Аборт :(((

• 9 440
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
Е имаше шанс да имаш някой, който те разбира. Просто скоро си го изхвърлила в тоалетната. Приятел, семейство, дете. Съчувствам на детето, което е може би твое мини аз.

Е майка ми е отишла да ме маха, но лекаря е отказал. Колко ли щеше да е различен света ако

Всеки има право на собствен избор и като такъв си е правилен, не мисля, че е коректно да опрекваме авторката за решението си, колкото и да ни обяснява как се чувства не мисля, че знаем по-добре от нея какво е точно положението и кое е правилно за нея. Освен това, както са написали много други не може да имаш дете с цената на всичко, преди всичко едно дете трябва да има осигурен нормален живот. А за сама жена в друга държава и до колкото разбирам без мъж, си е жестоко.

Аз виждам един без право на избор.

Дори след раждането си, какъв е избора на едно дете? Ние избираме дали да кърмим или не, дали да е с памперс или не и т.н.! ЗА това са родителите, за да избират, кое е правилно за детето и кое не. Освен това, вече заченато детето е живот да, но какъв ще е животът му когато попита за баща си? Една позната ей така е взела решението да роди детето си и когато то пораснало достатъчно попитало "Къде е татко, не ме иска ли?" какво му се отговаря в такъв момент, при положение, че отговора е "Не, не те иска", как реагира тогова това дете. А когато е самотна майка още повече там където няма на кого да разчита и да речем финансите не стигат за всичко, как ще се обясни на детето, че няма пари за бонбон /примерно/ А моментите, в които се иска мъжка сила, силата на тати, какво става когато тати го няма, никога го е нямало. Скоро с една приятелка говорихме за подобна тема, относно финансите, те са три деца и все е го е имало момента, в който е нямало пари, и тя си е мислилла "Защо сте ни направили трима след като все няма пари?". А когато е сама майка, абсолютно сама, какво ще си мисли в един момент детето. Разбира си това не е задължително да се случи точно така, може пък и да потръгнат по друг начин нещата, но никой не може да знае какво ще стане. Може и да има един прекрасен живот, а може и да не е толкова прекрасен. В случая авторката вече е направила своя тежък избор, избор, който навярно ще й тежи, НО ако съм в тази ситуация бих направила същото. Всъщност вече съм правила същото и ми тежи и то много, макар вече да имам дъщеря,  постоянно има една тежка мисъл за онова,което съм направила, но към онзи момент това беше правилния избор. В по-късен момент имах възможността да отгледам добре едно дете и го направихме, сега имам възможността да гледам две и пак го направихме...
Ситуацита тук е такава, че не може да родиш дете просто, за да имаш човек до себе си, след като не можеш да му дадеш всичко необходимо, а щом авторката е взела това решение, значи епреценила, че не може да му осигури всичко необходимо.
Peace Hug мама барбарон,подкрепям с две ръце поста ти  Peace
wonderland съжалявам мила,че си сама в толкова труден момент   Hug Hug ПРЕГРЪЩАМ ТЕ БЪДИ СИЛНА!!!!  Hug Hug

# 46
 Hug бъди силна.
Потърси психолог. Това е човек, който не те познава. Да не ти пука какво ще си помисли той. Неговата работа е да ти помогне да се чувстваш по-добре.

# 47
В Англия като самотна майка, щеше да получи жилище и помощи достатъчни за да има пари не само за бонбони, а и за много други неща. Господ на никой не е дал право да отнема живот, не знам защо някой си лекувате гузната съвест с това. Идете и разгледайте, достатъчно филми има направени за аборта, също и снимки и обяснения как се чувства ембриона по време на процедурата. Ще ви настръхне косата. На 3 седмици или на 30, аз разлика не виждам. И чесно казано не мога да разбера, как така спокойно говорите за това, че то си е законово убийство! И да , съчувствам на авторката, но това е риска от уоволствието! Аборта е нещо, което не съм чула някой да е преживял, дори и 3 деца да е имал след това. Не е нормално хора, само защото имате тази опция!

# 48
  • Ст Загора
В Англия като самотна майка, щеше да получи жилище и помощи достатъчни за да има пари не само за бонбони, а и за много други неща. Господ на никой не е дал право да отнема живот, не знам защо някой си лекувате гузната съвест с това. Идете и разгледайте, достатъчно филми има направени за аборта, също и снимки и обяснения как се чувства ембриона по време на процедурата. Ще ви настръхне косата. На 3 седмици или на 30, аз разлика не виждам. И чесно казано не мога да разбера, как така спокойно говорите за това, че то си е законово убийство! И да , съчувствам на авторката, но това е риска от уоволствието! Аборта е нещо, което не съм чула някой да е преживял, дори и 3 деца да е имал след това. Не е нормално хора, само защото имате тази опция!
много добре казано 

# 49
  • Mars Hotel
Да бе, то така лесно става - раждаш в чужбина и хоп! всичко ти е осигурено. Слезте на земята. Жените все още имат право на избор, за щастие.

# 50
  • София
Мило момиче, решението, което си взела е много трудно, но е правилното. Раждането на едно бебе не е просто еднократен акт, след раждането идва трудното. А ти си сама в чужда държава и още учиш. Така че за мен ти постъпваш отговорно и правилно.  Hug

# 51
''Господ на никой не е дал право да отнема живот, не знам защо някой си лекувате гузната съвест с това''....

Да но само господ има право да съди...
Аборт затова се прави до 4 месец-до тогава няма мозъчна дейност и си е 'жив труп'-като при възрастните.
Подкрепям момичето затова,защото е взела все пак предпазни мерки(при всички контрацепции има риск макар и 1%),а не е някоя пикла,която още не знае какво е секс и после пуска тема'приятеля ми май свърши в мен,май съм бременна на 16,какво да правя'?
Тя просто споделя болката си.Не иска подкрепа.Трудно и е било,но без пари в този свят не става.А да разчиташ на помощи...По добре ли е да го роди и зареже? Или детето да кара на хляб и сол?

# 52
Последните коментари са поредната пумия, която се изсипва по вашите неродени  деца, браво!
Някой, някъде беше казал и явно не напразно 'the most dangerous place to be is in your mother's womb'.

Светлице, недей да говориш глупости, много те моля!

Че жената има право на избор, има, но къде остава избора на детето питам аз. И се мисли преди да си отвориш краката, а не след това!

# 53
  • София
Последните коментари са поредната пумия, която се изсипва по вашите неродени  деца, браво!
Някой, някъде беше казал и явно не напразно 'the most dangerous place to be is in your mother's womb'.

Светлице, недей да говориш глупости, много те моля!

Че жената има право на избор, има, но къде остава избора на детето питам аз. И се мисли преди да си отвориш краката, а не след това!

Всеки има право на мнение. Плюейки по този грозен начин, няма да накараш нито една, решила да направи аборт жена, да се откаже от намерението си. Само потвърждаваш старата приказка, че прекаленият светец и Богу не е драг  Wink

# 54
Нана, нещо не си ме разбрала правилно. нямам намеренеие да карам никого нищо, просто не понасям всеобщото пляскане с ръце с което се приветства един аборт тук. И не съм прекален светец, а въпросната приказка ми звучи невероятно глупаво. Нищо лично. С теб и друг път сме спорили по този въпрос. Нито ти ще се съгласиш с мен, нито аз с теб. И не плюя, не, възмутена съм!

# 55
  • София
Нана, нещо не си ме разбрала правилно. нямам намеренеие да карам никого нищо, просто не понасям всеобщото пляскане с ръце с което се приветства един аборт тук. И не съм прекален светец, а въпросната приказка ми звучи невероятно глупаво. Нищо лично. С теб и друг път сме спорили по този въпрос. Нито ти ще се съгласиш с мен, нито аз с теб. И не плюя, не, възмутена съм!

Да имаш право да си възмутена, но едва ли на момичето ще й стане по-леко от това твое възмущение. Не мислиш ли, че не й е необходимо да я сочат с пръст в този момент? А има нужда от подкрепа?
И не, не се приветства аборта. Приветства се това, че едно момиче, макар и объркано и уплашено е взело правилното решение, отколкото да роди поредното нещастно дете, което ще бъде гледано в мизерия.
И, не, не ми казвай, че има ли желание, може да го отгледа. Защото тези приказки винаги са ми звучали много глупаво.

# 56
  • Ст Загора
До авторката , не е лошо следващия път когато решип да спиш с някой , да пиеш и противозачатъчни + презерватив . така ако се скъса кондома ще имаш и друга защита

# 57
  • Бургас
Най-добре с никой да не спи и да си сложи железни гащи.
Като намесихте и Господ да му напомните да надзърне в темите за болни дечица,там има доста работа за него Мъдрия и Справедливия.
Тук никой ли не греши?
Всички ли сме такива свети води?
Оставете детето на мира.Ако не и пукаше,нямаше да е тук.

# 58
  • София
На жени, които са против аборта, но които стоят насреща на младо момиче, което е притиснато и страда и го плюват ще кажа само едно - лелки с пяна на устата и никаква, ама никаква духовност, която се опитват да изиграят тук.........Приличате на селянките, дето се псуват пред дуварите на село......

Мракобесието вече трябва да отстъпи място на здравия разум и интелекта....Доста векове, изпълнени със съсипани животи има заради невежество, фанатизъм и псевдо-морал.

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 22:24 от GENTIL

# 59
  • София
темата е пусната преди месец, вероятно  всичко е свършило вече...много сили пожелавам на момичето  Hug Hug Hug Hug Hug понякога това наистина за съжаление е по-правилният избор....

Защо всяка такава тема трябва да се превръща в някакъв грандиозен малоумен спор за и против аборта....момичето като гледам не търси съвет да задържи или не бебето, не търси и обвинения за решението си, само малко подкрепа и сили от непознати, защото за съжаление няма в кой друг да потърси упора в един толкова тежък за нея момент, толкова ли е трудно поне виртуално да я получи...

На всички мисля ни е ясно, че е хубво мерките да се взимат още по време на секса, но и да си признаем, няма 100% сигурен метод за предпазване, така че колкото и да сме съвършенни и безгрешни  освен пълното въздържание,  няма нищо друго сигурно и всеки може да има "изненади".... а да се ражда едно дете, само защото е заченато, може да е по-не зрялото, безотговорно и т.н. действие.... все пак след раждането трябва да може човек и да се грижи за това дете адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт