общ семеен бюджет

• 31 752
  • 378
  •   1
Отговори
# 45
Майчинството не е ли за децата, не знаех, че е личен доход на майката всъщност. Също така не знаех, че когато двама души се събират - само бащата трябва да си поема разходите за евентуално деца от преден брак.
     Т.нар. майчинство си е отпуск, а обезщетението - доход на ползващия го родител. Ако си в платен годишен отпуск си получаваш възнаграждение на база 100% от трудовото. Ако си в отпуск за отглеждане на дете - първата година - 90%, втората - май 240 лева (не съм сигурна).
     aunt Ogg - не е за майката. След болничния, право на този отпуск имат и двамата родители, че и бабите и дядовците. Но може да го ползва само един от тях, и само при условие, че работи по трудово/служебно правоотношение.
     ПП Моля, не се хващайте за цифрите, не съм сигурна в тях.

# 46
  • София
много непрактично/да не кажа глупаво/ от страна на приятелката му.
не бих живяла с някого така, хеле пък и две деца да му родя.
Peace

# 47
Бюджета ни е общ до стотинка, но не си събираме заплатите в купичка на секцията  Laughing Неговата заплата е по-висока от моята принципно и тъй като плащаме всички сметки онлайн, то аз ги плащам от неговата карта, пазаруваме, купуваме, излизаме - все с пари от неговата карта. Първо харчим парите оттам, после започваме от моята - така много често остава почти цялата моя заплата настрана. Просто си знаем ПИН, пароли и всеки си тегли като му дотрябва. Не си държим сметка кой колко е изхарчил и какво си е купил - смехотворно е.

# 48
слънчева*, според теб, ако имаш брак - харчиш с чиста съвест парите на мъжа си. Обаче, ако не сте женени, макар и да си му родила 5 деца, не върви да му харчиш парите. Интересна логика и то в зората на 21 век.  Grinning
тонка  Peace, не го приемай лично.
просто такова е вътрешното ми усещане за ангажимент в семейството.

аз не го налагам на никого. просто аз не мога да се поставя в такава ситуация,  ще ми е много тежко и ще се чувствам ужасно притеснена постоянно.

# 49
Не ми обяснявайте как се заплаща, ясно ми е - все пак и аз дете имам от приятеля си, ама с чиста съвест си харчим заедно парите един на друг  Laughing

Joy Слънчева - потресе ме направо, то бива...

# 50
Не ми обяснявайте как се заплаща, ясно ми е - все пак и аз дете имам от приятеля си, ама с чиста съвест си харчим заедно парите един на друг  Laughing
Не ти ли е мъж?  hahaha

# 51
  • Майничка
...Също така не знаех, че когато двама души се събират - само бащата трябва да си поема разходите за евентуално деца от преден брак. Ако жената е очаквала това - проблема си е нейн, че сега й пречи. ...

То може би и оттам тръгва проблемът - от понятието "събиране". За него е съвместно съжителстване и разпределяне на приходи и разходи, за нея може да включва И брак, за да бъдат поставени нещата на равна основа.

# 52

не се потрисай. хората сме различни  Hug

ето, не искам например да съм на мястото на приятелката на девера на пини Stop

# 53
Не ти ли е мъж?  hahaha

Еми явно не Според Слънчева  Laughing

...Също така не знаех, че когато двама души се събират - само бащата трябва да си поема разходите за евентуално деца от преден брак. Ако жената е очаквала това - проблема си е нейн, че сега й пречи. ...

То може би и оттам тръгва проблемът - от понятието "събиране". За него е съвместно съжителстване и разпределяне на приходи и разходи, за нея може да включва И брак, за да бъдат поставени нещата на равна основа.

Егати подробностите влияят на животите ви, наистина  Laughing
Никога не ми е хрумвало, че решението ми да създам семейство с мъж - трябва така да се бюрократизира ...

# 54
Дори и в най-проблемните финансови моменти не сме се карали за пари, никога не са били елемент в отношенията ни. При нас системата е сложна и по-скоро клони към 'няма система', защото и двамата не сме на заплати, за да има такава - купува се необходимото, плащат се сметките, за по-големи неща се мисли от къде и как и спестяваме в едно прасе за ваканция.

# 55
Според мен въпросния мъж има проблеми с довеието, което може би се дължи на разочаровение от проваления първи брак. Ако не промени нагласата си че и този път ще бъде "измамен", връзката му ще приключи доста бързо.

# 56
  • Майничка
....Егати подробностите влияят на животите ви, наистина  Laughing
Никога не ми е хрумвало, че решението ми да създам семейство с мъж - трябва така да се бюрократизира ...

Не е до едното бюрократизиране само. Едно е да започнат двамата с "равен старт" и равни разбирания, друго е да се пуснат по течението, ама всеки да си има нещо недоизговорено и недоизяснено наум и в процеса на плаване, да се разбере, че нещото е различно при двамата.

# 57
....Егати подробностите влияят на животите ви, наистина  Laughing

Не е до едното бюрократизиране само. Едно е да започнат двамата с "равен старт" и равни разбирания, друго е да се пуснат по течението, ама всеки да си има нещо недоизговорено и недоизяснено наум и в процеса на плаване, да се разбере, че нещото е различно при двамата.

А, моля те - при Слънчева е баш това. Иначе за нашата героиня - родила две деца - пък тогава се сетила чака парите да мисли - и  назад го казах!

# 58

не се потрисай. хората сме различни  Hug

О, наистина сме различни Laughing Аз например, щом съм с един мъж, най -естественото нещо е да разполагам с парите му. А че не се е оженил за мен  - ми да се е оженил...ако може Mr. Green

# 59
добре де, не разбрах какво ви преча аз толкова newsm78
така ги разбирам аз нещата, никъде не съм твърдяла, че са общовалидни правила за всички.

по -добре се насочете към решаване финансовия проблем на приятелката на девера на пини с двете деца  Wink

Общи условия

Активация на акаунт