ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 730
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Moharet, цъкнах на линка към калкулатора, но нещо ми излиза невалиден... Дали ще е възможно да ми дадеш линк? Може би не кликам на правилното място  Thinking А иначе, относно тренировките ми, аз тренирам по следния начин:
3 дни в седмицата правя 20 мин кардио на гладно, а по-късно през деня, правя към час и половина силова тренировка. При нея най-малките тежести, с които тренирам, са от 5 кг, но те са само 1 от упражненията. Всички останали ( а те са поне към 7-8 вида силови упражнения ), ги правя с тежести над между 15 и 35 кг, като най-преобладаващи са тези по 20-25 кг.
2 дни в седмицата правя кардио, като го разпределям така: 20 мин сутрин на гладно и 30-35 мин следобед, поне около час след хранене.

Та...изплямпах всичко това, защото не мога да определя активността си. Средно активна ли съм, много активна ли съм......  Rolling Eyes

# 691
Kath , за мен си мноооого активна. Но да си кажат думата специалистките по тренировки, че аз в живота си не съм стъпвала в зала. Моето спортуване е ходене пеш до всяка точка в града. В градски трнспорт не съм се качвала сигурно от 1/2 година, че и повече. Ако искаш запишиси мерките - ханш, обиколка на корем при пъпа, височина и килограми и ми ги напиши тук или на ЛС. При мен линка се отваря и ще ти ги сметна. Hug

Ето и моя отчет за вчера:
1 - Дани1712, 9.05, сряда, 10 блока
2 -стриктна пчеличка - 5 хранения - в 7ч -2Б, в 12ч -3Б, в 16,30ч-1Б, в 19,30ч-3Б и в 22ч -1Б
3 -инатеста пчеличка
4 - червен търтей (аз не мога без него, любимец ми е  Joy)
5 -мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 - пчеличка поет :
     закуска - тричава палачинка - 2Б овесени трици+ 1 яйце + 1Б сирене + 1-2 сл вода
     обяд - св. черен дроб 3Б + 1Б печени чушки + 1 Б домати + 1/2 Б лук + 1/2Б брашно + 3Б зехтин помаче
     сл. закуска - бананов сладолед
     вечеря - кашкавалени кюфтета 3П+1/2В + 1/2Б зеле + 1Б вино + 1Б ягоди
8 -  Sad  само домакински задължения, а те не се броят  Simple Smile
9 - никакъв шанс за геройската
10 - общо 5 пчелички + 1 търтей за компания ( за да не им е самотно  hahaha)

Krissie Krust , виждам, че си хапваш диня. Би ли споделила колко грама е 1 чч, че на мен ми е по-удобно да меря с кантарчето и да си допълня в табличката.

Emigrantка , благодаря за предложението да ми изпратиш табличката. Аз съм доволна и на сегашното положение. Ще накарам синът ми, да направи това, което писа Carmen , че на мен ми прилича на написано с китайски йероглифи #Crazy  Joy ,а пък, ако не стане и сега си е добре. Важното е, че благодарение на вас се събра толкова много информация на едно място  newsm51

# 692
  • Варна
запис Simple Smile

# 693
dani1712,Moharet, благодаря ви за поясненията!
Честно казано, Moharet, малко ме обърка. Тъкмо си бях изградила някаква представа за режима извара- месо - риба.... и ти сега казваш, че е добре да изключа млечните от менюто си. Нещо не ми се вързва още от сутринта да започна с месо, а само белтъци не обичам особено.
Също имам голяма доза съмнения относно качеството на пилешкото месо, което се продава по магазините. Да не говорим за пилешки шунки, които доколкото разбрах също се включват в диетата.
Бихте ли споделили какво вкл. вашите закуски.
Също и от къде/какво месо купувате?

# 694
Emigrantка   Mr. Green , наистина ме домързя,спеше ми се вече и не си писах менюто ,макар че се замислих ,ама наистина трябваше,нищо де,вече ще го правя  Blush

1 - Ini` , 09.05.сряда, 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения -8ч -2 1/2Б, в 12:45ч -3Б,16,30ч-1 1/2Б, в 19,30ч-2Б и в 22ч -1Б
3 - Лаком търтей - шоколад  Rolling Eyes
4 - червен търтей - пак имах свинско за вечеря
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 - пчеличка поет :
     закуска - Омлет яйце(1),шунка(1/2),извара(1)  ; зеленчуци микс (1/2), ябълка (1 1/2) , зехтин
     обяд  - Омлет яйце(1),шунка(1),зеленчуци микс (1/2) , ябълка (1 1/2) , кис.мляко (1)  ,зехтин
     сл. закуска - извара (1),ябълка (1),фъстъци
     вечеря - свинско (2), зелен фасул (1 1/2) , череши (1/2)   парче шоколад  Mr. Green
     късна закуска - извара (1),череши (1),бразилски орех 1бр
8 -  Денят ми беше крив  - валя дъжд ,отмени ми се тениса - Мързелувах в нас
10 - общо 4 пчелички + 2 търтея 
Крив ден  Sad

