Преждевременно родени с пролетно настроение

• 49 972
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря ти за отговора pavleta_kolova!А Вие правихте ли някаква рехабилитация?

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 23:41 от Lyub

# 721
Никакви медикаменти не сме приемали. За рехабилитацията прецених да не я водя не от нехайство или мързел, а защото така прецених и чувствах нещата - прекалено страдахме и двете по време на процедурата, беше много стресираща за бебето, а в същото време обръщането, което не успя да направи при прегледа, защото плачеше от ужас, вкъщи го правеше перфектно, както и при педиатърката ни. Няколко пъти вкъщи дойде и "частен" рехабилитатор, който потвърди мнението ми, че детето няма нужда от рехабилитация. Не агитирам никого против рехабилитациите, напротив, но просто при нас бяха презастраховане, което носеше вреда, а не полза. Тук предполагам повечето майки ще се нахвърлят, че рехабилитацията няма как да навреди и е по-добре да се презастраховат отколкото да пропуснат нещо, което да има последствия за цял живот, но за мен страданието и стресът, който бебето изпитва по време на процедурата не са без значение и моето лично мнение, с което не ангажирам никого е, че би трябвало да се подлагат бебетата на това наистина, когато има нужда, а не просто превантивно, както е правилото за всички недоносени.

# 722
  • Плевен
Моето бебе беше със същата диагноза. Само, че зависи и колко мм е това разширение. При него беше доста, водеха го гранично. И аз съм правила масажи и гимнастика до 8-я месец. Но след като закъсняваше доста с обръщането почнахме и рехабилитация. Тя може би даде резултат и не само започна да се обръща, а и се изправи в леглото си. Проходи много късно - на година и половина.
Доколкото си спомням лекарите казаха, че за разширени вентрикули нищо не може да се изпише като медикамент. Просто се наблюдават.
И не съм съгласна с pavleta_kolova, че правилото за недоносени е, че се назначава рехабилитация превантивно. Поне на мен, нито един лекар не ми е казал такова нещо. И също така не поддържам твърдението, че рехабилитацията е безвредна. Според специалистите, при които аз съм ходила, когато детето няма изоставане в развитието не е редно да ходи на рехабилитация.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 11:17 от Stanislava_

# 723
но за мен страданието и стресът, който бебето изпитва по време на процедурата не са без значение

Изобщо няма да се нахвърлим,напротив,абсолютно правилно мнение  Peace,а аз дори съм майка на дете с тежко ДЦП. И дори като такава,при това детето вече е на 11 години,продължавам да държа на добрата рехабилитация,но само и единствено ако детето е спокойно,иначе рехабилитацията си губи смисъла.А пък ако не е и нужна,съвсем.

Иначе,разширени вентрикули на теория нищо не значи.Наблюдава се с цел да не нараства,така че да се превърне в хидроцефалия.Понякога създава леки забавяния и аз все пак съм привърженик на рехабилитацията,разбираемо защо,но тя да се прави така ,че да е удоволствие за детето,а не мъка и страдание.Мнението ми винаги ще е ,че няма нищо по-хубаво от рехабилитацията,но не одобрявам детето да се дере от рев ,въпреки че в началото всички реват,но ....имало начини детето да е спокойно и да правим рехабилитация Peace

# 724
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря Ви за отговорите момичета pavleta_kolova ,Stanislava_   и
 ~Ина~!

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 23:40 от Lyub

# 725
Следва въпрос от моя страна:Има ли детето мускулна хипотония или леко стегнати крайници?,защото ако отговора е НЕ, аз на твое място бих забравила за тия химии Naughty,въпреки че и в другия случай,в който всъщност съм,също не бих дала тия лекарства,ако крайно не се налага.По скоро ще предпочета рехабилитацията с рева Peace

# 726
Ние също имахме разширени вентрикули.
Ходихме на рехабилитации, не е плакала на тях. Също никой не ми е говорил за превантивна рехабилитация, започнахме едва когато Ния поизостана двигателно и определено съм доволна.
Не разбирам каква е  идеята на неонатолога с тези лекарства, но аз не бих ги дала без консултация с невролог

# 727
лекарката неонатоложката бе споменала само, че крачетата му са още малко стегнати - спомена ми за хипертонус, но ми каза че още е малък и ще се отпусне и да си правя за сега само гимнастиката и масажите.

Хипертонус на 5 месеца??? и неонатолога не ви праща на рехабилитация е направо несериозно.
Lyub започвайте рехабилитация и направи консултация с невролог,а неонатолога ви явно е гола вода /извинявай/
Не разбрах от кой град сте,но щом ходите в Пловдив явно сте в района и мога да кажа че добра рехабилитация правят в Интермед-Прима,но ти си провери че аз може и да говоря глупости,защото вече не помня къде и как беше най-добре за бебета Peace

# 728
  • Плевен

Не давай никакви подобни медикаменти на детето. Особено предписани от неонатолог. Консултирай се със специалист. Аз за първи път чувам неонатолог да предписва такива лекарства.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 11:18 от Stanislava_

# 729
Проф.Иванов уж бил добър,ама 5 месечно бебе с хипертонус си е индикация за рехабилитация и аз на твое място почвам,нищо че може още 5 невролога да кажат НЕ  Peace

# 730
  • Плевен
Може би наистина детето няма нужда от рехабилитация и всичко си му е наред.
Но аз нещо също се обърках. Как разширението на вентрикулите е над границата и същевременно казват, че нещата са наред и няма нужда от рехабилитация /да не говорим, че тези дилатации са в доста широки граници и защо не знаеш колко мм са. Не ти ли дадоха стимка от ехографа, където са премерени. Как ще ги следят като нямаш снимки с размерите и някаква епикриза? Как неонатолога установи, че има хипертонус? и същевременно казва, че няма нужда от рехабилитация. И как неонатолога говори за прием на медикаменти, а дори не назначава рехабилитация?
~Ина~  е много права. Винаги първо е за предпочитане рехабилитацията пред прием на подобни лекарства.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 11:19 от Stanislava_

# 731
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Момичета благодаря ви много за съветите ви!Изтрих постовете си, защото в къщи възникна спор!

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 23:46 от Lyub

# 732
Какво лошо намирате в милгамата ?
За Ноотропил при бебета нямам мнение , но милгамата е чудесен препарат за нервната система .
Аз точно Милгама не съм давала , но след изписването от неонатологията ни изписаха Невробекс , който аз , по мое решение , давах може би до годинка . Той е по-слаб от Милгама , но са пак витамини от група В .
На нас също не са ни назначавали превантивна рехабилитация .
Когато се получи изоставане , тогава я направихме и детето се повлия много бързо .

# 733
Моето дете никога не е плакало на рехабилитация, но не беше на Войта. Започваха с лек масаж през дрехите, защото ходехме зимата и да не го разголят както идваме от студа. После плавно го събличаха докато го масажират, жив стриптийз Simple Smile Следваха упражнения по обръщане, повдигаве на вратле, по-нататък  пълзене. Ядосваше се единствено на пълзенето, защото в началото не го можеше, забиваше нос в масата и явно се дразнеше. Категорична съм, че рехабилитацията му повлия много добре.  Не сме имали сериозни диагнози, единствено съмнения за разширени вентрикули на горна граница, измерени от неоното, но отхвърлено от невролога.

# 734
Моето плачеше . Sad

Общи условия

Активация на акаунт