Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 36 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София, Лагера
Хау!

Люба, честит рожден ден! Още 100 години да си печеш дупето по този повод, все на различни места!  Party

Еаааааоооууу, за пътувания говорите, аз от ноември само да това мисля  Crazy (или откакто съм се родила... май). Вече едното море е уредено и платено, другото още чакам да отворят резервациите, иначе е планувано. Отделно мисля всеки уикенд да сме някъде, както всяко лято  Flutter Нека да е лятооооооо, само да е лятоо-о-о  Party Party

Мацки, за женски дневни сбирки не ставам  Rolling Eyes. Като се отделя от Тервел и ми липсва  Tired. Не че много съм се отделяла де, но последните 2 уикенда го оставях за по 3-4 часа на свеки и все ми беше едно такова некомфортно. Пък и като знам, че и той се дере и само повтаря "мама"  Cry... има ли и други такива вмамени луди като мен?

Ноеми, така много рязко ми звучи, нямаше ли гадни подувания и дискомфорт? Аз от това се страхувам и заради това от 10 дена намалявам кърменето и смятам утре - в другиден да го спра напълно сутрешното, и после започваме с вечерното.
Христиана, не беше рязко, аз бях оставила само сутрешно кърмене последния месец и сега го махнах. Иначе ако ми се подуваха гърдите щях да се цедя с помпа. Успех с отбиването, ВАлл, и на теб!  Hug

В петък съм на мамолог   Wink Simple Smile

# 136
Ноеми  Hug и аз съм така, не се отделям от Ема, то първо няма на кой да я оставя, но повече от 4-5 часа и аз самата се изнервям и тя почва да се тръшка. Абе знам, че не е много хубаво и тва моета, ама ко да се прави  Wink

а за почивките- тая година само в БГ, че Емата ще ми е трудно още да я влача, не че не искам  Wink Ние ще сме пак на Ахтопол, поне един-два пъти, иначе и аз като посвършим с обзавеждането и дай боже пренасянето, се надявам уикендите да не се задържаме в Сф.

# 137
  • София, Лагера
Ноеми  Hug и аз съм така, не се отделям от Ема, то първо няма на кой да я оставя, но повече от 4-5 часа и аз самата се изнервям и тя почва да се тръшка. Абе знам, че не е много хубаво и тва моета, ама ко да се прави  Wink
Инка Hug, то си зависи от теб кое приемаш за хубаво  Wink (като с всяко нещо)  Simple Smile. На мен не ми тежи. Като знам колко бързо растат и че докато се обърна и ще си е детенце... като гледам Пресиян Heart Eyes... - това от една страна.
От втора - много хора казват, че така детето се залепва и обсебва. Аз не мисля така, и по книжките друго пише Wink. Просто минава от само себе си този лепкав период, детето си "взима" всичко от теб и си продължава като самостоятелно и уверено човече. Според психолозите това залепване е необходимо, за да се научи да се чувства хлапето самостоятелно и да си изгради доверие в света. Тук може би феновете на привързаното родителство ще имат още какво да добавят.
Казват също, че после децата трудно се адаптират в ДГ. С Пресиян не беше така, и с Тервел няма да бъде. Казвам го така уверено, защото знам къде ще отиде и кой ще се грижи за него, не просто от "предчувствие" Wink

Споделям моето мнение просто. Peace Не казвам, че ако си оставяш детето, ще го осакатиш   Wink

# 138
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЛЮБА!!! Нека да си винаги здрава, щастлива, заобиколена от любимите ти хора и да получаваш все по-хубави подаръци!

# 139
Здравейте:) Болничките бонбончета Hug, оздравявайте бърже.
Темата за привързаността е много интересна. Който се интересува може да прочете теорията на Боулби за привързаността.
Аз не съм оставяла дребната за повече от 2-3 часа. Сега забелязвам, че става все по контактна и самостоятелна и не ме търси, ако има кой да си играе с нея.
За лятото нямаме планове отсега, но и ние всеки уикенд се изнасяме от София, ще импровизираме.
Приятен и слънчев ден на всички! Hug
Люба, честит празник, бъди здрава  bouquet!

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 10:28 от Ну Заяц

# 140
Люба, честит рожден ден! Бъди все така лъчезарна, грациозна и красива. Много да те обичат и слушат във вкъщи

А за СПА- то съм винаги отворена за предложения, както и за всякакви други предложения. Това миди, това скариди, това винца, ако щеш и лов на пеперуди.... само и само да не съм си у нас ooooh!
Аз откакто установих, че Марти си вирее прекрасно и без мене използвам всяка възможност да излизам
Инка, има мидена ферма, същата като тази в Каварна, Дълбока. Оттам карат мидите и всичко е прясно. Те същите собственици имат и магазин в Борово, и там продават и миди, и черноморска риба. Прясна е и е страхотна  chef

Всички болнички да оздравяват, да чукна на дърво засега удържахме фронта с гриповете

Хубав пролетен ден на всички

# 141
Люба, честит рожден ден и от мен! Бъди много здрава, щастлива и обичана от любимите хора!   smile3525

Ноеми, и при нас положението е същото. Тя е супер залепена за мен, научила се е да вдига ръцете да я взимам и непрекъснато ме преследва. Да не говорим, че ако имам работа и я връча на друг започва тръшкане. Освен това никой освен мен не може да я приспи. Последните 2 нощи я приспива баща й и да чукам на дърво му се получава, дано свикне, понеже миналата седмица почваше да реве, като опитвахме. На мен също не ми тежи, много ми е хубаво даже, но искам да се чувства комфортно и с роднините, понеже знам, че скоро ще започнат да ме натискат да им я оставям и ще ми е супер гадно, ако знам, че плаче и ме търси...
Ооффф, хич не искам да съм обсебваща майка, дано ни мине и на двете с бебешкия период. Направо не ми се мисли като тръгна на работа колко ще ми липсва през деня, толкова свикнах да сме си двечките...

Джанче, сега се сетих за стихотворението за дъщерята, забравих да ти кажа, че беше прекрасно!  Hug

# 142
 Люба, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и обградена с много любов от всички около теб!   bouquet

Ноеми, според някои теории, по този начин се изгражда хубава, трайна и стабилна връзка между родител и дете, което както си писала е от значение за увереността на детето,а и за взаимоотношенията майка -дете в по-късна възраст. доколкото помня, особено важен е периода до 18месец. до тогава детето приема много травмиращо отделянето от родителите, дори и за по-кратки периоди. И аз съм малко луда в това отношение.

Како рали, къде в борово се намира този магазин?

# 143
Како рали, къде в борово се намира този магазин?

На бул. Гоце Делчев, точно срещу клиника Малинов. Иначе има Салоники фиш малко по-надолу по Дойран/ срещу ресторант Ниагара/, но там си е доста по-скъпо

# 144
  • София, Лагера
Адис, аз също визирам именно този период Peace. Т.е. докато детето само започне да се отделя. Но пък трябва да се "хване" момента, че после настъпва другото залепване, което вече не е добре.

Честно казано на мен ми е широко около врата, защото имам момчета Wink. След определена възраст, когато се осъзнаят, май към 3 год беше това, те губят интерес към майка си и се захласват по  таткото - той са превръща основния авторитет, той е интересен, занимава се/ги с мъжки неща. А ММ в това отношение е супер. Затова и не му се втелясвам на Терв.

А относно социалните контакти, аз почти всеки ден се срещам с хора, вечер често сме с гости или ходим на гости, често посещаваме и бабите, и те идват нас, та не мисля, че детето е лишено от общуване с други хора. Той Тервел си е общителен, но... да съм му в полезрението  Laughing

Бараба, не й се притеснявай на Зори, и ти ще свикнеш като тръгнеш на работа, не го мисли отсега! Аааа това "натискам" какво означава? Rolling Eyes

Айдеее, беб се събуди, изчезваме по улиците!  Party Party

Хубав ден на всички! Hug

# 145
приветос   Nature Sunny

какоР@л@  иеййй много яко това за мидената ферма Peace аз съм фенка на тази в Каварна и просто не мпга да повярвам, че не съм знаела, че имат и на Панчарево, а остави и за магазина на Гоце Делчев...тенксс, ще се възползваме задължително Simple Smile)) а за този топлия басейн дето говориш се сещам къде е...ние много се разхождахме там из района докато бях бременна, та дори и миналата пролет с количката покрай езерото/язовира  newsm78 Embarassed и си спомням още при първите слънчеви дни този басейн беше фул и ми стана любопитно....трябва да отидем някой ден задължиелно  Peace а ти как си? къде си? у Софийско ли си? да знам, че напоследък водя Ади в училището до вас и се чудех дали да ти звъня? цунки  Hug

И Ади е доста залепен за мен, не ми пречи, напротив даже, ще бъда до него до когато има нужда от мен  Peace Той по-скоро иска да ме вижда и да съм до него, а особено миличко ми става, когато съвсем спонтанно дойде да ме гушне....е няма такъв момент, незаменимммм Heart Eyes

ами хубав слънчев от мен   bouquet

# 146

Мацки, за женски дневни сбирки не ставам  Rolling Eyes. Като се отделя от Тервел и ми липсва  Tired. Не че много съм се отделяла де, но последните 2 уикенда го оставях за по 3-4 часа на свеки и все ми беше едно такова некомфортно. Пък и като знам, че и той се дере и само повтаря "мама"  Cry... има ли и други такива вмамени луди като мен?

Има Simple Smile). Честито ви отбиване!
За привързването, каката съм я гледам доста привързано, макар и не следвайки някакъв модел. Мога да потвърдя, че при нея не е имало страдание в ДГ. Сега се наложи да е седмица при баба си и дядо си по спешност и те твърдят, че веднага се е адаптирала и не са имали никакъв проблем.

Аз, всъщност, влизам да ви разкажа какво ни се случи. Топчо си имаше хрема около седмица. Един ден хремата спря, но започна да диша плитко и очестено. Температура няма, кашлица няма, сополи няма. Докато отидем на лекар "за всеки случай" мина половин ден. Лекарката щом го видя, каза, че е с бронхолит. Дискусия инхалации вкъщи или в болница. Послушах я, опаковах по няколко парцала - кака при баба и, аз и Топчо в болница. В болницата вече не чуваха дишане отдясно.
Вече сме добре, но направо съм в шок колко бързо се развиха нещата и как аз не се усетих по-рано, че има сериозен проблем.

# 147
Привет!

Отдавна не съм се записвала и мисля, че е крайно време да го направя. Simple Smile

Бяхме болни 2 седм, първо малкия, после аз, после пак той- предавахме си някви вируси Crazy, дано това е края Praynig, та поради тая причина не сме излизали и се чувствам ужасно.Но днес се надявам да поправим това. Mr. Green

Аз също съм твърдо ЗА детските градини, мисля че е по- добре за детето, отколкото да го гледа вкъщи баба му примерно, така че се надявам живот и здраве на есен- аз на работа, той на градина

Ние днес ще сме без вода, малкия спи, аз го чакам да се събуди, хапваме и беж на вън Mr. Green

Айде до скоро и хубав ден!

# 148
Катеее, др. седмица се прибирам и съм на линия за всякакви разходки. Иначе и аз отпред в училището извеждам Марти. Даже се чудя сега каква триколка да купя и от тези колите, защото излизане с количката вече е мисия невъзможна.

А за фермата, тя е от около година и доста хора не я знаят, но аз нали съм панчаревска снаа та си знам района. Пък живот и здраве като си отидем там май-юни ще идвате на гости, ще ходим и на мидената, ще играят и на двора. Аз миналото лято каних, каних ... никой не ме посети Crossing Arms
На басейна беше много хубаво зимата, защото не беше много пълен, само смелчаци Laughing А и много хора въобще не знаят, но си е голям кеф. Сега лятото обаче е пълно и аз не ходя, че съм малко гнуслива, че има и ром-ове доста

В този ред на мисли се чудя какви градински играчки да купя на Марти, гледах гледах ама много пари много нещо тези комбинираните. Май ще се огранича само до люлка и басейн

Ноеми, Тервел е такъв кротушан, че спокойно можеш да си го водиш навсякъде. И в количка спи, и си седи кротко дЯтето. Ще го положим и него в едно Жакузи, най-много да му се надуе пампадурата.

Жоржи, Мишанка, вие къде ходите на плуване с бебетата

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 12:27 от kak@r@la

# 149
  • София
Люба, честит рожден ден! Бъди здрава и все така усмихната и лъчезарна! Hug  bouquet

Berend, лелеее, настръхна ми косата като прочетох какво ви се е случило! Добре, че сте хванали нещата навреме! Hug

kak@r@la, мидения р-т в Панчарево не го ли бяха затворили? Даваха го по новините, имаше някакъв скандал, ама точно за какво не си спомням! Blush Иначе ми похвалиха от две места рибения р-т, който се намира до басейна Спартак, така че може и до там да се занесем някоя вечер. Wink А и за СПА съм навита, а бе много добре си го казала за лова на пеперуди! Joy

Inka- , дано темп да е от зъби! Виктор също вдига висока темп като му пробиват зъбки.

tuty1, радвам се че Танчето е по0добре! Hug

Ние днес сме на детски РД, като в малък апартамент ще има около 10 деца и още толкова майки, дано като се завърна от там не съм луднала! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт