Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се движат децата днес?
Какво мога да очаквам по време на посещение при невролог?
Какво е рахит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се движат децата днес?
Движението на децата варира в зависимост от възрастта им. Някои вече ходят и тичат, изискващи повече енергия и храна. Други се борят с проблеми като заболявания, наддаване на тегло и колебания в температурата. Важно е да се вземат предвид индивидуалните нужди на всяко дете и да се потърси медицинска помощ, ако възникнат затруднения.
-
Какво мога да очаквам по време на посещение при невролог?
По време на посещение при невролог за дете, лекарят ще извърши цялостен преглед и оценка на неврологичното състояние на детето. Това може да включва оценка на двигателните умения, речта, координацията и други аспекти от развитието на нервната система. Лекарят може също така да препоръча допълнителни тестове или терапии въз основа на нуждите на детето.
-
Какво е рахит?
-
Какво представлява гнойна ангина?
-
Какво е бронхит?
,а аз дори съм майка на дете с тежко ДЦП. И дори като такава,при това детето вече е на 11 години,продължавам да държа на добрата рехабилитация,но само и единствено ако детето е спокойно,иначе рехабилитацията си губи смисъла.А пък ако не е и нужна,съвсем.
,въпреки че и в другия случай,в който всъщност съм,също не бих дала тия лекарства,ако крайно не се налага.По скоро ще предпочета рехабилитацията с рева
Следваха упражнения по обръщане, повдигаве на вратле, по-нататък пълзене. Ядосваше се единствено на пълзенето, защото в началото не го можеше, забиваше нос в масата и явно се дразнеше. Категорична съм, че рехабилитацията му повлия много добре. Не сме имали сериозни диагнози, единствено съмнения за разширени вентрикули на горна граница, измерени от неоното, но отхвърлено от невролога.