Жената Козирог 3

• 40 610
  • 637
  •   1
Отговори
# 375
 Лорче, аз съм на мнение, че не бива да се делим- но не сме и еднакви, все пак се събираме за да се допълваме  Wink  ! Може би ако се осъзнае това, ще се спре и с тъпите подмятания " Мъже!" и "Женски истории!". Ако повечето  осъзнаят, че сме поне малко различни, ще приемат другият по-толерантно, а не да  се сърди единият,  защо не прави това или прави онова- нещо, което  днес е повод за кавги при доста двийки.
Предвид годинките ми  Laughing , съм се научила да отстоявам позициите си и то без да изглеждаш като сърдита кобра  Wink  . В общуването си изразявам мнението си открито, без да звучи грубо, и се старая да запая добрия тон, няма нужда от ожесточен спор.  Така че разумното ми поведение носи много по-голяма изгода на мен самата, отколкото на спорещия  Wink

# 376
  • В близката далечина...
  В общуването си изразявам мнението си открито, без да звучи грубо, и се старая да запая добрия тон, няма нужда от ожесточен спор.  Така че разумното ми поведение носи много по-голяма изгода на мен самата, отколкото на спорещия  Wink
Точно това направих и аз (всъщност винаги го правя) изказах се и спрях защото не съм по ожесточените спорове , а и съм на мнение , че не съм аз тази която ще оправи света.Да обаче точно в това ме опрекват, че не съм спорила и отстоявала мнението си.Това говорило за слабохарактерност.При положение че беше само беседа и живота ми определено не зависи от това (а и честно казано не ме интересува, правя го защото трябва) защо трябва да се хабя за някакъв ненужен, безполезен спор...Този спор е стар колкото света и далеч по умни и интелигентни хора не са успели да са единни в мненията си, та ние ли?Въобще смятам , че енергия трябва да се хаби за важните неща в живота (за мечтите, за любимите ти хора и т.н.), не смятам да се "изчерпвам" в маловажните неща и да си услужнявам допълнително живота... Simple Smile

# 377
Лорче   smile3501

# 378
  • Пловдив
Ох...момичета аз още не съм намерила вътрешното си равновесие TiredБлазе ви Peace
Да ви кажа какви главоболия си имам...И не ми излиза от главата ooooh! Купихме си диван след 2 седмици обикаляне си намерихме нашият WinkЗарадвах се,че ще го направят за 2 дни.Но като докараха и се почна...След като разпънахме механизма се оказа,че не е равен и стърчи от седалката...После се видя,че и единият диван е по-висок с 2 см. от другия,но добре,че има възглавници,та не се вижда...Сега не мога да си намеря място,щото веднъж дойде момчето,взе го да го поправят.Снощи го донесе,но сега има залепена част от 2 дунапрена(явно не е стигнала дължината и са наслагвали парчета),която личи и след време...Не съм спала от мисли какво и как да се разправям ConfusedЩо съм такава и аз незнам...мъжа ми вика хич да не се занимавам,а да си гледам кефа,ама аз...Искам като давам една камара пари да получа качество,а не да ме минават.Та днес пак ще се обаждам...

Луда съм,нали?Май съм си направо за доктор...с толкова мислене,което ми пречи на всичко наоколо Stop

# 379
  • В близката далечина...
tandonova аз съм същата, в смисъл искам винаги да ми е всичко перфектно...но е невъзможно.В твоя случай обаче и аз бих се ядосвала , все пак си имаш права като потребител...Ако обаче може да замаскираш нещата, не се хаби защото енергията която разходваме в тези случаи няма кой да ни я върне Simple Smile Най-много някоя бръчка в повече да ни се появи Simple Smile и да си вгорчим за определен период от живота ежедневието.
Пожелавам ти успех и да кажеш после какво е станало Hug

# 380
  • Пловдив
Я бръчка,я бял косъм... Laughing Ще се разбере в понеделник,че днес няма кой да дойде до вкъщи.Казах им да идват и да си оправят дефектите.Ще видим резултата.
Бях намислила,да си искам част от патите,ако ме мотат или не си оправят дефекта...щото не вярвам в магазина да ги продават така Naughty

# 381
tandonova, да не те отчайвам, ама веднъж щом си дал пари трудно връщат.....Моя съвет е подай жалба в Комисията за защита на потребителите във вашия град. Имах подобен проблем с едни ботуши, който ако не бяха цифра нямаше и пръста да си мръдна. Така ги отремонтираха, че ако Дона Каран си ги беше видяла незнам, ама щеше да побеснее  #Cussing out  , неставаха за носене....Член 114 от закона действа като заплаха за продъвача, и като видяха жалбата заведена веднага ми върнаха сумата, защото нямаха друг чифт за да ми дадът нови.....Надявам се и в твоя случай да се вземе добро решение, както и при моя....Последният вариант е дефекта да превърнеш във ефект....но първо тръгни с рогата  Wink , нека са на ясно, че си знаеш правата на потребител  Peace  Успех!

# 382
tandonova съгласна съм с vesselaa, просто ако си поискаш парите няма да ти ги върнат доброволно. Трябва да се въоръжиш с търпение и да им досаждаш здраво, иначе нито ще ти оправят дивана, нито ще ти върнат парите. От комисията за защита на потребителите могат да им направят акт, мисля че глобите започваха от 500 лв. и обикновено това ги стресва повече, от колкото ако им кажеш, че ще ги съдиш.

