Случи ми се нещо странно VIII

• 138 716
  • 834
  •   1
Отговори
# 240
Просто се опитай да не мислиш за това! Wink

# 241
Просто се опитай да не мислиш за това! Wink
Hug

# 242
И аз искам да се запиша. Много интересни случки!

Зеринтия настръхнах от твоята история  Crazy

# 243
Да споделя една история от преди 30 и повече години. Била съм на 3 или 4 години. Ходех на детска градина.Една сутрин дядо ми  ми каза:Имаме  патенца, да не вземеш да береш глухарчета, че ще ни умрат патетата(в някои райони им казват гъски)Да обаче, като кажеш на едно дете не прави това...то го прави.Пролет е, глухарчета нацъфтели, правя си букет...Като се прибрах вечерта, дядо ме попита :-Ти, днес бра ли глухарчета?Аз замълчах и сведох виновно глава.Дядо каза, че от 20 патенца са останали само 3.Явно, моето букетче е било от 17 цветчета на глухарче.....Лично за себе си имам обяснение за случката, очаквам вашето мнение по въпроса??????

# 244
Прочетох ви с голям интерес. За щастие не ми се случват кой знае какви странни неща. Имаше период в който често ме натискаха хали. Напръсках си леглото със светена вода и те ме оставиха. Но тези набези бяха много мъчителни.
Дъщеря ми е на близо 5 години в един момент много обичаше да и разказвам за дядо ми, който почина когато бях в 5тия месец и не съм много сигурна дали беше разбрал, че чакам дете.
И на мен често ми се случва да си помисля нещо и то да се случи - една приятелка веднъж ми се разсърди,че я попитах за нейна роднина дали чака дете - след няколко месеца тя наистина роди, но когато я попитах се оказа,че тъкмо е била забременяла.
Иначе за един шум ме побърка една нощ - обиколих цялата къща и нямах обяснение от къде идва - после се оказа,че съседите имали вентилатор на комина и от там бил звука  Mr. Green

# 245
  • София
Да споделя една история от преди 30 и повече години. Била съм на 3 или 4 години. Ходех на детска градина.Една сутрин дядо ми  ми каза:Имаме  патенца, да не вземеш да береш глухарчета, че ще ни умрат патетата(в някои райони им казват гъски)Да обаче, като кажеш на едно дете не прави това...то го прави.Пролет е, глухарчета нацъфтели, правя си букет...Като се прибрах вечерта, дядо ме попита :-Ти, днес бра ли глухарчета?Аз замълчах и сведох виновно глава.Дядо каза, че от 20 патенца са останали само 3.Явно, моето букетче е било от 17 цветчета на глухарче.....Лично за себе си имам обяснение за случката, очаквам вашето мнение по въпроса??????
Аз не се сещам за приемливо обяснение. Може ли да споделиш, че ми стана любопитно?

# 246
Ще следя темата и много ми се иска да задам въпрос, пък който иска, да ми отговори. Видях по-горе в  поста съфорумката написала, че си покрила главата със завивката, защото се уплашила. И друг път съм чела, че хората реагират така. Това ме учудва много. Ако аз се уплаша, веднага ще си открия лицето, за да видя кой е, или по-скоро веднага ще стана на крака, за да съм с лице към опасността. Също ако ми се стори, че има някой в жилището, а всъщност съм сама, никога те се скривам в стаята където съм, а веднага отивам да проверя. Искам да посрещна опасността в лице, така най-малко ще ме изненада и съм най-малко уязвима. Защо другите постъпват различно? Ако се завиеш през глава, не си се скрил, а само ти пречи да видиш кой те застрашава. Ако се затвориш в стаята, си уязвим, защото ти е затворен изхода навън. Не разбирам хората....много често Confused
Зависи, каква точно е опасността:
— Казвах ти, че пистолетът няма да помогне — рече Грегър. — Най-сигурното средство е ... (потърсете изречението в Гугъл, в края на разказа  Peace)
От разказ на  Робърт Шекли 1954г.

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 15:49 от гост22

# 247
Аз не се сещам за приемливо обяснение. Може ли да споделиш, че ми стана любопитно?
Мисля, да е нещо от сорта на магията, има такива хора, които правят такива за отнемане на берекета на друг, но не съм много сигурна.

# 248
Ще следя темата и много ми се иска да задам въпрос, пък който иска, да ми отговори. Видях по-горе в  поста съфорумката написала, че си покрила главата със завивката, защото се уплашила. И друг път съм чела, че хората реагират така. Това ме учудва много. Ако аз се уплаша, веднага ще си открия лицето, за да видя кой е, или по-скоро веднага ще стана на крака, за да съм с лице към опасността. Също ако ми се стори, че има някой в жилището, а всъщност съм сама, никога те се скривам в стаята където съм, а веднага отивам да проверя. Искам да посрещна опасността в лице, така най-малко ще ме изненада и съм най-малко уязвима. Защо другите постъпват различно? Ако се завиеш през глава, не си се скрил, а само ти пречи да видиш кой те застрашава. Ако се затвориш в стаята, си уязвим, защото ти е затворен изхода навън. Не разбирам хората....много често Confused
Зависи, каква точно е опасността:
— Казвах ти, че пистолетът няма да помогне — рече Грегър. — Най-сигурното средство е ... (потърсете изречението в Гугъл, в края на разказа  Peace)
От разказ на  Робърт Шекли 1954г.

Ха-ха-ха....да, ако се криеш от Страхомор одеалото е по-сигурно от пистолета. Изобщо заравянето на главата в пясъка може да е удачно, ако се криеш от собственото си въображение или по-точно ако продължаваш да "играеш" с него и да вярваш в Излапвача и Мракозавъра Laughing. Отчитам факта, че въображението често е най-страшния кошмар, но аз имам предвид реални опасности.
Отчитам също, че при въображаема опасност тази тактика може да се използва успешно за успокояване на определен тип хора, които не искат да погледнат в лице каквато и да е трудност. В реална ситуация обаче те нямат много шанс. Предпочитам да съм подготвена за реална ситуация. Излапвача може да носи имена като финансов крах, тежка болест, лична безпътица и тогава скриването под одеалото е толкова полезно, колкото и ако в дома ти се е вмъкнал маниак-убиец. bowuu

# 249
  • Балчик
Мисля, да е нещо от сорта на магията, има такива хора, които правят такива за отнемане на берекета на друг, но не съм много сигурна.
И какво общо има с глухарчетата. Нищо не схванах от обяснението ти - т.е искаш да кажеш, че си направила на дядо си магия, берейки глухарчета, че да му измрат гадините ли? Whistling Crazy
Дрън-дрън.

# 250
  • София
От написаното от теб стана още по-неясно.
Джемма, права си. Егати. Но не са гадини, пък, патенца са.  Sad

# 251
Сладки сте...Аз поне блеех само за някакъв дзънкащ звънец...ама Дейв ме провокира пък... Naughty Laughing Wink

# 252
  • София
Сладки сте...Аз поне блеех само за някакъв дзънкащ звънец...ама Дейв ме провокира пък... Naughty Laughing Wink

И теб не разбрах какво искаш да кажеш. Днес явно не ми е ден.  33uu

# 253
Абе, аз писах преди време за един звънец дет дзънкаше без причина, ама Ломбардо поде темата и аз се включих инцидентно, това е...нямам идея за глухарчетата и патенцата, най вероятно дядото се е пошегувал, понякога възрастните си правят такива необясними шеги с подрастващите...

# 254
Абе, аз писах преди време за един звънец дет дзънкаше без причина, ама Ломбардо поде темата и аз се включих инцидентно, това е...

Ааа, не бой се! Peace После и на него му дрЪнкА звънеца. Wink  Laughing
След това темата подде главоломно надолу и с разни фантазиращи дечурлига на по 1г 3-4 м. Положително мислене, енергия и подобни.
Сега виждам нещата вървят към оправяне - омагьосани патенца.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт