Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 232
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Честит рожден ден  newsm59 на всички дечица празнуващи днес, честит рожден ден   bigdance2 и на всички пранували през последните 3 дни!   ura

Аз да ви се оплача Калоян се разболя точно преди Рожденият си ден (мъчат го едни сополи, едва диша милото ), дано до празника си да се оправи  Praynig !

за яслите - мисля да го пускам на ясла след като навърши 2 години, а ако ми е възможно може и по-късно - небързам! Хубаво си ми е да се занимавам с него!

# 541
Здравейте, мами! Първо искам да благодаря на всички, които са ни честитили рождения ден - redreny2000, sirence, Tasha, sunflower, amanita, vikiimm, Sabrina1, Penmar, bencholino, marys, Stacked, catwalk, Nadya81, janica25, ino4kada, jozyy, Женичка, Commelina, Еna, lilyrose, katilias, Mur, matza83, migeo, mama_vessy, Лъки (извинете ме, ако пропускам някой, но толкова успях да прочета и още не ви познавам  Embarassed). Много сте мили   bouquet  bouquet  bouquet!

Ние изкарахме добре, имахме на гости само едно семейство, но с 3 деца, така че имаше достатъчно шум и лудории  Grinning. Моите приготовления (най-вече на храна Grinning) отнеха 3 дни обаче, все едно посрещам английската кралица... или може би трябва да кажа Саркози  Laughing, защото 'темата' на р.д. беше френска - меню и украса Simple Smile) Едната торта беше на път да ми се провали и направих и 2ра - за всеки случай  Laughing, но просто тирамису и далеч не с такива сложни за изпълнение украси като вашите.  Впечатлена съм от едва 'третия опит' на mama_vessy!! Какъв ли ще е 103-тият - направо бижу!!

redreny2000, честито дипломиране!!! аз се дипломирах в седмия месец от бременността Simple Smile

Цитат
1) много да ги обичаме, като често го изразяваме (това - според мен, трябва да е номер 1 за целия им и ни живот); 2) много да им говорим; 3) много да ходим с тях, докато опознават сами света
Peace
Каквото е научила малката, е било докато си играем заедно или защото съм ѝ обяснявала какво правя, докато я храня, преобувам, танцуваме и т.н.  Wink Вече прави по няколко (5,6,7) крачки сама, но предпочита да лази. Да ви питам - да смятам, че е проходила, като започне да предпочита ходенето вместо лазенето, нали така??

Още нещо да поптам - по колко горе-долу ядат децата ви на едно ядене? На последната консултация ни премериха 9.500, 75 см (май сме дребнички, като гледам вас - таблици не съм гледала), но е наддала 750 г за 2 месеца, което лекарката каза, че е добре, а все си мисля, че яде малко - не повече от около 200 г твърда храна на едно ядене Sad

И мен ме изнервя свекърва ми като задава все едни и същи въпроси (за мен дребнави и банални) - още ли кърмя детето, по колко пъти, какво друго е изяло и дали е проходило Laughing

Скрит текст:
И според мен ваксините са опасни, но рискове носят и мноооооого други неща, които подминаваме с лекота или правим често, въпреки че са вредни - тютюнопушене например, консумация на вредни храни, замърсяване на околната среда, (зло)употреба с медикаменти, липса на движение и т.н. Ще трябва да сложа и тази за шарките  Sad, когато се наложи да тръгне на градина.

Аз мисля, че яслите/градините не са идеалната среда за социализация (има по-добри, но струват пари Wink) и често са инкубатор на болести, но понякога са по-добрата алтернатива (пред някои баби  Laughing или безпаричие, или липса на време, които биха лишили семейството от други неща). Зависи  на какви хора ще попадне детето - и в градината, и вкъщи Wink) Дали са медицински сестри, или педагози, ако не са човечни, ако са огорчени и не знаят защо са там, тогава - лошо Sad Аз имам близка приятелка логопед и си обича децата много!

Лично аз, ако имам възможност, ще я гледам основно аз до 3 години, но ако се наложи (по финансови причини или ако ми предложат МНОГО хубава работа Simple Smile), ще я дам и по-рано. И аз обичам да се поддържам и преди имах повече време (преди - принцеса, сега Пепеляшка  Laughing не ми харесва, та гледам да не го допусна Simple Smile) А за 'модела на поведение' - мисля, че моята майка е по-всеотдайна и жертвоготовна от мен  Thinking

Честит рожден ден на дечицата -здраве, здраве и пак здраве!!! И любов Heart Eyes

Мами, още нещо - според вас кой номер обувчици е по-добре да взема при дължина на ходилото 11.5 см (отговаря точно на 20ти номер, но някъде четох, че е добре да има около 5-7мм свободни, а и навън още не ходи, а само в количката и докато тръгне, си мисля, че още ще порасне и се чудя дали е по-добре 21ви?)

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 14:14 от love in paris

# 542
Таша, зашо смяташ, че на някои няма да им хареса разказа ти? Напротив, хубавото е, че все пак има и такива случаи. А тези от нас, които пишем с огорчение за детските ясли, не мисля, че имаме за цел да наплашим останалите, а просто да ги подготвим, за да имат "едно на ум", че и този вариант го има. Аз например силно се надявам нещата да са се променили в по-добра посока и да не се налага детето ми да преживява онова, през което мина батко му  Wink

# 543
  • София
Betta, Tasha, благодаря ви, че споделихте опит.

love in Paris, честито и на теб! За яденето не мога да кажа, то и без това ние не можем да бъдем критерии с нашето капризно ядене.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 14:51 от redreny2000

# 544

Още нещо да поптам - по колко горе-долу ядат децата ви на едно ядене? На последната консултация ни премериха 9.500, 75 см (май сме дребнички, като гледам вас - таблици не съм гледала), но е наддала 750 г за 2 месеца, което лекарката каза, че е добре, а все си мисля, че яде малко - не повече от около 200 г твърда храна на едно ядене Sad

На последната консултация и ние бяхме 10кг и 75 см, Калоян също не яде повече от 200-220гр на едно ядене ( според мен това си е едно нормално количество храна)!

# 545
Хо-хо-хо здравейте момичета  Laughing

Голямо писане, голямо нещо докато изчета всичко ще стане утре ...  Rolling Eyes

Искам да честитя рождените дни на всички малки сладурчета, които съм изпуснала   bouquet
Янина на kukumindrela  , Тодор на Commelina , Бобо на Бета , Никол на Пуфита , Катрин на _усмивка_ , Теодор на Андули , Алекс на Таша,

love in paris ние носим 22 и половина. крачето ни е 12 см. 22 номер ще ви е добре. C5 или C5.5 по английската номерация.  Peace А за яденето , не питай  Crazy Яде доста може би около 300 - 400 гр супа със сухар, картофи , ориз каквото съм сготвила, след обяд може да изяде примерно 2-3 буркана крем, вечер преди заспиване пие по две и половина - три бутилки мляко (от тези по 260 мл на Авент) , отделно през деня устата му не спира да мели, ябълки , банани , киви , портокали, каквото се сетиш  Laughing
А който попита за банята - имаме две бани едната 2 кв , другата 15 кв. Къпем го в по - малката, т.е. баща му го къпе, аз съм забравила вече как става  Laughing А пък коритото дори вече не знам къде е  Laughing
Сешоар не използваме, защото вече го водя на фризьор и му държа косата доста къса ..
veset0 на патеричка, честит рожденик  Hug
Моят отговор на анкетата е Няма да ходи на ясла... чак на градина, ама и там не се знае, може да е само лятото  Laughing По принцип майчинството от 240 лв изобщо не ме топли , ама хич. И понеже не искам да го пусна на ясла, заради пътуването (извън града живеем) , болестите и храната и още друг куп други причини мисля да наема жена, работила в детска градина (много е добра по мои наблюдения да ми помага 4 дни в седмицата примерно. Та тя ще го гледа между 1,8м и 3 години.
veset0
- както казват кой за каквото е учил ... и работил ... При мен разликата става доста осезаема , от 550 лв , падам на 240 лв  Sick

Май това е за сега , че дзверо се събуди  smile3560

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 14:43 от Penmar

# 546
  • Бургас
Честит рожден ден на сладурите, които съм пропуснала   bouquet Нека са здрави, весели и да накарат мама и тате да се гордеят с тях!!!
Връщам се да чета.

# 547
Пенмар,е да ама и ако тези 240 лева не взимаш не е ли по кофти? И мен не ме греят особенно,че кой неще повече да взима,но пък пак е нещо... Ако и детски взимах ,въпросните 35 лева на мен това са ми 2 пакета Памперси(взимам си от Турция Памперс Премиум Кеър..там ако знаеш къде да търсиш са м/у 17 и 19 лири) Божеее...за белязала съм,че всеки един леф го обръщам веднага на млека и памперси  ooooh! Crazy
Единствената причина поради която не искам да я пускам на ясла са болестите,ама ние в къщи си стоим и пак се разболява...тъй,че ще я пусна пък ще видим...То детето само ще си покаже

Аз утре ще запрятам ръкави и ще меся питка на Ванеса за прощъпулника,а в неделя(тогава е пълнолуние) ще раздаваме баклава.При нас когато детето проходи се раздава баклава...Тя си ходи много добре...Вчера излязохме на кафе сутринта и я пуснах в заведението и цяяялото си го обикаля без проблеми:) голяма ми е мишонка  Heart Eyes

# 548
  • Бургас
Давате ли млечни каши и как се процедира с тях при кърмено бебе?
До сега не съм давала, защото Преслав е на кърма. Не знам дали да въвеждам.

# 549
 Catwalk, аз купувах безмлечни, сега вече не давам, варя грис с вода с малко мляко. Не виждам смисъл да даваш млечни. Слагай кисело мляко ако решиш, Бубито така ги харесваше кашите.
Редрени, осигуровките не ги вдигнах защото разбрах че съм бременна чак в 3тия месец (оплаках се за нередовния цикъл), тогава вече беше сигурно за 18те месеца назад, а аз както сама съм си работодател и така или иначе си плащам целите осигуровки (плюс на още 6 човека), счетито ми сметна колко пари ще трябва да дам за тавана и колко ще спечеля после, разликата беше 170лв. В пенсионната система не вярвам, винаги съм се осигурявала на минимума, даже и управител не съм се водила. Не чакам тая държава да ме гледа на старини, затова не намирам смисъл да й давам повече пари, така или иначе сега плащам около 1000 лв осигуровки и ддс на месец, сърцето ми се къса Simple Smile Айде сега някой данъчен да ме прочете Simple Smile

# 550
  • София
Пипилота, трябваше на ЛС да ми задоволиш любопитството, да не те вкарам в беля сега. Не съм те засегнала нещо, нали? Питах, защото и ние го обмисляхме, но се отказахме в крайна сметка, но не сме го изчислявали.

# 551
# 552
  • София
Пипилота Hug Hug Hug

# 553
 redreny2000, Пипилота   Hug Hug Hug

Joy Joy Joy

# 554
catwalk, аз давам млечни каши, въпреки че се къмим. Моето дете предпочита готовите каши, вместо направени от мен подобни. Отначало му давах безмлечни, после от около 3 месеца и млечни. В момента ги предлагам като закуска около 9ч., защото той не иска кус-кус, попара и подобни неща.

Bub, и ние сме така с къпането. От 2-3 месеца го къпем прав във ваничката, защото не иска да седне, често се случва и така да мрънка, а когато  му мием косата реването е част от програмата. Вече  свикнах  Confused Нито играчки за баня, нито пеене помагат.
За лъжицата, храня го и с негова силиконова и с чаена лъжичка от нашите, зависи колко широко си отваря устата  Joy

Penmar, напарво ти завидях какви количества храна изядате.
love in paris, и ние ядем по около 200 грама. Обувките ни са 21 номер, но не знам колко е дължината на крака му. Мерихме му ги да има малко място.

sirence, пиши повече, че ми е приятно да те чета  Hug Маслиновите очи ще идва ли на среща утре?

migeo, не се хихикай, ами кажи къде ще е срещата утре последно (за нечетящите фейсбук), че ние може да излезем още към 9 сутринта и да не обикаляме централните градинки, търсейки щъкащи едногодишни сладури  Laughing

Хайде, спокойна вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт