Трудова борса и обезщетение

• 250 337
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ти Зина,ти си същинско ангелче  Hug Последно питане,ако може.....размера на обещетението от бюрото по труда ще е 60% от брутната заплата,която съм получавала през последните 24 месеца-правилно ли съм разбрала?  Thinking Например-ако съм получавала 2000 лв. заплата,какъв ще е размера на плащането от бюрото по труда-60% от тях ли? Благодаря,благодаря,благодаря  Blush

# 166
Долу горе е точно така. Има малка разлика от това, че обезщетението се изчислява като среднодневно. Т.е. осигурителния доход за последните 24 месеца се разделя на работните дни през тези месеци и така се изчислява среднодневното обезщетение за безработица. Това среднодневно обезщетение се изплаща за всеки работен ден през месеца, за който се дължи. Като болничните е. Ако през месеца, за който ви е обезщетението има 19 работни дни - ще получите една сума. Ако има 23 работни дни - ще е друга, по-висока. И не може да е по-малко от 7,20 на ден. Това е минималното.

# 167
Такааааа,значи разбрах следното-ако заплатата ми е била 2000 лв през последните 2 години,от борсата ще получавам горе-долу 1100-1200 лв. приблизително  ThinkingПрава ли съм Зина? Отното благодаря,ама много благодаяря и се извинявам за невежеството си,но човек докато не се сблъска челно с някои нещао,няма как да ги разбере  Laughing

# 168
Ако са те осигурявали на 2000 лева, толкова трябва да ти е обезщетението. Правя това уточнение, защото все още има работодатели, плащащи едно, а осигуряващи на друго.
Няма за какво да се извиняваш. Никой не разбира от всичко.   bouquet Нормално е, когато не ти се е случвало, да не си наясно.

# 169
Безброй благодарности,целувки и  Hug за теб Зина   bouquet За пореден път-благодаря ти !

# 170
За нищо, моля те. Все пак се консултираш, защото ще оставаш без работа. Което не е приятно събитие. Желая ти успех.  Hug

# 171
  • София
Прочетох цялата тема. Искам да знам, дали съм разбрала правилно. Освободена съм по чл.325, а.1 т.5, титуляра се върна на работа. Моя договор беше прекратен веднага, без значение че съм болничен, заради инвитро. За това Кодекса на труда не ме защитавал. Изпуснала съм 7-дневния срок. Но ако се регистрирам, ще получавам минимално обезщетение, така ли?
Между другото моя болничен все още не е изтекъл, но така и не разбрах, той се прекратява автоматично и при прекратяване на договора ли? И докъде ще ми го изплатят?

# 172
  • тук-там
Договоърт ти е бил срочен. Ще получаваш пълно обезщетение според стажа и заплатата. Болничния ще ти го изплатят до 30-я ден след прекратяване.  Обезщетение от НОИ - след болничния. Трябва да ги уведомиш, че си в болнични. При регистрацията си вземи копие.

# 173
# 174
  • София
Договоърт ти е бил срочен. Ще получаваш пълно обезщетение според стажа и заплатата. Болничния ще ти го изплатят до 30-я ден след прекратяване.  Обезщетение от НОИ - след болничния. Трябва да ги уведомиш, че си в болнични. При регистрацията си вземи копие.

Много ти благодаря!  bouquet

# 175
Искам да попитам за един период.
Съкращават края на август пао чл.328, т.3.
Отива човека от 1 до 7 септември и се регистрира в бюрото по труда.
Казват му да чака един месец -септември и после да отиде и да си получи обезщетение за това че не си е намерил работа от работодател.

Като отиде човека с трудовата книжка края на септември написват, в нея, че е получил обещетение от от работодатела и отива отново къде- в НОИ ИЛИ бюрото по труда?

За този месец септември  след като е съкратен края на август кой е отговорен за статута на работника.Т.е за месец септември кой ще внесе осигуровките здравни и социални-бившия работодател или НОИ.
Реално, работника откога ще се води, че му се плащат осигуровки и ще получава помощи от бюрото по труда от октомври ли?

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 16:59 от viola2003

# 176
И аз да попитам-обезщетението по чл.222  работодателя вписва ли го в трудовата книжка?

# 177
Momicheta,do kolko dni sled prekratqvane na dogovora trqbva da se izvurshi registraciqta v BT? I subotite i nedelite broqt li se za chast ot tezi dni?

# 178
  • тук-там
И аз да попитам-обезщетението по чл.222  работодателя вписва ли го в трудовата книжка?

не - издаваш за него УП-3

Momicheta,do kolko dni sled prekratqvane na dogovora trqbva da se izvurshi registraciqta v BT? I subotite i nedelite broqt li se za chast ot tezi dni?

7 работни дни от датата на прекратяване. Прекратена, считано от 02.07 - срок до 11.07 вкл.

# 179
Wild_rabbit , а за този междинен месец освен, че ще издаде бившия работодател УП-3 какво става с осигуровките?
 Кой трябва да ги внесе, ние ли или ние само здравните?
Като се влезе в системата на НОИ този месец как ще бъде отразен като трудов стаж?

Общи условия

Активация на акаунт