Трудова борса и обезщетение

• 250 416
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 560
# 1 561
# 1 562
Какво друго се носи освен ЛК и трудова книжка?
И има ли срок, ако не съм почнала работа, а просто се отписвам?
Мерси

Sisi, това е достатъчно. На мен даже не ми искаха личната карта.

Имайте предвид, че след като ви изплатят последното обезщетение, до 25-то число на следващия месец трябва да подадете Декларация 7 в НАП, за да не ви прекъснат здравните права: линк. Плаща се по 20.40 лв на месец

# 1 563
Какво друго се носи освен ЛК и трудова книжка?
И има ли срок, ако не съм почнала работа, а просто се отписвам?
Мерси

Sisi, това е достатъчно. На мен даже не ми искаха личната карта.

Имайте предвид, че след като ви изплатят последното обезщетение, до 25-то число на следващия месец трябва да подадете Декларация 7 в НАП, за да не ви прекъснат здравните права: линк. Плаща се по 20.40 лв на месец

Ако не започнете работа.

# 1 564
  • София
HelloSun, мисля, че няма как да те съкратят, защото законът те пази заради детето. Гледай да ходиш на работа за да не те уволнят за неявяване накрая. И всичко, което си говорите да го има написано.

# 1 565
Да, има я тази "малка" подробност, благодаря за поправката. Hug

# 1 566
Две години бях в майчинство,сега съм в отпуска.Няма да подписвам по взаимно съгласие.Ще искам да ме съкрати тогава,щом не желае да се връщам обратно на работа.
Докато детето ти не навърши три години, не може да те съкрати. А и дори да те съкрати, обезщетението ти ще със същия размер - минималния. Няма как са взимаш повече.
Обезщетението се изчислява на база и осигурителния доход две години назад. За периоди на майчинство, се взима МРЗ. Щом си била две години в майчинство, обезщетението ти ще е минималното.

# 1 567
HelloSun, мисля, че няма как да те съкратят, защото законът те пази заради детето. Гледай да ходиш на работа за да не те уволнят за неявяване накрая. И всичко, което си говорите да го има написано.
Благодаря!

# 1 568
Здравейте, не знам дали въпроса ми е точно за тази тема и ако не е, се извинявам.
Казусът е следния- колежка излиза в неплатен отпуск и аз трябва да я замествам, т.е. ще ми сключат нов договор по заместване за нейната длъжност. За моята си длъжност, обаче, трябва да изляза в неплатена ли? Имам и отпуска от миналата година- какво се случва с нея?
Най добре си задай въпроса в тази тема http://old.bg-mamma.com/?topic=1016764;topicrefid=4

# 1 569
Момичета,ако съм на пълно обезщетение и започна работа на гражд.договор как да изчисля дали.ще имам право на обезщетението въпреки че ще работя?

# 1 570
  • София
Тази седмица ли се очакват да преведат обезщетения?

# 1 571
  • София
Тази седмица ли се очакват да преведат обезщетения?

Би трябвало ,на мен на 15ти ми ги превеждат.

# 1 572
На 15 следобед. И то за месец с много работни дни ☺

# 1 573
На 15 следобед. И то за месец с много работни дни ☺

И в 9:40 сутринта съм получавала.

# 1 574
Може би зависи от банката.
Не съм много компетентна. Сега за втори път щще получавам.

Общи условия

Активация на акаунт