Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 200
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Една историйка във връзка с въпросчето на Commelina към момичетата от ЛЛЛ: Вчера бях на гинеколог, че още не си бях направила цитонамазка, както и да е. Та като и казах, че кърмя още тя възкликна: УАУ! Аз се направих на ударена. И на стола (онзи гадния) като ме почна: Ти до кога мислиш да продължаваш да кърмиш? Знаеш ли, че е доказано, че кърменето е полезно само до 4-тия месец. Педиатрите, за да се застраховат, казват до 8-мия. Т.е. двойно по-дълъг срок. После е безмислено да се кърми, с нищо не помагаш на детето, само то започва да те манипулира  и става зависимо после. Едвам се сдържах, ама си замълчах, че не ми се разправяше с нея. Само и казах, че ще се връщам на работа и няма да разчитам естествено да се отбие, за да си даде сметка, че не съм някоя паднала от Марс и съм попрочела, поинтересувала съм се. А тя- То естественото отбиване кога е? Като навърши 18 и го предадеш на друга да го гледа? Лелееееее, така ми скапа настроението. И най-ме издразни, че не говореше дръпнато все едно ме поучава, а едно такова миличко, все едно си разговаряме сладко сладко. И да не си помислите, че е някоя лелка тази лекарка. Напротив, известна млада гинеколожка, преглежда в два много реномирани центъра в София, не искам да ги споменавам.
Иначе сега разчитам на по-дългите разходки на въздух, за да хапва повече и да ограничим сученето до сутрин и вечер и през нощта, разбира се.

# 631
Здравейте мами Hug
Минавам на бързо за да ви почерпя с тортичка Grinning

Много ви благодаря за милите пожелания, целувам ви всички Hug
Честит Рожден Ден на Марти с малко закъснение  Да е жив и здрав и много игрив Grinning

Кати, тихичко честито от мен Hug
После ще пиша повече

# 632
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, САМИ!!!

# 633
 ~divina~, много хубава торта, да ти е живо и здраво детенцето!
Маринелс, супер сте!
 Благодаря, за отговорите по моето питане, аз дори и до църквата ходих да питам от зор да не съм се примирила с нещо, което не е както си трябва! Е, оказа се, че няма никакъв проблем, платих кръщенката, остава утрев да резервираме и заведение, където ще се съберем близките и ще си отбележим раждането на Кирил, той надали ще разбере и просто няма смисъл от да правим кой знае какво. Сега се хвърлих в спомени за раждането и........много беше хубаво  Grinning

# 634
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, САМИ!!! Да си здрав, усмихнат и винаги готов за нови подвизи  Laughing
~divina~ , прекрасна торта си спретнала...
Ей, момичета, накарахте ме да се изчервя. Не съм никакъв герой. Не знам, аз ли съм такъв човек, тук ли наистина лесно се гледат деца, ама хич не го виждам като геройство. Сега чакам да минат 3 седмици и да отида на лекар, много не обичам така- всичките ми бременности ги хващам в самото начало и голямо чакане чакам. А едната ми приятелка разбра, че е бременна в 6тия месец (а и беше второ дете).
Епа, мен ми е много разнообразно с децата. Всеки ден правим нещо различно, докато съм си затворила очите и той деня е свършил. Ето, днес ще ходим на плейгрупа сутринта, после до селото, до библиотеката, магазина. А следобяд ще си играем в пясъчника, че вчера купихме още пясък. Утре - разходка до една ферма за алпака, после имат детска гимнастика в селото, а следобяд - разходка до баба. Не ми е скучно и за минута, а синът ми е такова забавление, че много обичам да прекарвам времето с него.
Бета, както са казали хората - баба знае 2 и 200. Ние къща имаме - малка, голяма - толкова. Аз съм решила децата, които са от един и същи пол засега ще спят в една стая, докато са малки. Като попорастнат, може и разширение да направим. За ясла - тук е безумно скъпо и това удоволствие отпада, най-големия ни проблем ще са колите. Сега имаме 2 - една малка и една голяма. В голямата вероятно ще можем да поберем 3 столчета, но в малката - абсурд. Голямата обаче пие бензин като звяр - отиване и връщане до града - около 30 долара. С малката - 8. Та ще се поогледаме и май като изтече срока на малката (че е на лизинг от на мъжа ми работата), ще я сменим с голяма и нея (пак на лизинг). Важното е да сме живи и здрави. Дрехи имам от двете деца, но те тук са евтини, не са такъв разход, надявам се да кърмя, разход само за памперси....
Да се оплача - вчера за първи път толкова се ядосах, може би от години не съм се ядосвала така. Сега ще ми се смеете - загубихме на София шапката. Принципно живеем в село, където всички се познават, хората са едни такива - от старото време, всички се поздравяваме (познаваме се, не се познаваме), губила съм си очила, портмоне, телефон - винаги се е намирал. На София шапката сме я изпуснали от паркинга на колата до кафето -значи не повече от 5 мин. върнахме се, но шапка - няма. Така ми стана криво. Знам, че е проста шапка, но с Александър им бяха еднакви - само че нейната в момичешки вариант, с по-меки тонове....
racholina , к'ви са тези глупави доктори бе? И какво и влиза в работата, нали е гинеколожка? Ама много се изнервих. Аз не съм чак такъв радел на кърменето (в смисъл - на мен ми е лесно, бутам цицата в устата, навсякъде с мен е, не мич, не чистя), ама такива глупости да говори медецинско лице.... Ако се притесняваш за привързаното дете - виж моя Александър. Сукал е до 21 месечен, престана,защото София се роди и аз исках вече да го отбия. Но всичко се полуви естествено, просто един ден забелязах, че не е сукал от 3 дни и избягвах да сядам в следващите дни в поза, която да го "подканя" за сукане. Искам да ти кажа, че няма такова независимо дете. Дай му път, пръчка и камъни и не го търси...
За излизането - макар че сме повечето време навън и моят син го хващат лудите понякога. Като ми каже - "Не искам да ходя никъде, искам да си седя у дома" знам, че е добре да останем вкъщи. Случва се рядко, но все пак се случва...
Телевизия - това са някакви проучвания от миналия век - че било вредно. Синът ми гледа да кажем сумарно 20-30 минути на ден (не всеки ден). Има си любимо филмче с Пепа прасето и много го обича. София - не гледа. Вчера за първи път седна на дивана до Александър и гледа багери и камиони (някакъв научнопопулярен филм за големи машини).
изписа ми се писането....

# 635
racholina, в събота и аз бях на гинеколог и чух почти същите неща, а аз така да я уважавам и да й имам доверие  Sad Моята ме посъветва да спирам с кърменето, защото е безсмислено и само преча на хормоните си да се наместят  Rolling Eyes

lilyrose, искрено се надявам подаръците да са се харесали на Марти. Първо мислех да е нещо купено, после реших да има и нещо ръчно изработено и така ... Алекс така се вълнуваше за щъркелчето, въпреки, че в последния момент реши да го направи. Сега като му казах, че Марти най-много него е харесал, много се зарадва. Много хубав е бил празника, весел, с много дечица. Браво!  Hug

# 636
racholina, в събота и аз бях на гинеколог и чух почти същите неща, а аз така да я уважавам и да й имам доверие  Sad Моята ме посъветва да спирам с кърменето, защото е безсмислено и само преча на хормоните си да се наместят  Rolling Eyes
Моят гинеколог пък каза,че е много хубаво,че още кърмя.Интересно,жени и то лекарки вместо да поощряват или поне да не са толкова категорични,че трябва да се спира вече  Thinking.Аз преди да родя ходих на консултация при жена неонатолог,за това какще се развият нещата след раждане.Тя едва ли не ми каза,че е все едно дали ще кърмя или ще давам от така добрите вече формули АМ и ме гледаще едно такова снизходително,любезно,тъпо,като и казах че ще кърмя,няма много връзка с коментарите на вашите гинеколожки,но все пак е нещо подобно  Confused
Кати ти си супеееер  Peace многооо дребничко и тихичко се радвам,дано всичко бъде ок   Hug

# 637
 Добър вечер и от мен! Честит първи празник на Сами, прегръдки за майка му, чакам те вече да пием биричка! Тортата е страхотна!
Кати, ти какво искаш този път, вие план оптимум сте го изпълнили, това третото ще е твоя специален подарък, какво ще е ?
 Относно кърменето- и аз вече внимавам на кого споделям, че още кърмя. Не че ме трогва нечия реакция, но не искам излишно да се вкарвам в полемики.Напоследък кърмя вечер и нощем разбира се, ако се приспиваме през деня у дома, също. Навън не ми се налага, тя изобщо не се сеща, а откакто се стопли временцето, сме по цял ден навън. От моя гинеколог знам, че по време на кърмене изтънява стената на влагалището, при мен е особено осезаемо, не мога да понасям тампони например. Успокои ме , че се възстановява веднага.  Друго не знам да има като негатив, за майката специално, а изказването за детето и ползата не смятам да коментирам. Не й прави чест на докторицата най-малкото да дава мнение, което не са й поискали. Супер неадекватно изказване.
 Бетта, благодаря ти за цитата, не разбрах много много защо специално за мен  newsm78 newsm78 Доктор Спок не му се кефя на теориите , ама изобщо Simple Smile И тези неща за радостта от родителството? Аз имам 13 годишен син и доведена 15 годишна дъщеря, сега тази дребната... де да знам, като че ли ми е ясно какви са мотивите на хората да имат деца Simple Smile
 За гледането на тв - аз бях много крайна със сина ми, ограничавала съм го много, после разбрах че няма смисъл. Не че трябва да се настоява да гледат, аз даже това бейби тв не знам дали имаме. Много спорове водим с мъжа ми, той е свикнал телевизора да е пуснат постоянно. Дразни ме, признавам, но дребната не се заглежда още, само на някои заставки или реклами танцува, ама без да гледа. Но и това ще стане. Мисля че трябва да се примирим с факта, че тези поколения живеят и растат пред екрани. Ние хубаво имаме идеи как да ги учим на обич към книгите и тихите семейни игри  примерно, обаче това не им е алтернатива на компютъра и телевизора. Поне моя син крайно ми опровергава засега теориите ,че с моя пример и възпитание ще го направя по-различен от съучениците му. Дали ме разбирате правилно, не знам, аз също не пускам тв като сме само у дома, защото не гледам, но това не ми гарантира че Белослава няма да прекарва време пред екраните. От друга страна, Лъки , хлапето на мои пловдивски приятели имаше силен тик на очите с примигване. Психоложка препоръча ограничаване от телевизор и лаптоп, за 3-4 месеца изчезна без друга намеса.
 Днес обиколих де що магазин за играчки има из центъра на Варна, не можах да намеря мека кукла от плат ??? Искам да е малка, да я носим с количката, и ако може да има гумено лице и крака/ръце. Идеи някой?
 Да се оплача, шия си рокля, че на мъжа ми брат му ще прави мини сватба, днес ходих да ми взема мерки, та накарах шивачката ми да ми покаже старите мерки преди да забременея  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ох ох ох...Много се подтиснах...
 П.с. сега прочетох на Мигео отговора, ами и моя гинеколог е мъж и ми повтаря колко е добре да кърмя колкото се може по-дълго...

# 638
Момичета, влизам за да честитя рождените дни на всички мартенчета, които празнуват днес  Heart Eyes Много весело и безгрижно детство да имат.

Искам да изпратя една голяяяяяяяяяяяяма целувка на ino4kada за подаръка  newsm51 Всичко ни хареса и трогна много, а бодито е просто страхотно.  Heart Eyes Ще направя снимки и ще пусна тия дни.

Новината на Кати е най-добрата за деня   bouquet

# 639
  • София
 Пипилота, беше за подсещане да не й се даваш на умората, че май си изтощена напоследък Hug. Изобщо нямам предвид, че не знаеш защо имаш деца Simple Smile.

# 640
Пипилота, беше за подсещане да не й се даваш на умората, че май си изтощена напоследък Hug. Изобщо нямам предвид, че не знаеш защо имаш деца Simple Smile.
Peace

# 641
Дивина, честит празник! Feliz cumpleaños Sami! Está vivo y bien y muy feliz! Que sea la mamá y el orgullo de la alegría papá!
Лъки , хлапето на мои пловдивски приятели имаше силен тик на очите с примигване. Психоложка препоръча ограничаване от телевизор и лаптоп, за 3-4 месеца изчезна без друга намеса.
 Днес обиколих де що магазин за играчки има из центъра на Варна, не можах да намеря мека кукла от плат ??? Искам да е малка, да я носим с количката, и ако може да има гумено лице и крака/ръце. Идеи някой?
Пипилота, много ме зарадва. От месец не гледа Дени ТВ и определено по-рядко му се случва. Тази вечер бяхме на детски рожден ден и беше много весело, но като се измори и започна това премигване  Confused Направо ми се скапа настроението.
За куклата мога да пусна линк към онлайн магазин, даже като я напече слънцето се появяват лунички  Laughing
Ена, Бета, аз си мислех, че на мойто момче му има нещо като не иска да излиза  Crazy Явно децата минават през такива периоди. Миналата година не сме се спирали вкъщи изобщо и сега ми е много странно, но вече Човекът си има мнение. Поне Ади още мога да я замъкна където си пожелая.
Ена, жалко за фотосесията. На сънфлауър са страхотни снимките. Но да не би да си имала много големи очаквания и затова да си се разочаровала  Confused

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 01:01 от Лъки

# 642
Кати лека и безпроблемна бременност и накрая прекрасно бебе...че защо не и 2  Heart Eyes  Mr. Green  /тогава вече ще трябва да си купите микробус/. Wink

Честито на рождениците живи и здрави да са!
За кърменето какво им се връзвате пък вие, като ви се кърми - ще кърмите много ясно!
Какви ли не глупости ще чуете за отглеждането на дете...хич не се нервирам аз, от 1 ухо влиза от другото излиза.Правя си каквото на мен ми харесва и е според разбиранията ми и хич не приемам съвети, като кон с капаци съм.Винаги съм се водила от принципа "Мама знае най-добре".
Аз пък да подхвана една тема за ранно детско развитие....някой прави ли нещо по въпроса? Ако да какво, какви методи.

# 643
Thomasito, за ранното детско развитие - Лъки е спецът в действие   Hug Тя откога учи баткото по Доман да чете, а сигурно отдавна и Ади, ама си трае - иска да ни изненада - и изведнъж - ние още да си говорим за обувки за прохождане, а пък тя - така, между другото да вметне "А пък Ади вече може да чете трибуквени думички!" Wink Тя ще се включи  със сигурност и с друга полезна информация.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАЛОЯНЧО НА ВИКИИМ!!!  nbirthday  cook  ura
ДА РАСТЕ ЗДРАВ, УСМИХНАТ, УМЕН И ДОБЪР!

Дано да сте били вече здравички за днешния ден!

Рачолинка, Анелиса - макар че аз съм кърмила само четири месеца (как пък съм им нацелила тъпата препоръка  Mr. Green), изобщо не ги разбирам и ме дразнят много подобни изказвания, и то на жени гинеколози. Аз се отнасям с огромно уважение към всички кърмещи наоколо.

Катилиас, за загубената шапка: писала съм го и преди - аз не вярвам на подобни неща, но това проверено и безотказно действа - Свети Антон е покровител на загубените вещи. Просто в душичката си му обясни каква емоционална стойност има  за теб тази шапка и го помоли да ти помогне да я намерите, и ще се получи. Намирала съм всякакви нещица - някои веднага, други след седмица, на най-неочаквани места. А ако случайно не стане (в което се съмнявам) - не се  ядосвай, така или иначе вече ще ти трябват три подобни шапки, две ще са ви малко  Hug

# 644
 Лъки, давай го този линк с куклата беееееее!

Общи условия

Активация на акаунт