Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 597
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Лорини аз съвсем нямах предвид, че ще се наливам с всичко изброено. Mr. Green
jjjenq и при мен прегледа протече по абсолютно същия начин, изследвания каквито и да е все още нямам назначени. И аз ходих първо при частния ми лекар, който ще ме изражда. При личната лекарка ще ходя по време на втория преглед горе долу, който ще бъде след 2 седмици.

# 481
Момичета, вчера бях на доктор- плода отговаря на 8г.с.+3 дни с размер 17.2мм, потвърди и датата на термина 14.10.12 Grinning Следващият ми преглед е в края на март, надявам се да се чуе сърчице тогава. Не знам дали някой дали има същия "проблем" като мен, но доскоро имах такъв апетит, че за месец и половина качих почти 4 кг.
И аз снощи бях на преглед и видяхме тупкащо 1.78 см ембрионче Simple Smile Нашето явно по-бързо расте, защото е в 8 г.с. + 1 ден, а пък е по-дълго Simple Smile
И аз така, имам голям апетит и съм качила 2 кг вече, а през последните 3-4 години съм си била все едни и същи килограми - 47, колкото и да ядях, не напълнявах. Но определено сега ям повечко.

# 482
Флайбъл , Ти какво ядеш като ти се гади от всичко Simple Smile.

Гадеше ми се от почти всичко, което ядях преди това, т.е здравословни храни .
За мой ужас ....  Laughing
През 2-ри месец изредих храни, които не съм яла от години.  Simple Smile
Основно боклучки и рафинирани храни, фастфууд .....абе нездравословни отвсякъде.
Към днешна дата като че ли свикнах, че явно ще ми е такова - леко лошо и леко  гадещо.
Не съм изпитвала истински здравословен глад с апетит от както съм бременна.
Ям от лакомия или за да спре да ми се гади ......

# 483
Гледам, че пишете за размерите на бебо. На първия видеозон излезе, че е 18мм. Това беше на 22.03., когато ми каза , че е в 8г.с. А на следващата седмица - 31мм. и някакси станахме в 10 г.с. Лекарката каза, че първият път се е било свило , а втория път се е излегнало в матката и от там идва разликата в седмиците.И действително на снимките така изглежда. Не знам как определят седмиците. Мисля, че е според дължината newsm78

# 484
Явно нашите бебета вече си се движат, свиват и разпъват Simple Smile

# 485
Мами, здравейте, аз почти оздравях, остана ми само кашлицата. На 5-ти чухме сърице с таткото и сме спокойни след този тежък вирус 4е всичко е ок. На 14-ти отивам да ме регистрират и да ми вземат кръв и урина.
И на мен сутрин към 6 ми е много гадно, киселини и ми се повдига на хапвам една кора хляб и всичко минава. МИналата год. помня като бях бременна 4е ми беше така само 2 и 3 месец.
 Лек ден и много усмивки.

# 486
Simple Smile на мен ми пише ембрион црл 20,2мм 8ГС

# 487
Те към 9 г.с. знам че се движат вече, махат с ръчички и краченца. Аз имам запис от 12 г.с от предната бременност. в който риташе бебочко. Там даже и пол видяхме сами  Joy
jjjenq, сигурно всеки различно ще постъпи, но аз мисля 4 най-късно 5 месец да посетя лекарката за раждането , която съм си харесала и предполагам поне 1 път на месец да ходя да ме гледа. Повече идеята ми е да се познаваме преди раждането , а и защото аз много искам да се пробвам нормално след секцио и да наблюдава как се разтяга матката.

# 488
здр момичета нека се включа при вас последния ми цикал бе6е на 21,01,12!чакам да чуя сърчицето с нетърпение в 4г,с имах 2 плодни сакчета ,но на 5,03 бян на преглед и е само едното което е с размери 1,61см !термина до 11,10

# 489
gingerina и аз мислех по-нататък да ходя на частно - около 4-5 месец, за да ме опознае лекаря, който евентуално да ме изражда после, пък сега просто на прегледи да ходя.

# 490
Здравейте!
Да отговоря на въпроса за женската консултация. Принципно в началото на бременността е добре да има два прегледа - един към 5-6 г.с. за да се види, че има плоден сак, който е разположен в матката; и втори след още 15-тина дни, за да се чуе пулс на ембриончето, което значи, че е живичко и се развива добре. След това прегледите са през месец, а през последните два месеца - през две седмици. През последния месец се ходи всяка седмица за запис на тонове на бебчето. Изборът на лекар за ЖК трябва да стане до края на дванайста гестационна седмица. Може и преди това, но 12 г.с. е крайният и наложителен срок.
При предишната ми бременност освен изследванията и прегледите по ЖК, правих и още два допълнителни прегледа. Първият се извършва между 11 и 13 г.с., нарича се ранен скрининг на бременността и протича чрез ехографски преглед и изследване на кръвни маркери. Чрез този скрининг на много ранен етап може да се установи дали има риск от вродени генетични заболявания, като синдром на Даун и още някои други, които се дължат на хромозомни аномалии. Алтернатива на този ранен скрининг е т.нар. биохимичен скрининг, който обаче има недостатък, че се прави по-късно - 15-16 г.с. и не е толкова точен.
Вторият важен според мен преглед е към 20 г.с., когато се прави т.нар. фетална морфология - бебето се разглежда на ехограф по органи и системи, за да се види дали се развива нормално, евентуално да се предвиди дали непосредствено след раждането няма да са необходими някакви лечения и манипулации.
Ранният, биохимичният скриниг и феталната морфология не се поемат от ЗК.
Пиша това за момичетата, на които това е първа бременност и трябва да се ориентират какво да правят.
Аз вече също нямам търпение да отида през идната седмица на преглед, за да видим дали всичко е наред. Единственото ми неразположение е умората и замаяността (последното вероятно е резултат на утрогестана). Познато ми е чувството да си гладна, а да не ти се яде нищо - така изкарах първите три месеца от първото си бременност. Сега няма такова нещо, ям съвсем нормално и почти не усещам гадене и неразположения.
За килограмите и бременността съм на мнение, че всичко трябва да е с мярка. Аз качих 8 кг през първата си бременност и още на излизане от родилното ги бях свалила. Имайте предвид, че впоследствие със стоенето вкъщи и кърменето също се качват килца, така че по-добре е поне в първите месеци да не вдигаме много стрелката на кантара.
А за алкохола - позволявам си по бира, когато ми се допие, другото не ми понася на стомаха. И тук не бива да изпадаме в крайности, няколко глътчици, когато много ви се иска нещо, не са проблем. Баба ми все се смее на нашите купища ограничения през бременността и винаги разказва как непосредствено след раждането на леля ми не й позволявали да пие вода по някакви си там измислени бабини девитини, но й дали една бутилка домашно вино и тя, както била прежадняла, за няколко часа я изпила цялата. Simple Smile Така са гледали на алкохола преди шейсет години  Mr. Green

# 491
момичета вие коя седмица чухте сърчицето?

# 492
момичета вие коя седмица чухте сърчицето?

Аз го чух  в 6-та, но всичко много зависи от апарата, мисля, че с по-старите апарати се чува след 9-та.

# 493
Здравейте момичета, добре дошли на новите  мами. Както и да честитя новите тупкащи сърчица.  Моят син е пак болен предполагам вирус и сега не мога да ви прочета много подборно и да пиша.
mirados, термина който си посочила мисля че е грешен.

Вени, надявам се всичко да е минало добре, ние сме с теб.

# 494
Poli BK благодарско за информацията - друго си е някой да ти обясни, който е минал по тоя път, защото аз лично се омотах вече от четене и неразбиране Simple Smile само не ми е ясно с тия направления - при мен стана така - личната ми даде направление за липса на менструация, с което отидох при АГ в поликлиниката и там той ме видя на видеозон и потвърди бременност. Даде ми амб.лист, с който след 2 седмици да ида на преглед да види дали всичко е нормално. Хубаво-ще ида да ме види. Да, ама за ЖК това ли е всъщност направлението или трябва друго да взема и от кого,  защото аз съм решила следенето на бременноста да ми е при друг доктор - нещо това се обърквам?

Общи условия

Активация на акаунт