Трудова борса и обезщетение

• 250 511
  • 1 706
  •   3
Отговори
# 1 380
Не искат ли 9м за последните 15 месеца?

Тоест за да се взима 60% от заплатата за 2г назад трябва да са минали 3г от която и да е последна борса? Simple Smile

Имам и друг въпрос. Ако за 4м ми изтече платената борса, колко време имам право да съм записана в бюрото, т.е да ми се води стаж и да не заплащам здравни осигуровки, докато си намеря работа или има срок, например 1година или по - малко?

# 1 381
3 г. трябва реално да са минали, но не знам от коя дата де, за да вземеш 60%.

ако питаш колко време може да си записана:
след като мине обезщетението не получаваш абсолютно нищо от НОИ. в този момент започват да те юркат да приемаш работа или да се отписваш, че да не им прецакваш статистиката (а и да нямаш шанс за други помощи).

# 1 382
За 2018 г. приеха промени. Ще искат 12 месеца стаж от последните 18, за да се получава обезщетение. Досега искаха 9 месеца от 15.

# 1 383
уау уникални са.

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2455047

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 19:53 от Hulk1

# 1 384
Не искат ли 9м за последните 15 месеца?

Тоест за да се взима 60% от заплатата за 2г назад трябва да са минали 3г от която и да е последна борса? Simple Smile

Имам и друг въпрос. Ако за 4м ми изтече платената борса, колко време имам право да съм записана в бюрото, т.е да ми се води стаж и да не заплащам здравни осигуровки, докато си намеря работа или има срок, например 1година или по - малко?
За стаж се зачита само времето, през което получавате обезщетение. След това, можете да си стоите записана колкото си искате (никой не може да Ви накара да се опишете, ако не сте си намерила работа). Но осигуровките си ги плащате само и това време не се зачита за стаж.

# 1 385
Май съм си загубила трудовата книжка Sad Последно я носих в бюрото по труда. Има ли вероятност да са я задържали? Доколкото знам, практиката е да се връща, а не да я държат при тях, но все пак...

# 1 386
  • някъде
На трудовата ми книжка няма номер. Проблем ли е това? Фирмата, в която съм работила тогава и са ми я издали вече не съществува.

# 1 387
  • Варна
На трудовата ми книжка няма номер. Проблем ли е това? Фирмата, в която съм работила тогава и са ми я издали вече не съществува.
Не мисля,че е проблем Simple Smile

# 1 388
Мишелин в бюрото по труда не им трябва трудовата книжка, но може да провериш да не си я забравила там. Те сигурно ще я пазят. Трудовата книжка трябва в НОИ за изчисляване на обезщетението и нанасяне на стажа.

# 1 389
Адриа, намерих я!!! Simple Smile))) Беше си в шкафа, в който си държим важните документи. А го прерових точно 3 пъти Rolling Eyes

# 1 390
На смс от ДБТ с покана да се явя до еди кога си как се реагира? Имат ли право да ми наложат санкции ако не се явя? Някак си несериозно ми се струва да ме подканят смс.

# 1 391
Адриа, намерих я!!! Simple Smile))) Беше си в шкафа, в който си държим важните документи. А го прерових точно 3 пъти Rolling Eyes
Браво радвам се, че си я намерила. Simple Smile

# 1 392
Благодаря Hug Май това беше първия път, който плаках от щастие и облекчение Joy

# 1 393
Здравейте, обмислям да се запиша на бюрото. Бихте ли посъветвали за програми за безработни , които да започват скоро и има ли смисъл да се записвам изобщо ( няма да получавам обезщ)

# 1 394
  • Варна
Сега са популярни програмите за стажуване например тези младежка заетост

Общи условия

Активация на акаунт