ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 14

• 79 320
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета!
Изчетох чинно цялата предишна тема, за да "вляза" в час.
От години ползвам фон дьо тена на Виши aera taint, но след като преди около година го промениха (смениха даже и номерациите на цветовете) нещо не се разбирам с него.
Кожата ми винаги е била чиста, най-много локално някоя пъпка и черни точки по носа, но като цяло суха.

Напоследък ми се появяват ситни пъпки по челото или отстрани на бузите, от което съдя, че сигурно нещо се е омазнила  newsm78, обаче като си слагам фон дьо тена -на брадичката, бузките, носледно, челото-навсякъде едно леко олющено, не мога точно да го обесня, но определено доста неприятно.  Sick

Смених различни кремове и пак е същия резултат, затова мисля, че проблемът е във Вишито.
Сега съм в чудене дали да не пробвам Ревлон photoready, не търся голяма покривност, даже би ми харесало да има озаряващ ефект и някакъв фин блясък.

Много се чудя защо е това лющене, което говори за сухота, а от друга страна тези неприятни пъпки?

# 61
Reiny, благодаря за идеята. Ще го пробвам.

# 62
  • София

Много се чудя защо е това лющене, което говори за сухота, а от друга страна тези неприятни пъпки?
Sylvie, това ми звучи като лека форма на себорея- лющене на кожата по челото, носа, брадичката. Имаше един крем на Ла Рош за успокояване на лющеща се кожа, но според мен по-добре е да те види дерматолог първо .  Peace

# 63
Не съм се замисляла, че може да е някакъв проблем на самата кожа, защото без фдт, и то конкретно този, няма никакво лющене и изглежда съвсем нормално.

Даже пробвах от същата серия, само че варианта с лифтинг ефект и стоеше доста добре.
Рано ми е да ползвам такива продукти, и нямам нужда все още - на 23 съм.
Но ако не ми навреди в обратна насока, с удоволствие бих го ползвала. Обърках се вече тотално.

# 64
  • София
Sylviе, а по какъв начин нанасяш ФДТ-а на Виши? С четка или не?

# 65
С ръце, но скоро се надявам да се сдобия с четка; повлияна от темата за четките се вдъхнових и току-що си поръчах от ebay  Grinning

# 66
С ръце, но скоро се надявам да се сдобия с четка; повлияна от темата за четките се вдъхнових и току-що си поръчах от ebay  Grinning
Аз имам четка, но въпреки това го нанасям с ръце  Laughing
С ръце ми харесва много повече  Blush

# 67
  • София
И аз захвърлих всякакви четки при ползването на фдт-на. Naughty
Оставят ми винаги финни мрежести линийки, които и на една педя разстояние, реално, от лицето не се виждат, но на мен ми е достатъчно, че аз ги виждам като паяжина и не ме усторйва варианта. Naughty
Карам с пръсти. Peace

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 17:44 от kopche

# 68
  • София

Питах те за четката защото с някои четки при нанасянето на ФДТ върху по-суха кожа може да се получи точно този "олющен" вид, но явно не това е причината  Thinking
А овлажняващ крем под него ползваш ли? База? Любопитствам защото и аз съм със суха кожа и ползвам този ФДТ, но съм много доволна и нямам подобен проблем.

# 69
База не съм ползвала, а крем слагам непосредствено преди фдт. И аз го ползвам от години, но досега не ми се беше случвало. Почвам да се замислям дали не съм улучила някаква гадна партида и затова да има този проблем?

Ама аз така или иначе искам да опитам PhotoReady, та май добър повод си намерих.  Laughing

# 70
Незнам момичета за лющенето на кожата, но мога спокойно да заявя, че фон дьо тена на Катерин Арли ми докара 2 линии на усмивката. Преди да се усетя стана белята. Никога не съм имала бръчки на 24 съм. Просто самият фон дьо тен пресушава кожата,особено ако стои по-дълго време. Не съм имала проблеми до този момент с фон дьо тени. Лошото е че отзад са се изтрили надписите и не мога да видя съдържанието..
Искам да ви предложа, тъй като чета че има и други с проблеми, да научим какво се съдържа във фон дьо тена и ако има някой разбиращ, нека се включи с разяснения кое какво е и от какво да се пазим..

# 71
Chicci,имам два цвята от пудрата на Aven 30 spf.Винаги съм позлвала най-светлите цветове на Фон Дьо тените и търсех най-светлия на тази пудра,оказа се че беше свършила и с неохота взех следващия.Първия цвят си го купих лятото с цел прикриване на петна,притесняваше ме гъстата формула,мислех,че ще стои неестествено и мазно,но бях много приятно изненадана.Много добро покритие с естествен завършек.Тази зима си взех първи номер,но няма нищо общо.Много по-слабо покривна е и ми изсушава кожата.Личи си по бръчиците около устата,та... не ми хареса,все едно са различни пудри.Няма да сгрешиш ако си я вземеш,но не си взимай 1 номер,колкото и бяла да си(ако си).Аз съм със светла кожа,нормална-зимата се изсушава доста.Много зависи и с какво ще я нанасяш,вътре има хубава плътна гъбичка,но с нея се нанася по-плътно.Не се сещам какво друго да пиша,ако имаш въпрос питай.

# 72
  • София

Аз засега си имам фдт и съм си много доволна от него,а на Дермабленд от Космополитан извадих мостра
Пробвах го,цветът от мострата като по чудо ми пасна (Opal) и на първо пробване ми хареса.Носих го около 4-5 часа за едно вечерно излизане.Не забелязах да е кой знае колко покривен,представях си нещо като този на Ла Рош,тип коректор.Иначе не ми се свлече.Позитивни са ми първоначалните впечатления,доколкото могат да се добият от едно слагане

# 73
  • София
Идвам с коментар за:

Lancôme Teint Idole Ultra 24H

Цена: 75лв. за 30мл. SPF 15.
Цветове - общо 18, за България - 6. Не мога да кажа кои точно 6 се внасят у нас, знам само двата най-светли (но всъщност официално има 3 още по-светли номера) 01 Beige Albatre и 02 Lys Rose.
Впечатления: страхотен фон дьо тен! Изключително приятна консистенция. Разнася се невероятно лесно! Покривността е между средна и пълна. Една, ама много малка, идея по-непокривен от сър Double Wear. Слива се перфектно с кожата. Абсолютно незабележим. Пробвала съм много, много фон дьо тени, но такова сливане с кожата до сега не съм виждала. Категорична липса на "маска-ефект". Минали са 8 часа откакто съм се гримирала - не е мръднал. Няма свличане, няма промяна на цвета, няма омазняване (фиксирала съм с Герленските Метеорити). Преди много време съм пробвала старата версия на фон дьо тена и нямам никакви спомени какви са били впечатленията ми. Сегашната версия обаче е наистина много, много добра!

# 74
За каква кожа е този ФДТ?

Общи условия

Активация на акаунт