Великденска трапеза 2012!

• 76 459
  • 513
  •   1
Отговори
# 255
Аз го покрих с фолио, а фурната я пускам на 10 мин и тя 5мин от тях си грее, после си седи топла и след малко пак така. Но ще взема и една кърпа да сложа. Вече 1 час го топля така и се понадигна. Доволна съм. Голямо вълнение ми е, за първи път правя козунак и макар и да е лесна рецептата пак ми е едно такова  Embarassed

# 256
Аз пък да върна темата към естествените бои Rolling Eyes Варите яйцата заедно с цвеклото примерно, или? За лука знам, но за останалите не ми е много ясно как да ги боядисам. Много искам и аз тази година да избегна изкуствените боички по магазините.

# 257
  • Балчик
Ще стане, спокойно. Hug

# 258
  • Ирландия
Страхотни красотички сте показали!
Вдъхновявам се за празника и черпя идейки.
Фаворит за този Великден са ми кенди попс и едни бриоши с шам фастък,бял шоколад и целувки от първата страничка. Heart Eyes

# 259
Аз пък да върна темата към естествените бои Rolling Eyes Варите яйцата заедно с цвеклото примерно, или? За лука знам, но за останалите не ми е много ясно как да ги боядисам. Много искам и аз тази година да избегна изкуствените боички по магазините.

аз точно така мисля да ги правя - ще варя яйцата със съответните оцветители и после ще ги оставя докато.. ами докато цветът стане!
Wink

само че се чудя дали да си потърся отнякъде бели яйца.. не съм виждала такива по магазините наоколо.

# 260
Момичета, темата става все по -красива! Аз понеже за пореден път се провалих в опита си да направя козунак, преминах към нещо по - лесно. Ето една идейка, за великденски кексчета.

Великденски Кексчета на Клечка

# 261
Аз отпадам с приготовленията за тази година - лекарите ми препоръчаха да пазя леглото, понеже има леко зацапване. Остават ми само яйцата за боядисване  и може би домашен козунак за свекървата и двете бабаи, омесен от хлебопекарната.

# 262
Момичета, дайте ми идея за някакви великденски сладки (не от типа козунаци, бриоши, панетоне, кексчета)?

Или да си избера каквито и да е сладки и само да наблегна на великденската украса?

# 263
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, дайте ми идея за някакви великденски сладки (не от типа козунаци, бриоши, панетоне, кексчета)?

Или да си избера каквито и да е сладки и само да наблегна на великденската украса?

Да, като цяло всички захарни сладки, меденки и т.н. са подходящи. Само украсата е Великденска!  Peace

# 264
  • Банкя
Време е да украсим дома .Да помислим за масата ....

# 265
Здравейте, момичета! Няколко рецепти и от мен, тъй като почнти конструирах менюто ни за празника  Crazy

Разбира се, свежа салатка

+ спаначените топки като топло предястие

+ дяволските яйца за които ще има доста материал  newsm78

и като основно агнешко по гръцки

Козунакът ще бъде по  рецепта на лулу!

И едно панетоне, защото аз си го предпочитам

Планирам и десерт, но все още не съм решила точно какъв ще бъде!

Усмихнат ден ви желая!

# 266
  • Балчик

Лимоновите маслени бисквитки на Танита са много подходящи. Peace Трябва да ги има на първа страница или в библиотеката.

# 267
  • Варна
Момичета, трябва да правя някакви интересни яйца за детска градина. Моля ви за съвет от къде мога да си купя подходящи материали за рисуване и украси. Примерно перманентни маркери ама много цветове , велурена хартия за крачета, ушички и т.н.

# 268
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, трябва да правя някакви интересни яйца за детска градина. Моля ви за съвет от къде мога да си купя подходящи материали за рисуване и украси. Примерно перманентни маркери ама много цветове , велурена хартия за крачета, ушички и т.н.

Най-лесно от Слънчоглед.

Има и електронен магазин на двете Елши. Някой неща ги има и в книжарници и т.н.  Peace

# 269
  • Русе
Здравейте момичета! След любимата ми коледна тема, ето че и великденската вече е тук  Hug Напоследък май само в тях публикувам, но няма значение. Вие така ме вдъхновявате, дори и когато съм решила твърдо: "тази година няма да правя нищо".
Та и сега така - докато разглеждах стойките за мъфини на Арома хаус, си харесах едни мъфинчета, на които не мога да кача снимка, за да ви я покажа  Embarassed Полянка с тревичка и отгоре лаленца. Та въпроса ми е - след като нямам накрайник за трева, как мога да си направя такава  newsm78 С обикновен шприц с най-тънкия отвор? Или пък със спринцовка? Всъщност накрайника за трева какво представлява, нещо такова ли? Аз ли трябва да си преценя колко да са "дълги" тревичките или накрайника ги прави точно по определен размер? Много глупав въпрос, ама искам да си изясня техниката на правене на трева. Дано някой да ми отговори   bouquet

И да ви разсея малко от многото ми писане - ето тук, ако някой иска да види нещата, които правих за миналия Великден, по-миналия и т.н. Simple Smile

http://dimana.snimka.bg/hobby/velikden-2011.586493.23171669

Общи условия

Активация на акаунт