Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 857
  • 387
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!

Рени, и аз се чудих, рових в устата на Пресил, има 3 броя 6ти зъби, мисля, че не докрай излязли.
Май ще почакам до другата година, тя кампанията е за деца от 6-8г.
Отделен въпрос е колко точно добре е това за зъбите, чух противоречиви мнения Rolling Eyes

# 166
  • София
Рени, честит ти пораснал Влади! Да ви расте здрав и кака Сони да го глези повече Simple Smile

Аз съм пропуснала цял месец да се разпиша, отивам да се срамя в ъгъла  Embarassed
При нас спокойствието избяга откакто дребната тръгна на ясла. Сега се тръшка и пищи за каквото и дойде на ум. Доброто ми дете е подменено и в нас си имам едно кошмарче, което не търпи да му се отказва. Емо и той страда от изблиците на сестра си, защото не може да се заиграе с нещо без тя да му развали играта. Дребната е на път да ни побърка с истериите си. Добре, че на работа си почивам от нея Simple Smile
В градината съм записала Емо на всички възможни занимания по негово желание, защото след градина аз нямам физическата възможност да го водя някъде. Понякога с татко си ходят в Двореца на децата да играе шах или да се катери на стената.
Превенцията ни срещу болести и при нас е здравословното хранене. Лекарствата ги избягвам от години. Единственото, което купувам редовно е банка с NaCl, с него промивам нослетата при сополи или правя инхалации при кашлица. И разбира се при всяка възможност се изнасяме от София.
Зарето предложи среща, хайде да се видим в някой голям парк преди да е заваляло и да е станало студено, не че не можем да се видим в Капела Плей отново. Аз съм винаги готова за среща, стига да съм си в София Simple Smile

# 167
Привет и от мен Wink

Рени, честито на Влади. Да расте здрав и много радости да ви носи.

Аз водих Кало да му слагат силанти - сложиха му на 3 зъба, че четвъртият не е израснал целия. На него ще слагаме края на другия месец.

За среща и аз съм ЗА, давайте да се организираме Peace

# 168
Рени, ЧРД на Влади, здрав и силен да расте!

Юлче, мерси за отговора за астмата!

На Мимата и 4-те молара са поникнали, мисля да и ги силанизират, но преди това имаме да оправяме два кариеса, които наскоро открих на горните 5-ти зъби.

За среща - времето го дават да се разваля събота-неделя. Но ако в събота е все още хубаво може в Борисовата градина към 11 ч., какво мислите?

# 169
За среща - времето го дават да се разваля събота-неделя. Но ако в събота е все още хубаво може в Борисовата градина към 11 ч., какво мислите?

Ние сме канени на погача на едно бебче от 10:30 и няма да можем да се класираме за тогава, но пък не пречи следващия път да сме на линия Wink

# 170
  • нейде там, където ....
Ние така или иначе планираме да се разходим до Борисовата градина в събота , ако не вали. Ще се радвам, ако успеем да се видим с някой  Hug

За силанизирането - пропускам го. Има противоречиви мнения и лично аз съм по-скоро против.

# 171
Рени, ЧРД на Влади , да е здрав и щастлив .

Аз също съм за среща, но няма да мога в събота, ако искате да се разберем за неделя , стига да не вали. 

# 172
Здравейте момичета, толкова отдавна спрях да влизам във форума, вече години, а преди не излизах от него... някои от вас може и да си ме спомнят даже  Grinning ...
Днес влязох, за да пусна тема относно въпрос, който ме тревожи и не мога да реша сама и случайно надникнах да ви видя и с радост виждам, че продължавате да пишете, макар и рядко.

Научих нова думичка "силанизиране", даже я гугъл-нах, че не знам какво е това... Май трябва да започвам да влизам отново, защото яко изоставам с информацията и новостите...  Tired

И това пък ме навежда на друг въпрос: Всички ли вече имат постоянни зъбки? Моят не е сменил нито един зъб още. Никакви изгледи и скоро да се случи. Стои си с всички млечни, здраво хванати във венеца и с никакви мераци да се поклащат? newsm78

# 173

Мисти  Wink
Яна смени вече 8 зъба, от които остават 2 да се появят. Силанизиране - не знам, не сме правили такова чудо, колебая се, чета различни мнения.

# 174
Мисти, добре си се появила! Simple Smile

Според мен нямаш повод за притеснение, познавам дете родено февруари 2006г, което също все още е с всички млечни зъби.
Иначе Пресил до сега има 4 израстнали постоянни.

# 175
  • Boston, MA
Хей, Мисти, добре си се явила! Дани е в тази категория, за която питаш, никакви зъби не падат, дори не се клатят, и той е силно притеснен  Grinning Зъболекарят му каза, че може още година да отнеме докато почне да ги сменя. А според педиатъра ни това означавало, че ще расте до по-късно (нищо чудно да се е метнал на мен, в началото на гимназията си бях още дребосък и късно пораснах).

В общи линии нищо лошо няма. А, и не е свързано с кога са му пораснали първите зъбки, защото това пък беше много рано.

# 176
Сладуркитееее  Heart Eyes зарадвахте ме с топлото посрещане  Hug

Не съм се притеснила за зъбите, ами така де... не знам някой да си е останал с млечните цял живот хихихи  Mr. Green Само дето от толкова ядене на бонбони, а може и да не е от това, един се посчупи леко... май му се пада 4-ти долен, едно ъгълче... Това дете ако го оставя да яде сам ще е на бонбони и чипсове... няма да ви разправям какви войни се водят за здравословно хранене, вече станах лоша мама и забранявам почти всичко... много е злояд, леле какво чудо ми дойде на главата, ама така ми се пада, като и аз като малка съм била същата... Това не обичам, онова не обичам, скучно му е да яде, вечно не е гладен, а огладнее ли, сяда, изяжда 3 вилици (ако въобще реши, че му е вкусно, защото повечето неща "не ги обича", даже да са напълно непознати за вкуса му и нови) и почва да се върти, все едно на кабърчета съм го сложила да седи, чеше се, чопли тук-там, върти се на стола, рита и "наядох се" ... Вече не е бебе да го умолявам още една лъжичка за баба, още една за деди... мина и времето, когато изхождах от философията "дете доброволно от глад не е умряло" и да го оставям да яде колкото иска... сега вече съм лоша и не му давам да мръдне, докато не изяде някакво сносно количество от полезна храна... защото иначе става уж не е гладен и му се отваря апетит за пълни болкукчави храни... "Искам нещо сладко да ми купиш" - "Какво?" Вафла, шоколадово яйце? "Не, искам чипс"  Shocked или кубети... илииии някакво друго, което е всичко, но не и СЛАДКО... И така няколко пъти и да видиш сине майчин, или си ядеш пилето с ориза, или ще видиш CN, игграчка (или каквото друго е наумил) през крив макарон... А отделно яденето му е безкрааааайно (като аз като малка)... на морето за 10 дни ми скъси живота с 10 години.... имахме си бюфет 3 пъти на ден - взимах от ВСИЧКИ видове храни, белким нещо му хареса и се почваше едно яденеее.... закуската преминава в обяд, обяда във вечеря... накрая изпадах в истерия, че никога няма да стигнем до плажа... "Яж бе Кристиане"... лапне...... и го държи в бузата 5 минути, "Дъвчи беее" ... дъвче още 5 минути... "Глътни деее"... и това чудо е над един час  Tired изнервихме се и двамата взаимно... накрая последните дни го оставих на дюнери... вече нямах сили и нерви... И понеже варианта junk food не ми е решение, сега се яде със заплахи... ама поне яде.  ooooh!

# 177
  • нейде там, където ....
За яденето - в нас съм въвела правило, че между храненията (закуска-обяд-следобедна закуска-вечеря) има интервал. Ако каже, че се е нахранил и стане от масата - казвам кога ще е следващото ядене. До тогава, ако му пригладнее, само плодове или зеленчуци. Следобедната закуска е лека и най-често включва и плод. Когато видя, че е изял прилично количество здравословна храна - мога да позволя и други неща, като десерт. Гледам почти винаги да има нещо домашно приготвено, че поне част от Е-тата да си поспестя. Даже кубети правя - в микровълновата. Нарязвам няколко филии на кубчета, ръся шарена сол на вкус и малко олио. Пека приблизително на филия около минута, на 600 W и разбърквам на всеки 60 секунди.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 08:52 от jd

# 178
Относно яденено - продължавам да съм строга! Виждането ми е като на Ж. Peace

Велина има сменени 6-7 зъба.

Какво ще подаряваме за Коледа!?  newsm78 Сменя си желанията на всеки 3 дни, според най-гледаните в момента и коментирани в ДГ ТВ-реклами.
Wink

# 179
  • София
И ние се учим на здравословно хранене, но не винаги ни се отдава. Май трябва първо да превъзпитам себе си, защото и аз при огладняване посягам първо към бисквитките, а не към плодовете/зеленчуците.
Соня насполедък похапва доста като количество и трябва да увеличи движението.

Соня си е поръчала 3 неща за Коледа - глобус, караоке и изненада. Laughing
Изнаенадата май ще е ски екип, въпреки, че не съм убедена, че ще му се зарадва.
Моля помагайте откъде да купя някакво караоке??????
Иначе и тя залита много по ТВ рекламите - кученцието на Барби и ваничка за крака. Rolling Eyes Засега успях да я откажа от тях.

А пък малкия Владунчо иска само масичка за рисуване, защото тяхната в стаята вече се счупи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт