Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 89

• 55 869
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз да си кажа за Облака, че ми е слабост.
Дали вторият сезон са го спрели заради нисък рейтинг, че като изгледах
последният епизод /без превод, така че освен картинки нямах представа какво си говорят/
ми се стори, че го приключиха много на бързо действието.
Та мисълта ми е знае ли някой какви са отзивите за  сериала в Турция, дали е имал успех
и много ми е чудно дали с този сериал Енгин е станал звезда или впоследствие с образа на Керим
пожъна успех.
Лично за мен ролята му в Облака е много по трудна и  по разкриваща капацитета и таланта му.

# 496
Това са снимки на Енгин от Нова година със семейството му-леля му,баща му и майка му,а възрастната жена с бялата забрадка е баба му Peace

Много им е ориенталска визията,Енгин къде бе роден

Анкара.
Наистина много ориенталска визия.... Направо се чудя какво очакваме от човека? Разбира се, че няма да парадира, нито ще обръща внимание на фенове като луд. Та той е отгледан в доста патриархална и религиозна среда явно.  newsm78 newsm78 На мен така ми изглежда, ако наистина е със семейството си. Като се загледам, мога да открия прилики с жената с тъмносините дрехи  Simple Smile Ама само като се загледам.
А текстът, съпътстващ снимките, в общи линии казва, че е със семейството си, но е добре да се съобразяваме, че и той имал лично пространство и да не се разпространяват много.

# 497
vania_e , откъде изрови тази снимка? Трепач е!  Heart Eyes

zlatinag , и аз харесвам такъв тип очи. Такъв цвят. Но... Аз не ги виждам изразителни. За мен са стъклени и безизразни. Като на риба. На фона на това какви чудеса ни показва Енгин с очите си (па макар и кафяви) Фърат е на светлинни години назад. Да се повторя (аз обичам да се повтарям  Wink ) за мен Фърат не е добър актьор.  Peace

Това обаче е според теб  Wink Не можем винаги да сме на едно мнение  Laughing За мен е повече от добър , а очите са  му са си много изразни даже  Joy Финалните кадри в линейката ме поразиха ooooh! Очите му и лицето му изразяваха точно пътя към небитието  Peace Някъде я имаше снимката по-напред!

Само за тези които искат да погледат Фърат  Grinning

Скрит текст:
Извинете ,че се намесвам.
zlatinag,напълно съм съгласна с теб!

# 498
  • София

Енгин Акюрек е роден на 12 октомври 1981 г. в Анкара, Турция. Всъщност родът му е от Терджан, това е една от деветте области на провинция Ерзинджан в Турция./От Фейсбук/
От Уикипедия:
Ерзинджан (на турски: Erzincan) е вилает в Източна Турция. Административен център на вилаета е едноименният град Ерзинджан.
 Вилает Ерзинджан е разделен на 9 общини.
Ето къде се намира Терджан:
Скрит текст:

Имат си много ориенталско, определено!

п.п. Ето две извадки от епизодчетата, които ми харесват - !пейзажни снимки!:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 15:31 от Л_Д

# 499
vania_e , откъде изрови тази снимка? Трепач е!  Heart Eyes

zlatinag , и аз харесвам такъв тип очи. Такъв цвят. Но... Аз не ги виждам изразителни. За мен са стъклени и безизразни. Като на риба. На фона на това какви чудеса ни показва Енгин с очите си (па макар и кафяви) Фърат е на светлинни години назад. Да се повторя (аз обичам да се повтарям  Wink ) за мен Фърат не е добър актьор.  Peace

Това обаче е според теб  Wink Не можем винаги да сме на едно мнение  Laughing За мен е повече от добър , а очите са  му са си много изразни даже  Joy Финалните кадри в линейката ме поразиха ooooh! Очите му и лицето му изразяваха точно пътя към небитието  Peace Някъде я имаше снимката по-напред!

Само за тези които искат да погледат Фърат  Grinning

Скрит текст:
Извинете ,че се намесвам.
zlatinag,напълно съм съгласна с теб!

тук на първата снимка прилича на бившия ми съпруг........ сигурно затова не го харесвам  hahaha ама и в профил тази стисната уста още повече не ми харесва  Crossing Arms

# 500
  • Пловдив
Зоринце, за теб спокойно мога да кажа, че не си сбъркала професията си  Wink Hug Много хубава пледоария  newsm10 Ама за Хриси ме е яд, направо си е похабила таланта  Laughing Още един от бисерите и - Решат е настанен в килията, леглото му е на първо ниво. Joy Joy

Не знам дали е претупан финала на Облака, аз  както писах по-горе, съвсем скоро разбрах, че всъщност е от 2 сезона.Ако зависеше от мен, финала изобщо нямаше да е такъв  Rolling Eyes, ама имам чувството, че не е  ли пълна драмата им, комшиите не са доволни  ooooh!
Мисля, че звездата на Енгин изгрява точно с този сериал  Peace

# 501
След като видях снимките на Енгин  с мама, леля и баба  ме споходиха еретични мисли. Дали не е възпитан като „ония” с криворазбраното чувство за чест и собственост?  Ако е така, то тогава никога няма да вдигне завесата пред личния си живот. Той ще се старае  стриктно да спазва правилата, да пази жената до него и ще я крие от обективите.                                                                          
Този размисъл ми навя от една страна тъга, защото не ми се иска да е от ония мъже, а от друга му се възхитих отново. Ако наистина е такъв, какъв талант трябва да притежаваш, за да се въплътиш в образ, противоположен на твоята същност! И да изиграеш ролята така, че всички да ти вярват. И да ти се възхищават.  И да слеят екранния герой с твоята същност.   Колкото и да не ми се иска  /а и не ми се вярва/  да е такова момчето, написах всичко, за да сменя посоката на размисъл и да ви извадя от омагьосания кръг около двете последни серии.  А домати още има....

# 502
Благодаря Злати !  Hug Споделям напълно мнението ти за Енгин, в Облака е направо брутален ! Сигурна съм,че тази роля му е донесла най-голям успех, сега играта във Фатмагюл е плодът на този успех.

Злати, виж какво си намерих  newsm53 Слагам го в скрит текст, защото не е по темата, но трябва да се види. Няма да Ви споделям какви сънища ще сънувам  Embarassed :

# 503
След като видях снимките на Енгин  с мама, леля и баба  ме споходиха еретични мисли. Дали не е възпитан като „ония” с криворазбраното чувство за чест и собственост?  Ако е така, то тогава никога няма да вдигне завесата пред личния си живот. Той ще се старае  стриктно да спазва правилата, да пази жената до него и ще я крие от обективите.                                                                          
Този размисъл ми навя от една страна тъга, защото не ми се иска да е от ония мъже, а от друга му се възхитих отново. Ако наистина е такъв, какъв талант трябва да притежаваш, за да се въплътиш в образ, противоположен на твоята същност! И да изиграеш ролята така, че всички да ти вярват. И да ти се възхищават.  И да слеят екранния герой с твоята същност.   Колкото и да не ми се иска  /а и не ми се вярва/  да е такова момчето, написах всичко, за да сменя посоката на размисъл и да ви извадя от омагьосания кръг около двете последни серии.  А домати още има....

Да си призная, и аз се замислих. Сякаш ми беше по-приятно да си мисля, че има повече европейско и модерно мислене в Турция.... И като че ли хич не ми се иска той да е "турчин" в онзи смисъл, когато казваме, че някой е темерут. Дали пък неговата стеснителност не е всъщност религиозна дистанция? Аз си мислех, че ще са съвременни хора.. Да си призная, още в началото, като прочетох, че произлиза от "многодетно семейство", си помислих, че е възможно и да е с по-ислямски манталитет.
А вие се чудите защо не обръща внимание и не се снима с тази "развратна Берен". Сигурно у тях одавна са я анатемосали  #Crazy hahaha

ето ви Терджан - по-наизток от изтока http://en.wikipedia.org/wiki/Tercan  #Crazy

# 504
Преди ден или два още някой бе го публикувал, а вчера имаше и линк към статията за жените в Афганистан!
Не спирам да се шокирам и ужасявам. И понеже правата на жените е проблем на много места по света дори в този век си мисля:
При толкова организации, фондации, сдружения и т.н. в подкрепа за жените - резултатите не са никак обнадеждаващи, въпреки борбата им.
Аз лично тая надежди в интеренет. След появата на интернет, света никога няма да бъде съъщия!
Обществото се глобализира и отваря, дори в страни, където се налага ограничен достъп в мрежата  пак ще наблюдаваме промени!
Защото промените за съжаление не идват от организации, фондации /въпреки техните добри намерения/, правителства, промените ще ги направят хората, обикновените, но сигурно и това ще е твърде болзенена промяна.

# 505
...
 Решат е настанен в килията, леглото му е на първо ниво. Joy Joy
Нали? Звучи като първа класа!

# 506
...
като „ония” с криворазбраното чувство за чест и собственост?

Пу, пу, пепел ти на езика! това в кръга на шегата
Иначе мисля, че не е такъв по характер от "ония" или пък много ми се иска дъ се излъжа?
Обаче, снимките дават малко светлина - защо е срамежлив, чаровно-неустоимо стеснителен!
 Hug

# 507

Здравейте и добър петъчен следобяд на всички !

Снощи ви оставих на ~ 10 страница - днес ви намирам изписали почти 2/3 тема. Направих голямото четене и аз - стигнах до извода, че много по интересно е тук в темата, отколкото да гледаш серията. Много минорно звучене в  почти всички постове. Просто няма как да бъде друга серията - всичко случващо се в последните няколко серии е закономерно, впредвид пълното деградиране и разпадане на личността на Мустафа. Това което преживя Фатмагюл / в миналото и сега / си е равнозначно като травма - писала съм го "доста назад" вече в темите подробно - който ме е чел би се сетил за какво става на въпрос, няма да го пиша пак. Единственото за което лично аз като човек се притесних / и се радвам, че не се осъществи / е това как "клошарите" оставиха Мустафа сам, ранен, умиращ в нищото. Колкото и да е грешен и лош - нито един човек не заслужава това / то Мустафа едни "човешки" постъпки имаше ?! ама .../. Колкото ми е противен като образ и поведение - пак се отплеснах да пиша за него / и аз като Рахми ще се ударя през пръстите дето пишат - лоша Марта, лоша /.

Адмирации към Хриси за директните коментари / но най ми хареса личния ти прочит на ставащото на екрана /.
Dani_ka за  поредното преведено  "Облачно" интервю.
Славена - за пореден път - страхотно !
Благодарности на всички - за това което сте написали и споделили като информация / няма да изброявам поименно -защото поста ми пак ще придобие вид на благодарствен плакет /

Слагам ви нещо - вижте и вие. Не е един и същи плата нали ?! То само това оставаше - от икономия да ползват една и съща рокля
Скрит текст:

П.П. Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 15 нови отговора.

# 508
Искам да отбележа още нещо,което ми направи впечатление-доброто намерение на Мукито да разсее Фатма,като избират модел за рокля.Друг е въпроса,че както винаги,не улучи момента ooooh!
Момичето носи прекалено голям товар на крехките си рамене-навярно красивите булки още повече и напомниха каква болка изживя.А и по време на отвличането Мустафа непрекъснато и припомняше онази нощ ooooh! Самата тя каза,че за нея булчинската рокля значи много повече,отколкото за другите момичета Cry

Енгин не е от многодетно семейство-има само един брат,израстнал е в Анкара.И двамата са с висше образование.

# 509
  • между морето и небето
 Hug ,

На мен само една прегръдка в края на всяка серия ( 65-та, 66-та) не ми е достатъчна.

Моето виждане се доближава до това на Евелин, Валентина, Л_Д ,AnaSt ...
Може би и аз съм от тези, които в трудни моменти търсят подкрепа, в тези които обичат.

Защо казвам, че една прегръдка не е достатъчна. Не откривам не само близост, но и топлина в отновението на Фг към Керим. А нали го обича  newsm78?! Много странна ми се вижда тази любов.
Вярно, отвличането и напомня за преживяното, но тогава тя нямаше на кого да се опре и довери, а сега около нея има цял обръч от треперещи над нея, обичащи и жертващи се хора. Списъкът е дълъг -
Керим, който от любов е готов да умре,
Мерием, която бди над нея като майка-орлица,
Аби Рахми, който би убил, за да я защити,
Кадир, който не спи, за да предвиди всеки ход на враговете и,
Фархедин, които се превърна в детектив на годината,
+ психолога и бодигарда, работещи по случая
... дори
Мукадес, която по свой си начин, понякога крайно нетактичен, се опитва да я отклони от черните и мисли.

И отново да я върнат, оттам откъдето започнахме ?!

На мнозина от вас, може моето мнение, да не се хареса #Splat, но аз почвам да се съмнявам, кой кого обича, и дали наистина е любов. Не знам дали сценариските се опират на типични характери, неприемливи за нас, но за мен е много показателно и облеклото на Фг.(навярно не му е времето точно сега да го обсъждам) То не се промени като стил от началото на сериала. Имаше един макъл светъл лъч  (на организираната вечеря от Кристин) и толкова, веднага го загасиха. Та моята асоциация е, че някъде дълбоко в състанието си , Фг продължава да мисли и усеща, като едно селско девойче, възпитавано в цености и морал, не приемлив за повечето от нас.

Общи условия

Активация на акаунт