Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 97 974
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Моят апетит си е огромен откак се помня, но на младини не пълнеех. Сега е страшно. Не е само от хаши при мен.

# 391
  • София
Дега, честито!

На Начев аз му звъня и го питам кои дни е в МД, защото понякога е първа смяна, друг път втора, трети път дежурен - нощна.

# 392
٠•● Dega ●•٠, страхотен резултат! Пу да не ти уроки. Hug

На мен ми е кофти. Преуморих се днес и сега ме блъска сърцето. Направо подскача леглото.   Наминах да ви прочета набързо и... лека нощ от мен!   bouquet

# 393
Ще питам за трети път, като силно се надявам някой да ми отговори - д-р Начев кога е в Майчин дом? Всеки ден от 8 до обяд ли? На телефона никой не вдига цял ден, вас питам - и вие мълчите при положение, че почти всички ходят при него  Crossing Arms
teri_sun, пъпките къде са? Ако са само по лицето може да е от слънцето - на мен така ми става и затова ползвам крем за лице с 30-ти фактор.
٠•● Dega ●•٠, поздравления за резултата!

Здравей, аз вчера звънях на Начев и той ми каза, че днес е в  Майчин дом сутринта и аз съответно отидох. Звънни му на мобилния и го попитай в кой ден къде е. Явно няма фиксиран график.

# 394
Момичета, колко време след нормализирането на TSH е безопасно да се зачене. Моята док ми каза, че вече мога да опитам, от около 6 месеца съм в норма за TSH, антителата ми са високи, но доколкото разбрах те дълго време няма да са в нормата. И като знам, как бременността разбърква всички хормони, изпадам в тих ужас - няма да преживея всичко онова с паниката и душенето отново  smile3518 Като че ли съм по склонна да протакам нещата, докато стана твърде стара за да раждам пак  Thinking Как се отразява бременността, полудява ли TSH? Имах една неуспешна бременност миналата година, но точно тогава ми откриха Хашимотото и нямам наблюдения за състояние, което е поддържано в норма с лекарства. Имах на скоро едни притеснения покрай операция на дъщеря ми и TSH ми скочи веднага, затова много ме е страх дали ще се върнат симптомите при бременност ???

# 395
Нека бременните и раждалите момичета да кажат, но според мен нямаш повод да се притесняваш относно това. Евентуално, след като настъпи бременност - веднага при ендокринолога, за да ти коригира дозата.
Доста от момичетата са забременели при започване на лечение, още докато се смъкне ТСХ в по-долни граници.

Цитат
Как се отразява бременността, полудява ли TSH? Имах една неуспешна бременност миналата година, но точно тогава ми откриха Хашимотото и нямам наблюдения за състояние, което е поддържано в норма с лекарства.

След като се знае вече за заболяването, нещата ще са доста по-различни и би следвало под контрол да си по-спокойна. Доколкото чета тук в темите, ТСХ скача, да, но бързо се коригира с увеличаване на дозата. Не се тревожи. Simple Smile

# 396
  • София
lady_Vi въобще не съм чакала 6 месеца да ми е ок ТСХ пък тогава да забременявам,гледах да е под 3 и действахме Simple Smile щом забременях си беше паднало още,беше станало 0.89 Flutter

ТСХ по време на бременност би полудяло/и то не е сигурно/ ако не се взимат мерки!

# 397
Момичета, колко време след нормализирането на TSH е безопасно да се зачене. Моята док ми каза, че вече мога да опитам, от около 6 месеца съм в норма за TSH, антителата ми са високи, но доколкото разбрах те дълго време няма да са в нормата. И като знам, как бременността разбърква всички хормони, изпадам в тих ужас - няма да преживея всичко онова с паниката и душенето отново  smile3518 Като че ли съм по склонна да протакам нещата, докато стана твърде стара за да раждам пак  Thinking Как се отразява бременността, полудява ли TSH? Имах една неуспешна бременност миналата година, но точно тогава ми откриха Хашимотото и нямам наблюдения за състояние, което е поддържано в норма с лекарства. Имах на скоро едни притеснения покрай операция на дъщеря ми и TSH ми скочи веднага, затова много ме е страх дали ще се върнат симптомите при бременност ???
Здравей,
и аз като теб съм с един спонтанен и след това ми откриха гадното Хаши и висок пролактин, антителата ми също са високи особенно МАТ. Вече една година ходим по мъките, ТСХ ту пада ту се вдига. Но от този месец реших да не мисля за заболяването и малко по малко да подновим опитите. Умирам от страх, но и чакането да се нормализират нещата ме убива. Знам, че при повечето момичета ТСХ скача в началото на бременността, но както вече са те посъветвали с правилната доза нещата са ОК. Моля се този път при всички нас нещата да са положителни. Всичко е съдба, има мнооого момичета които дори не знаят, че са болни от Хаши, а си забременяват и си раждат здрави бебоци. Но спокойствието е много важно за гадните хормони, знач колко е трудно, но трябва да се опитаме.
УСПЕХ

# 398
  • София
Струва ми се много да се чака 6 месеца или да се стъбилизира ТСХ. Само и гледах да е под 2,5, защото правих ин-витро и действах. Така или иначе всеки месец си беше различно, ако го чаках да се стабилизира нямаше нищо да свърша. Чувствам се точно толкова нервно, смотано и замаяно както и без да съм бременна, така че разлика голяма няма. Само дето ми се появи едно усещане на сърцето, което дори не е сърцебиене, ами си усещам сърцето, че бие по-силно.

# 399
Lady-от момента в който ти се нормализира ТСХ-да е под 2-може да се зачене. Той организма сам си знае кога е готов. Но когато имаш вече съмнения за бременност веднага си изследвай ТСХ-то, защото веднага му се отразява. Аз  пуснах ТСХ в 5-та седмица и беше около 4, като преди месец е било 0.5. Вдигнахме еутирокса веднага от 100 на 150 и си изкарах една спокойна бременност на тази доза, като си мерех ТСХ на 2 седмици, защото съм параноя, а не защото е имало нужда.
При бременност е добре ТСХ да е между 1 и 2, но някои ендокринолози смятат че е добре даже под 1-почти на границата с хипер. Довери се на някой док и действайте. Хашито не пречи на бременността, когато се контролира. Аз също имам ранен спонтанен аборт, когато не знаех за Хашимотото, но после вече всичко си беше ок. А за антителата просто трябва да забравиш-така ми каза моя док. Няма смисъл да се измъчваш за нещо което е извън твоя и на докторите контрол.

# 400
Герри,
Цитат
Lady-от момента в който ти се нормализира ТСХ-да е под 2-може да се зачене.
За нормализирането съм съгласна, но да е под 2  newsm78? Аз забременях с 3.65 по спомен (+- 5-10 единици), цялата бременост я изкарах със стойности между 2.5 и 4 - не съм имала абсолютно никакъв проблем. Дори стана от 2-рия път, (първия не нацелихме точно ОВУто)))

Имам резултат от ТСХ-то 0.85 (0.49-4.67), FT4 - 1.12 (0.71-1.85)- леле а аз си мислех, че съм го качила. от 2 години и няколко месеца пия само по 0.50 мг. Напоследък качих 5 кила, разбира се веднага реших че съм качила ТСХ-то, от една седмица сама си пия 0.75 мг. Явно и то е повлияло да падне, но като цяло явно съм в норма. Немога да си обясня обаче качването на тези килограми (да хапвам си, но така изведнъж) и цялата тази нервност и сърцебиене и между пръстите на ръцете кожата ми е ужасно суха и се бели. А сега какво мислите? #Crazy newsm78 След празниците чак, живот и здраве ще си пусна още едно ТСХ да видим с 0.50 само доза колко ще се качи, а и малко на диетка да се сложа... и ще направя една консултация с еднокринолог.

# 401
Здравейте момичета, изчетох цялата тема, на да си призная малко се пообърках. В момента ТСХ-то ми е 0,57 и пия Еутирокс 25 мг. искам да попитам на колко време трябва да си правя изследване за ТСХ - всеки месец или може през 2-3.

# 402
Vivala Зависи)) Ако плануваш бременност или си бременна или си току-що диагностицирана приблизително всеки месец ( не по рано от 20-тина дена при смяна на дозите, защото организма трябва да привикне към дадената доза), но ако си пускаш контроли се прави през няколко месеца или на половин година, при смяна на сезоните...

# 403
Здравейте,
нова съм в темата,но ще ви следя ,пък и вие мен Simple SmileТепърва ще чета,че до сега нито съм пила хормони,нито нищо.Само на първо четене да кажа,че ТСХ ми се върти все около 5,антитела около 300.честно казано много не съм наясно с тази болест,но лекарката ,при която ходя,каза че не е проблем и аз явно така си го приех.обаче на дневен ред е забременяване и сега се почва едно четене...да пия ли хормони,вредно ли е,кърми ли се на хормони...между другото ходя от година на хомеопат и сега ми предстои да си пусна изследвания,че при последните ТСХ беше 6.За сега това от мен,че ще оправям вечеря,детето....Радвам се,че ще има с кой да споделям и да си питам Laughing

# 404
  • София
...да пия ли хормони,вредно ли е,кърми ли се на хормони...
С такова високо ТСХ не бих се поколебала дали да пия хормони. Не е вредно, да кърми се на хормони Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт