Joy Joy
 @tani4ka, така става като не слушаш мъдрите съвети  Naughty Ами ти мъж нямаш ли, защо трябва да ходиш ЧАК до парка ?!  Аз мойто дърво си го прегръщам вкъщи!:lol: Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 23:30 от Амазонка

# 654
Миленче , а рибка ще ловите ли на язовира newsm41  Пожелавам ти хубаво време и само  приятни емоции Hug
Цитат
@tani4ka, така става като не слушаш мъдрите съвети   Ами ти мъж нямаш ли, защо трябва да ходиш ЧАК до парка за дърво?!  
smile3532 newsm10 smile3532

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 23:34 от @tani4ka

# 655
Ехо, Танче, виждам те! Май само ние останахме будни?

# 656
Ми то с тез сополи , не се спи , сестро.А "дървото" - хърка ли хърка , можеше да ми отпери една  Embarassed........за отпушване на носа де   Joy

# 657
Ако ще се надцакваме на сополи, не можеш да ми се опреш на кутрето. Аз съм с много тежък синузит и сега е в стихията си. Ходя и на работа и съм скапана, но и аз не мога да легна, защото ме е страх, че ще се задуша.
Пък за "дървото" - те са си така. Трябва да спинкат, че да са свежи. Знаеш ли утре кой може да ги прегръща /за здраве искам да кажа/. #2gunfire

# 658
Аз пък нали съм болнични още - обърнах денонощието ......спя до обяд и после кукувам до среднощ.Че и кучето научих да спи по много , да не ме притеснява . И то милото до обяд в краката ми  се свило , и то хърка  Joy Joy Joy
Цитат
Пък за "дървото" - те са си така. Трябва да спинкат, че да са свежи. Знаеш ли утре кой може да ги прегръща /за здраве искам да кажа
Laughing

Отивам да позяпам тв, беше ми драго да си побъбрим.Лека нощ и до скоро Hug

# 659
Добро утро девойки HugМоето Боабабче е трудно за прегръщане ама е лесно за полазване. Като във сцена от "Гъливер в страната на лилипутите" сме. На ония двете хаймани Сиската и Миленчето им пожелавам много хубави моменти и като знам колко са емоционални от сега чакам с нетърпение разказите им. Наистина сме уникални хора  -  косата порасна - аз доволен, ама иначе си останах плешива - аз пак доволен. Като опоската поляна съм, само тук там съм като китайски мандарин с 1-2 косъма наболи по брадата му Joy Колкото до неразположенията ви - много е неприятно, но сега си спомням, че по време на лъчето - кашлях, като туберкулозна. Ходих с една торба лукчета и разни хапченца за смукане , ама нищо не помагаше. Като седнех на пейката да си чакам реда,  веднага ме пускаха да мина, накрая сестрата ми даваше винаги първия час - толкова не ме траяха. Всичко ще се регулира, когато приключите с терапиите. Ще мине хремата, ще мине оплешивяването, ще мине дискомфорта, ще мине и замине рачето, е ще остане малко притеснение, ма ние за какво ли не се притесняваме - дали ще завали, дали няма да е много топло, дали ще стане манджата, дали ни отива новия цвят на косата, дали ще има глобално затопляне или кое от децата ще се ожени по рано и т.н. и т.н. та рачето ще е между другото Joy

Общи условия

Активация на акаунт