# 695
  • София
dani1712,Moharet, благодаря ви за поясненията!
Честно казано, Moharet, малко ме обърка. Тъкмо си бях изградила някаква представа за режима извара- месо - риба.... и ти сега казваш, че е добре да изключа млечните от менюто си. Нещо не ми се вързва още от сутринта да започна с месо, а само белтъци не обичам особено.
Също имам голяма доза съмнения относно качеството на пилешкото месо, което се продава по магазините. Да не говорим за пилешки шунки, които доколкото разбрах също се включват в диетата.
Бихте ли споделили какво вкл. вашите закуски.
Също и от къде/какво месо купувате?
Ако прочетеш книгата от линка на Дани за Голямата измама с холестерола много неща ще ти станат ясни  Simple Smile Емигрантка е права - не мазнините и месото са причина за влошеното състояние, а рафинираните храни и захарта и глюкозо-фруктозния сироп. В Зоната такива продукти не влизат, така че няма от какво да се безпокоиш. А животинските мазнини са си ценни и аз не бих препоръчала да се лишаваш от тях, просто си смятай блоковете. Рибеното масло спомага за понижаването на холестерола /това съм го чела, но при свекърва ми и ММ не помогна, те са с наследствено висок холестерол, който не се влияе от храна и лекарства. Не са пазили обаче безвъглехидратна диета, а само нискомазнинна, което е ужасна грешка и не помогна хич /

# 696
1. Carmen, 9 май, сряда - 10 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения: 9:30 - 2Б, 13:00 - 3Б, 16:10 - 1 Б, 21:15 - 3 Б, 00:00 - 1 Б
3. Лаком търтей - мед
4. Червен търтей - ядох хляб
5. Мерителна пчеличка
6. Изпита вода под литър и половина
7. Пчеличка поет:
Сутрин  - 9:30 - 1Б препечена филийка с 2Б зехтин, 1Б домат, 2Б сирене = общо 2 Б
Обед - 13:00 - 3Б пуешки кюфтенца, 2Б салата от пълнозърнест кус-кус (по етикет), 1/2Б червена чушка от буркан, 1/2 Б сини боровинки = общо 3 Б
Следобед - 16:10 - половин зоново барче - 1 Б
Вечеря - 21:15 - 3 Б пилешки гърди във фолио, 1б броколи и карфиол на пара, 1/2 Б червена чушка от буркан, 1 1/2 Б ягоди - общо 3Б
Нощна - 00:00 - половин зоново барче - 1Б
8. Спортна пчеличка - 35 минути бързо ходене и то в дъжд
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен днес улових 4 пчелички и 2 търтейчета

Вчера ми пристигнаха зоновите барчета от iherb, тези с кокосовия аромат, много ми харесват. Иначе купих за детето един мед от цветове на мащерка и го опитах да видя дали е вкусен. Много ми хареса, и пак го опитах... Общо 2 лъжички  Embarassed

# 697
rozali , аз ще ти напиша какво хапвам аз. Но предупреждавам, че аз не изпълнявам най-точните и най-здравословни предписания на доктора. Но независимо от това и моите показания се нормализираха. Като аз имам и големи проблеми с хормоните и точно затова се захванах със Зоната. Но и там за сега нещата са добре и успявам да избегна операциите, които ми казаха, че са неизбежни.  newsm44
Аз включвам млечни в своето меню, като най-често това е извара. Кисело мляко по-рядко и най-вече за таратор или късна закуска. Сиренето го избягвам, защото каквато и рецепта да направя с него с балансатора от 1-ва стр. все ми излиза небалансирано спрямо П,В и М. Явно не отговаря точно на протеин, а в него има и доста В и М . Кашкавал също хапвам, но се старая да е по-рядко.
За месото - доскоро си мелех телешка кайма в транжорна близо до нас. Но от както започнах да си проверявам всички рецепти с балансатора се оказа, че и с нея не могат да се нагласят рецептите. За пилешкото имам вече големи резерви, защото вече 5-6 пъти ми се случва пилешкото филе да бъде натъпкано с разни незнайни добавки ( макар, че вземам само охладено). Дори последния път го изхвърлих, както е наготвено, защото имаше вкус на лекарства,(представям си колко е натъпкано щом чак се усеща вкуса). Имам позната, която работеше в птицекомбинат и каза, че срока едно жълто пиленце да стане за продан е 1,5 месеца  Shocked. Представи си за каква химия става въпрос. Затова , ЗА МЕН, реших да мина на свинско бон филе от транжорната. Хем е прясно всеки ден, хем е много крехко и бързо се приготвя и няма никакви мазнини. НО е червено в таблицата, но за мен приемам, че по-добре "червено" свинско, отколкото "зелено" пилешко с химикали. А и с него всички рецепти, които съм смятала с балансатора ми излизат 100% точност.
Наистина най-добре за протеин е рибата . Но аз не мога да си позволя финансово да си купувам редовно прясна риба, а от замразената имам доста разочарования.
За шунката най-добре е пилешко роле на "Мес-ко" или на "Тандем". Аз съм си вземала и пушен свински бут или св. филе. Просто гледам да няма мазнини, поне видими. Но тези неща ги хапвам доста рядко.

И пак повтарям, че това са решения, които съм взела лично за мен. Всичко е въпрос на личен избор. За това какво хапваме, ако искаш се върни в края на предната тема и началото на тази. Там всеки ден се отчитахме за първото състезание, което си спретнахме и всяка от нас си е писала дневното меню. Също има рецепти в блога.

# 698
Момичета, имам един въпрос дали според вас мога сама да си изчисля хранителните блокове или трябва да се обърна към Д-р Симеонов, като цяло не ми се иска да давам парички, но всичко ми се струва много сложно Sad, вие сами ли си изчислявахте блоковете?

# 699
vitaivan , необходимите блокове можеш абсолютно сама да си ги изчислиш с помощта на калкулатора за блокове протеин от блога http://www.bg-zonata.com/

# 700
Мацкииии  Hug

От днес съм в Зонатаааа  Sunglasses уж  Blush Laughing
Закуската я описах вече, сега другите хранения до тук:
Втора закуска - 2 блока: Към 10 и нещо изядох филийки (малки, пълнозърнести) с 50-60 гр пил. филе, 40 гр сирене и 6 бадема  ...

Обяд - 3 блока: 240 гр чушки (1 въгл. блок) + 240 гр домати (1 въгл. блок) на салатка и омлет от 4 белтъка (2 пр. блока) и 1 с.л. авокато (1 маз. блок) ииии сега ще изям 6 бадема (още 2 мазнинни блока) и 1/2 ч.ч. кис. мляко (1 протеинов и 1 въгл. блок) ..

Излизат ли ми сметките, че съвсем се ошашавих?

Сега съм купила разни неща - обезмаслено сирене, броколи, тиквички, някакъв пилешки колбас...чудя се какво да готвя за вечеря..Някакви идеи?

До тук имам 9 блока, на вечеря трябва да са 3 и 1 за късна вечерна "закуска".

# 701
Kath , много хубав обяд си си спретнала. Браво ! Много е точен и съм сигурна,че ще ти държи ситост.А иначе за втората закуска,предполагам,че и другите момичета ,ще ти кажат ,че е добре да замениш пълнозърнестите филийки с плодчета или зеленчук ,ама тук пак става въпрос за вкус и избот Simple Smile
Мисля ,че всеки човек,практикувал преди диети,се влюбва в Зоната ,стига да не го домързи да си тегли храната  -точно заради тоя свободен подбор на храна и нелишаването Simple Smile
Успех,Kath   bouquet

# 702
Момичета, имам един въпрос дали според вас мога сама да си изчисля хранителните блокове или трябва да се обърна към Д-р Симеонов, като цяло не ми се иска да давам парички, но всичко ми се струва много сложно Sad, вие сами ли си изчислявахте блоковете?

Смятането на блоковете е лесно Simple Smile Не си струва да плащаш на никой за това. Виж в блога, чийто адрес е дала Дани, и ако има нещо неясно, питай Simple Smile

# 703
Момичета, май измислих каква ще е вечерята. Записвам:

Мусака с тиквички и авокадо:
- 4 чаши тиквички (2 ВБ)
- 2 чаши лук (2 ВБ)
- 122 гр. Пуешка шунка (3 ПБ)
- 4 с.л. авокадо ( 4 МБ)

Всичко това ще го задуша на котлона, после ще запека 20 мин с тази заливка:

- 1 ч.ч. пр. мляко (1 ВБ, 1 ПБ)
- 14 гр овес. трици (1 ВБ)
- 4 белтъка (2 ПБ)

Излизат 2 порции, всяка с по 3 блока въглехидрати, 3 блока протеини и 2 блока мазнини. Заради недостига в мазнините, ще хапна 3 бадема (да ми станат 3 блока).
Идеята е вечерята да ми е от 3 балансирани блока.

Кажете как намирате рецептата, защото сама си я "измислих" и не знам дали е точна  Rolling Eyes

# 704
Kath , рецептата ти е добре пресметната. Само не знам какво ще стане с авокадото, ако го сложиш да се готви. Аз лично съм го хапвала само сурово в салати. Ако искаш сложи вместо него 2 или 4 блока(по твоя преценка) зехтин за готвенето, а авокадото ползвай като допълнение. Но, ако ти си готвила с него , тогава действай смело. И да докладваш беше ли вкусно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт