Преждевременно родени с пролетно настроение

• 49 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря на всички, които се включиха!  Hug Happy mamma, ти в коя седмица роди? Приятелката ми все още е на системи, лошото е, че се е паднало събота и неделя, казали са й, че утре ще й кажат на визитацията какво ще правят. Моля се всичко да е наред! Praynig

# 616
Павлета , в 28 седмица  и 6 дни .
Стискам палци на приятелката ти ! Praynig Hug

# 617
Благодаря, happy mamma!

# 618
Аз родих в 35 седмица.През нощта към 1 и нещо ми изтекоха водите,ама много води имах,всичко се наводни и колата и всичко.Когато отидохме в болницата беше към 2 и половина с 3 см разкритие.Дотогава нямах контракции,там в болницата се започнаха.Приеха ме и ви включиха система за задържане,но контракциите ми бяха през 3 минути цяла нощ и  сутринта в 8 и половина -9 ли беше ми спряха системата и в 12.19 се роди малкия ми мъж!Проплака веднага,но направи пневмония и беше 18 дни в неонатологията.Казаха,че се е нагълтал с околоплодни води,ама дали е така незнам.Беше и на апаратно дишане и на кислородна палатка и на 3 вида антибиотик,но слава на Бога всичко е наред!   Simple Smile
Стискам палци на приятелката ти! Praynig

# 619
Бях 5 дена с изтекли води. Бебето се роди в 32 седмица.

# 620
  • България/Германия
Моите води изтекоха в 10:15 сутринта. Станах от дивана и просто шурнаха  Rolling Eyes Бях в 36-та завършена седмица. Веднага в болницата, нито контракции, нито разкритие. Направиха ми изследвания за инфекция, които се оказаха отрицателни, и казаха, че ще чакаме бебчо да тръгне сам. На всеки два часа правиха запис на тоновете. В 19:00 часа имах много леки и неравномерни контракции и лекарката ми каза, че няма да чакаме повече, защото не иска да рискува евентуална инфекция.  Дадоха ми хапче за предизвикване на раждането. До 21:00 нямаше почти никаква промяна. И като ме започнаха едни контракции  ooooh! Бебо се роди в 21:41, много мъничък - 2150 гр и 46 см  Sad Но си изплака веднага, дишаше си самичък, всички изследвания му бяха в норма и ни изписаха след три дни. Сега слънчицето ми е около 6.5 кг и 64 см и според всички лекари се развива напълно нормално. Моля се да продължи така  Praynig

Момичета, които сте родили в по-ранни седмици, не мога да си представя как сте се чувствали! Аз като знам какъв стрес изживях с преждевременното раждане и още не мога да се отърся от спомена...не ми се мисли на вас какво ви е било. Да са ни живи и здрави дечицата и дано всичко лошо е зад гърба ни!  Praynig

# 621
Все още е на системи, минали са 72 часа, не са й казали нищо за раждане, а че ще задържат бебето докогато може. Това, че има мами издържали и 5 дни малко ме поуспокои, сигурно утре вече ще предприемат нещо.

# 622
Аз знам за жена , задържала > 20 дни .

# 623
Предполагам зависи дали водите са изтекли изцяло или малко, къде е спукването и др. но ако са изтекли изцяло, както е при нея и 4 дни ми се виждат много.

# 624
Те и моите уж бяха изцяло  Sad Sad , но ето , 6 дни задържах ! Hug

# 625
Здравейте, майчета! Близка приятелка лежи от вчера в Майчин дом, водите й са изтекли, а е в 29-30 г.с. с момченце. Аз съм майка на 2 недоносени момиченца, второто е родено в 29-30 седмица в Майчин Дом, не искам да си спомням през какво минахме, но слава на Бога, сега всичко е наред, миналата седмица проходи, седмица преди да навърши 12 коригирани месеца. Приятелката ми обаче са я наплашили, че момченцата са по-рискови от момиченцата, има ли наистина такава статистика, знам че всичко е много индивидуално, но все пак... Колко време мислите ще я държат така с изтекли води, някоя от вас преживяла ли е нещо подобно?
И аз родих недоносено момченце. Лекарите постоянно ми казваха, че момИченцата имат по-голям шанс. Това беше първото, което ме питаха навсякъде и после започваше едно цъкане. Но ето, детето ми е здраво и диво на 2г.
Сатистиката я забравете, повече вяра и кураж.
Моето дете се роди в 33г.с. с размери на 29г.с., имаше вътреутробно изоставане. Не е бил интубиран, дишаше сам. Успяхме да направим нужния курс кортикостероиди. Дано и бебето на твоята близка има късмет  Heart Eyes

# 626
  • Sofia
Моите води изтекоха на 30,10,2011 сутринта и айде в Шейново. Там се опитаха да задържат, но разкритието ми беше в 11 ч. - 5 см. и към 17,30 - 10 см. и родих момченце 2,550 - 47 см. Изрева, дишаше 2 ч. и след това е спряло и в кувиоз на изкуствено в педиатрията та след 1 м. си беше в нас и се гушкахме. Благодаря на господ, че всичко завърши блбагополучно!
Сега дивее, не говори само на бебешки, но вярвам, че ще започне.
На всички мами родили преждевременно желая да имат вяра в себе си и да изпращат позитивна енергия на беббетата си.  Hug

# 627
Привет, ето ме и мен. Разказвам:

1/ бременност с близнаци, раждане - намаляване на околоплодните води на единия близнак още в 21 г.с. в 23 г.с. постъпих в Токуда, където се установи изтичане на малка част околоплодни води. Вначалото на 25 г.с. изтекоха водите на едното бебе. В 16ч започнаха леки контракции. В 10ч сутринта на следващият ден ме подготвиха за раждане. Почти нямах разскритие, сложиха ме на системи. Около обяд родих едната бебка, после спукаха мехура и на другата. Децата се родиха много малки, с много проблемипри едното бебче. Причина вътрематочна инфекция.

2/ бременност близнаци, раждане - след профилактичен преглед в 29 г.с. се установява, че всичко е наред, води, левкоцити, ЦРП. На 10ти.09 през нощта в 01.30ч ми се спука мехура. ИЗтече огромно количество вода. Обадих се на моята док и с колата към Токуда. Сложиха ме на системи за задържане, но контракциите бяха нечовешки. И в 11.05 и 11.06 извадиха, този път чрез секцио Марти и после Йоана. Изплакаха вяло, веднаха неото ги пое, интубираха ги.
Причина - вътрематочна инфекция.

Майката може да седи дълго с намалели води, но не и без води Околоплодните води се възстановяват, но ако тръгне инфекция има риск както за майката, така и за бебето. За това най-добрият вариант е спешно секцио, за да не се изкара бебето през ИНФЕКЦИЯТА. После риска от усложнения за бебето се увеличава многократно.

Павлета, кой следи вашата приятелка?

# 628
Не съм съгласна , че всеки случай на руптура на мембраните е заради инфекция .
Аз нямах такава , нито бебето е било с инфекция .
Просто при мен от 14-15 седмица започнаха безболезнени контракции ( чувствителна матка ) , шийката ми постепенно се скъси и впоследствие изглади , имах малък корем , а бебето за седмиците се роди по-едро , също имаше съмнение за полихидрамнион .
Причините са различни и не винаги е нужно секцио .

Водите се възстановяват , не напълно , но отвореният мехур е предпоставка за инфекция .
Затова се следят кръвните показатели .

# 629
Здравейте! Приятелката ми е родила със секцио днес на обяд. Бебенцето е 1.600, а не 1.300 както се очакваше  Hug Изплакало е  Hug Има обаче аритмия и това притеснява и лекарите, и майката, дано всичко е наред  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт