Преждевременно родени с пролетно настроение

• 50 204
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Вики, честито детенце! Да расте живо и здраво и много да ви радва!

Змимка, аз знам от нашата неонатоложка, че не е хубава честата смяна на АМ, защото бебетата не обичали разнообразието по принцип и тази смяна само ги правела по-злояди

# 571
Ashia,
Как стигна до извода, че преяждат? Питам те, защото мисля, че и ние имаме такъв проблем с момченцето ми. Плачеха ли? Неспокойни ли бяха? Въобще ще ми е от полза да ми разкажеш всичките ти наблюдения? Стигнахте ли до лекар и правихте ли някакви изследвания?
С момиченцето ми мисля нямаме такъв проблем - тя яде по два сухара и половина попара за закуска, 150-200 гр сготвена храна за обяд, 200 гр плодово пюре с 5,6 бисквити за следобедна закуска и около 200-250 гр каша за вечеря. Мисля обаче, че не й е конфортно на коремчето. Като я сложа на стола за хранене и започва да се пъчи. Чудя се да правя ли изследвания, какви....
Момченцето ми обаче понякога може да изяде две бурканчета на обяд - т.е. около 400 грама, никога не съм му давала толкова, но до около 300 грама сме стигали. Седобед след 200 гр плодово пюре може да изяде и цял банан. Пристеснявам се, че го прехранвам, обаче като си иска......
Иначе още и двамата през нощта пият 200 мл АМ.
Другият ни проблем е че не искат да пият вода, има дни, в които въобще не пият......И другото - още пием от шише - как да ги науча от чаша? Някакви идеи?

# 572
3мимка, писах на лични, тук ще допълня.
Забелязах, че от добавки пробиотик нещата с коликите се влошават. Давах педантично боигайа и го отчитам като грешка. От други пробиотици пък веднага повръщаше, а ни бяха изписали различни. Отне ми време да се уверя.
Единственото което облекчаваше коликите беше колийф, но то е  ензим и действа на друг принциип.

# 573
  • София
Ashia,
Как стигна до извода, че преяждат? Питам те, защото мисля, че и ние имаме такъв проблем с момченцето ми. Плачеха ли? Неспокойни ли бяха? Въобще ще ми е от полза да ми разкажеш всичките ти наблюдения? Стигнахте ли до лекар и правихте ли някакви изследвания?
С момиченцето ми мисля нямаме такъв проблем - тя яде по два сухара и половина попара за закуска, 150-200 гр сготвена храна за обяд, 200 гр плодово пюре с 5,6 бисквити за следобедна закуска и около 200-250 гр каша за вечеря. Мисля обаче, че не й е конфортно на коремчето. Като я сложа на стола за хранене и започва да се пъчи. Чудя се да правя ли изследвания, какви....
Момченцето ми обаче понякога може да изяде две бурканчета на обяд - т.е. около 400 грама, никога не съм му давала толкова, но до около 300 грама сме стигали. Седобед след 200 гр плодово пюре може да изяде и цял банан. Пристеснявам се, че го прехранвам, обаче като си иска......
Иначе още и двамата през нощта пият 200 мл АМ.
Другият ни проблем е че не искат да пият вода, има дни, в които въобще не пият......И другото - още пием от шише - как да ги науча от чаша? Някакви идеи?

Да ти кажа честно, не ги водих на преглед, защото нещата с преяждането при нас бяха доста очевидни. Започват да се хранят и по средата някъде спират и не искат повече. Аз обаче нали съм амбициозна майка, докато не изядат всичко, не се предавам. Всеки ден по 350 гр. на дете за обяд - изяждаха ги, но трудно. Давах им ги, защото си мислех, че това е правилното количество. В един момент децата започнаха да се държат така сякаш изпитват отвращение и тотален страх от храната по което и да е време на деня. Не можехме да ги накараме да ядат дори сутрешната попара и това въобще не беше свързано с растежа на зъбите. Намалих им обедните порции на 200 - 220 гр. и лека полека си "възвърнаха апетита". Наддават си, растат си, значи им е достатъчно. Хубаво, че не стигнахме до повръщане и колики, но ако беше така, щях да ги водя на детски гастроентеролог. Не знам в коя болница има такъв, тези специалисти са кът, също като детските уролози.

Ние още пием от шише, но не с бебешки биберон, а от тези с извит накрайник, които се водят за научаване да се пие от чаша. Засега е мек, скоро мисля да им купя твърди. Имаме голямо желание да пием от истинска чаша, но засега няма да им дам, защото знам какво оливане ще стане. Вода се научихме да пием, когато спрях всякакви сокове, чайчета и т.н. Не пият по много - най много 150 мл. дневно.

Ето линк към преходния биберон: http://www.nuk.co.uk/product/learner-bottle-non-spill-spout-sili … ory=BottleFeeding. Той върви със шише с дръжки

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 14:25 от Ashia

# 574
  • Варна
Благодаря ви, момичета! Hug
Весела Коледа!!!!
Вики честит ти син! Да е жив и здрав, много щастлив и много обичан! И да не се похвалиш, добре че са тези лентички, а ние чакаме ли чакаме. В къщи ли сте си - сигурно не са Ви държали в болницата повече от необходимото! Ще се радваме и на някоя снимчица на малкия бебок и батко Вики!! Бързо възстановяване на тебе и да Ви оминават и коликите бързо!!!
В къщи сме си. В болницата Ники беше малко на СПА процедури Simple Smile (беше на фототерапия). Още леко му жълтеят очите, но ще се изчисти.
Ето  една снимчица от изписването: http://si2002.snimka.bg/baby/niki.721806.29338272.big#. С баткото още нямат хубава снимка.
nikolina-pikolina, в "Римска баня" ли ще отседнете? На нас това ни е любимата дестинация. Вики няма търпение да отидем пак. Весело изкарване ви желая!
Змимка, не мога да помогна със съвет - не съм сменяла млеката. Да са ти живи и здрави дечицата! И аз смятам майките на тризнаци за героини - аз с 2 деца едва балансирам, а с три и то с еднакви нужди... не бих могла.

# 575
Ох , че е хубав Ники !!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Пу-пу-пу ! Grinning

# 576
  • София
Вики, страхотен е   bouquet
Да го нацелуваш Simple Smile

# 577
  • София,
Пупу, Вики един малък пухчо е, много да го нацелуваш от нас!

# 578
  • Sofia
Честито момченце Вики! Да ти е жив и здрав! Много е сладък! Пу-Пу да го нацелуваш! Hug

# 579
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Вики,много е красив,пу-пу!!!Да ви е жив и здрав.

# 580
Здравейте сладурани! Simple Smile
изпуснах ви края
ето ви едно пораснало дребосъче-второкласниче
Кураж майчета, всичко ще се нареди с времето,
и килограмите, и прохождането и говора, че и гадните болести ще останат в миналото
http://media.snimka.bg/s1/1185/028614857.jpg?r=0

# 581
Честита Нова Година на всички. Да е плодородна и успешна. Повече здрави и доносени деца  Joy

Вики, ние бяхме в х-л Вита Спрингс, той е на собствениците на Турска баня. А само един ден ходихме и хапнахме в ресторанта Турска баня. Много ни хареса, децата са много доволни, всичко беше супер.

Змимка, ние не ядехме по много. Моите и до ден днешен пият по 120-140АМ макс на ядене, с храната сме също така. Според мен също много често сменяш млякото, и те нямат време да свикнат и да го харесат. При Йо имах доста такива кризи и моменти, не искаше да яде, но не съм насилвала.
Според мен са в някакви кризи децата, нали има криза на разтежа. Ние сме на Фрози и сме доволни.
В Токуда дават на децата такова мляко. Никога не съм сменяла. От 15 месец това давам.

# 582
Здравейте, моля ви помагайте със съвети........
Имаме голям проблем със заспиването. Близнаците ми са на 1 годинка. Никога не са учени да заспиват на ръце, винаги в леглото с потупване по дупето, но от два месеца не заспиват по никакъв начин освен на ръце. Вече много ми тежи това, те са по 10 кг, преспиваме се по 1 час, ако ги оставя в леглата реват и се тръшкат докато не ги гушнем.............

# 583
Съчувствам ти. Ние до 1,5 год. се приспивахме на ръце, но тя е една и беше 7 кг. След това лягахме заедно гушнати, та и все още така заспиваме, но поне не е на ръце. Преходът стана от само себе си, но сама все още не иска.
Дано намерите решение

# 584
 smile3510 JoyДнес бебко е именник да ми е жив и зд,рав!
Относно преспиването  и ние с бебко на ръце и почвам да полудявам, като го оставя в коша и леглото се почва едно реване до скъсване, иска все да е гушнат, ама не мога .....не може все на ръце.
Баткото ми е болен от петък.Вече е по-добре, довечера ще го водим на профилактичен преглед, да го видят дали е за ясла, та в това отношение, да си споделя мъката в петък, след като се върнахме от доки и ви изписа аб, вечерта баткото ми напрваи гърч  от високата Т, много се  уплаших, вдигнах комшиите, звънях на бърза помощ дойдоха на 40 минута, но от изживяното  цяла нощ не спах и се притеснявах.Това е било температурен гърч, така каза  лекарката от спешното.Но вече е добре, 3 ден е днес както пие аб, от два дена няма Т.

Общи условия

Активация на акаунт