ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 901
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Привет на всички !Емигрантка, пиши ме и мен и аз участвам , нищо че не пиша следя всички ви. Naughty

# 436
А пък аз няма да участвам Sunglasses
Идвам да ви се обадя, че за за известно време ще ви изоставя Cry. Дойде ми друга муза - както си стоях изведнъж реших, че ще почвам 90-дневната и от утре съм там Laughing. Нещо напоследък много ми дотежа това мерене и готвене, а този месец ще ми е много натоварено и съвсем няма да съм стриктна. Няма смисъл да се заблуждавам, че съм в Зоната като само кръжа около нея.  А ,за да не се оливам много, ми трябва все пак някакъв режим и тъй като съм я правила 2 пъти се хвърлих отново на нея. Все пак и вас ще следя, а и може дори да се обаждам там, където не ми е мястото smile3530
 Hug Силни прегръдки на всички и ви желая успех  Hug Heart Eyes Hug

# 437
Мен пък много ме притеснява това, че лятото ще работя на морето и въобще няма да имам възможност да се храня 5 пъти на ден, още по-малко да си тегля храната и да е съобразена по Зоната, дори и на око.. не знам какво да правя и каква диета да си харесам...
Иначе за сега май сме само 2 за това състезание?  newsm78

# 438
dani1712.ама ти сериозно ли мислиш да се откажеш,как така реши изведнъж да преминеш на друг
режим, нали искаме да сме здрави  преди всичко не само слаби     Laughing я помисли отново! Thinking ами то май всички стари се отказват и мерито се колебае я се стегнете бе момичета #2gunfire веднага обратно в групата

# 439
roksi12 , така е .Аз винаги съм казвала, че се захванах със Зоната заради здравословни проблеми. Но от 2 седмици почти нямам хранене, което да е точно измерено или ден без излишно изядена храна, която не е на мястото си.  А, за да си в Зоната трябва да се спазват всички правила от състезанието. Просто в момента ми идва психически затормозяващо да ги спазвам тези правила и се самозаблуждавам, че правя нещо. А аз съм такъв човек, че за да правя нещо " трябва да ми идва отвътре"( както се изразява синът ми), а не да върша нещата на сила. Иначе съм 100% уверена, че един ден ще се завърна пак тука, но този път с двата крака Peace

# 440
  • Chicago/Varna
dani1712  newsm09 . Верно ли? Аз сега се разрових да видя какво е това 90 дневна диета, и ....  smile3505 и направо нямам думи.
Първи ден блъскаш само протеини, т.е клетките ти започват да произвеждат биохимикали, наречени „кетонни тела"от  които нямаш никаква нужда,по скоро обратното- тялото ти започва като лудо да се опитва да се отърве от тях, и единствения начин е  по често уриниране. Това ще се случва с теб всеки протеинов ден.
2 ДЕН – БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:  тука пък още по- голям ужас newsm09.Гликемичен индекс до небето.... Мозъка ти тотално ще се побърка, да се чуди какви сигнали да изпраща- дали да вика почвай да бълваш инсулин, или веднага ми давай захар по най бързия начин, че много инсулин ,много нещо, и  много ми падна захарта, после пак много висок инсулин, и майко мила....и какво още ще се случи- ще има излишък на кортизол, който се освобождава за да стимулира отделянето на съхранената захар в кръвта, когато нивата на кръвната захар паднат твърде ниско. Това се случва, ако не се произвеждат адекватни нива  глюкагон (основния хормон за стимулиране на освобождаването на съхраняваните въглехидрати), които могат да бъдат потиснати от високите нива на инсулин. Кортизолът  дава на мозъка това, от което се нуждае за момента (повече кръвна захар), след което идва проблема с излишните нива на кортизола, преминаващи през кръвния поток. И повечето от вас  сигурно знаят какво значи кортизол в излишък. Нищо не убива мозъчните  клетки  по-бързо от излишния кортизол. Само че това ще си проличи на старини, когато започнете да забравяте кой сте, и когато мозъка ви не прави разлика между памперс и тоалетна.

3 ДЕН – С ВЪГЛЕХИДРАТИ ( тук не знам каква е разликата между първия и втория ден  Joy,ама така го пише в правилата Simple Smile ) А и най интересното-обяснението: "Тъй като въглехидратите са най – виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да избираме правилната въглехидратна комбинация"Ако може някой да ми разясни какво значи ПРАВИЛНА ВЪГЛЕХИДРАТНА КОМБИНАЦИЯ  Wink и примерно меню има даже:
Примерно меню

Обяд:
1. Пица със зеленчуци и подправки, вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби (без месо).

Вечеря:
Сладкиши! Малко количество.

Примери
1. Две парчета торта;
2. 3-4 парчета сладкиш;
3. 3 топки сладолед;
4. 1-2 парчета шоколад;  newsm09

4 ДЕН-ПЛОДОВ- и тук не схващам разликата между втория и третия ден  newsm78, ама ми звучи като въглехидратни бомби, т.е количества инсулин, и количества лоши айказаноиди, и след време количества болести... и по скоро ми се струва, че трябва да бягам като дявол от тамян от подобно издевателство над организма ми, и нищо не струва повече от здравето ми, дори и да е в името на няколко изгубени килограма...И разгледах доста сайтове с инфо за тази диета, и никъде не срещнах никакво научно обяснение, как действа, защо действа, какво се случва в организма ти, и какво се случва с хормоните, и как по точно е здравословна тази диета.
Дани, ти верно ли искаш да скочиш в тази "гениална" диета. Знам че на всеки му писва от зоната, но в името на здравето се искат жертви. Ако искаш почивка, да не ти тежи, просто карай на око, горе долу, и определено няма да си навредиш на здравето така както с тази 90 дневна диета. Личен избор разбира се, аз само си казвам мнението Simple Smile Но си помисли, коя е по малката злина  Hug Ако си имала здравословни проблеми, шанса да се отървеш от тях ми се струва минимален с подобно издевателство над тялото ти  Hug
Според мен повечето хора не разбират концепцията на Зоната, и скачат от диета на диета, и организма е в постоянен стрес. Тъкмо влезе в един режим, после хайде нещо съвсем различно, после още по различно нещо, и така едно лутане напред на зад, ту кила на горе, ту надолу, или застой,ама килата се показват на кантара, докато щетите  от инсулина(в комбинация с лош холестерол), натрупването на плаки по артериите и съсиреци(по модерно му казано-тромбоза), или количествата арахидонова киселина...кантара няма да ви ги покаже, и дори изследванията няма да ви ги покажат. Ще ги видите когато вече е твърде късно, за да може организма сам да може да поправи щетите, и тогава на помощ само хапчета, които уж поправят едно, и в същото време увреждат друго, и така потъвате ли потъвате, докато паднете. И сами видяхте, на състезанието, че на организма му трябва време за да се завърти колелото и да почне да работи в режим. Всички искат мигновени резултати, и това е една от основните причини повечето да скачат от диета на диета.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 22:49 от Emigrantка

# 441
dani1712.ама ти сериозно ли мислиш да се откажеш,как така реши изведнъж да преминеш на друг
режим, нали искаме да сме здрави  преди всичко не само слаби     Laughing я помисли отново! Thinking ами то май всички стари се отказват и мерито се колебае я се стегнете бе момичета #2gunfire веднага обратно в групата
Нееее, ни най-малко не съм се отказала. В състезанието съм с двата крака  Laughing В Зоната също! Просто от сега мисля какво ще ми е след 2 месеца в продължение на 3 месеца... колкото се мога ще се опитвам да се храня по Зоната на око, но просто не виждам как. За капанче на плажа става дума. Където мога да ям кебапчета и кюфтета, няма как всеки ден да карам хората от кухнята да ми правят пържоли, нали се сещате  ooooh! Tired А тия кебапчета и кюфтета колко са "зелени"...  Confused Sad

# 442
Е, добре де, добре - няма да ви оставя, щом сте толкова загрижени за моето здраве newsm51

Emigrantка   hug , след твоя разбор на 90-дневната  се замислих какво си пречинявам doh и че наистина няма по-добър и здравословен начин на хранене от нашия. Аз въобще вече не се стремя към сваляне на килограми. И така си се харесвам. Само ме притеснява, че като карам на око или тук-таме с прегрешения не правя отново нищо полезно за себе си. Но тук си права, че това е по-малкото зло от това, което би ми причинила 90-дневната в дългосрочен план.

Така че отново тук. Благодаря ви за вашата подкрепа Hug

# 443
момичета , Rolling Eyesкъде се скрихте , като чухте състезание и се разбягаха всички или вие решихте да улесните Емигрантка да не смята много  Laughingима ли все още желаещи ,толкова трудно ли ви се вижда или се страхувате ,че няма да се справите,вземете се в ръце и да започваме от 23.04 за да има резултати трябва да се положат малко усилия Naughty

дани ти с нас ли си или ще бъдеш страничен наблюдател на състезанието? Laughing

# 444
  • au bout du monde
И аз искам да се включа, но не знам дали ще издържа Blush Днес съм 5 ден вече и се справям добре уж, кантарът отчете минусче Heart Eyes дано да се запази Praynig

# 445
  • София
Момичета, много съжалявам, че ще ви изоставя, но няма да се включа този път в състезанието. В последно време съм ужасно натоварена на работа. По цял ден нямам време да влизам във форума, прибирам се вечер и продължавам да работя, и в малкото време, което ми остава, просто не искам да поглеждам компютър. Та в тази връзка не мога да се ангажирам всеки ден да влизам на отчет. Иначе си стоя плътно в Зоната и се чувствам чудесно Simple Smile Пожелавам успех на всички състезателки - много пчелички и никакви търтеи Simple Smile

# 446
Emigrantка ,понаплашили са се момичетата нещо от предишния път.Аз честно да си призная редовно си водя отчет какво съм яла, или поне колко блока съм изяла .Ся съм решила да наблягам повече на злените храни Simple Smile Тая сутрин по твой съвет хапнах повече зеленчуци и дори много ми дойде храната.Искам да те питам - на теб като ти се случи да ти дойде в повече храната - налагаш ли си я да я изядеш и притеснявала ли си се някога от това да не се разшири стомаха?То все пак не говорим за някакво огромно количество,но съм сигурна,че нашите стомахчета са посвитички вече Simple Smile
Аз заминавам края на седмицата на мъничка почивка и заради това не се обаждам за състезанието.
Хубав ден,момичета   bouquet

# 447
Аз пък си мисля, че стомасите ни са по-разширени от преди от тая Зона, защото в повечето случаи с тези зелени салати се налага да изядем доста количество и с няколко дена се свиква. И като започна да ям и приятеля ми ми се чуди как може да погълна толкова много неща и понякога ми се яде сладолед, овесени бисквитки и т.н.... и той ми се кара  Joy Та понякога имам чувството, че стомаха ми е бездънна яма, не знам, даже не се чувствам и подута като ги хапвам тия неща, а той не може да поеме повече.  Laughing Laughing

# 448
  • Chicago/Varna
 Simple SmileIni`  Да ти кажа, аз си хапвам по 11 блока, и за почти една година вече, ми се е случвало само няколко пъти да ми дойде в повечко храната, но си я изяждам, и след 10 мин вече съм ок. Като казвам в повече, имам предвид не да ми стане супер тежко, но 5-6 хапки преди края имах чувството че съм се нахранила и последните хапки малко на сила , но както казах,много много рядко ми се е случвало Simple Smile И другото, аз ям изключително бавно, направо мъжо го хващат нервите, ако трябва да ме чака докато приключа с последната хапка. Случвало ми се е е да бързам, и да трябва да хапна за 10 мин, и в такава ситуация на бързане не мога да изям дори половината от порцията ми, става ми супер тежко на половината, и спирам до там. Нямам идея защо, но като се храня бавно мога да погълна количества, а като бързам - по малко от половината. Или аз не съм в ред, не знам, или има някакво обяснение, което не го знам Simple Smile) Но стомаха ми определено не мисля, че е разширен. Издува се като се хапна, ама после пак си е на мястото Simple Smile  Hug

# 449
И аз искам да се включа...
може ли линк към изискванията а и каква инфо трябва да дам?

Общи условия

Активация на акаунт