Трудова борса и обезщетение

• 250 291
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 30
НАРЕДБА ЗА ОТПУСКАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА

Цитат
чл.3

4) Ако заявлението по чл. 1 е подадено в 3-месечния срок по ал. 1, а лицето се е регистрирало като безработно в Агенцията по заетостта след изтичане на срока от 7 работни дни от последното прекратяване на осигуряването по неуважителни причини, обезщетението се изплаща от датата на регистрацията на лицето в Агенцията по заетостта за определения в КСО период, намален със закъснението. Периодът на закъснението е времето от деня, следващ датата на изтичане на срока за регистрация в Агенцията по заетостта, до деня, предхождащ датата на регистрация, на която лицето се е регистрирало като безработно.

http://lex.bg/laws/ldoc/-548919295

# 31
Здравейте!
Искам да попитам имам ли право на обезщетение от трудовата борса,като съм работила през последната една година по трудов договор,преди това 7месеца на граждански договор и от 15.09.2010-01.02.2011съм била на борсата.
От това,което прочетох се взима дохода от последните 24месеца,а от друга страна пише,че право на обезщетение имат лицата ,които имат 9месеца непрекъснат стаж.

# 32
Здравейте,считано от 26.11.2012 съм съкратена по чл.328,т.3,дължат ми едно обезщетение за периода 26.11-25.12 нещо такова.Кога трябва да се запиша на борсата,за да получавам обезщетение от нои -7 работни дни след 26.11 или 7 работни дни след 25.12.Ако бъдеш съкратен по чл.71 какво обезщетение се полага от нои и колко време?

# 33
Здравейте,считано от 26.11.2012 съм съкратена по чл.328,т.3,дължат ми едно обезщетение за периода 26.11-25.12 нещо такова.Кога трябва да се запиша на борсата,за да получавам обезщетение от нои -7 работни дни след 26.11 или 7 работни дни след 25.12.Ако бъдеш съкратен по чл.71 какво обезщетение се полага от нои и колко време?
В бюрото по труда се записваш до  7 работни дни от 26.11. Ако до 26.12 не започнеш работа, ти дължат 1 заплата, след попълнена от теб декларация. Ако започнеш работа, но на по - ниска заплата, ти дължат разликата. Срокът за записване в НОИ е 3 месеца от 26.1

# 34
# 35
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
  Здравейте момичета , имам нужда от помощ.
  Ситуацията е следната:На 09.10 подписах молба за напускане по чл.325 .Освободена съм от 10.10 , тогава влиза в сила заповедта.Имам 11г и няколко месеца труд.стаж , не съм го смятала с точнот.Последните 3-4г брут.възнаграждения са повече от прилични , никога не съм била на борса.Сега .., за да получавам 60% обезщетение от труд.борса е необходимо да ме назначат на труд.договор със срок на изпитване в полза на работодателя така ли е?Вчера - 10.10 сключих договор с друга фирма на друга длъжност по чл.67 или 68 не помня , в понеделник ще си взема документа , във връзка с чл.70.4-5 работни дни достатъчни ли са , т.е до  следващия петък - 18.10 , след което евентуално да бъда освободена по чл.71.Така ще имам ли право на 60% обезщетение?
  Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се!  bouquet

# 36
  • Бг
  Здравейте момичета , имам нужда от помощ.
  Ситуацията е следната:На 09.10 подписах молба за напускане по чл.325 .Освободена съм от 10.10 , тогава влиза в сила заповедта.Имам 11г и няколко месеца труд.стаж , не съм го смятала с точнот.Последните 3-4г брут.възнаграждения са повече от прилични , никога не съм била на борса.Сега .., за да получавам 60% обезщетение от труд.борса е необходимо да ме назначат на труд.договор със срок на изпитване в полза на работодателя така ли е?Вчера - 10.10 сключих договор с друга фирма на друга длъжност по чл.67 или 68 не помня , в понеделник ще си взема документа , във връзка с чл.70.4-5 работни дни достатъчни ли са , т.е до  следващия петък - 18.10 , след което евентуално да бъда освободена по чл.71.Така ще имам ли право на 60% обезщетение?
  Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се!  bouquet
Дани, писах ти в другата тема.

# 37
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
 Embarassed Alexa_a , ами аз първо писах тук , но после реших , че може би е по-добре да пусна нова тема , т.к въпросът не търпи отлагане , а тук никой не беше писал дълго време и вероятността да не се види поста беше голяма.Та ... затова се получи дублиране , за което се извинявам.
  А на теб специални БЛАГОДАРНОСТИ за загрижеността , милото отношение и бързината! smile3525
  Спокойна вечер от нас!

# 38
Търсих подходяща тема в която да си копирам отново въпроса, но не открих и затова тук ще го копирам.

Питането не е за мен, така, че се надявам да предам правилно въпроса.

Познат се е регистрирал в ТБ, след 2месеца, се е регистрирал и в НОИ, сега, чака да му излезе документа за обезщетението. Датата му е на 27.12., но няма да е в града за да си вземе Трудовата книжка и документа. Проблем ли ще е ако иде след тази дата?

# 39
  • София
Търсих подходяща тема в която да си копирам отново въпроса, но не открих и затова тук ще го копирам.

Питането не е за мен, така, че се надявам да предам правилно въпроса.

Познат се е регистрирал в ТБ, след 2месеца, се е регистрирал и в НОИ, сега, чака да му излезе документа за обезщетението. Датата му е на 27.12., но няма да е в града за да си вземе Трудовата книжка и документа. Проблем ли ще е ако иде след тази дата?

Мисля, че няма да има проблем.

# 40
Здравейте,
записвам се да следя темата и да ви бъда полезна с каквото мога.

Реа, няма проблем да си получи решението след тази дата, но е желателно да не е по-късно от 12-13.01.2014г.

# 41
Благодаря Ви.

# 42
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте,
току що пресметнах, че до деня на напускането ми ще имам 8 месеца и половина стаж на последната ми работа, ужас.
Няма да мога да се регистрирам на борсата, нали?
Няма да мога да взема парично обезщететние....

# 43
Не може ли с работодателя да се споразумеете нещо?Неплатен отпуск, например.За обезщетение трябват 9 месеца трудов стаж.И то за минимално обезщетение.Ще можеш да се регистираш в бюрото по труда, но тази регистрацията не винаги е обвързана с право на обезщетение.

# 44
  • Once there was a Hushpuppy...
Ооо, ужас подписах вече...още миналата седмица.
Да опитам, така ли...дано не са го обявили.

Общи условия

Активация на акаунт