Отговори
# 180
 Благодаря ви на всичкитееее! Няма да ви изброявам, защото всички сте ми важни и мили! Бубито имаше страхотен ден, утре празнуваме официално, ще давам отчет после. Сега ще ви покажа част от подаръка от Стихията , благодаря ти , всичко много й хареса, утре смятам да я скипря с чантичката Simple SmileПрегръщаме ви цялото семейство! Получихме и невероятни картички от Мигео и Маринелс, мацки, целувам ви! И на Мигеото пак целувка, че почерпи от наше име, купонът в София е бил страхотен!

# 181
Пипилотке, да ти е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва  bouquet

Сега разгледах снимките - страхотни малки бонбончета с много красиви мами  bouquet. Страхотно парти, браво за гостоприемството на magica de spell  bouquet

Аз след притеснението ми за цикъла ми дойде най-после след 1г 9м и 18 дни, та се успокоих Simple Smile

# 182
Пипилота да е жива и здрава, много весела и усмихната Белослава   bouquet !
Скреч много благодаря за отговора, но само когато я приспива баба й заспива без гърдата ми.В количката не е спала въобще и не иска да заспива/ако трябва да заспива към 10 и излезем тя няма да заспи докато не се приберем дори това да стане към 14-15 часа/.Пробвам да я изчакам да заспи дълбоко и да се "откача", но се изтощих, защото след това ме викаше на 7 минути/засичах й/  #Crazy направо ме побърква от цокане за най малкото нещо ме търси /дърпа ми блузата и приляга в скута/ за успокоение , вече суче права ,седнала....ами от всяко положение.За съжаление свеки е заета и не може да я приспива всеки ден , а така ми се иска  Rolling Eyes
Цитат
Доста майки споделят, че и след годинката, децата им за известно време предпочитат повече да сучат, отколкото да си хапват твърди храни
.Суче преди хранене след хранене, ами по всяко време.
Цитат
- вкарване на нови методи на приспиване успоредно с кърменето. Например при всяко приспиване да има и галене/песен/люлеене/даване на определена играчка...
Не върят при нас тези номера иска да и е тихо и ограничен телесен контакт,допуска само ръка на дупето докато  я полюшвам.А за гърдите не е от агресивно издърпване ,а от прекалено много смукане.Вчера два часа и половина и бях "заложник".Имам усещането, че чрез опитите ми да избягам за малко/Като и "взимам " гърдата/  и вменявам усещане за изоставяне ,колкото и глупаво да звучи вече незнам какво да си мисля и правя с баткото не съм имала такива проблеми и съм в непознати води.... Help..  Praynig
Цитат
Аз след притеснението ми за цикъла ми дойде най-после след 1г 9м и 18 дни, та се успокоих
Ха честито!  Grinning
Бишкота пиши как е Дали , какво каза кожния...

# 183
ей, купонджийки, всички във фейсбук за вас говорят и ви се носи славата  Laughing Вижда се, че голям купон е било. В Пловдив живот и здраве и ние сме там!
Magica е била страхотен домакин! Всички сте невероятни сладури и още не мога да ви се нарадвам като ви гледам

# 184
  • София
Тъй като реших да ви се похваля, редно беше да ме сполети и мен   Mr. Green , та ето че и аз си имам еженощен цокльо. От няколко вечери дълбокия му сън е само след първоначалното заспиване. После се буди след час-два-три и цяла нощ не пуска. След като веднъж и през деня беше много нервен и плачеше, открих че 3 кътника са му напъпили по венеца. И като знам първия колко бавно проби(проби едно връхче, но останалото се показа месец по-късно).

ino4kada, викаш непозната територия  Simple Smile значи може да ти стане по-леко, ако влезеш в кърмаческия  Whistling . През такива периоди преминава вероятно почти всяко кърмаче. В някой момент емоционалното ми израстване му пречи да се отпусне в спокоен сън и се нуждае от помощ, за да се задържи така. А и малките деца изкарват много повече време във фаза на лек сън, от която по-лесно се събуждат и за да се унесат отново, често им трябва помощ. От друга страна фактори като поникващи зъби, здравословно състояние и подобни също предизвикват интензивно сучене, като това им помага да се почувстват малко по-комфортно.
 Варианти биха могли да са да се радваш на помощта на свекърва ти, когато е възможно; да убедиш някой друг(например таткото), че той също може да се справи, макар в началото да изглежда мисия невъзможна; да комбинираш кърмене с приятно за теб занимания - например да ни пишеш тук и така нощните птици ще станем с една повече  Crazy или да четеш книга; И най-важното (ще ползвам изтъркана фраза, но то си е така) - период е, отминава  Grinning
 Одеве се сетих нещо, което при мен помогна, но сега го забравих. Когато се сетя, ще споделя. А до тогава да кажа са моя племенник - той е кърмаче, но за разлика от обичайните кърмачета, отказва да се успокоява на гърда. Суче само при глад. И снаха ми каза, че с него е осъзнала колко било лесно да накараш детето да млъкне. Реално и той и брат му са имали сходни нужди на определената възраст, но единия се е успокоявал със сукане до откат, а другия се е нуждае да бъде разнасян, вдиган да бара разни работи на високо, да се занимават с него с играчки посред нощ и подобни. (дано това ти помогне, защото все пак си е друго да знаеш, че на друг му е и по-зле  Mr. Green )

Отплеснах се и забравих да си задам въпросите:
 1. забравих го, а много ми беше интересно какво мислите по въпроса. Не беше свързано с децата, а с нас майките(защото се чудех кой да питам, но ето, че забравих)
 2. по колко пъти спят децата ви? (моето обичайно един път, но инцидентно може да спи и два пъти)
 3. много ме е яд, че забравих това първото. Тъкмо си го мислех докато приспивам Никола, а забравих.

П.п. Как съм могла да пропусна да ви се изфръцкам, пак бях огряна от прожектори. В часът на мама, моля ви се. Не че се получи нещо добро де(някакви крайно неподредени въпроси, далеч не най-важните по темата, но важното е, че се фръцнах пред екрана).

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 13:09 от skrech

# 185
Ехооо, да се разпиша и аз и с малко закъснение да честитя празника на Белослава и мама Пипилотка Simple Smile))  bouquet  bouquet  bouquet Много здраве и усмивки за тези прекрасни дами, а таткото много да ги слуша и да им изпълнява всички желания!!!

Сега и аз да се похваля с моя малък мъж. На 25 март стана християнче, а вчера правихме и ПРОЩАПУЛНИК. Бяхме наредили около 10-тина предмета, но Митко хвана само един. Всъщност първо посегна към клещите, но само ги докосна и веднага след това си взе с двете ръчички английско– българския речник. А аз останах много доволна от избора- мечта ми е детето да знае няколко чужди езика, а защо не и да си вади хляба с това Simple Smile)) newsm47 newsm47 newsm47

txtloves txtloves txtloves И да си кажа, че днес с мъжа ми правим 3 години откакто официално станахме гаджета. Колкото и странно да звучи, точно на 1-ви април се излъгахме да излезем и така поехме в една посока Simple Smile))  txtloves txtloves txtloves

# 186
  • София
Яд ме е много, че пропуснахме Софийското парти, но за Пловдив сме готови!  Да огледаме и пловдивските моми, че им се носи слава на красавици с буйни къдри Simple Smile
И все пак, ако се пооправи времето другата седмица, да спретнем и едно събиране на открито и тук, в някое паркче?
И тук да напиша, че съм ЗА, само да оздравеят героите!

Супеееер....дано и ние да сме здравички вече, че трети ден са едни сополи едно чудо ooooh!

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 11:38 от zina_

# 187
Влизам само да кажа, че във фейсбук ви гледах снимките многократно, софийски мами, и направо ми идва да ви гушна всичките-толкова сте сладки с децата!!!С нетърпение очаквам да дойдете в Пловдив и да направим една голяяяма форумна среща-вярвам, че ще бъде незабравим спомен. Сиренце и Мър, нямате фейсбук, затова тук да ви кажа/ не ,че и там не коментирах/, че Марио и Момчил са толкова пораснали и такива сладури! Много , много хубави деца! Прекрасни са всичките ни мартенчета! Heart Eyes
Скреч, спи по два пъти все още, много рядко веднъж. А кога ще излъчват предаването с твое участие?
Сабрина, честит ти лингвист и честито християнче! Също и на Кирил на атанасова.  bouquet
Друго няма да пиша, че вкъщи здравето ни липсва напоследък на всички, ама да не развалям хубавата емоция.

# 188
  • София
Снимките са страхотни, както и бебоците, така и майките им  bouquet От вчера ви се наслаждавам във фейсбук!

Ena, сподели, какво има, май станахме много болните.
Днес Виктор е супер нервен и аз направо откачам, защото и мен ме тръшна този вирус и нямам сили за нищо. Дано поне нощта да е по-лека.
zina, как сте вие? Само сополки ли?
racholina, Вие?
Другите болнички?

Към тези, на които им се е налагало да дават АБ Как го давате? При нас е някакъв кошмар. Даваме го със спринцовка. Вече като го сложа легнал Виктор и изпада в истерия, толкова много се стресира това дете последните дни. Първите дни го лъжеш някакси с шишето с биберона, но хем спря да го пие, хем започна да ми отказва и вода...

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 19:07 от redreny2000

# 189
redreny2000 Да се оправяте ей - много е неприятно и ти да си болна,щото нямаш сили да му угодиш на капризите,а то милото капризничи щото не му е добре  Cry
За АБ не мога да ти помогна,давала съм когато още не беше толкова осъзната и се залъгваше с елементарни неща...

Sabrina1 честито

Скреч - по един път,на обяд от 13:30 до 16 обикновено

ей, купонджийки, всички във фейсбук за вас говорят и ви се носи славата  Laughing Вижда се, че голям купон е било. В Пловдив живот и здраве и ние сме там!
Magica е била страхотен домакин! Всички сте невероятни сладури и още не мога да ви се нарадвам като ви гледам
Ти защо така избяга по тъч линията  Sad болни ли сте?

Пипилота - кво стана с ганаша,чакаме снимки

# 190
Пак много набързо Rolling Eyes
Скреч, да споделя и аз малко кърмачески емоции Simple Smile Докато бяхме в болницата моето цокалче само на кърма я кара, не се откъсна от мен. Първата нощ, след като се прибрахме, не се събуди нито веднъж! Чак се притесних. На следващия ден нещо се беше ударил и беше неутешим, аз му предлагам да посуче да се успокои- отказа категорично. Даже такъв обиден поглед ми хвърли, че реших, че ще се отбива. И сега пак си влязохме в стария режим...
Иначе спи по 2 пъти- единия към 10.30-11 и другия към 5-6-7, както дойде.
Редрени, по-добре сме уж. Но тези сополи са ужасно упорити. Остави, ами и аз май ги прихванах... Дано преминат до края на седмицата...
Сабрина, много поводи за празник! Честито за прощапулника и кръщането! На вас с мъжа ти, мнооого любов!
Много слъчева и усмихната седмица на всички! И само здрави дечица :*

# 191
Ей, голяма еуфория предизвикахме с тези снимки от мартенското парти.
Скреч, ТВ звезда си стана ти и това си е  Peace  Ние все още си спим по два пъти- преди обяд около 10.00-11.00 ч. и следобед към 15.00 ч.
Редрени, защо не опиташ да сложиш Виктор да седне в теб и така да даваш АБ, а веднага след това да му дадеш да си пийне водичка?
Оздравявайте всички бързичко, че да си организираме една среща в парка  Hug

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 11:05 от anelisa

# 192
MиЛЛЛи момичета, майки на прекрасни мартенички и мартеничета,
измина повече от година, в която бяхме заедно виртуално, а с някои от вас – и реално. Дечицата порастнаха неусетно, духнаха първата си свещичка, правят по-плахи или вече по-уверени първи стъпки, мина и прекрасният ви общ рожден ден. Flutter Благодарим ви, че ни направихте съпричастни с тяхното израстване, благодарим за доверието, което проявихте към нас - ЛЛЛ - през цялото това време, за споделените радости и тревоги. Надяваме се, че сме ви били полезни и проектът на Бг-мамма и Ла Лече Лига продължава да е успешно начинание.

Ето че дойде време да се разделим. Вече няма да следим темата ви за въпроси към нас. Оттегляме се от темата, но ако имате нужда от нас, имате въпроси за кърмене или отбиване, винаги можете да ни напишете ЛС, да ни потърсите на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385, да ни пишете в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, да намерите контактите ни на сайта на Ла Лече Лига – България, или на страницата ни във Фейсбук.

Вие имате ценен опит и познания, ще се радваме, ако ги споделяте и с други настоящи и бъдещи майки, да ги подкрепяте и да им вдъхвате кураж, че могат да се справят, да ги уверявате, че ако се нуждаят и от нашата помощ, могат да ни намерят и виртуално, и реално. А ако някоя от вас иска да опознае ЛЛЛ отблизо, Wink да се обучава и да помага на други майки, е добре дошла при нас. Hug
Ще ни бъде приятно, ако и в бъдеще се виждаме на ЛЛЛ-лекции, срещи и бебешки кафета, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига в много градове на България. Някои от вас вече очакват новото си бебе Heart Eyes, за други това също вероятно предстои – така че може да се срещаме отново и в други отчетни теми.

За мен беше привилегия и удоволствие да общувам с вас, искрено се радвам на уюта, сплотеността и позитивизма, които се усещат от вашата тема, надявам се да запазите този дух! Hug
Пожелавам ви да ви се случват всички неща, които ви карат да се чувствате щастЛЛЛиви!  bouquet

С приятелски поздрав:
Аморе

# 193
Аз се включвам извън темите, но ми направи впечатление, че го няма въпроса от вчера на zvezda.  Simple Smile.И аз бях забелязала, че говорите за ФБ , за уговорки за рожден ден и т.н., но не съм задавала въпроси, защото всеки има право да си прави група с хората с които най-много си е допаднал, с което иска да кажа , че най-вероятно сте си направили ваша група,нова Simple Smile.И не е лъжа, че  Маринелка направи първата групат във ФБ за мамите , които пишат тук, а в последствие  групата Мартенски майки 2011 стана от 200 човека, една майка адва друга и коя е мартенска мама ,коя не е .Аз в началото си мислех , че Маринелка ще приема в групата, но явно всеки може да вкарва други хора.Мисълта ми беше тази, че коментара от вчера изчезна, а няма нищо срамно, или може би е тайно  Wink, че  вие които  сте си дружки да си имате отделна група Simple Smile Peace. Heart Eyes.  А аз не съм от пишещите, по скоро от четящите, защото колкото и пъти да съм се пробвала, като не се познаваме лично и не съм от всекидневно пишещите,някак си не съм интересна. Grinning. И между другото като съм се разписала, има ли майки от центъра на София около Мола, Цум,  не съм от тук , а от Пловдив,живея в София от 2 години (съпруга ми е от тук) и още съм много неориентирана, баби дядовци нямам под ръка, моите родители  са в чужбина, както и сестра ми,8 години и аз живях там, сами сме с бебка по цял ден.Спирам , че стана дълго ,а и бебка реши да пише вместо мен. Heart Eyes

# 194
Нойве- много добре си описала нещата за фейсбук-там стана много пренасебено или по-точно групата не беше създадена с правилното име.Всеки има право да добавя мами,родили март месец.А моята идея за тази група беше да е на майките,пишещи тук или да кажа по-скоро записани тук,понеже не всички пишат,както и ти,но пък някои са много редовни във фейсбук.Та моята грешка беше,че не я кръстих Мартенски мами от Бг-мамма.След като установихме тази грешка (идеята беше да си показваме снимки,инфо и т.н. между хора,които познаваме по някакъв начин било то и виртуално,а не всеки скрит,гост или непознат да ти вижда всичко) създадохме друга група между хора които се познамат реално или поне си пишат толкова често,че са си станали някакси близки.Аз лично се чувствам спокойна да пиша каквото и да било там,докато това не е така тук или в другата група.

Общи условия

Активация на акаунт