общ семеен бюджет

• 31 756
  • 378
  •   1
Отговори
# 60
А, на никого не пречиш вероятно, просто на доста хора име смешно предполагам  Laughing

# 61
  • Майничка
Защо да пречиш - напротив, ти проблем нямаш.
Проблем има мацката с децата и едва ли сме ние тези, дето ще й го решим, тя трябва да го реши, отложи или просто игнорира с партньора си. Може да се съгласи с исканията му, може да стигнат до компромисно решение, а може да му се наложи да плаща издръжка и на 3 деца. Mr. Green

# 62
о че много сте изписали..
малко яснотa  да внеса по финасовият въпрос.
Деверът ми има частен бизнес и предполагам, че печели повече от нея - естествено, не съм го питала колко точно печели. Но неговият доход не е постоянен. В смисъл може един месец да има 70000евро, после 3 месеца да няма нищо, а разходите му си вървят всеки месец. Ако той намали обема на работата си, за да е в къщи повече с децата, той би загубил доста пари. Но самият факт, че е готов да го направи, говори че обича децата си и държи на тях.  Виждала съм го как се грижи за тях - наистина е много отговорен.
Снаха ми засега кърми, така че не става въпрос да започне работа ведна, а след 3 месеца ( когато малкия се отбие)
Нейните майчински са почти 2000 евро на месец и ще се изплащат до края на първата година.
Не е толкова лесно да се посочи единият за виновен, а другият за невинен.
Ето сега другата им дилема. Купиха къщата, в която до сега живееха под наем и започнаха да надстрояват. Деверът ми плати всичките си спестявания накуп за предплатата на къщата и заяви, че тя ще е на негово име....
Биргит ( снахата) не е участвала в предплатата финансово, но твърди, че режийните се плащат от двамата, а впоследствие как ще се процедира по вноските с кредита за мен е неизвестно и объркано.
Разбирам нея, разбирам и него.
Според мен ако имаха брак, нещата биха стояли по друг начин

# 63
И според мен:)

# 64
А, значи тя е чужденката? Е, да - ако имаха брак - тя щеше да се възползва от цялата огромна сума от дохода на мъжа  Laughing

# 65
ние като си купувахме апартамента никога не сме се замисляли, кой колко е давал. Просто действахме като едно цяло - все пак сме семейство, а не съквартиранти

# 66
ние като си купувахме апартамента никога не сме се замисляли, кой колко е давал. Просто действахме като едно цяло - все пак сме семейство, а не съквартиранти

А на чие име се води?

# 67
А, значи тя е чужденката? Е, да - ако имаха брак - тя щеше да се възползва от цялата огромна сума от дохода на мъжа  Laughing
и двамата са австрийци ( той е брат на мъжа ми, който също е австриец)

# 68

А на чие име се води?
на двама ни естествено, що за въпрос  Grinning

# 69
и двамата са австрийци ( той е брат на мъжа ми, който също е австриец)

Joy Мале, докато стигна до истината.... Whistling

Добре - кажи ни ти тогава - как стоят масово нещата в Австрия - бюджетите, жилищата - каква е практиката? Предполагам, че може като цяло да има друг ъгъл.

За апартамента - ето - ако и те запишат къщата на двамата - двамата ще си плащат ипотеките и тн, ама като е на негово име - сега си пада на него май, като са без брак...

Сега разбрах от къде този вкус у теб за интериора  Heart Eyes

# 70
ами човекът има бизнес и може би от тези пари, които си цитирала, след като си плати разходите да му остават не е ясно колко /нали знаеш, че на чуждите пари са най-лесните сметки/
но след като плаща къщата той и нямат брак логично да е на негово име
пази си гърба, нормално за бизнесмен

# 71
Иначе при условие, че има спестовен влог и застраховка живот за детето от първия си брак, редно е да има и за бебетата. А ако не си носи парите у дома мъжа й, редно да да оставя за децата поне колкото е издръжката на номер 1.
Големи тъпотии е наредил тоя човек, не може ли мъжа ти малко да го поразтърси?
Рядко ги чета тея лични драми по Маскани, но реших, че темата е принципна и ей ме на в блатото:)
Мисля, че е напълно възможно човекът да е бил в едно финансово положение, когато се е сдобил с първото дете, респ. при развода, и сега му е невъзможно да осигури съшия стандарт на другите две деца. Както се казва първият по време е първи по право, или ако се придържаме към счетоводната терминология- first in, first out.Първото дете ще получава присъденото, а останалото ще се разпределя между останалите участници в драмата.
Предполагам снахата е била с всичкия си и пълнолетна, за да може да прецени къде се накисва преди да роди две деца.  Всеки си плаща за решенията, макар че като са се докарали до тук аз лично не виждам как може толкова взаимноизключващи се искания да бъдат удовлетворени едновременно.
Ако беше моя брат или брат на мъжа ми просто бих стояла настрани.

# 72
А, на никого не пречиш вероятно, просто на доста хора име смешно предполагам  Laughing

нека на другите да им е смешно, ама на мен да не ми е тъжно.

че ето какъв е изводът и тук:

Според мен ако имаха брак, нещата биха стояли по друг начин

# 73
    Така е, слънчева*, но все пак жената е била наясно, че мъжът не иска брак, събрала се е с него и са създали две деца. Това предполага общо решение някакво, и то взето предварително.

# 74
а аз не се меша там, защото както писах по горе, накрая аз ще изляза виновна. Просто Биргит често ми реве на рамото.
А иначе преди да се съберат, той води дълга съдебна битка с бившата си жена, за родителските права над първото дете. Но в Австрия е рядкост да не присъдят правата на майката. Та в този ред на мисли, Биргит беше готова тогава да приеме първото му дете като нейно и го подкрепяше в целия този труден за него период. Дори плака повече от него, когато излезе решението на съда. Тя настояваше да роди дете/деца толкова бързо, явно мислеше, че така ще го утеши... Тя не е сметкаджийка, наистина го обича много

Общи условия

Активация на акаунт