# 383
 lllora изобщо не смятам, че е проява на слабост да откажеш да продължиш спора. Сигурно си ги засегнала с мнението си и след като си решила да се оттеглиш от спора ги е хванало яд, че не могат да те оборят. Употребата на толкова елементарен и детски аргумент, показва точно това ("щом не искаш да бръкнеш в контакта си пъзльо!)
Аз не създавам спорове, но ако съм въвлечена си отстоявам позицията, ако спора е интелигентен и науча нещо ново, нямам никакъв проблем да призная, че другата страна е права или е успяла да ме убеди. Но ако тона загрубее мога да го понеса също. Понякога споря за важни неща, понякога за удоволствието от спора. Ако загубя интерес и аз спирам, в твоя спор по тази тема определено, ако не ти е приятно и забавно самото спорене няма смисъл да участваш, защото си права, че е безкраен.

# 384

Точно това направих и аз (всъщност винаги го правя) изказах се и спрях защото не съм по ожесточените спорове , а и съм на мнение , че не съм аз тази която ще оправи света.Да обаче точно в това ме опрекват, че не съм спорила и отстоявала мнението си.Това говорило за слабохарактерност.При положение че беше само беседа и живота ми определено не зависи от това (а и честно казано не ме интересува, правя го защото трябва) защо трябва да се хабя за някакъв ненужен, безполезен спор...Този спор е стар колкото света и далеч по умни и интелигентни хора не са успели да са единни в мненията си, та ние ли?Въобще смятам , че енергия трябва да се хаби за важните неща в живота (за мечтите, за любимите ти хора и т.н.), не смятам да се "изчерпвам" в маловажните неща и да си услужнявам допълнително живота... Simple Smile

И мен така ме обвиняват, че нямам воля, защото не искам да споря и да си отстоявам мнението. При положение, че аз си казвам фактите, които не само аз, но и науката и сума народ още са потвърдили, ама не...не стигало, трябвало да се обоснова (то накъде повече) и да оборя другото мнение. Обаче аз предпочетох да ме мислят за слабохарактерна вместо да споря с хора, които явно не разбират какво означава "спор" и "мнение". Пък и нали знам, че съм права, а и те някой хубав ден ще го осъзнаят и ще подвият опашки, хич не се притеснявам вече какво мислят.  Simple Smile

# 385
  • В близката далечина...

tandonova какво се случи с одисеята ти с новия диван?Успя ли да извоюваш положителен резултат?

# 386
  • Пловдив

tandonova какво се случи с одисеята ти с новия диван?Успя ли да извоюваш положителен резултат?

Е-хеее...как се сети Laughing Ами почти.Идваха няколко пъти и взимаха матрака(който се разтяга)че беше с различно ниво от самия диван...Оправиха го веднъж,но като го донесоха се оказа че дунапрена е лепен и си личи #2gunfire Айде пак...и така.Остана още нещо,но вече не го забелязвам,то се свиква ooooh! пък и толкова нерви изхабих...Сега само лежане и така Laughing

А вие козички как изкарахте лятото?Аз почивах малко и затова сега пак ми се хойка някъде Whistling Мъжа ми вика-абе ти няма ли да се спреш Crazy Айде тук да идем,айде там...Ами обикаля ми се пък...Ако имах възможност(напр. да спечеля от тотото Money) купувам си една къщичка,ей така скромно...и после хоп на пътешествия по най-красивите места Heart Eyes

Еххх...размечтах се ...пак Joy Сори!

# 387
  • В близката далечина...
Супер, важното е да си удоволетворена, пък останалото ..."бели кахъри" Grinning
Аз се опитвам да съм оптимистка и да гледам "отвисоко" те т.нар .битовизми...опитвам се  Laughing newsm78
Ние си бяхме за три седмици в Бг и беше едно такова "препускане в галоп", че въобще не успях да си почина.Сега все още вече втора седмица не мога да вляза в ритъм...
От вчера си дойде и детето (то беше през цялото време в Бг) и ежедневието ми съвсем се пълни, а свободното време се изпарява  Grinning
Охохх и аз за това мечтая, само да пътувам и да пътувам Simple Smile Дойде ли събота и неделя и аз почвам да врънкам половинката да потегляме на накъде , докато времето позволява, че тукашните дъждове...понякога се чудя как не мухлясваме  Laughing

# 388
  • Пловдив
В коя държава сте Rolling Eyes Да не е в Англия или Ирландия?Ако ти се казва,де... Wink Peace

А за удовлетворението...уффф,и аз все се опитвам,ама...На мен все нещо не ми е както трябва и все има какво да искам,та... Crazy Май в зодията е проблема,а мъжо е убеден в това Laughing Все си викам,че няма да искам всичко да ми е наред ли да имам всичко...че кой ли има??И си викам...само един скромен наш дом да си имахме и...щеше всичко да ми се нареди Whistling И така.

# 389
  • В близката далечина...
Почти в Англия  Laughing В Белгия сме, но на 50 км от океана и на 3 часа път от Лондон  LaughingНо и тук е същото висока влажност и често вали, лято с високи температури е почти екстра  Rolling Eyes
Този перфекционализъм и мен ме убива, ама пусто натурата ми е такава.Всичко да ми е наред и да ми е на ниво  newsm78 Ей няма идеални хора, ама аз на сто години съм станала и още не мога да го асимилирам с моята руса глава  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт