Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 369
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
Аз си купих всичко от един бебешки магазина в квартала..с изключение само на лигнина, който го има във всяка аптека Simple Smile

# 421
Памперсите, козметиката на Хип, пеленките (за всеки случай) си ги набавих от бебешки магазин.
Относно шампоана не ми стана много ясно, защото има шампоан за коса, шампоан за тяло, а аз взех душ-гел за коса и тяло. Това ми казаха в магазина, че се искало. Дано не съм направила погрешен избор, ама не ми се вярва да ме върнат я  Grinning
Лигнина, еднократните чаршафи от аптека. За чаршафите ме питаха какви размери искам, взех 60х60 мисля-10 бр. Това не е от значение надявам се, че в списъка не е изяснено...  newsm78

# 422
Здравейте мами, и ние се появихме на бял свят на 21.08, изписаха ни на 26. 08, понеже темата е за окръжна болница искам да споделя впечатленията си. Аз родих нормално, без избор на лекар или екип, след 20 часа чакане за разкритие. Изключително много съм благодарна на д-р Владимир Нешев и акушерката Нина Михалева. Много са мили и помагат максимално, но немога да кажа същото за неонатолозите, те бяха невероятно неприказливи, крият информация за децата и изобщо нямам думи. Единствено д-р Абди казва по нещичко и то ако го причакате на вратата на бокса. Ако някой има въпроси с радост ще отговоря.  Hug

# 423
  • Варна
На мен не ми поискаха козметиката на Хип. Май ту я искат, ту не я искат Rolling Eyes

# 424
  • Варна
Аз искам да попитам за храната. Аз лежах за задържане март месец и тогава тя беше доста гадна. Тогава имаше кой да ми носи. Сега обаче, най-вероятно ще съм сама и няма да има кой да ми носи. Има ли частна кухня или нещо подобно?

# 425
Акушерката Нина Михалева е невероятна. Имах честта да е в екипа с който раждах/секцио/ на 30.04.. Много съм й благодарна за отношението и отзивчивостта по време на целия ни престой в болницата.   bouquet

# 426
Здравейте дами. Искам да попитам мамите който са родили на скоро в окръжна болница имали някаква промяна за  нещатата за бебето, който са написани на първата страницата и в болницата? понеже термина ми е накрая на септември, не знам какви точно дрешки да купя, с късо ръкавче или дълго.Може ли бодита??? Понеже ми е първа бременност, кой преоблича бебетата?

# 427
Здравейте дами. Искам да попитам мамите който са родили на скоро в окръжна болница имали някаква промяна за  нещатата за бебето, който са написани на първата страницата и в болницата? понеже термина ми е накрая на септември, не знам какви точно дрешки да купя, с късо ръкавче или дълго.Може ли бодита??? Понеже ми е първа бременност, кой преоблича бебетата?
Може бодита, даже е по-удобно. За края на септември по-добре си вземи дълго ръкавче. Майката преоблича и сменя памперса.

# 428
milena_666 В списъкът който ми дадохда (отпреди 2 месеца)на отворените врати няма пелени и е добавено че искат термометър да си носим.Всичко друго е същото.

# 429
Здравейте, аз родих на 22.08 в Окръжна болница при Д-р Папазов (без да си плащам). Всичко мина добре като за престой в болница. Жегите ни измъчиха доста и наистина неонатолозите не дават много информация, ама като ги догониш си казват! Относно термометъра - носете си за да си следите температурата, че ако са "забравили" нещо у вас - първия признак е температурата, както се случи при една родилка ,  с която бяхме заедно.
 Аз отидох в болницата на 22.08. (изписаха ни след 6 дни) в 7:30 сутринта и родих в 18:00, като в 14:20 ме сложиха на системи и оттам нататък се почнаха силните болки. Наистина боли много, докато си на системи, но раждането е лесна работа в сравнение с контракциите.  Също да кажа клизма не ми правиха и на никой от естествено раждащите не правеха. Всяка майка беше сложена на системи и за 2-3 часа раждаш! Мога още да Ви пиша , но да не Ви надувам главите, така че който иска да знае нещо да пита -  с удоволствие ще предам информацията, която Ви интересува! Леко раждане на всички! Simple Smile

# 430
На отворените врати казаха, че това със системите било "по желание"  Thinking Т.е. ако не искаш, не ти слагат, освен ако не престане родовата дейност. По обяснението съдя, че ги карат на конвейр да раждат. Така ли е?

# 431
Здравей аз родих миналата година септември м. - ние бяхме с бодита къс ръкав и гащиризончета отгоре. Под гащиризонче имам предвид тип космонавт с дълъг ръкав и отдолу като ританки. Имахме и бодитас дълъг ръкав но педиатърките казаха че е рано за тях да не я изнежвам
http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B … 4%D0%B5-prod.html

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 14:41 от sashaivo

# 432
На отворените врати казаха, че това със системите било "по желание"  Thinking Т.е. ако не искаш, не ти слагат, освен ако не престане родовата дейност. По обяснението съдя, че ги карат на конвейр да раждат. Така ли е?
След цяла вечер болки ми пуснаха системата на 9 см разкритие Simple Smile

# 433
благодаря ви за отговорите

# 434
Здравейте, момичета! Терминът ми е на 17.09. Миналата седмица ходих до отделението за списъка, така че сега ще го препиша дословно и в актуален вид:

РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЯ
КОНСУМАТИВИ, НЕОБХОДИМИ ПРИ ПРИЕМАНЕ НА РОДИЛКАТА И ЗА БЕБЕТО

I. ПРИ ПРИЕМАНЕ ВСЯКА БРЕМЕННА ТРЯБВА ДА НОСИ:
1. Лична карта и химикал
2. Направление за хоспитализация
3. Карта за наблюдение на бременността (или друга медицинска документация)
4. Тоалетни принадлежности
5. Нощница, чехли, хавлия
6. Лигнин - 2 пакета
7. Подложки (еднократни компреси) за легло - 10 броя
8. Термометър

II. КОНСУМАТИВИ, НЕОБХОДИМИ ЗА БЕБЕТО
1. Шампоан на Hipp - 1 бр. - остава за отделението
2. Олио на Hipp - 1 бр - остава за отделението
3. Памперси
4. Мокри кърпички
5. Дрехи (долна и горна камизолка, ританки, чорапи) - 3 комплекта

Понеже забелязах запитвания за еднократните чаршафи, бих искала да кажа, че преди три години и половина, когато раждах първото си дете, искаха от най-големите - размер 80/180. Сега няма такова изискване, но пак съм си взела от тях. Продават се във всяка аптека в пакети по 10 броя. Аз си ги купих от Манолова за 6 лв.
Сетих се и още нещо от предното ми раждане там...искаха пакета памперси да е неотворен. Сега не знам дали е така, но по-добре да си вземете някаква по-малка разфасовка - хем няма и да ви тежи толкова.
А за дрешките за бебето...И аз много се двоумя дали да взема и с късо ръкавче, защото в отделението е много топло. Но засега съм приготвила с дълго (най-обикновени тънки бели камизолки), а пък после ще искаме тати да донесе, ако трябват други.

Надявам се да съм била полезна!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт