Преждевременно родени с пролетно настроение

• 49 976
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
nanyna, сигурна съм, че ти е притеснено, но щом са ви казали ще го направите. Не е желателно да се поставя пълна упойка, но щом се налага... На моето момче го оперираха на 7 дни корегирани. Операцията беше с пълна упойка. Дано всичко мине леко и най-важното резултатите да са много добри.
nikolina-pikolina, благодаря за мнението. Сонастол давах, когато бяха на 1 годинка. Аз преди доста години си бях купила някакви витамини и ми се струваше, че от тях напълнях много, имах зверски апетит. Та заради това исках да не им давам комплекс от витамини. Днес вече се спрях или пак ще взема самбукус за деца или обикновен сироп от черен бъз и прополис на основата на дестилирана вода. До скоро много обичаха таратор и снежанка с чесън и орехи, но последния път май съм попаднала на китайски чесън и от около месец не го искат. Ох дано всички дечица да са колкото може по-здрави.

# 601
nanyna , нямам личен опит , но съм чувала , че упойката е за да не мърдат децата , да са спокойни . ЕЕГ на много малки деца също се прави с упойка , по същите причини .

Стискам палци всичко да е наред с дечицата , другото ще мине ! Praynig Hug

Каро , сега не знам какви препарати има на пазара ,  на моята дъщеря съм давала ехинацея форте , добре действаше . Peace
Витамини също давам , и до сега , не е напълняла . Като малка умираше за марсианците ! Heart Eyes
Ескимо купих веднъж , но беше течно , тя не го хареса на вкус и си го пих аз ! Crazy Crazy

# 602
Здравейте, майчета! Близка приятелка лежи от вчера в Майчин дом, водите й са изтекли, а е в 29-30 г.с. с момченце. Аз съм майка на 2 недоносени момиченца, второто е родено в 29-30 седмица в Майчин Дом, не искам да си спомням през какво минахме, но слава на Бога, сега всичко е наред, миналата седмица проходи, седмица преди да навърши 12 коригирани месеца. Приятелката ми обаче са я наплашили, че момченцата са по-рискови от момиченцата, има ли наистина такава статистика, знам че всичко е много индивидуално, но все пак... Колко време мислите ще я държат така с изтекли води, някоя от вас преживяла ли е нещо подобно?

# 603
  • Sofia
Водите като изтекат следва раждане. Моите води изтекоха и родих момченце. Проходи на 1,1 м. реални или кор. 11-12м. Никой не ми е казвал, че момчетата са по-рискови от момичетата в Педиатрията. Така, че мамчето да бъде спокойна, това е добре и за бебето.

# 604
Наясно съм, че без водите няма да издържи дълго, но дали някоя от вас е минала през това и знае колко е разумно да задържат бебето без води, вече 24 часа задържат, предполагам, за да поставят всичките инжекции за дробчетата на бебето...

# 605
Павлета , здравей ! Hug

Копирам си поста от друга тема , скоро там писах на едно момиче :

Мисли позитивно ! Hug Hug Hug
Както ти казах , аз задържах 6 дни , след това вече получих родова дейност , дори със система бях с 5 см разкритие .
Бебето се роди нормално , изплака веднага , не е била изобщо на командно дишане , само 3 дни на кислородна палатка , след това никога не е имала проблеми с дишането .
Бях в 28 седмица , почти като тебе ! Peace

Хубавото е , че ще ти направят профилактика с кортикостероид , на мен също ми направиха , не се притеснявай ! Hug

Всеки ден приятелката ти ще я следят за инфекция  , през това време ще правят кортикостероидна профилактика за дробчетата на бебето .
Целта е да се задържи максимално бебето в майката . Hug

# 606
  • София
Наясно съм, че без водите няма да издържи дълго, но дали някоя от вас е минала през това и знае колко е разумно да задържат бебето без води, вече 24 часа задържат, предполагам, за да поставят всичките инжекции за дробчетата на бебето...
Предполагам не са изтекли водите нацяло.
На мен водите ми изтекоха в 5 сутринта, дъщеря ми се роди в 9:20.

# 607
На мен водите ми изтекоха на 14-и, а родих на 17-и, в родилното ми обясниха, че дъщеря ми е била с минимално количество околоплодни води, отидох да раждам със силни контракции но без разкритие, лекарите в Плевенската болницата се чудиха как в АГ - Разград не са забелязали, че са ми изтекли водите...родих много по рано от очакваното, и слава на Бог, че бях в добри ръце!

# 608
  • София,
Каро по въпроса за витамините и бета глюканите. Аз давам сега на Вероника едно сиропче, което няма витамини в него, а е точно само бета глюкани, които стимулират основно имунитета - българско е, казва се имунобор, с вкус на грозде е. Засега немога да ти кажа още никакви резултати, защото го пием отскоро, дори едно шише не сме изпили, а то се пие продължително, в нашия случай ми казаха три месеца нон стоп. Аз отделно от него и давам витамини, и отделно и витамин С, т.е. допълнително, но моята не яде плодове, и зеленчуци, изобщо вемче почти нищо не яде! А ти щом като не искаш да им даваш допълнително витамини, можеш да пробваш това сиропче. При нас определно нищо не дейстав на апетита, ние изобщо си го нямаме, просто яденето е черна мъка, може и цял ден да не се яде Joy

# 609
  • България/Германия
Моите води изтекоха сутринта в 10:15, а синът ми се роди почти 12 часа по-късно. При мен не само че не задържаха, ами дори ми дадоха хапче за предизвикване на раждане, с обяснението, че вредата от евентуална инфекция ще е по-голяма от ползата бебето да остане вътре в мен още малко. Но аз бях в доста по-късни седмици и не правиха терапия за дробчетата.

# 610
Да , задържането се цели в малки седмици , защото всеки ден в майката е ценен за бебето .

# 611
  • Плевен
Здравейте, майчета! Близка приятелка лежи от вчера в Майчин дом, водите й са изтекли, а е в 29-30 г.с. с момченце. Аз съм майка на 2 недоносени момиченца, второто е родено в 29-30 седмица в Майчин Дом, не искам да си спомням през какво минахме, но слава на Бога, сега всичко е наред, миналата седмица проходи, седмица преди да навърши 12 коригирани месеца. Приятелката ми обаче са я наплашили, че момченцата са по-рискови от момиченцата, има ли наистина такава статистика, знам че всичко е много индивидуално, но все пак... Колко време мислите ще я държат така с изтекли води, някоя от вас преживяла ли е нещо подобно?
Аз родих в 26г.с., изтекоха ми водите в 4 часа сутринта и в 10 часа вече бях родила. Лекарите ми казаха, че няма смисъл да задържат бебето в мен, защото страда и това може да доведе до увреждания. Моето бебе е момче и също ми казаха, че оцеляват по-трудно. Чела съм на много места и наистина е така. Лекарите ми обясниха и научно  защо е така, но от стреса тогава не запомних.
Дано всичко с приятелката ти и бебето й е наред.

# 612
Ако нямаш родова дейност , как ще родиш ?
Също ако няма индикации за инфекция е добре бебето да стои в майката .

# 613
  • Плевен
Ако нямаш родова дейност , как ще родиш ?
Също ако няма индикации за инфекция е добре бебето да стои в майката .

Е как ще ти изтекат водите и няма да имаш родова дейност?
И нещо не разбирам, как бебето ще е добре да стои в майката, като няма околоплодни води? Наистина може да се забави раждането, но не за дълго. Също така за толкова малко бебе не е необходимо чак толкова голямо разкритие, за да се роди. Аз родих с 6см. разкритие за 20 минути.

Но все пак лекарите са тези, които преценяват за всеки един случай. Но не само инфекцията е предпоставка за предизвикване на раждане, когато бебето няма води. Но това, че е по-добре бебето да стои в майката не е универсално правило. Понякога от това изчакване могат да се получат много усложнения в последствие.

# 614
Нямах родова дейност .
Само ми изтекоха водите , както си спях .
Приеха ме веднага в болницата , доктора каза , че ще се опитат максимално да задържат бебето .
Правиха ми 3 дни кортикостероидна терапия , благодарение на която бебето ми никога не е било интубирано , нито е имало проблеми с дишането .
Всеки ден ми вземаха кръв за изследване , за инфекция .
На 6 ден получих болезнени контракции , за раждане .
Включиха ми система партусистен , за спиране на контракциите .
Въпреки нея , сутринта бях с 5 см разкритие и доктора каза , че повече не може , раждането е започнало .
След 2 часа родих .

Общи условия

Активация на акаунт