Интериорен стил по аматьорски 5

• 82 573
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Още едно две три неща за samuraika

# 571
 Hug Страхотни сте!!!
Особенно високо ценя мнението ви, ако да е ултра мега аматьорско! Показвате много хубави неща. И, ако не е много нахално, да продължа с допитванията и мненията  Blush
За цвета на кухнята FB или UZ се колебая? И на мен ми харесва идеята на Шанта за стъклени горни шкафове със син оттенък, ИКЕА имат подобна серия и седи много хубаво, но при мен нещата са сборен пакет от определени марки и серии , в които имам избор на цвят само, така че полетът на фантазията е рамкиран  Simple Smile . Но пък избраните от мен цветове са от перлената серия, така че имат почти стъклен блясък. Бледо синьото е много нежно и сладко, но се страхувам да не се загуби. Друг мебел в синьо няма да има - само текстил и джиджафки (вази, купи, кашпи, обже-та), та ме страх да не зачезне като акцент. По-наситеното също е много приятно, но пък с него се страхувам да не предобря синьото и да не пресоля манджата образно казано. Купих си един страхотен плат, от който смятам да направя "японска стена" или перде - в същото синьо като FB вратичките. Но може и за възглавници да отиде...Ще го мисля. То това му е хубавото - че е процес, неспирен.
Идеята за бледосин таван на спалнята си я открадвам одма! И веднага въпрос - а какво осветление ще отива на бледо син таван?

Друго нещо, което страшно харесвам, е наличието на стари мебели в домът - много уют създават и новото жилище прилича не на изложбена зала в мебелен магазин, а на дом с душа и атмосфера. Забивам трайно глава в yahoo auction и вехтошарските магазини наоколо и почвам да ловувам за находки. Засега съм си харесала един шкаф от истинско дърво на ромбове - мисля, че ще пасне добре на шантавия кожено-ромбовиден тапет, който съм избрала за акцент.
Купих си 3 стари рамки, смятам да ги сложа над дивана. Имам снимки от стар Париж купувани от букинистите край Сена - ефтинджос репродукции, но с висока сантиментална стойност, а и не изглеждат никак зле.  Една творба на млад и все още неизвестен творец на 9 години  Laughing също съм я нарочила да заема централно място - тя е в топли жълто оранжеви тонове и ще се сдобие със синя рамка. Ако добавя няколко укйо-е репродукции в сини оттенъци (бях мернала из линковете, които сте постнали, но сега не ги намирам къде - стояха страхотно) - и сбиртокът ще е пълен, но ще размествам, ако не ми хареса.

И пак питанка, по-скоро чуденка. Прави ми впечатление, че 70% от интериорните решения съдържат поне една дизайнерска мебел. Стоят прекрасно, но вече, може би защото няколко месеца все това гледам, ми писва от Иимс, барселони, артишоци, пепруди и прочее дизайнерски флагове и олицетворения на постмодернизма. Не че не са разкошни, напротив, невероятни са! Но именно затова не мисля, че трябва да се слагат навсякъде. Но за всеки случай съм си набелязала една бяла Барселона (реплика от изкуствена кожа, разбира се) в един аутлет. Ще пасне добре, но ... истинска ИКЕА не е ли по-добре от менте van der Rohe  newsm78 , че за истинска не ми стига....ъъъ времето  Wink

# 572
Конкретно стола барселона тук се продава във всички мебелни магазини от възможно най- евтиния до най- скъпия. Мисля, че повечето потребители изобщо не са наясно с името и произхода му (и аз в това число) просто се среща често по домовете, защото се среща често по магазините. Артишока го има в Баумакс, ама не е евтин - харесвам го!

# 573
Hug Страхотни сте!!!
но ... истинска ИКЕА не е ли по-добре от менте van der Rohe  newsm78 , че за истинска не ми стига....ъъъ времето  Wink
именно
особено ако трябва да жертваш дизайна, заменяйки го с бяла изкуствена кожа, направо звучи ужасно  Mr. Green
Красотата на този стол е като остарява, с изк. кожа това няма как да стане. Виждала съм съвършени имитации, не са на цената на оригинала (всъщност оригинал за мен е нещо произведено в онези години и онази епоха, a не толкова стола от Knoll) но са пак доста скъпи.

# 574
Malenna, имаш предвид патината по кожата от стареенето ли? Тука вече май само байкаст продават за ест. кожа, а той не получавал патина с времето  Thinking Това не по повод стола, де, аз за стареенето и изкуствената кожа се отнесох.

# 575
Ха, вярно! За икейските сини шкафове не се бях сетила и то точно с бели долни са им комбинирани, вижте и тавана Wink
http://www.styleathome.com/img/photos/biz/Style%20at%20Home/blue … itchen-window.jpg

Все пак с кафявото аз съм категориШно за светлото  Sunglasses

Много хубаво си го написала всичко, Самурайке, и за пресоляването и за класиците (въобще съгласна съм с вас). На мен две шарени паници са ми много по-ефектни от голямо количество цвят (то от това мислене ми стана всичко така блудкаво  Mr. Green)

Може ли някой ако се сети да ми покаже укйо-е репродукциите  Flutter

# 576
Аз такова животно не бях чувала  Laughing  Blush ама нали има гугъл

укийо-е

Виждала бях, но не знаех, че така се казва. Репродукции не мога да покажа.

бг уикипедия

Като на наще чаши са малко.

# 577
Като на наще чаши са малко.

Какви чаши?

# 578
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ох, настигнах ви!

Ай много ме насметоха нещо в работата и голямо изоставане.

А вий да вземете докато ме няма, баш мойта страст (синьо-кафевите комбинации) да обсъждате.

Самурайка, сега да не пращаш тапети от там  Crazy. Тези кафеви, имитиращи кожа, които показа, направо ми взеха душата. Просто са уникални.
Иначе аз също съм за светло-синьото.

Изпуснала съм на Пина снимката на цветя. Пина  Flutter

Шанта, как намери сили да наречеш твоя интериор блудкав, просто не знам ooooh!

Хайде и аз да покажа нещичко - шантави приложения на различни вещи пък покрай тях и готини интериори,

# 579

Виждала си ги, Барбабо, показвала съм ги, японски порцелан. Рисунките им са някакви такива гейши, заприличаха ми. Може и да не са, ама аз не разбирам.

Татитт, аз си помислих за тебе, с това синьото Simple Smile

# 580
Мерси, Пина. Аз се сетих: онази гейша, която намигаше на слънце (или нещо такова:) )
Татитт, липсваш! В линка има супер работи.

Още малко небесни кухни (този път случайно попаднах Mr. Green)

Ако събера смелост някой път и аз ще питам за съвети (аз от първа тема събирам  Mr. Green)

# 581
Браво, бе! От каква смелост тук нужда има?!  Simple Smile Молим, заповядайте!   Hug

# 582
Тези дни, само да е по-светло ще снимам спалнята да покажа с по-тъмен таван. Другото не знам кога ще стане реалност, но ще покажа цветовете на боите, мацнати пробно.
Имам едно питане. Коридорът ни е много голям, П-образен и тъмен. Много ми се иска да го боядисам в тъмен цвят. Някакви идеи?

# 583

малко идейки за дъскиТЕ за гладене

http://www.crookedbrains.net/2010/11/creative-ironing-board-designs.html

сайта е много добър

# 584
?!  Simple Smile Молим, заповядайте!   Hug

Ами значии  Flutter в спалнята пердетата са жълто и розово-оранжево. Тази жизнерадостна комбинация много ме радва обаче се чудя сега стените какво да ги правя, хем много ме влече за тъмни, хем не ми стиска. Мислих сиви, мислих патладжанени, лилави (такова лилаво с повечко червено). От друга страна ми харесва да е светло, искам и още жълто и розово да слагам някъде.  Crazy

Ето матрЯл
Стените са бели, макар много да не им личи (като задам да стават по-светли снимките и розовото изчезва). Другите мебели са ратанено легло, една сиво-лилава масичка (малко се вижда) и бял гардероб, и един скрин на който ще му правя нещо, но нямам вдъхновение.

Общи условия

Активация на акаунт