Жената Козирог 3

• 40 614
  • 637
  •   1
Отговори
# 360
Мисля се за добронамерена, тъй като ми доставя удоволствие да давам от себе си най-вече, когато отсреща не го очакват, а видимо имат нужда! Обаче, ако някой си позволи да злоупотреби с това или пък засегне някой принципен въпрос на взаимоотношения, ставам много лоша. Да викам,  т.е. карам се, но винаги с право! Обикновенно, докато съм в това състояние отсреща ми се мълчи ( замислено, гузнo) . Не мога да си представя да си премълча някакъв проблем... Това значи нещо да се счупи в мен и да спре да ме интересува човека настреща ми. Да, след караницата ми олеква, а като ми олекне съм си пак добричка, а често и още по-добричка, защото да речем, че съм малко гузна, понеже съм попрекалила с конското.  Flutter

# 361
И аз преди не виках, но се цупех здраво и не говорех. Хората обект на сръднята в един момент се усещаха, че се цупя и почват да питат какво ти е - а аз нищо ми няма, и така много дълго време, защото съм страшно търпелива, когато става дума за сръдня. Исках те да се сетят защо се цупя, вместо да си кажа направо.
В последно време особено по отношение на детето обаче  много викам Twisted Evil

# 362
cerera и аз така.. все чакам сами да се сетят.
Дори ако има нещо, което би ме зарадвало не си го искам. Чакам да се сетят, защото изпросено няма да е толкова хубаво.
По едно време се опитвах да си казвам и станах някаква дуднеща и досадна  ooooh!
Абе не съм лесна.. никак даже

# 363
  Аз пък най се цупя, когато на мен вземат нещо да ми натякват. Да ми се каже 1 път - Ок (ще се подразня, но няма да покажа), ама подчертавам да ми натякват  ауу как мразя!  Mr. Green
Слушам, слушам мрънкането и все повече и повече се нацупвам и имам усещането, че никога няма да ми мине!  Simple Smile  Еми не се имам за малоумна, че да не разбера за какво иде реч от 2 думи.

# 364
Мименце и аз така Mr. Green
Или пък ако нещо съм сгафила и съм си признала много мразя да продължават да ми натякват. След третото натякване и съответно извинение от моя страна смятам, че имам основателна причина аз да се разсърдя Twisted Evil
Явно тежкото цупене е част от характеристиките на зодията, за които не съм знаела. Става ми леко на душата, че не съм само аз такъв чешит. Wink

# 365
Мили момичета, недейте така, кво е туй тежко цупене  newsm78  . И аз преди сто години правех така, ама след време разбрах, че няма смисъл от това ....освен някоя бръчка вповечко ми се  появила  Wink от това действие....Сега бързо ми минава, 5 мин я ме държи я не  Wink , за кво да съм в такова настроение когато отсрешната страна не те разбира или се прави че не те разбра.
Просто си казвам с благ тон какво ми тежи, на мен ми олеква .....но за другия незнам  Wink , но знам и виждам промяна в поведение и отношение..... 

# 366
Весе , вероятно става въпрос за Его.  Mr. Green
 Както cerera го е казала, когато веднъж си признаем допусната грешка, не е  необходимо да ни мрънкат за нея. Ние, като истински Козирози, не обичаме да грешим и сами си се ядосваме на себе си, хокането отстрани ни идва вече двойна доза. Та, нормално е да се нацупим и странно би било за мен поне, след като сама си се виня, признала съм , че съжалявам за грешката, да седя мирно и с наведена глава, докато някой отсреща ми клати голямото пръстче и ме хока, че така не се прави. Ами аз си знам вече, че не се, не съм глупава!  Flutter

# 367
Мименце, гледам да не позволявам да ме хокат   smile3503
За мен егото е  идентификацията ни с материалните страни от съществуването ни, а именно натрупването на образи, схеми на поведение, реакции на определени дразнители, информация....
Та ако ние си казваме, че това е типична черта на зодията ни, говоря за някой недостатък, а то  ги има във всички зодии....и не направим и мъничко усилие заради себеси и тия на които държим, ще има много да се цупим. Каквото правиш за себе си, това правиш за всички други. Ако не уважаваш и обичаш себе си, какво би направил за другите  newsm78   

# 368
  • В близката далечина...
Много неща сте изписали, аз от доста време не съм се появявала, но пусто време все не достига Simple Smile
Аз с цупенето спрях от доста време.Повишавам тон много рядко когато вече са ме изкарали от равновесие.Обикновено процедирам така, търпя до даден момент от там нататък сядам и "директно куме в очи", без да викам и без да крещя.
Много мразя обаче да ми вменяват задължения, това е състояние да ме изкара извън нерви.АЗ съм била длъжна...(че им бил роднина или нещо такова).Никой на никого не е длъжен, всичко което правим (аз поне) е признак на добра воля и желание.Ако помагам помагам с желание и защото мисля, че така трябва , без да очаквам нищо насреща.Това обаче някой да ми е помогнал и после хем да ми се натяква и хем да съм му длъжна цял живот...ми не го разбирам.Все едно си "купувам" добро отношение, бартер един вид.
Веси съгласна съм с теб , открих и аз че с добро може да постигнеш много повече от колкото с друго (макар , че си има зрънца на които просто природата им е такава, на дразнители).

# 369
А с адаптирането как сте? Милото ме обвинява, че много бързо забравям хора и места. Наложи ми се да си сменя жилището за кой ли пореден път, нямам проблеми, ама на него му е мъчно, за старото, комшиите и приятелите от предишното, аз снощи даже си имах гости от нашия етаж, твърди, че съм вятърничева. Аз пък не съм на това мнение, да се тръшкам за неща, които са отминали, какво му е толкова лошото да се погаждаш с нови хора..

# 370
  • not found
И на мен не ми е проблем адаптирането , бързо се нагласям към нова обстановка , нов екип .

# 371
  • Бургас
Ako реша, искам и ми е добре на дадено място, мога за 5 минути да се чувствам някъде като у дома си ... Много е странно, при положение, че за мен: "моят дом е моята крепост" важи в пълна сила...  Thinking
Така или иначе обаче, проблеми с адаптацията нямам...
Бързо свиквам и с нови хора... само ако ми харесват  Mr. Green

Изобщо ... мога да вирея при всякакви условия  Whistling Само да имам готина компания  Mr. Green Единствено жегата не ми понася, но с готин човек до мен, дори и нея мога да преживея без да бълвам огън и жупел  Mr. Green

# 372
Присъединявам се към бързоадаптивните!  Hug Умея да излагам плюсовете в почти всяка една обстановка и да им се радвам, явно това спомага за бързата адаптация. Не съм сантиментална, че да тъжа за старите моменти,       ами  напротив -  те си остават един хубав спомен, изживян с усмивка налице.
Сега като се замисля, много обичам новото начало . Да започна начисто, да градя нещо ново, да си усещам ентусиазма, да опознавам нови хора и така... Старите неща си остават прочетена книга с изведени изводи.  Wink

# 373
Аз пък съм от неадаптивните. Особенно по отношение на смяната на дом - за 38г. съм живяла само на две места и когато се преместих преди 7г. в общата ни къща с мъжа ми ми беше много трудно да се адаптирам.
Иначе при пътувания или временни отсъствия се чувствам прекрасно на ново място и бързо се ориентирам.
С нови хора както казва Мон... ако ми харесват се сдушавам за нула време.

# 374
  • В близката далечина...
Аз съм от отбора на бързоадаптивните.До момента съм се местила 3 пъти в различни български градове за 14 год.Три път съм сменяла жилаще в единия град за 10 год.И веднъж съм сменяла държава преди почти три години.Нямам проблеми с адаптацията, само може би сега тук , защото не знаех добре езика и има много предразсъдъци към "нашего брата -българина".Вече обаче и това не ми прави впечетление , а ми става смешно като ги видя с отворена уста като спомена "случайно" че съм българка.
Да ви кажа вчера как ме охарктеризираха в моята група...Като цяло почти правилно ме описаха обаче ми стана интересно, че "не съм се борила достатъчно за каузата си".Казвала съм си мнението директно , но не съм спорила.Става дума за една дискусия "приличат ли си или се различават мъжете и жените".Та имаме трима мароканци и един колумбианец (чист мачо)...сещате се че те имат една позиция за нещата която им е насаждана от години и няма да вземат да се променят когато са вече на  по 30-36 години.Та аз се изказах (разбира се в пълен разрез с тяхното виждане) и когато видях , че преливаме от пусто в празно млъкнах.Това според тях било слабост в характера и не съм била постоянна и настоятелна...Това просто си беше дискусия и определено за мен не беше нещо важно , нито се чувствам призвана да променям мирогледа им...Та питам ви, вие как мислите струва ли си да се хабим за всяко нещо , само и само да се наложим?И правите ли го?

Общи условия

Активация на акаунт