МАЙските бебенца сладки, имат си вече шапчици и чорапки!

• 39 459
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Шушанка, Жанинче, ако искате може да се чакаме на главния вход в 09:45, за да сме заедно. Simple Smile
А това къде се провежда? Пак ли зад асансьорите на -2 етаж?

# 541
Шушанка–79, Арлина, не споря за това, заредила съм се с оптимизъм и се налагам неонатология да не ни е нужна  Peace  Разчитам изцяло на вярната преценка на док. Ангажимент на лекаря е да познава състоянието на пациента си и когато реши, че е необходимо да насочи към друга болница, с по-добри условия. Това според мен е положително, т.к. явно амбицията не е да се вземат едни пари за раждането, пък после да се мисли за майката и бебето - следователно не гледат на бременните като на банкомати.
Това, което е написала merry - mimi, а именно
Приятелка, която трябва да ражда през юни и е проблемна ходи там, та й казали - ако минеш 36 седмица ОК, но ако тръгне по-рано отивай в Майчин дом! #Crazy Невероятно ми звучи.
е неправдоподобно. Според мен.  Peace Звучи като да са взели парите на горкото момиче за проследяване и в най-трудния момент - при преждевременно "тръгване" на бебето го пращат да "отива" в МД. Не вярвам да е имало такъв разговор просто.  ooooh!

# 542
здравейте момичета най после ви изчетох
относно тоновете при моя лекар е практика след 28 седмица да се следят и ходя всяка седмица
 а относно добрите лекари има ги навсякаде просто някои са по популярни от други

# 543
  • България, Шумен
Аз само да се включа за масажа. Масаж се прави след 2 месец, а за новороденото се прави погалване, което винаги е с движение отвън навътре от китката към рамото и от глезена към бедрото. Леко погалване само в едната посока без да се връща ръката. Хващате ръчичката от китката с едно леко движение тръгвате нагоре към лакътя и вдигате ръката там. без да я връщате. повтаряте движението около 3-4 пъти. Не правите кръгови и други масажни движения до 2 месец.

Дано да съм обяснила правилно!

# 544
Диди честит рожден ден!  bouquet
Аз масаж на моят син не съм правила никога и затова ми стана любопитно с каква цел се прави newsm78

# 545
Мили майчета,

набързо във фейсбук заформихме една разходка + кафе в Южния парк в събота - 14.00ч. входа откъм Витошка, след това ще отидем до един детски магазин в Павлово.

# 546
# 547
Аз пък знам, че масажа се прави когато детето стане 5 кг. Освен погалване имаше потупване и нещо като пощипване, ама за последното пак ще питам педиатърката.

# 548
Диди Честит рожден ден! Желая ти много здраве и Любов останалото идва само.

Елие ако имаш съмнения за изтичане на малки количества води трябва да си сложиш ежедневка и когато усетиш изтичане да не я сменяш а да отидеш в болницата да направят проба.Капва се някакъв химикал върху превръзката и ако стане зелен на цвят значи са води ако е оранжево не са. Аз имах подобни съмнения преди няколко седмици, но се оказа че излишно се притеснявам. Течението беше от наличието на гъбички.Полекувахме ги и сега нещата са наред.

Лека вечер!

# 549
Jia_m -предлагам да се чакаме в 09:55ч. пред централния вход,че нали Мола отваря в 10ч,незнам 
15 минути да не висим само newsm78.Инъче ,на мен ми казаха ,че срещата е в кафето ,,Капела плей " на последния етаж със заведенията.

# 550
Алекс, няма проблем да ползваш контратубекс. Има и един Scar Serum на Palmers, който казват, че върши доста добра работа, включително за стрии, но мирише много кофти, не съм пробвала, козметичка ми ги каза.

Съгласна съм за становището за Майчин Дом, на всички е известен факта, че имат наи-доброто отделение в това отношение, както и за патологични бременности. Разпитвах много много много, защото имах сериозен проблем с тромба в началото на бременността и мненията бяха единодушни за там.

Шушанка, аз също на тази количка се спрях и съм много доволна за момента от избора си, ще видим като се появи малкия човек. Исках да те питам, имаш ли идея дали се предлагат някакви допълнителни екстри към нея. От доставчиците на Чико бяха доста дезориентирани и след няколко минутка консултация помежду си и прелистване на каталога, заключиха, че трябва "да се провери в нета" Simple Smile

Малко тъп въпрос сигурно ще задам, но каква е идеята на пелените за многократна упортеба, при положение, че са измислени "памперсите"? Много девойки казаха, че са взели или ще вземат, а аз продължавам да не доумявам, защо му е на някой да пере акита? Simple Smile По-удобни ли са или? И още нещо - има един кош за мръсни памперси - Sangenic Plus, Tommee Tippee - някой ползвал ли е с предно дете? Чудя се дали да го купувам - идеята му е да складира мръсните, да не миришат, да не се разнасят бактерии и тн, но нещо не си представям, че няма да изхвърля веднага мръсния навън,.. или може би точно това е идеята - като смениш няколко на ден, да се трупат в него и при възможно излизане -- да хвърляш, а през това време да си спестиш чудния аромат?

# 551
И още нещо - има един кош за мръсни памперси - Sangenic Plus, Tommee Tippee - някой ползвал ли е с предно дете? Чудя се дали да го купувам - идеята му е да складира мръсните, да не миришат, да не се разнасят бактерии и тн, но нещо не си представям, че няма да изхвърля веднага мръсния навън,.. или може би точно това е идеята - като смениш няколко на ден, да се трупат в него и при възможно излизане -- да хвърляш, а през това време да си спестиш чудния аромат?
И аз мислех да купувам, въпреки че приятелките ми с деца не ползват, но освен цената на самия кош, която не е висока се сменят и някакви касети(за аромата), които не са много евтини и се отказах.

# 552
  • София - Младост 1А
Привет дами,

Днес моите момчета си пожелаха за вечеря пица, аз им направих и сега след доволното преживяне, ме обявиха за мама №1 на целия свят. Големи са ми сладурковци.
Освен това ходих и на преглед – нещата вървят добре, госпожицата се е обърнала, расте малко повечко, та ще е едричка май.
Отново никой нищо не спомена за тонове. За консултация с алерголог, микробиология и специално за мен с ортопед говорихме, но за тонове – нищичко. В понеделник съм на ЖК в поликлиниката и ще видя там какво ще кажат.

Диди, честит рожден ден и тук! Всичко, всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

Ееее merry-mimi, да не се обадиш. Ама нищо, друг път ще се запознаем.

А това за болниците наистина е така. Просто медикамента, който се слага на родените в 8 месец е много скъп и не всяка болница може и има право да го закупи. Днес тъкмо моята докторка в ТК каза, че кувиози имат, неонатолози страхотни, но не могат да си позволят лекарствата. А за другите градове, предполагам, че във всеки окръжен град, в болниците разполагат със съответния медикамент. Иначе няма как да транспортират всички бебета в София.
krisi72, родилката се пренасочва към МД ако бебето се ражда в 8 месец. Ако не се пренасочи, то бебето веднага се транспортира там. Това няма общо с наличието на неонатология "на ниво" в коя да е болница, а с наличието на конкретни медикаменти. А интензивно неонатологично отделение за недоносени, каквото тук в София има само в МД... и може би Токуда.
Не мисля, че някой е искал да обиди някого или да говори против някоя болница – държавна или частна.

merry-mimi, масажа на бебето започва след навършване на 1 месец, ако бебето е доносено, с добро тегло и в добро здраве. Това всичкото трябва педиатъра да го обясни на консултацията.

Opelcorsa, аз съм с болнаво дете и знам за какво говориш. Личната ми лекарка винаги е идвала, когато съм имала нужда, като естествено не съм я викала без причина. След като започнаха проблемите на Пепи, ми е много по-бързо да го закараме с колата в спешното, от колкото да чакам лекар или Бърза помощ вкъщи. Просто времето става двойно, а в спешното има дежурни лекари, които винаги реагират адекватно и по най-бързия начин. Така че, не разчитам аз да дойде някой тук.

Jia_m, вие се чакайте утре, но аз ще отида по-рано, за да запазя места... че става лудница голяма. Училището е на последния етаж до Капела Плей. Ще видиш рекламен банер.

# 553
Малко тъп въпрос сигурно ще задам, но каква е идеята на пелените за многократна употреба, при положение, че са измислени "памперсите"? Много девойки казаха, че са взели или ще вземат, а аз продължавам да не доумявам, защо му е на някой да пере акита? Simple Smile
Моят мотив е, че го считам за по-добре за кожата на бебето, защото:
 - няма химии като в памперсите;
 - пак има варианти да държи сухо на дупето;
 - по-често е възможно да не се ползва козметика против подсичане, което пак е по-малко химии;
 - пробвала съм дамски превръзки за многократно употреба и ако не беше неприятното пране, бих ги предпочитала, по комфортно ми е с тях; при пелените няма такъв проблем, защото пускаш спокойно цяла пералня с тях и се продават едни подложки, които задържат акитата и се изхвърлят директно в тоалетната.

Мотива спестяване на пари не съм сигурна, че е верен, а екологичния момент за мен е някакъв плюс, но не и причина да се абонирам да пера Simple Smile

Осъзнавам, че може да ми писне или да не се окаже добър вариант, но мисля да пробвам. Както и мисля да си спестя традиционните мокри кърпички, пак има многократни такива.

# 554
Мили Мамчета, благодаря много за прекрасните пожелания. Прегръщам Ви.

Извинявам се на всички на чийто смс-и или обаждане не можах да отговоря  Hug , но нашият тати започна с изненадите още в 8:00 сутринта и така до 1:30 вечерта  baloni ... През цялото време бях ето така  smile3556  Shocked . То не бяха масажи, козметици, маникюр, прическа, изненадващ обяд с приятели  lalalala , няколко изненади при разходката в Южния парк  hbday dancing , а вечерта завърши с още по изненадваща вечеря с много гости в любимият ни ресторант  1dating (там имаше още две изненади), накрая  luvbed ..... Вярвайте ми по едно време си мислех, че ще взема да родя от толкова емоции  newsm62 . От силната еуфория почти цяла нощ не съм спала, но наистина изкарах божествен рожден ден, както мислех да не го празнувам, че мислите ми са само в бебчо.

След като прочетох коментарите за СебаМед, реших за всеки случай да си взема и сериятa на Bubchen.
Колкото до кошчетата за памперси, ние със сигурност ще сме с такова. Спряхме се на Tommee Tippe, защото ни предупредиха от няколко магазина, че консуматива им по лесно се намирал.

Общи условия

Активация на акаунт