Отговори
# 450
  • София
Ами то има кофички кисело мляко от 300, 400 и 500 грама Thinking
Една чаена чаша от 250 мл събира приблизително 140 грама брашно. Дано това ти е някакъв ориентир

# 451
Извинявам се за питането, но не мога да открия обяснението на Джема за 1 с.л суха мая на колко прясна се равнява.

# 452
# 453
по 3.  ама мисля ,че е в грамове. поправи ме ако греша   bouquet
1 гр. суха = 3 гр. прясна
 Peace

# 454
  • София
Имам няколко лаишки въпроса относно печенето на блатове за торта  Crazy .За пръв път ми е и ми е малко тъмно индия.Мога ли да ги изпека в най-обикновенна тортена форма или в голямата правоъгълна тава и после да си изрежа кръгчетата  Crazy и ако брашното ми е ФаринАп на София Мел http://www.sofiamel.bg/consumer.htm,да прибавям ли бакпулвер ?Рецептата за торта е тази http://thegingercookies.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html?u … Ginger+Cookies%29 .

# 455
Според описанието на брашното,се приготвя без набухвател. Лично аз не съм ползвала такова,предпочитам стандартно. Но не съм и някакъв спец. А относно това , да печеш в правоъгълна тава и да изрязваш после кръгчета, не виждам смисъл да хабиш материала. По-добре е в тортена форма предполагам! Аз нямам и пека в кръгла тава. И за да не ти залепват може да сложиш хартия за печене! Последния път си купих една бежавокафява от Кауфланд и е много добра и евтина при това.

# 456
Според описанието на брашното,се приготвя без набухвател. Лично аз не съм ползвала такова,предпочитам стандартно. Но не съм и някакъв спец. А относно това , да печеш в правоъгълна тава и да изрязваш после кръгчета, не виждам смисъл да хабиш материала. По-добре е в тортена форма предполагам! Аз нямам и пека в кръгла тава. И за да не ти залепват може да сложиш хартия за печене! Последния път си купих една бежавокафява от Кауфланд и е много добра и евтина при това.
Това и аз си го мислех за кръглата тава, но после какво правиш? Ако искам да направя еклерова торта как ще стане номера? newsm78 Май ще си купувам кръгла форма със свалящо се дъно.

# 457
Ами като сглобяваш тортата,постилаш един найлон в тавата (например тези от листите за баница са подходящи) Нареждаш блатовете,заливаш там с каквото ти е рецептата и след като се стегне колкото е небходимо,вдигаш заедно с найлона и поставяш върху поднос,изрязваш го по подноса, за да не се жижда! Ако тортата не е за гости, без тези магии. Само първото парче се вади трудно от тавата.

# 458
Моля за помощ за марината за свинско месо - ще правя шишчета на скара и трябва да е много крехко. Аз никога не съм мариновала и ми стават малко жилавички, ние си ги ядем така, но сега ще имаме гости на барбекю и не върви. Само ми се ще маринатата да не е сладка и да няма изкуствени неща и соя.

# 459
  • София
Марината за месо:

3 с.л. горчица
3 с.л. мед
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. счукан черен пипер
сол

Месото се кисне няколко часа в хладилника.

# 460
  • София
Момичета мерси за съветите!
Да питам и още нещо ,дали ще има разлика ,ако продуктите за блата ги разбия в чопъра ,а не с миксер?

# 461
  • Варна
От къде онлайн мога да купя форма за козунак?

# 462
# 463
  • Варна

Благодаря ти много.   bouquet  bouquet
Обаче сега като погледнах размерите се оказва че подвеждат. Размерите са на кексови форми, а на мене ми трябва по-голямо.

# 464
От къде онлайн мога да купя форма за козунак?

Виж тук http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/formi-za-kozunak
но май нямат онлайн магазин ... сега като се загледах ... имат магазини и в София, Пловдив, Варна ....  Peace

Общи условия

Активация на акаунт