Орхидея - тема 7

• 87 274
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
ПиПеЛолита с много цвят да те радва-красива е!А ще имаш и две  LaughingБоряна вече се чудя къде да заобикалям,за да не се изкушавам-няма къде да ги сложа.........място нямам : Confused,а толкова ми се иска... newsm78-мечти от " Ареана" Grinning

# 421
Здравейте момичета, искам да питам по напредналите в гледането на фалчетата, задължително ли ги киснете с престояла или преварена вода или може и с прясна.
Вече ми станаха много и днес се наложи да ги накисна в леко източена вода Sad
Не знам _re_ge как се справя с нейните 40-тина саксии ама сигурно си имаш много пространство за киснене smile3501

# 422
Здравейте момичета, искам да питам по напредналите в гледането на фалчетата, задължително ли ги киснете с престояла или преварена вода или може и с прясна.
Не знам _re_ge как се справя с нейните 40-тина саксии ама сигурно си имаш много пространство за киснене smile3501
не съм от напредналите,но смятам,че от един път нищо лошо няма да им се случи
знам,че е хубаво да е престояла или предварена водата (или дъждовна) по принцип  Thinking

# 423
  • Варна
До колкото знам идеята е водата да е мека Simple Smile Не знам в София как сте..но туй във Варна категорично водата е твърда и затова я преварявам Simple Smile

# 424
  • София

Предполагам, че Ре ге не ги кисне вече. Поне ние отдавна минахме на поливане с лейка.

Софийската вода е много хубава и не е нужно да престоява, нито да се  преварява. Единствено не е добре да е студена, но ние добавяме от топлата вода.

# 425
поливане с лейка? а как торите,пак ли с лейка?

# 426
  • София
Да, разтваряме във водата. Налага се да се тори по-често, защото много малко остава в цветето. И тор купуваме по-често, но няма кой да се занимава да кисне около 100 орхидеи.

# 427
еха,100 орхидеи,това си е цял магазин Simple Smile
имаш ли такава без листа?

# 428
  • София
имаш ли такава без листа?

В смисъл? Да е останала без листа и да се е съживила?

# 429
не,не
дали имаш такъв вид?който е без листа,само с корени

# 430
  • София
не,не
дали имаш такъв вид?който е без листа,само с корени

Не, нямам. А и не се сещам какъв е този вид, който няма листа.  newsm78

# 431
те са няколко,но тази която аз харесвам изглежда така

видът е chiloschista

# 432
  • София
Интересна е. Не, нямам такава. Купувам най-вече от от хипермаркетите, а там няма голям избор на екзотика  Grinning. Имам камбрии, пафиопедилуми, дендробиуми, фаленопсиси, цимбидиуми и 1 зигопеталум. Имах и милтония, но загина. Пробвах и с бебета-ванди от e-bay, но и те загинаха.

# 433
Здравейте момичета  Hug
Много ми харесва този цвят , дали се намира трудно и на каква цена?
А иначе и аз посетих вчера Кауфланд-имаше фалчета бели и жълти за по 13-14 лв.

# 434
Aз имам такава,от Кауфланд си я купих,проверявай често  Hug

Общи условия

Активация на акаунт