Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 599
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Аз давах кръв в Терапията....
  При кого, предварително  трябва ли да говоря с някого    Blush

# 526
Не-отиваш там има лаборатория специална - попитай къде е точно-някъде мисляна 2-рия етаж беше, плащаш, даваш кръв и след няколко дни ще са готови резултатите. Ако има някакъв проблем може да се консултираш с Ангелова мисля беше -професорка ли...не помня титлата точно....Лично мен ме наплаши  #2gunfire Не мисля, че може да се вярва на тези вероятни стойности. Може да е...ама може и да не е.....За Даун някой по-добър лекар ще ти каже като огледа плода с ехографа (втора фаланга мисля беше или някаква гънка).

# 527
Здравейте,
и аз се включвам със свито сърце. Последния ми цикъл беше на 22.1.2012, термина според калкулатора е 28 октомври.Втора бременност ми е, имам момиченце на 5 год. Положителен тест видях на първия ден на закъснението. Миналата седмица реших да отида на лекар за да се потвърди бремеността, записах се при д-р Духовников във Вита. Отидох, обясних за какво съм и въпроса беше"Планирана ли е бремеността?", аз отговорих, че не е, защото си беше изненада за нас. Тогава той каза "законодателството на РБ ви дава право да направите аборт" Shocked Shocked
Аз му обясних, че това, че не е планирано в никакъв случай, не значи, че искам нещо такова и той каза "добре, качвайте се, да ви прегледам. Първото което забеляза при прегледа е , полип на матката, с който ми обясни, че ще е трудно да износя бременност, после каза, "То и плодния сак е празен" Shocked Shocked. Като го попитах, как така, на какво се дължи това, той каза, че е най-вероятно генетично увредено и организма ще го изхвърли. Каза ми да дойда след 1 седмица за да видим дали има промяна и ме отпрати. Излязох от там ни жива ни умряла. Понеже имам горчив опит от лекарски грешки реших да потърся и друго мнение, даже други две. За щастие другите доктори веднага видяха ембрион със сърдечна дейност, но и този полип. Казаха ми да отида в 10 седмица, за да вземат цитонамазка от него и в зависимост от резултата сме щели да преценим как да продължа. Единият доктор твърдо е на мнение, че трябва да се махне, и това нямало да ми навреди на бременноста, защото ако останел можел да нарасне много под въздействие на хормоните и да стане по-лошо.
Така, че още не смея да се зарадвам и даже незнам дали не избързах с включването тук, но се надявам всичко да е наред.
Иначе за разлика от предния път, се чувствам по-добре откъм симптоми, леко ми се гади и много ми се спи.

Здравей и аз съм   с  полип или каквото и там да е  в левия яйчник..В момента съм  в  Щатите. На мен ми  казаха,   че обикновенно  тези полепи се появяват  от   завишеното количество на  хормони, като след   5- 6   месец може   да  изчезне напълно...Задължително  търси  и второ мнение, защото въпросния полип изобщо може  и да не нарастне, а както  ми казаха  да мен  да изчезне   с балансирането  на   хормоните  след   5  месец. ...Усмихни  се и  се  радвай  на  тупкащото   сърчице..Simple Smile newsm53 newsm10

# 528
Момичета, не знам как се процедира във Варна, но при ранния скрининг си има ясна методика и правила. Дава се кръв и се отчитат определени кръвни маркери. Наред с това се прави ехографски оглед на плода - замерва се т.нар. нухална транслуценция, проверява се за наченки на носна кост, измерват се и и други показатели. След това тези данни се вкарват в компютърна програма, където се въвеждат данни за майката - възраст, здравословно състояние, вредни навици и т.н. Програмата изчислява какъв е рискът, т.е. вероятността плодът да има хромозомна аномалия. Това е скрининг - посочват се вероятности, възможности на базата на обработените дании. Те се съчетават и с кръвните изследвания. Ако рискът на основата на изчисленията и компютърните данни е значителен (примерно 1 към 250 или по-висок), тогава бременната се съветва да си направи амниоцентеза, която вече е диагностично изследване и категорично казва - има или няма увреждания.
Ранният скрининг се прави в периода 11-13 г.с. Много е важно ехографският преглед да се извърши от опитен и обучен лекар, който е специализирал в тази област, защото в противен случай резултатите могат да бъдат неточни, объркващи и плашещи.
Аз лично съм привърженик на този метод, защото има над 90 процента точност при обработката на данните, т.е. почти невъзможно е да ви изпратят на ненужна амниоцентеза.
При т.нар. биохимичен скрининг, който се прави един месец по-късно през 15-16 г.с., точността на резултата е доста по-ниска - 70-80 процента. Голяма част от бременните се изпращат на амниоцентеза, която е неприятна и рискова процедура. А какво изживява наплашената бременна междувременно и как това й се отразява, да не говорим. Много често се оказва, че няма никакъв проблем и тревогите са били напълно напразни. Но когато се установи наличието на увреждания, абортът по медицински причини трябва да се направи в края на четвърти и дори пети месец от бременността, което си е доста рисково начинание само по себе си.
Странно ми звучи да отидеш някъде да дадеш кръв и после ако има нещо съмнително да се консултираш с лекар. Кой интерпретира резултата от кръвните изследвания и какво значи добър гинеколог да огледа плода с ехограф. Самото оглеждане не може да каже кой знае какво, ако го няма компютърното обработване на замерените показатели, защото съотношенията между тях са нещото, което всъщност посочва риска. Това е сериозна наука, а не регулярен ехографски преглед.
Така че бъдете много внимателни, когато избирате лекарите и местата за тези изследвания и не забравяйте, че те посочват степен на риск, а не поставят сигурна диагноза.

# 529
Poli BK, БХС в София се прави в Майчин Дом...ако се направи в друга лаборатория, се пращат резултатите пак там...не знам вече за частните болници как е...

аз няма да правя тоя път...само ФМ...

# 530
Здравейте, октомврийски мамчета!Престрашавам се и аз да се запиша при вас вече и се надявам да избутаме всички заедно до срещата с нашите бебчета през октомври!  bouquet
Моят термин е за 19 октомври и за сега си имам 2 ембриончета след успешен опит ИКСИ. Надявам се, да се запазят и двете, но понеже имам проблеми с кръвната захар, доктора ми изрази мнение, че ще е по-добре, ако до края на 3 месец едното се редуцира самичко, тъй като трудно съм щяла да износя две бебчета Cry Това ми е първата бременност, за която се борим от 6 години и все съм с притеснението, че бебчетата могат да ме напуснат, въпреки,че за сега всичко върви нормално, освен леко зацапване от време на време и едно краткотрайно кървене преди 2 седмици. До сега винаги съм била във подфорума Проблемно забременяване и съм щастлива, че мога да се прехвърля вече в бременелска тема, дано успея да остана в нея до термин. Hug Hug Hug

# 531
белоснежка сладурка,добре дошла

# 532
Честит празник  момичета...Бъдете   истински  обичани  и  носете   растящите  си   кореми   с гордост.  Няма   нищо  по  хубаво  от  това   да  можеш  да   износиш  дете   и  някой   да  ти  каже  мамо..Simple Smile

# 533
Честит празник1 мамчета! Нека на  лицата Ви  греят  усмивки, които да красят лицата, да сте щастливи и обичани жени!   bouquet
Слънчев и приятен  празничен ден!

# 534
Честит 8 март! Да сте обичани и красиви и желани всеки ден! Hug Peace
Белоснежка добре дошла, пожелавам ти да успееш да запазиш и двете бебенца и всичко да е наред! Simple Smile
Днес съм на преглед да видим бебчовците колко са пораснали, ще вляза довечера или утре сутрин да споделя новините Peace

# 535
Честит празник мили мамчета!!! Пожелавам ви да сте много обичани и септември/октомври всички да гушкаме по един пухкав бебок!!! Hug newsm51 smile3525

# 536
 Днес съм по позитивно настроена и спокойна и след 10 дни    Peace ще я видим малката въшчица    Wink Просто вчера този новина ме депресира и натъжи малко повече .

Честит ви празник да сте живи здрави и много обичани жени и майки.Весел изкарване на празника.Аз до живот няма да празнувам осмомартеско парти с дружки   Rolling Eyes ,но живи и здрави  ,има в къщи друг  повод. 

Аз днес имам рожденник-мъж ми   newsm59    почерпете  виртуално    party023  party023  party023  (не ми се търсиха почерпки лакомства   Tired)с малко провалена изненада и непълна след вчерашния ден ,но да ми е жив и здрав и след 10 -те дни получи получи наистина хубав подарък.

# 537
Честит празник,мамчета!Пожелавам ни да сме такива като този месец-променливи и интересни smile3521 И най-вече горди майки! newsm51
Весело изкарване и много,многоооо усмивки! 1dating

# 538
лилка,да ти е жив и здрав рожденика,много да те слуша Simple Smile

# 539
честит 8 март да сте живи и здрави и скоро да чуем думичката мамо Simple Smile newsm51

Общи условия

Активация на акаунт