Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 166
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Цецито,наистина ли Велина на 2год. тежи 7кг и нещо?Не ми изглежда да е толкова слабичка.Да ти е жива и здрава.

# 256
iv.elina ,няма лъжа няма измама  Joy Joy Joy
Преди няколко дни бяхме на консултация,качила е 60гр за 3м  Shocked Shocked Shocked,но пък е пораснала със цели 6см  Laughing
За съжаление няма да мога да отида на пресконференцията  Cry , освен ако не стане някакво чудо да пътувам за София в четвъртък  Peace

# 257
  • София
Здравейте! Не съм се включвала скоро но то и много време не ми остава...
Ние сега сме добре пу-пу но определено тази година нещо поболедувахме повечко е слава богу нищо сериозно но все пак болни често!
НИе на 2.2 г тежим 9 200    9 500 на 86/88 см

# 258
Димяни, супер сте си. Ние май понаедряхме, че доста ми натежават вече. Не знам дали сме минали 10-11 кг., ама сме там някъде. Сега гледам че някои пролетни дрешки с ани вече малки.

Ние скоро ще ходим на профилактичен преглед. Трябва и очен да правим. ОСвен очен на 2 год прави ли се друг преглед?

# 259
Ей,мами,почвам да се притеснявам,само ние ли сме се ошишкали здраво.На 13 месеца беше 79см. и 11750гр.Иначе не изглеждаме трътлести ама,като ви чета мерките взех да параноясвам.Според мен засега не е наддала нещо особенно,защото на тежина си е същата уж.

# 260
Ивелина, в норма си е детето, не се тревожи.
Софи на 2 г. и 3 м. е 10 - 10.800, изглежда слабичка, като изключим коремчето  Joy
Да са живи и здрави, пък килцата не са толкова важни.

# 261
И аз вече спрях да се тревожа за килограмите.
Тя на 1,10 месеца е 8,4-8,5 кг, сантиметрите станаха 80.
Обича да си хапва манджички, но спряхме плодовете и зеленчуците, а такива хубави има в градината на моите родители.
Обаче огромен проблем са ни обувките - всички са широки. И стъпалцето, и глезана са много тънички. Тя криви крачета и ортопеда задължително каза да намерим подходящи обувки. И мами от София кажете къде могат да се намерят по-тесни обувки?

# 262
  • Sofia
Здравейте! Не съм писала от доста отдавна, но немога да се добера до компютъра. Ние сме 8,100 кг.и 73 см. и вече пълзим от 1 м. и се изправяме. Вече не се притеснявам за това кога ще почне да пълзи и за килограмите. Знам че са ни малко /за дете 2,500 родено в 34г.с. и на кърма все още е о"к/, но нали е жизнен. Утре ше го пробвам на кухня, стискайте ми  палци да му хареса.
Приятен ден на всички! Hug

# 263
Благодаря ви и аз си мисля,че сме добре ама,като чета за вашите мерки и взех да се притеснявам.Да питам сега за ваксината за хепатит В,къде се поставя,колко е като количество?Примерно ако реша да я слагаме примерно,като навърши 8г. или да чакам още?Мнение.

# 264
  • България/Германия
Здравейте  Hug Записвам се в темичката с бебе Александър, който се роди на 25.09. почти месец преди термин с размери 2200 гр и 46 см. С изключение на ниското тегло бебчо се справя много добре, поддържа си температурата, суче и вече сме си вкъщи. Много ми е мъчно, че не успях да го износя по-дълго, но неочаквано ми изтекоха водите, като причината остана неизяснена и се наложи да предизвикат разждане. Радвам се, че всичко е наред в момента, но ужасно ме е страх от евентуалните последици от преждевременното раждане.

# 265
Привет ,  elfiebouquet

Да ти е живо и здраво бебчето , мерките му са съвсем добри , не си мисли лоши неща , всичко ще е наред ! Hug  Hug Hug
За твое успокоение , ще ти кажа , че дъщеря ми е родена 2,5 месеца преди термин , 1430/40 и сега е една госпожица в седми клас , по-висока от мен !  bouquet

# 266
  • София
Здравейте,

И аз да се запиша при вас с беб София. Родена е на 13 септември в 34 седмица, но сме с хипотрофно тегло и отговаряхме на края на 31 седица - 1670 грама, 40 см. Вече 18 дена сме в кувиоз в Токуда и вчера беше станала 1780 грама. Нямаме търпение да я извадят от кувиоз, за да можем да се гушем най-накрая.
Все още не са ни правили някакви по-съществени изследвания, за да видим кое как е, но диша сама и това ни радва. Хапва по 30мл кърма през сонда и всеки ден се надяваме да е порастнала още мъничко.

За мен е много вдъхновяващо да чета как вашите дечица вече са порастнали и са здравички. Надявам се скоро и ние да можем да се запишем с така история!

# 267
Добро дошли на новите мами и борбени бебета Hug Нека да растат живи и здрави Heart Eyes

Ние сме в отбора на супер финните...на 1г реална 5300, 66-67 см. Вече съм намразила и кантари и мерилки и всичко подобно. Освен това не мога да й давам много въглехидратни храни като хляб, сухари и т.н, защото пък се запича и просто сме в един затворен омагьосан кръг.  Освен това още не се изправя сама, не сяда сама, а ходихме на сума ти лекари и всички казват, че е ок, но на мен си ми е притеснено, знаете как е.  Rolling Eyes

# 268
Gaja , привет !  bouquet

Смуси , вие рехабилитация правите ли ?
Моята дъщеря също се забави с двигателните умения , но тя беше едричка и малко я мързеше . Blush

# 269
Смуси,и Велинка на 1година реална възраст тежеше толкова,и сега е доста фина ,но пък за сметка на това е много жилава,и това е благодарение на рехабилитацията  Peace
Gaja ,пожелавам на малката борбена принцеса бързо да трупа грамчета и скоро да се гушкате вкъщи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт