Преждевременно родени с пролетно настроение

• 49 961
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Е , значи е минало ! Peace
Сега вече всичко е в ръцете на лекарите и на Бог ! Praynig Praynig Praynig
Нямам идея за аритмията ? Rolling Eyes

# 631
Така е, всички сме в Божииите ръце, дано даде Бог, приятелката ми да се радва на живо и здраво детенце  Praynig Предстои й дълъг и труден период, може би най-трудният в живота й, но дано накрая се зарадва сърцето й! Аз гушнах малката си дъщеричка за първи път точно на Рождество Христово, почти месец и половина след като се роди. С цялото си сърце пожелавам и тя, и всички майки, които очакват този миг, да изпитат това щастие!

# 632
Николина-риколина, гледах ви по тв.
Прекрасни са децата и колко са пораснали, и колко са любвеобилни към кученцето

# 633
Здравейте момичета,

ето ни и нас, за тези които не са ни гледали
http://play.novatv.bg/play/298649/?autostart=true

Много ме е яд какво се обсъди и не бях съгласна с доста от казаното, но не беше мястото и времето да опонирам. Всичко ще се нареди.

А това е уникално филмче, на мама и нейното недоносено бебе
http://www.youtube.com/watch?v=M_m8cyhvINA&feature=youtu.be
Кога ли и в България ще е така.

# 634
Нинче, беше страхотна! И аз като теб не одобрявам някои неща, казани там, но важното е, че се повдига въпроса. Колкото повече се дискутира, толкова по-добре. Наистина ще се наредят нещата...

Аз съм се ошашкала с две от моите госпожици. Бяхме на невролог, там всичко е шест.
За друго иде реч. Диляна почти не ме гледа в очите - може за секунда и отмества поглед. Иначе е супер жизнена - смее се, рита (марширува), говори (абубу, ааа, ии, уааа). Четох, че това е ранен признак на аутизъм, но пък тя е наопаки на всички други симптоми, не знам....

Тедка пък винаги щом ме погледне зяпа с уста...Не е гладна, не е жадна, просто винаги зяпва с уста, та и там съм се ошашкала да не е признак на нещо си.... Thinking

# 635
  • София,
Змимка ще ме умориш  Mr. Green, какво искаш от децата, съвсем са си добре все пак са едва на два месеца, ти да не искаш да те гледат в очите и да не мърдат, да разбират всичко каквото им говориш. Спри да четеш и да гледаш толкова, не си вменявай някакви мисли, успокой се и се радвай на прекрасните дечица!

# 636
Змимка,
Вярно, че липсата на очен контакт е признак на аутизъм, но при доста по - големи деца Simple Smile
Моите едва след третия коригиран месец започнаха да се вглеждат в играчки, да ме забелязват, преди това поглед в пространството. Така, че споко всичко ще си дойде на мястото с времето. Търпение и пак търпение.
Най - важното е че невролога казва, че са ок. Радвай се на дечицата:)

# 637
Здравейте момичета!Казвам се Силвия.Родих вторият си син на 27.01.2013г в 30г.с. /с тегло 1,630 и 40 см. /5дни беше на кислород.Все още е в неонатологичен сектор и се храни със сонда.Излишно е да описвам състоянието си,само който не го е преживял не би могъл да разбере какво е.Цял живот живееш с мисълта ,че ти се е случило най-ужасното нещо и в един миг се сблъскваш с нещо такова като преждевременното раждане и осъзнаваш,че най-трудното тепърва ти е предстояло...Опитвам се да бъда силна и да запазя ясно съзнанието си,защото ако се отпусна и дам воля на мъката си...тя ще ме завладее и ще ме погуби.

В момента чета литература и търся информация за преждевременно родените деца.Ще ви бъда благодарна ако ме насочите към подходящите доктори.Кои са необходимите прегледи и тестове,които трябва да се направят след изписването на бебо?Моля за имена на добрите лекари за Пловдив и София.Кой проследява развитието на вашето дете-педиатър или неонатолог?Колко често?     Благодаря

# 638
dghigova , здравей ! Hug 
Да ти е честито бебчето   bouquet , бързо да расте и да се прибере в къщи ! Praynig Hug
В коя болница е ?

Моята дъщеря беше в Окръжна , тя вече е голяма и доста неще са се променили , но тогава лекарите бяха много отговорни .
Най-важното , докато бебето е още в болницата , е да питаш как са очичките .
Мисля , че на 28 ден е първият преглед . Peace
Но ти си питай и настоявай ! Peace
След като го изпишат , мой съвет , до прохождането да правите консултации с неонатолог .
Педиатрите общо взето хич не разбират от преждевременно родени , корегирана възраст и други , специфични неща .
Също трябва и детски невролог да посетите , нервната система при недоносените е незряла и имат нужда от малко побутване понякога , рехабилитация .

Аз водех дъщеря ми при д-р Петров   bouquet, но той вече е пенсионер , мисля , че все още работи , имаха с д-р Апостолов частен кабинет на ул. Радецки .
Д-р Апостолов също е много добър !  bouquet
Благодарение на тях имам живо и здраво дете !  bouquet

# 639
Родих във ВМИ-то,синът ми беше там в интензивен сектор за 11 дни.Сега вече е в Неонатологията на ОБ.Във ВМИ ми казаха,че първият преглед на очите е след около месец след раждането,защото ако е по-рано не е с реални резултати.
 Благодаря ти Simple Smile

# 640
Неото на Окръжна е с най-добра апаратура и лекарите са много добри , в сигурни ръце сте ! Hug

# 641
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Силве,да ти е честита рожбата.Аз бих те посъветвала да внимаваш със ваксините,не се поставят ваксини на деца с тегло под 2500гр. Има една Наредба 15 мисля,че се казваше и не е лошо да я прочетеш,да се запознаеш.Евентуално може да започнете ваксините след 6м. коригирана възраст,но не и по-рано.Педиатрите имат навика да настояват ама ти сама прецени дали да им се довериш или да изчакаш да укрепне детето.

# 642
Силве,да ти е честита рожбата.Аз бих те посъветвала да внимаваш със ваксините,не се поставят ваксини на деца с тегло под 2500гр. Има една Наредба 15 мисля,че се казваше и не е лошо да я прочетеш,да се запознаеш.Евентуално може да започнете ваксините след 6м. коригирана възраст,но не и по-рано.Педиатрите имат навика да настояват ама ти сама прецени дали да им се довериш или да изчакаш да укрепне детето.

Благодаря,ще го имам впредвид! Naughty

# 643
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Силве,даже мисля,че тук в темата съм чела,че е хубаво ако можеш след годинката да ги започнете.Колкото повече се изчака е по-добре.

# 644
  • Пазарджик
Силве, чеестито бебче! Само бъди силна и вярвай, че всичко ще е наред, защото маллкият има нужда от това. Моите щерки са родени в ОБ и бяхаа там 90 дни. За очен доктор специално, дръж детето ти да бъде прегледано от д-р Маринов от ВМИ, които има уговорка с д-р Аргироваа и идва да преглежда в окръжна. Докторката която преглежда недоносените в об не става... Иначе да, преди навършване на 20 дни от раждането не е нужно да се прави преглед, но после е от огромно значение да го направи специалист.

Общи условия

Активация на акаунт