От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 5

• 53 165
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Момичета, моля ви, не се карайте, не сме тук затова!

Който знае къде да гледа и следи темата - може да види графика за раздаване по градове.
Всеки си прави сметката какво го устройва и си прави избора на превозвач, всякакви подмятания и изкривяване на нещата са излишни, още повече е празник.  bouquet

Горгона   bouquet, не се караме, поне не съм искала така да прозвучи от моя страна. От много време само чета тази тема и рядко се включвам и то като някой има конкретен въпрос (освен тези от сорта къде е курса и защо обработват 4 дни, а не 1 и т.н.), Не съм се намесвала покрай истерията със забавените пратки на Габко от януари или тези от февруари. Но на човек му писва преди всеки пристигнал курс и два дена преди раздаването му абсолютно едни и същи плюнки. Ами който не го устройва да си сменя превозвача - избор бол. Не разбирам защо трябва цялата аудитория да се ангажира с ненужни коментари от сорта как като на някой му се увеличала работата как сваля нивото на обслужване и как да си наемел хора и как да работел 24/7. Ами най- простия пример ще Ви дам, въпреки че ще се сетите и за много други, но като посетите оборотна верига за хранителни стоки в час пик когато са натоварени какво се случва - регалите празни, персонала търчи и никой не можеш да намериш за информация, касите с километрични опашки и т.н. и т.н. Ама никой не им казва наемете си повече персонал за час пик, 'щото някой трябва да му плати, а по-бързото обслужване идва от по-скъпия продукт. Сега ще кажеш, че ти можеш да си го позволиш (не конкретно ти, говоря по принцип), но 100 други човека не могат.

# 661
  • Русе
Истината според мен е, че на КД им куца комуникацията с клиентите по пристигнали поръчки. По телефона са много мили и отзивчиви, в сайта си отговарят сравнително бързо. Мен лично много ме дразни това, че в 80 % от случаите разбирам, че имам пристигнала пратка сутринта по смс-а от Еконт. Писали са ми мейл или в сайта си много рядко.
За бавното пристигане на пратките ще кажа само едно, не че Габко са светкавици, но ето едно сравнение:
Поръчка от ebay, платени от мен в диапазона 19- 25.03, изпратени от продавачите да предположим на следващия ден получих вчера по гъбите.
Поръчка изпратена на 5.03, получена не знам кога, друга пристигнала на адреса им на 22.03 получих вчера по КД и още няколко между тия дати.
В крайна сметка ще продължа да ползвам КД, но само и единствено заради H&M, мислех да пренасоча всичките си поръчки към тях, но се отказах, освен в случай, че отворят офис в нашия град!

# 662
  • Бургас
Преди около половин час съм получила мейл от КД, че мога да си взема пратките в часовете за раздаване за Бургас и дължимата сума. Броят пратки не е отразен, но - нищо. Утре ще ги видя колко са.  Laughing

Нека и аз да дам един пример между Габко и КД. Поръчки от Fragrancedirect, направени в два поредни дни... С Габко си получих пратката около седмица и половина-две по-късно от тази, изпратена до КД.

# 663
  • Пловдив
Ооооох айде пак - аз тогава поръчах, тогава пристигна на адреса пък при мен след месец. Мацки питала съм (конкретно КД) - пратки на адреса им не се задържат никога!!! Вие защо мислите, че има два курса в седмицата - защото сигурно има с какво да ги напълнят. Плюс това те имат сметка да ви ги доставят, за да си вземат парите за услугата - като им отлежават в Англия печелят "плюнки". Второ пак тях съм питала - това, че пратката е пристигнала в деня в който е тръгнал курса изобщо не означава, че ще е натоварена, защото много често курса е окомплектован предната вечер и на следващия ден сутринта на обявената дата тръгва към БГ. Ама тази информация съм я получила, защото съм питала първоизточника, защото няма как да я научиш от темата. И преди да почна с лошите коментари в темата първо съм се поинтересувала да изясня причините за ситуацията.

# 664
  • София
Нека и аз да дам един пример между Габко и КД. Поръчки от Fragrancedirect, направени в два поредни дни... С Габко си получих пратката около седмица и половина-две по-късно от тази, изпратена до КД.

Хайде и аз да се намеся - на всяко гърне мерудия  Grinning, както казва майка ми, която има имен ден днес  Heart Eyes, честит празник на всички празнуващи  Hug
Аз пък съм пускала поръчки в един и същ ден от АСДА - на адрес на КД и Габко ... точно, когато Габко се бяха пооматали, поизгубили няколко пакета и мислех да ги сменям ... тази на адреса на Габко я получих седмица преди тази изпратена на адрес на КД - и двете изпратени и получени в един и същ ден  Peace
Така че съм абсолютно съгласна с постовете на tinki_winki  Peace

п.п. Продължавам да ползвам и двата превозвача, доволна съм - не ми се е случвало да бързам за нещо ... любопитство ми понякога ме изнервя, но смятам, че и КД и Габко са коректни превозвачи  Peace

Мимита, поста ми не е обърнат към теб персонално  Heart Eyes ... просто исках да покажа, че имам случай точно обратен на твоя.
Има доста фактори, за които не се замисляме, най-лесно е да кажеш - тези са некадърни- ще ги сменям, трябва им повече персонал и т.н. , а не се замисляме кога точно са доставени от куриерите в Англия пакетите, кога са натоварени, дали бусовете не са приготвени вече за път след като са пристигнали пакетите ни, дали ни устройва цената за превоз на килограм и, дали, ако има повече персонал няма да се вдигне цената ... ей такива работи си разсъждавам  Crazy

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 15:30 от ninnann

# 665
  • Русе
tinki_winki в предпоследния им курс не натовариха пратка пристигнала сутринта на 22.03, а курса тръгна на 23.03  Twisted Evil

# 666
  • Бургас
Тинки, 'що се палиш?
Нали всеки си казва мнението, вижданията и т.н.
Няма нужда от нападки и кавги.
Всеки си има глава на раменете и ползва този превозвач, който прецени, че му е изгоден както във финансово отношение, така и във времево.

И, както казва Горгона, празник е!   bouquet

# 667
  • Пловдив
tinki_winki в предпоследния им курс не натовариха пратка пристигнала сутринта на 22.03, а курса тръгна на 23.03  Twisted Evil

Ами сигурно е била само твоята, за да ти правят напук, 'щото моята която беше също на 22.03 сутринта на адреса пристигна и аз не помня вече на 29 или на 30.03!  Mr. Green

П.С. Шегичка да не вземеш да се вържеш сега! Joy А и доколкото разбрах от едно пиленце си си задържала пратка от предния курс, за да ти се изпратят наведнъж с пратките от този курс, ама айде карай тоя път ще ти простим за забравянето! Hug

# 668
  • Пловдив
Тинки, 'що се палиш?
Нали всеки си казва мнението, вижданията и т.н.
Няма нужда от нападки и кавги.
Всеки си има глава на раменете и ползва този превозвач, който прецени, че му е изгоден както във финансово отношение, така и във времево.

И, както казва Горгона, празник е!   bouquet

Не се паля бейби! Както казваш изказвам си мнението, вижданията и т.н. Ама едни и същи хора, с едни и същи коментари всеки път създават напрежение в темата и ти (не ти конкретно разбира се), дори и да нямаш притеснения, започваш да се притесняваш за пратките си.
Честит празник на всички   bouquet
Нинка  Hug Hug , да ти е жива и здрава именичката!! newsm51

# 669
  • София

Ами сигурно е била само твоята, за да ти правят напук, 'щото моята която беше също на 22.03 сутринта на адреса пристигна и аз не помня вече на 29 или на 30.03!  Mr. Green

И моята от 22.03 не беше натоварена на 23.03. Явно товарят само на избраните Mr. Green.

# 670
  • Русе
Пиленцето не ти е предало инфото точно, въпросната пратка е по стара, а пратките получени на 22.03 да две. Ако искаш да се задълбочим в нищенето може да ти копирам и кореспонденцията си с КД. И за да бъда точна ето:

"Venelina Venkova" by Венелина Венкова  (Промени)
Здравейте, имам 4 пратки от HM, дали са пристигнали всичките?
На името на Elizabeth Tomas са.
1 седмици изминали от отговора  Одобрявам  Не Одобрявам
stefanova -- Mar 31 2012, 5:32 PM
Не само една имате пристигнала.
1 седмици изминали от отговора  Промени
Венелина Венкова -- Mar 31 2012, 5:45 PM
Не знам какво се случва, в случай, че двете ми пратки са доставени на вашия адрес на 22.03 и още две без проследяване изпратени едната на 5.03, другата на 15.03. Моля проверете какво става, защото това не е нормално според мен.

С последния си пост за моето "забравяне" тона ти излезе от рамките на нормалния такъв! Да не би КД да са те наели да им адвокатстваш срещу безплатен транспорт?

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 17:40 от Viki&Niki

# 671
  • Пловдив
Пиленцето не ти е предало инфото точно, въпросната пратка е по стара, а пратките получени на 22.03 да две. Ако искаш да се задълбочим в нищенето може да ти копирам и кореспонденцията си с КД. И за да бъда точна ето:

"Venelina Venkova" by Венелина Венкова  (Промени)
Здравейте, имам 4 пратки от HM, дали са пристигнали всичките?
На името на Elizabeth Tomas са.
1 седмици изминали от отговора  Одобрявам  Не Одобрявам
stefanova -- Mar 31 2012, 5:32 PM
Не само една имате пристигнала.
1 седмици изминали от отговора  Промени
Венелина Венкова -- Mar 31 2012, 5:45 PM
Не знам какво се случва, в случай, че двете ми пратки са доставени на вашия адрес на 22.03 и още две без проследяване изпратени едната на 5.03, другата на 15.03. Моля проверете какво става, защото това не е нормално според мен.

С последния си пост за моето "забравяне" тона ти излезе от рамките на нормалния такъв! Да не би КД да са те наели да им адвокатстваш срещу безплатен транспорт?

Тона ми изобщо не е излязъл от рамките на нормалния, а твоето непрестанно оплакване при всеки курс ми идва малко в повече. Една седмица се оплакваш от Габко, една от КД. Ако прочетеш внимателно поста ми пиша, и по-конкретно маааалко по-долу, че се шегувам, но ти явно нямаш чувство за хумор. И второ не им адвокатствам само срещу безплатен транспорт, ами и срещу процент от печалбата  Joy

П.С. Това също беше шега ако не си разбрала!

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 19:53 от tinki_winki

# 672
  • Русе
Като ти пречи мрънкането ми пропускай моите постове, това е място за споделяне на мнение, аз имам такова и не мисля да мълча!
Освен всичко останало май само си мислиш, че имаш чувство за хумор, ама не ти се получава!

# 673
Здравейте, buyers имат обши поръчки, но не ми стана много ясно кога са те ( в сайта им пише дата 2.04). Та въпросът ми е кога имат обши поръчки и от всички сайтове, които са им в списъка ли? И как точно да им изпратя заявка за обща поръчка?

# 674
tinki_winki От постовете ти забелязвам, че се включваш във форума само за да препоръчаш или защитиш КД  Laughing

Както казах пазарувам и с КД и с Габко, и с двата има проблеми. Споделих какво ме дразни в КД, този форум е за това. Ето камион, който трябваше да дойде в сряда, дойде в четвъртък и още сутринта беше в обработка. Чак преди три часа, към 18 и 30 ми се обадиха да ми кажат, че имам пратка (което прави 4 дни обработка, това с габко веднъж само ми се случи), а пратката ми с куриер ще дойде след още два дни, което е точно 6 дни след като е дошла в България, т.е. за същото време за което идва от Англия до България пътува от София... до София.

И за сравнение - когато почнах да пазарувам с КД пратките са идвали до ден-два с куриер след пристигането им в БГ. Това имах предвид под това, че качеството на услугата много падна с нарастване на клиентите.

А комуникацията с тях винаги е била бавна и мъчителна, ето днес в 7:54 тази сутрин съм пратила запитване какво ми става с пратките и още нямам отговор, по телефона ми казват обработва се, ще ви се обадим. И още ги нямам пратките отбелязани в профила. Сега остава и само да гадая колко ще ми вземат от новата куриерска фирма, надявам се не таксуват на обем, защото единствената причина да пазарувам с КД беше, че цената на куриера за София бе ниска и без значение от обема.

Общи условия

Активация на акаунт