Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 817
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Да кажа за поливането на цветя с кърма Simple Smile-правих го за да не ме е яд че ще отиде в канализацията.На цветята нищо им нямаше,все пак кърмата е 88%вода.Аз с това непрекъснато цедене влезнах в един омагьосан кръг и си докарах хиперлактация-ужасно неприятно.Сега ще внимавам повече .От опит само да кажа,че майчиния инстинкт ме е водил.Сраховете ми бяха преди да родя как ще се справя,но после правиш нещата по интуиция и мисля че нещата така се случват по най-лесния начин.Аз още не знам пола на бебето,но чисто физиологическата част ако е момче ще ме притесни,особено момента с това забелване Embarassed.Но засега усещането ми е за момиченце Simple Smile,ще видим Simple Smile.

# 676
Блонди, 3 кг за месец ли са? В четвъртък съм на ЖК и ще видя и аз какви съм ги свършила и мисля, че тогава ще ми е втория ехограф

Има толкова мнения по въпроса за гледането на момче и момиче, че е просто невъзможно да споделим всичко или да се съгласим, че едното се гледа по-лесно от другото. И как иначе - децата са си различни, родителите с тяхното отношение и възпитание - също...

Така е, да, права си  Peace

3кг са за месец, но общо от забременяването са 4  Simple Smile

Гунди, ще ти стискам палци за сини гащи, ама може и при теб да има розови изненади  Mr. Green

Тралала, не се притеснявай за коластрата и не, това не е индикатор на проблеми, а даже напротив  Simple Smile

# 677
Здравейте!
В предните теми доста мами споделиха,че са доволни от козметиката на Палмърс срещу стрии. Кой продукт ползвате? Аз ги гледах вчера , но не можах да се сетя за кой говорехте тук.

# 678
  • София
TrAlAlaa, точно се чудех какво още исках да ви питам! Много е хубаво даже, че имаш коластра. А моите зърна са с жълтеникави петънца в средата, освен че самите зърна са станали по-зърнести. При вас така ли е? Помня, че и първия път това започна около 5-ти месец, но не ми тече нищо, само леко оцветяване.

# 679
Би–Би и моите зърна са по-зърнести и в средата има нещо по-скоро като много мънички топченца, които на цвят са между бели и много бледо жълтеникави. Понякога обаче ги няма, после пак се появяват, странна работа  Rolling Eyes
Момичета, вие ползвате ли слънцезащитен крем за лице? Четох, че е хубаво да се ползва, за да се предотврати появата на кафяви петна по лицето през бременността.

# 680
  • Бургас
Здрасти и от мен.
След някой друг час отивам на лекар. Признавам си. Не издържах до четвъртък Crazy. Не съм виждала фъстъка от цял месец. Нямам търпение.
Аз все още не знам пола. Откакто знам,че съм бременна много исках момче, обаче отскоро установих, че нямам предпочитания.
Аз имам момиченце и не мога да твърдя с кой пол децата се гледат по-лесно или трудно. Според мен не пола, а характера на детето определя.
За кърменето- Мария я кърмих година. Имах си препятствия през това време, но и двете успяхме. Само дето при нас кърменето със сигурност не беше само хранене Twisted Evil.
И да си призная имам чувството,че всичко съм забравила от времето, когато Мими беше бебе ooooh!. Но си мисля, че много бързо че си спомня.
После след прегледа ще пиша пак.

# 681
  • By the sea
Здравейте!
В предните теми доста мами споделиха,че са доволни от козметиката на Палмърс срещу стрии. Кой продукт ползвате? Аз ги гледах вчера , но не можах да се сетя за кой говорехте тук.

Аз ползвам това - Palmer's Cocoa Butter Formula с витамин Е. Чудесно е за суха кожа (каквато аз лично нямам, но сега е ясно защо Sunglasses), особено там където се лющи около коремчето, а и ухае страхотно Simple Smile

# 682
Здравейте момичета Simple Smile

По повод кърменето - на мен ще ми е за първи път цялото изживяване и затова си мислех да си взема някое четиво и да се поподготвя малко теоритически. Поне да не съм съвсем боса. Тук във Варна има и безплатни лекции на Ла Лече Лига и на сп. Моето Дете и Девет Месеца където също са засегнати тези теми и мисля да посетя. Също следя с интерес вашите постове, които разказват личния опит!

Имате ли някакви препоръки за книги, за тази някой има ли впечатления: Азбука на кърменето: http://xedra.wordpress.com/2010/02/27/abc-bf/ или тази "Книга за кърменето": http://www.book.store.bg/p21605/kniga-za-kyrmeneto-hana-lotrop.html

# 683
  • Където си поискам:)
Хрис и аз с интерес ще следя за отговорите, защото и аз смятам да си купя някоя книга за да не съм съвсем "боса" , понеже и на мен ще ми е за 1 ви път и дано се справя Simple Smile

# 684
TrAlAlaa, точно се чудех какво още исках да ви питам! Много е хубаво даже, че имаш коластра. А моите зърна са с жълтеникави петънца в средата, освен че самите зърна са станали по-зърнести. При вас така ли е? Помня, че и първия път това започна около 5-ти месец, но не ми тече нищо, само леко оцветяване.

Hug Да зърната на гърдите са доста изпъкнали и зърнести - доста по-тъмни на цвят от преди, но понеже за първи път се сблъсквам с тези неща и се притесних  Crazy Сега ми потече и от двете гърди по 3-4 капки жълтеникаво - бяла течност и се шашнах ама явно е добър знак за кърмата- че ще имам  Simple Smile  Четох в нета на повечето мамчета в началото на 5 месец им е потекла коластрата и всички казват че е хубаво  Hug  и се поуспокоих  Flutter

# 685
  • Където си поискам:)
Браво, TrAlAlaa, значи няма място за притеснение Simple Smile При мен още няма такива признаци,само зърнести гърди/ особено едната/, а и са малко по-големи Simple Smile

# 686
  • София
Честито на всички, които са разбрали пола на бебетата си   bouquet И аз нямам вече никакво търпение...
Аничка, а как се проверява и разбира колика ли е? newsm78 Да, знам...че си наближава Rolling Eyes
Диди 24, стана ми много смешно за лакомницата, само си представих докато хапнеш нещо и веднага разбира милото и ти дава индикация. Още от сега го набедихме,че е прасенцето Карамела Joy
Тралала, ами то си си вече в 5-ти месец, от 18-та г.с.
Блонди, супер че Камито ще се вози в количка в подходящ за нея цвят Crazy Баща й сигурно е много доволен  Wink А колкото до килограмите, не се притеснявай, защото и там предполагам, като тук - мерят с обувки, дрехи, а и си консумирала храна,течности, които оказват моментално влияние...и общо взето винаги на преглед ни изкарват с 2-3-4 кг. повече. Аз абсолютно всяка сутрин много стриктно се премервам, на гладно, без дрехи, и съм си правила след като закуся експеримент и веднага са 2 кг. отгоре. А все пак закуската ми не е като за шампиони  hahaha най-често се състои от: кафенце, фреш или вода, задължително с кафето, защото то дехидратира и е хубаво да го пиеш с нещо друго и примерно мюсли с кисело мляко или плодове, понякога сандвич.
Софи, и аз изобщо не пия газирано, и си промених режима с яденето, вечер ми става тежко и почти не вечерям.
Ивче, аз ползвам крем за тяло против стрии с гъста концентрация-наситен. Те май всичките са на основата на cocoa butter и ухаят чудесно за разлика от другите смърдящи помади с това предназначение. Тези Palmer's, трябва да ни подарят по една цяла серия - такава реклама им правим Laughing...но наистина май доста са доволните от тях Peace
Би-би, и аз съм за среща с Червената Соня...доста неща ще научим, а и ще се радвам да се съберем Peace

# 687
  • София
Галка, така мисля от лични наблюдения при две деца в едно семейство и от споделено пак от същото. Момичетата още на 6 започва да ги тресе хормона и да мислят и да питат за секс, гонят момчетата да игрят на чичо доктор,  по-капризни са като цяло, имат по-тежък пубертет и изобщо притесненията, докато не стане улегнала девойка, са много по-големи с момиче, отколкото с момче - при тях нещата са си типично мъжки - няма сто нюанса на сивото. Мое мнение  Hug

Всички забравяте момента, когато тръгваш с порасналото си момиче на женски глезотии -емииии разкошшшшш и по магазини и по салони, едно такова момиченце може да ти бъде най-вярната и обективна критика и похвала  Peace пиша го от личен опит, когато сме в "любовен" период с дъщеря ми - предпочитам с нея да изляза по магазини и да пазарувам дрехи за себе си или пък за нея /това е още по приятно/ или да отиде ме двете /по женски/ на фризьор, да си говориме, тя да ми разказва за съученици и приятели и т.н.  Не смятам, че с момче може да изживееш нещо подобно, но знам ли. Имам приятелки с момчета - големи тинейджъри, еми те не искат да излизат никъде с майките си . Може пък тогава момченцето се ориентира към таткото и ходят двамата на мъжки занимания - да поправят нещо, на риба или знам ли. Нашият татко затова толкова иска момченце, за да си ходя аз с момиченцето по молове, а той за риба с момченцето  Joy

# 688
Привет, привет, привет в тоя мрачен мартенски ден (кофти за тия като Гунди, които са си го избрали, ама... Wink, това е то, март месец Laughing

Блонди, честита ти вече официална Камелия! Е, вече ще научиш какво е да гледаш и момченце, и момиченце - наистина е много относително, така че не се стресирай отсега. Пожелавам ти най-прекрасната девойка на света Wink И да бъдете приятелки - ние с майка ми сме така, привързани сме изключително силно една към друга и си прекарваме чудесно заедно - пътуваме, пазаруваме, глезим се, кеф Heart Eyes

Dbs, честито и на теб за сините гащи! Да са ни честити на всички и май първите разнополови близначета Wink Голям кеф са особено момче и момиче близнаци - една приятелка е така и да й завиди човек, пък и малките са такива сладурчета Heart Eyes

За кърменето - още само ви чета, ама така е то като нямам ни идея за кърменето още, ни грам опит. При всички случаи гледам да го приемам по-спокойно - ще направя каквото зависи от мен, пък дано се получи добре. Но аз съм от тия, които не го приемат за най-важното в отглеждането на бебето, така че няма да се чувствам разочарована дори и да не мине гладко. Е, все пак се надявам да успеем да се кърмим поне до 6-ия месец, това ще ми е съвсем достатъчно на мен, а предполагам и на мъничето Peace
Иначе си огледах и аз гърдите, макар че ми е раничко за коластра (все пак днес влизам едва в 5 лунарен месец) - ама тц, няма никой, само са пораснали значително и зърната са тъмно кафеви. Ще си чакам за някакви сигнали на бъдещата кърма явно Wink

Уф, на мен утре ми е поредната консултация от ЖК - най-после ще ми правят картон, дано ми направят и втория ехограф по касата (той е 16-20 г.с.), а да не минаваме само с мерки и теглилки. За килограмите, които ще покаже техният кантар изобщо не се тревожа - наистина с тия дрехи няма как да не са нагоре, а аз си знам, че не съм качила драстично, общо дотук съм + 3 кг и не виждам да качвам главоломно, дано се задържа така. Утре се надявам да ми пуснат и изследвания отново - виждам, че се полагат в 5 лунарен месец Wink

Ох,яденето - напоследък нямам никакъв режим, не се храня особено здравословно, но и стомахът ми (или бебето Laughing) стана адски капризен, от почти всичко ми става тежко, вечер се въртя неспокойно заради тия стомашни неразположения, изобщо... Аз съм склонна към такива смущения, а сега явно като започне и бебето да попритиска стомах, черва, става страшно. Но ще се търпи някак - това е то, бреме(нност) Laughing

Иии... понеже сигурно се чудите как се развиват семейните ми драми със свекървата (адски ви благодаря за емоционалната подкрепа напоследък, чак сега го пиша, извинявам се) Mr. Green, да се отчета - живи сме все още Laughing Обаче и тя е още вкъщи - поне стана ясно, че няма да се задържа дълго, това ми беше големият проблем. Така че съм по-спокойна, а и подкрепата на мъж ми си оказва въздействие - преди понякога имах чувството, че той не ме разбира и приема за каприз поведението ми, та се успокоих, че всъщност чудесно ме разбира и не ме обвинява в нищо. Стискайте палци скоро теглото ми да свърши Wink

А сега... си мечтая за smile3524, но за жалост ме чакат две недонаписани статии и въпреки огромното ми нежелание, ще трябва да им се отдам. До скоро!

# 689
  • София
belverde, чудесно, значи ще се видим! Само да не си правим сметки без кръчмар, че Соня сигурно още не е прочела какво й мислим всички тук  Laughing Laughing Laughing А и за биричка и картофки си говорихме миналата седмица!!!  Laughing
dioni, точно така! Допълвам домашните задължения на жената и помощта на момиченцата, не на последно място и грижите, които очакваме от децата си като остареем, само момиче може да се погрижи истински. Освен това момичетата по принцип са по-съзнателни, не трябва да ги буташ и подсещаш за всичко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт