Преждевременно родени с пролетно настроение

• 49 953
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
И двете очички не отвори до края:(

Ще ги отвори,не се притеснявай.Питах дали само едното,защото можеше да е лек козметичен проблем,но щом са двете,наистина е от незрялост още ,а и бебетата са отпуснати и заради лекарствата,които им дават.Всичко ще е наред,бъди сигурна Hug

# 706
Здравейте!  Момичета къде в София може да се направи изследване на слуха на бебо.Записала съм му час за понеделник за ТФЕ в Детска болница и ми се иска да направим и скрининг на слуха ,но в Детска болница не правят.   На къде ще ме насочите???

# 707
Мисля, че в Токуда правят такъв скрининг.

# 708
  • София
Мисля, че и в МВР болница има кабинет.

# 709
dghigova вчера го дарихме
най ново поколение
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1054305

Журналистите от „Ники Кънчев шоу”, спортно шоу „Гонг” и сайта Gong.bg дариха апарат за изследване слуха на недоносени деца, който от днес (13 март) е на разположение на екипа на д-р Радка Масларска, началник отделение „Неонатология” в МБАЛ „Токуда Болница София”.

Дарената апаратура на стойност 12 500 лв. бе закупена със средства от традиционния Коледен благотворителен търг, проведен за трета поредна година в ефира на предаванията на Дарик радио и на сайта Gong.bg, и с посредничеството на фондация „Нашите недоносени деца”.

# 710
А дали с дарения апарат ще преглеждат недоносени деца безплатно?

# 711
  • София
От "Белият списък", кои невролози бихте ми препоръчали

Цитат
Невролози

София
Проф. Чавдаров, Димитър, дмн - Университетска болница Александровска; Клиника по неврология, Кабинет за лечение на епилепсия и мозъчна картография; тел: 02-9520808
д-р Георгиева, Ваня - неврохирургия, Институт Пирогов
д-р Захаринов, Михаил - неврохирургия, Институт Пирогов
д-р Кръстев, Емил - неврохирургия, Институт Пирогов
д-р Литвиненко - клиника "Детско здраве"; тел. 9524297; моб. 0888/592015; служ. 02/9523840 вътр. 71
Предполагам Чавдаров и Литвиненко. Мога ли да отида с талон от педиатъра?

Алекс го водих на нефролог, но ми казаха че не е лошо да направя и консултация с невролог.

Проблемът му е, че започна да се напишква. Няма проблеми (медицински) с бъбреци и пикочен мехур. Гледаха го на ехограф. Правих му ПКК и урина - резултатите са добри.
Няма поставена диагноза. Педиатърката ни изпрати при нефролог, като каза че не може да лекува нещо, което не знае какво е, и диагнозата е неопределена.

Будя го през два часа, два часа и нещо през нощта, за да пишка. И се изпишква. Но не може да се събуди когато му се пишка. Ако не го вдигна се напишква в леглото.

В момента има изписани вит. В комплекс, Алора и Феминела. В началото на април пак ще ходим при нефролога. Каза да не му слагам памперс. Купила съм медицински чаршафи. Нефрологът ме накара да направя календар за 20-те дена, кога се е напишкал и т.н.

Миналата седмица имаше три случая когато се напишка в будно състояние, т.е. както си седи и се занимава с нещо и казва "напишках се". Сега се напишква само когато спи.

Аз съм тотално изтощена. Не спя през нощта, през деня дремвам по малко.

# 712
Ан МариHug
Под започна имаш предвид , че не се е напишквал през нощта и се е появил проблемът , така ли ?
Махахте ли нощния памперс изобщо ?
Защото моята дъщеря до много късно го имаше този проблем . Без никакви диагнози . Водила съм я на много лекари , нищо не се установи .
Мненията са противоречиви , някои са категорично против буденето през нощта , дори повечето .
Тя спеше много дълбоко и просто не усеща , че й се пишка . През деня също се случваше , рядко , но по мнението на лекарите , тя отлага максимално ходенето до тоалетна , улисана в игри и накрая вече няма накъде ...
Да не те плаша , но при дъщеря ми проблемът се реши окончателно през пубертета , на 11, 5  г. , като й дойде цикъла . Crazy

Идете и на невролог , но сигурно няма здравословен проблем .
Успех ! Hug

# 713
  • София
Бях махнала нощният памперс, не се напишкваше, будеше се сам.
И аз бях така като малка. И аз се оправих през пубертета.

# 714
Ан Мари, доколкото зная Чавдаров и Литвиненко повече се занимават с дцп и епилепсия.
Аз водих моето дете /не за напишкване/ при Д. Христова. Работи в Токуда, но дава часове и в Детско здраве, там и с направления.  Специалността и е точно детска неврология.
Останахме много доволни, отношение, внимание, разглеждане на проблема, и детето я хареса

# 715
  • София
Ще си запиша името на лекарката. Ще видя и педиатърката към кого ще ме насочи.

# 716
Аз пък не мисля ,че проблема е за невролог,особено щом не се е напишквал  и сега изведнъж е започнал.А и ако е неврологичен,ще го прави и през деня,т.е. в будно състояние.Мисля ,че сте за детски психолог newsm78

# 717
  • София
Накрая може и до там да стигнем.
Изприщвам се като се сетя аз по колко болници лежах и какви ли не гадости преживях. Най-кошмарен ми беше престоят в детското на 4-ти км.

# 718
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Ето, че и аз се реших да се запиша в темата!Имам второ детенце, което в момента е на почти 5месеца, но коригирани 4 месеца.Проблем при нас, е че при ТФЕ се установиха разширени вентрикули, което много ме притеснява!Много съм притеснена от тези резултати от ТФЕ?Има ли мами сред вас, чийто дечица са имали такива разширени вентрикули и как са се развили дечицата им?Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 09:40 от Lyub

# 719
Lyub, първата ми дъщеричка беше с разширени вентрикули, наблюдаваше я доц. Георгиева всеки месец до затваряне на фонтанелата на около годинка. Детето проходи преди рождения си ден, и слава на Бога е напълно здраво дете! Не се притеснявай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт