АВГУСТовската дружина във втория триместър мина

• 30 629
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и от мен!

TrAlAlaa, Честит рожден ден! Много здраве и любов, много щастие и само положителни емоции! newsm59

Хубав ден на всички желая!  bouquet

# 91
Здравейте в новата тема!
След вчерашното прекрасно време,днес като се пробудих направо не ми се ставаше ooooh!
Няма ли да идва пролетта вечеееееее baby_neutral

# 92
Тралалаа, честит празник- много усмивки , много, много здраве и много леко раждане. Hug

# 93
Тралала, честит рожден ден!   bouquet да си много здрава, щастлива и обичана и много положителни емоции ти желая  Hug
Аз пия витамини Прегнакеър, които ще пия до края на бремеността, в тях има фолиева, така че ще я взимам до края.
Аз мисля тази седмица да ида на почистване на зъбен камък, че венците ми са леко зачервени. АГ каза, че няма никакъв проблем, стига да е лазаерно почистване.
Хубав ден на всички  Hug

# 94
  • Варна
А то какво друго има? И аз следващата седмица съм на зъболекар по същата причина, но доколкото знам винаги с лазер са ми почиствани зъбите. Ще питам пак де.
Момичета, пиете ли калций, или той се съдържа във витамините? Аз все още не пия витамини, ще се допитам до моя лекар какво е мнението му за тях, но така или иначе поне калций искам да вземам допълнително.

# 95
Преди години ползвах един избелващ крем за лице, който е всъщност за бременни. Българска марка "Кокона и майка", знам, че имат цяла серия за тяло. Винаги съм го препоръчвала на бременните ми приятелки и никога не са имали петна по лицето, а и за стриите е супер /според тях/. За варненки могат да си го купят от една аптека на Княз Борис срещу Икономическата гимназия, до един офис на Вивател беше, сега не знам дали го има този офис. За съжаление аз не живея вече там и няма да мога да се възползвам от него. Мажа се с Кларинс крем против стрии, тонизиращо олио, гела за гърдите.
Моята акушертка ми каза да пия фолиева до края на 3-ти месец и витамин Д през цялата бременност. Каза ми ако спазвам подходящ хранителен режим с плодове и зеленчуци, нямало нужда от други витамини.

# 96
Момичета, има ли някой друг на клексан или фраксипарин? Сега чета че витамините не се препоръчват за хора, които прилагат терапия с антикоагуланти? Някой с моя проблем?Моля да вашия коментар......

Галка   и аз съм Фраксипарин, но не се притеснявам да пия и витамини. Док не е "ЗА", по принцип. Моите мотиви са грипавия сезон и гнойната ангина в ранна бременност. Това не ми пречи да се храня  и с "каквото душа ми иска" портокали, киви, грейпфрути, ябълки и т.н. Док приема теорията ми и не ме е спрял. Но сега намалям Фраксипарина, защото гигантските синини по корема са и болезнени.
Пиши ми на Лични за твоите дози и консултация  Hug[/color]

# 97
Ама за какво ви е тоя фраксипарин, аз го приемах заради тромбофлебит- изпуснах и не разбрах при вас каквъ е проблема?

# 98
Още веднъж много Ви благодаря момичета за честитките, много ме трогнахте и развълнувахте  Hug и много щастлива ме правите !!!!  Hug
Всички да сте живи и здрави и вашите мъничета !!!   bouquet
От време на време отскачам да ви чета да не изпусна нещо  Mr. Green
Гледам че сте писали за фолиевата киселина - аз спрчх да я пия към края на 3 месец и док каза че не е задължително да я приемам до края сега обаче съм на Магнерот  ooooh!  

Hug

# 99
Гунди, тромбофилия е при мен, тромбофлебит мисля, че е различно.

# 100
добро утро
чрд на тралала всичко най  bouquet
аз съм хремава вчера имах 37,3 температура нищо не съм пила днес съм по добре  и съм на мнение да започна и аз витамините прагнекер с омега3 поне в болнавото и грипавото  време и детето е от снощи с температура и сега се пазим в къще на нея включих изопринозин
а на преглед съм на 01,03
хубав ден и се пазете

# 101
месечинке, рядко, но все още има механично които го махат, ама е болезнено и мисля че разранява венците  Confused
тази марка, не съм я виждала Кокона и майка, сега ще разглеам сайта им.

# 102
Данита 05 - Изопринозина при Димитрина подейства много добре. Дано и на вас ви се отрази така, пази се и бързо възстановяване

# 103
Момичета, има ли някой друг на клексан или фраксипарин? Сега чета че витамините не се препоръчват за хора, които прилагат терапия с антикоагуланти? Някой с моя проблем? Днес ще попитам доктора, но той си е против витамините и предполагам какъв ще е отговора. Аз исках поне една опаковка да изпия, докато започнат плодовете и зеленчуците.
Моля да вашия коментар......
И аз съм на фраксипарин/клексан 0.4. Засега слагам всеки ден, но силно се надявам от другия месец да го разредим.пия витамини Пренатал и нито в Бг, нито в Ит са ми казали, че не трябва. Според мен няма място за притеснение, но все пак питай и док.
Сега да се запиша в новата тема и да дам малко отчет, че не съм писала от 100 години. Откриха ми високо кръвно  Twisted Evil От ходене по изследвания и кардиолози ми остана време само да ви чета отгоре, отгоре.
Слава богу бебето е добре. Расте си и миналата седмица беше 10см. Не съм сигурна дали го усещам, но от време на време нещо трепка от вътре. Все едно телефона ми вибрира в корема  Joy
За кръвното ми изписаха Алдомет 500 по половинка сутрин и вечер. Записах час за втората ФМ при Марков за 9 април и съм много щастлива, че ще си дойдем до Бг.
Честит рожден ден, Тралала  bouquet  bouquet  bouquet
Хубав ден на всички  Hug

# 104
  • Обетованата земя
Tralala, честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава, желая ти лека бременност и здраво бебче на финала!
За Стийм мопа, бабата толкова зарибява, че бабата на мъжът ми искаше да купува 3 броя, за всяко семейство, че нали във всеки дом трябвало да има по един  Laughing В крайна сметка добре ,че спряхме до нашия Wink Нооо за фуги определено на нас ни върши супер работа, някой питаше!
 За дрешките от Англия, аз откдето и да съм поръчвала все попадам на невероятни дрехи, на изгодна цена. Всички мои приятелки поръчват от там, най-съм доволна от АСДА. За 5-6 броя бодита плащаш около 5 паунда, а иначе в БГ същите са по 20 лв бройката. Да не говорим за блузки, панталончета и роклички. Качеството е невероятно, сега мисля на баткото да ползвам всичко, стои си запазено и мекичко.  Peace
 Не разбирам защо на някой ви е чудно, че може да се усети бебето рано (може би защото не сте го усетили още). Все пак това си е чуждо тяло, и е въпрос на много фактори, за да го усети човек, не само колко е голямо и какви ритници раздава.  Всяка от нас има различна чувствителност. Бебето започва да се движи към 8-9 седмица ли беше, не помня точно, но как усещаме един вирус в носа например как ни гъделичка... Както и да е, това ще си е вечния спор, докато всички "прочуем" тъй като не всички го усещаме по едно и също време Wink Аз снощи, както си бях легнала полу на корема, и на мястото което бях притиснала получих най-сладките ритници!!! Не жужене, не пърхане, а направо побутване и то към 7-8 пъти на едно и също място.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не можех да заспя и съвсем се развълнувах! Толкова е готино!  Grinning И аз вече ежедневно го усещам, докато доскоро беше на няколко дни. Тази седмица съм на ЖК, да видим и там ли ще потвърдят пола  Mr. Green
 Marley, имам една книжка-брошурка за шуслеровите соли за бременни и от там си чета и в момента пия соли номер 1 и 2 по 2 бр на ден от всяка. Сега ще ти кажа кое за какво е и кога се пие.
1ви триместър: при гадене и повръщане сол ном. 2 и 7; за засилване на имунната система сол ном. 3, 7 и 6(поне 4 седмици при грипния сезон)
2ри триместър до 8 ми месец: сол ном. 1, 2 и 8 ( 1-за еластичност на тъканите, 2-предпазва рушенето на зъбите и помага за изграждането на костите на бебето, 8-балансира солите и течностите в организма, помага при подувания на краката май, предпазва от киселини.)
През 8ми и 9ти месец за предпазване от анемия и следродилна депресия-сол ном. 2, 3 и 5 ( 5 е солта на нервната с-ма и психиката).
2-3 седмици преди раждането-коктейл в 500 мл вода на ден по 5 соли ном 2, 3, 5и 7 -подпомага се мускулатурата на бременната, дава допълнително енергия на организам, за да се справи с физ. и псих. изтощение по време на родилния процес.
 Солите се продават по 50 бройки и струват към 10 лв. Освен това, мисля да включа и Арника последния месец, както ви споменах.
 Това е в най-общи линии, има и други подробности(за възстановяване след раждането, за успешно кърмене и т.н.). Ако имахме поща щях да ви кача една подробна книжка, но можете да си я поискате от ФБ страничката на шуслерови соли. От там ми я пратиха.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт